מכתב לפרקליטות של גבר שנמאס לו !!
אני פונה עליכם ביוזמה חשובה גברים יקרים ונשים שגברים הם משהו שיקר ללבכן .הקריאה היא פשוטה :לכתוב מכתבים דומים לפניות הציבור בפרקליטותולפניות הציבור בעניין התנהלות שופטים רק כך נשנה את הדברים לאור הארועים האחרונים שאף נכתב עליהם כאן. הגיע הזמן שלנו הגברים יהיה צדק במדינה הזאת. בכוחכם לשנות תאמינו לי שככה יבוא השינוי . כתובת לדאר לפניות הציבור בפרקליטות ומשרד המשפטים רח' צ'אלח א-דין 29 ירושלים 91490 טלפון: 02-6466340 02-6466321 פקס: 02-6466357 דואר אלקטרוני:
[email protected] . אנא הגיבו לקראתי הביעו דעתכם/ן . הנה מכתבי כפי שנשלח לפניות הציבור במשרד המשפטים אנא מנהל יקר השאירו זאת כשירשור נפרד . לכבוד הפרקליטות המחלקה לפניות הציבור . אני כותב לכם מכתב זה כי הגיעו מים עד נפש, אנני נוהג לכתוב מכתבים אבל המצב המשתקף מהתנהלות הפרקליטות כפי שבא לידי ביטוי בהגנה חסרת פשרות על נשים ששיקרו בבית משפט בנוגע להטרדה מינית ותקיפה מינית שעברו ושלא הייתה, מחייבת אותי וגברים אחרים להביע את מחאתנו על התנהלות הפרקליטות .מדובר כאמור במשפט שהסתיים לאחרונה ושפסיקתו של בית המשפט העליון בראשות השופט חשין נקבעה בימים אלה בתאריך : 30.9.2004 .מדובר בתיקים בהם החליטה הפרקליטות להגיש עירור על החלטת המחוזי לפרסם שמות של נשים ששיקרו בבית משפט כפי שנקבע על פי פסק הדין במחוזי בתיק של הנאשם חיים יאנוס לשעבר ראש מועצת פועלי טבריה ולמעשה הרסו את חייו של הנאשם שפוטר מעבודתו וקרוב לוודאי הרגיש אי נעימות רבה מהסביבה והוא עבר עינוי דין כפי שקורה שאשמה כזאת מוטלת על אדם . הפרקליטות החליטה להגיש עירור על פרסום השמות בתיק , מדוע ? כדאי שוב להזכיר כי הנשים ששיקרו אינן הקורבן במקרה זה אלא הגבר שעבר עינוי דין .לא רק שלא ברור מדוע החליטה הפרקליטות להגיש ערר לעליון על פרסום השמות של הנשים עוד יותר לא ברור למה הנשים הללו לא הועמדו לדין ע"י הפרקליטות עצמה מכתחילה על הרס חייו של אדם ?האם היה מקרה כלשהו בארץ שבו הועמדה לדין אישה שהעלילה על גבר תלונות שווא ? כי לאף גבר לא זכור מקרה כזה על אף חומרת העבירה ,הרי מדובר בעבירה פלילית . כמו כן יש לציין שלמרות ויש שיטענו שכמות תלונות השווא היא קטנה יחסית וייתכן הדברים נכונים ,עדיין כל מקרה כזה לאותו נאשם הוא עולם ומלואו והפרקליטות לא רק שלא עוזרת למגר את התופעה בהתנהלותה היא אף מעודדת אותה ביחד עם בית המשפט בפסיקתו כאשר היא נותנת חסות לאותן נשים שגם אם מספרן קטן הן מנהלות נקמנות וסחטנות בחסות החוק להטרדה מינית . צריך להוסיף ולומר שאחרי פסק הדין של השופט חשין בעליון שנתן הגנה לפי בקשת הפרקליטות ואסר על פרסום שמות נשים אלא אם כבר הועמדו לדין למרות ששיקרו. הוציאה הפרקליטות הודעה לקונית לעיתונות ובה טענה המדינה: "לאיסור הפרסום שם המתלוננת יש תכלית כפולה ... תכליות אלה עומדות גם במקרה שבו הנאשם בעבירות מין מזוכה "., אומנם? לי לא זכור הגנה כלשהי של הפרקליטות לנאשמים בעבירות מין, להיפך שמותיהם מופעים בעיתונים ואם במקרה הם סלבריטאים תמלילי החקירה שלהם מופעים בעיתון למשל במקרה של המנחה דודו טופז . באיזו זכות בדיוק התמלילים ושמות הגברים מופעים בעיתון ? בשם זכות הצבור לדעת בוודאי , אם כן מדוע זכותו של הציבור לא לדעת את שמותיהן של הנשים ששיקרו ,העלילו והרסו חייו של אדם ? יש הסוברים שהפרקליטות כבר ממזמן לא עושה תפקידה נאמנה וממזמן הפכה לסניף של ארגוני הפמיניסטיות בישראל תוך כדי שהיא מקפחת גברים מגישה לתביעה תיקים בעיתיים ,מאין שלח לחמך על פני המים כפי שטענה הסנגורית הציבורית הארצית עו"ד ענבל רובינשטיין בהרצאה שהיא נשאה ובה טענה שגברים חפים מפשע יושבים בבתי הכלא עקב ריבוי עסקאות הטיעון שנובע מהחמרת העונשים מצד אחד וידה הקלה של הפרקליטות בהגשת תביעה בתיקים בעיתיים מהצד השני, תוך כדי שהפרקליטות יודעת היטב שהשופטים נוטים להאמין לאישה ברוב המקרים . לסיכום בתור אזרח גבר בישראל בשם כל אותם גברים שקמים כל יום בבוקר לעבודה, הולכים לצבא עושים מילואים ובכלל חיים פה אני ואחרים דורשים תשובות ואני מקווה שלמישהו יהיה את האומץ וההגינות לענות לי . 1.מי הקורבן בעיני הפרקליטות בישראל במקרה של תלונות שווא ,הגבר שהואשם או הנשים ששיקרו והרסו את חייו ? 2.מדוע הפרקליטות לא תגיש כתב אישום נגד הנשים ששיקרו במשפט כנגד חיים יאנוס לשעבר מזכיר מועצת פועלי טבריה ? 3.מדוע מעולם לא הוגשה תביעה משפטית נגד אישה בתלונות שווא על אף שמדובר בעבירה פלילית ? 4.האם הפרקליטות מתכוננת לעשות בדק בית רציני ביחס שלה לגברים בעניינים שבינו לבינה או שנמשיך לראות מדיניות חד כיוונית וברורה שפוגעת בגברים ובזכותם לצדק ? אני מצפה לתשובה בהקדם , תודה. על החתום :XXXX נ.ב מכתב זה ישלח בעותקים לפרסום באינטרנט בכל הפורמים הרלוונטיים