יום שחור למערכת המשפט בישראל

שילה1

New member
'צטערת..לא סולחת על הנימה הגזענית

שמשתמעת חד וחלק מדבריך. מניחה שאלה הן ההשערות שלך בלבד,ומוטב שכך.כי אחרת-יש סימוכין? ועוד יותר מתביישת שטרחת להפיץ דעתך כאן,בפורום מכובד וסובלני.

Y e d i d

New member
יש סימוכין ואני נתלה באילן גבוה

פרופ' רון שפירא. הוא אמנם לא בוטה כמוני, אבל כשאשוב לביתי, אצטט לך אותו.

אלמרה

New member
אין סליחה ואין מחילה על גזענות.

אני עצמי "חצי-חצי" ולא סובל בשום מצב כל גילוי של גזענות בין עדות. בשל העניין הנדון ומפאת כבוד הגולשים היה מוטב לו לא התדרדרנו לפינה כזו. בשל המרדף אחר האמת אני הייתי מעדיף שאם כבר טוענים טיעון כלשהו, יובאו מובאות עובתדיות ולא תאמרנה אמירות סתמיות כמו "הרי ידוע ש.." או "יש מחקרים הטוענים .." היות שאנחנו כאן דנים רק באספקטים המיגדריים ולא המשפטיים של הסוגיה הכאובה היתיי מסתפק בכך. לא היתי רוצה להתחיל במחיקת הודעות גם אם הן אינן לרוחי. אין אני מחזיק בשום תפקיד של בעל הדעה "הקובעת" ויש לי דעה.

Y e d i d

New member
אסמכתא ראשונה, סטטיסטית

הדמוגרפיה של בית המשפט העליון להרכבו של בית המשפט העליון יש לא רק משמעות משפטית, אלא גם משמעות חברתית, משום שביושבו על כס המשפט, מביא אתו השופט לא רק את השכלתו המשפטית, אלא גם את תפיסת עולמו. בנסיבות אלה יש חשיבות לניתוח דמוגרפי של בית המשפט העליון. עם הקמתו בשנת 1948 היה בית המשפט העליון שופטים גברים אשכנזים בלבד, שאחד מהם דתי. רק כעבור 14 שנה מונה שופט ספרדי ראשון, השופט אליהו מני. בהרכב הנוכחי נכללים רק שני שופטים ממוצא מזרחי. אשה ראשונה, השופטת מרים בן פורת, מונתה לבית המשפט העליון רק בשנת 1977, 29 שנים לאחר הקמתו. כיום מהוות נשים שליש מהרכבו של בית המשפט העליון, שיעור המשקף לא רק את השינוי במעמד האשה, אלא גם את הגידול המשמעותי במספר הנשים במערכת המשפטית, בפרט בשירות המדינה. רק בשנת 2004 מונה לראשונה שופט ערבי, השופט סלים ג'ובראן, לבית המשפט העליון (השופט ג'ובראן השתתף בהרכבו של בית המשפט העליון גם קודם לכן, במינוי זמני).

s h o o s h a

New member
בלי נושא

שקלתי רבות אם להגיב לדבריך להבנתי והרגשתי, המילים בהן השתמשת (לא רעדו לך הידיים בזמן שהקלדת?)באים ממקום מחרחר ריב וניסיון לפרובוקציה לשמה. לעורר סערת נפש ורגשות בקרב האנשים שקוראים וכותבים (ואולי זו דרכך). ההבחנה בין מוצא האדם (אשכנזי/ ספרדי) לבין עשיית דין צדק (או לא צדק) היא ... אין לי מילה פרט ל'קשקוש בָלַבוּש'. וההתהדרות ב"הכותב הינו אשכנזי מלידה" אינה תורמת לכבוד הכותב דבר. כל מילה נוספת שאכתוב תהיה מיותרת ורק מקווה כי אכן רק בניסיון פרובוקטיבי עסקינן (מה שאינו נותן לגיטימציה לדברים) ודבריך אינם מייצגים את הכלל אלא רק עשבים שוטים בחברה הישראלית.

שילה1

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifלשושה,ותודה ל שלא הזכרת את

הביטוי שקומם אותי. וגם-האסמכתאות שהבאת קצת נושנות,ולא נכונות,אלא כדישכדי לסתום את הגולל על הנושא,לא אפרט.

גזענות פרובוקטיבית

מקובלת עלי תגובתך ולכן דווקא כן רשמתי נושא לדבריו המקוממים. חשבתי שכבר חצינו את המים העכורים הללו והגענו אל המנוחה והנחלה. מי שמשתמש בטעונים גזעניים אומר בעצם שאין לו משהו טוב יותר להציע להוכחת דבריו. אני לא רק חושב, אלא גם בטוח שכיום, הקבלה למקומות עבודה, מוסדות ציבור, צבא וכו' איננה מתבצעת על רקע דתי, או עדתי. אני מסכים שלפעמים הבחירה נעשית לצערי על סמך קשרים ולא כישורים, וזו כבר רעה חולה אחרת, אך אין לכך כל קשר לעדה כזו או אחרת.

Y e d i d

New member
הכעס הוא יועץ רע, במיוחד כאשר

העובדות טופחות על פני הכועסים. אתחיל היום באפליית נשים עורכות דין במערכת המשפט אמשיך מחר באפליית ערבים במערכת המשפט ואקנח, באפליית מזרחיים במערכת המשפט.

s h o o s h a

New member
אפליה

לא נראה לי כי למי מאיתנו יש ויכוח בענין האפליה שקיימת, לצערי, עדין, בהעסקת גברים על פני נשים, בבחירת עובדים עפ"י קשריהם ולא כישוריהם וכיו"ב. (נושאים שראויים לדיון מעמיק בפני עצמו). אולם בין כל אלו ועד לאפליה על רקע המוצא העדתי המרחק הוא עצום. גם עבודת התחקיר שהבאת כאסמכתא לדבריך מציינת ומדגישה את עובדת קיום האפליה של נשים ("...עבודה זו תעסוק בדפוסי ריבוד ואי שוויון על בסיס מין במקצוע עריכת הדין..."), אולם בשום מקום ולו פעם אחת מוזכר ענין המוצא העדתי של האשה/ עורכת הדין כנשוא אפלייתה.

Y e d i d

New member
אמנות קריאת הכתוב

כתבתי. היום נשים. מחר, ערבים ומזרחיים. אפליית הנשים היא מגדרית. את איפיונה של אפליית הערבים והמזרחיים, אשאיר לך.

s h o o s h a

New member
אני מבקשת

נא לא להטיל עלי משימות. יש לי די והותר בחיי הפרטיים ואין בי כוחות לעבודות חקר ומחקר. מה גם שהבטחת- אני מצפה שתקיים. כל האמור נאמר ברוח טובה ובליווי חיוך.

אש אש

New member
אדם תמים

לא קראתי הכול,ועייפה מלקרוא את דעתם של כל חבריי רק אציין שאני איתך. כנגד שקרים אכזריים שיכולים להרוס אדם, את משפחתו וביתו. כמה לא אנושי לבדות,סיפורים שכאלו כמה מוזר,שאין בכלל ענישה על דבר שכזה,למנוע זאת בעתיד.

אש אש

New member
אני יכולה רק לקוות...../images/Emo45.gif

שנשים תקומנה ותתמוכנה בכם הגברים כי מדובר קודם כל באנושיות, ובצדק, לפני השאלה אם אתה גבר או אישה.
אש.

אש,כל הכבוד על האומץ שלך

אין כאן מצב שנשים תתמוכנה בגברים, יש כאן שנשים כמו הגברים תתמוכנה בצדק, שתתמוכנה באמת. בדיוק כמו שגברים יתמכו בעונש מירבי לפושעי מין, ולא בגלל שהם תומכים בנשים. זה פשוט מאוד ה-אמת! בשם הפמיניזם מחליטים חלק מהנשים והגברים לרמוס ולהרוס ולהשחית אנשים וגם נשים חפים מפשע. אנשים שלא עשו שום דבר רע לאף אחד. כל הפשע שלהם שהם נולדו ממין זכר ולא נקבה, ולכן הם מקבלים בהכנעה את אי פירסום שם האישה ששיקרה והביאה קלון עליו ועל משפחתו. ישראל שנות 2004 ומערכת המשפטית נמצאת שבוייה בידי קיצוניים פמיניסטים שעושים במדינה כבתוך שלהם. אין מילים...רק בושה! בושה שהמדינה הדרדרה למצב שגבר צריך לסבול בשל מינו.

אש אש

New member
תודה תמים,אין מדובר באומץ.

לראות אמת זה אומץ? לרדוף יושר זה אומץ? אשמח לראות את הצדק מנצח.

אם היית יודעת כמה רוע יש בעולם

אם רק היית יודעת כמה רוע יש בעולם,היית מבינה איזה אומץ יש לך בים של רשע ורוע....

כל הכבוד על היוזמה

אני מאוד פסימי בנוגע לשינוי בהישתלחות אירגונים פמיניסטים קיצוניים באזרחים שומרי חוק וחפים מפשע, לצערי בית המשפט כמו משטרת ישראל מפחדים לנהוג בדרך האמת, בדרך שבו רק בן אדם אשם-משלם על פשעיו, ובן אדם זכאי-אינו מקבל עונש. היום בית המשפט ומשטרת ישראל מענישים אדם לפי מינו, ומגינים על אדם לפי מינן. אמור לי מה מינך-ואדע אם תיזכה או תורשע אבל היוזמה שלך ברוכה מאוד,וכולי תיקווה שאני טועה,ואתה צודק.

אלמרה

New member
אני יכול רק להדגיש את דעתי...

מבלי להתייחס כלל לפרשיה זו או אחרת, ולא לעובדות המובאות כאן מצד הכותב. יש להעמיד לדין כל עבריין, עבירות מין הן בעלות אופי מכאיב במיוחד אך, יש להעמיד גם נשים שעברו עבירה מסוג תלונת שוא, באותה חומרה.

למעלה