יום שחור למערכת המשפט בישראל

ליאון ב

New member
שורש הבעיה

הנורמה החברתית היא סלחנית לגבי גילויי כוחניות או אלימות אצל גברים, וזה מתגלגל עד לאונס. כאשר החברה תטפל בשורש הבעיה, כלומר ההתייחסות החברתית לאדם אלים תהיה דומה לתגובה למישהו ששרף ספר תורה בפומבי ואחר כך השתין עליו, התופעה הזו תצטמצם לחלוטין. אנחנו לומדים לפתח רמה מסויימת של סלחנות כלפי אלימות, במיוחד אם היא באה מגברים, וזה בקלות מתגלגל במקרה אחד ל-1000 לגבר אנס. אני מסיק שלחץ חברתי הוא כוח שחזק בכמה סדרי גודל מאשר הפחד מהחוק. כל עוד אנשים ממשיכים להגיד "תראו עם איזה לבוש פרובוקטיבי היא מסתובבת, פלא שאנסו אותה?!" התופעה הזו לעולם לא תיעלם מהחברה האנושית.

שילה1

New member
ליואן-סבורה כי בנושא אלימות של

גברים-לא רק שלא קיימת סלחנות,אלא שקיים עידוד באמצעי התיקשורת,לא לעבור על אלימות לסדר היום. מסכימה איתך שאלימות היא אלימות היא אלימות ,נקודה,ויש להחמיר איתה.אבל-לטפל בשורש הבעייה-קשה עד מאוד. אמנם מנסים:חינוך,הרצאות בבתי ספר ועוד,אך כנראה שלא מספיק. הבעייה הרצינית היא-ענישה מצחיקה. וכאן חייב לבוא שינוי דרסטי,ומהיר! ועם המשפט האחרון שלך,מסכימה מאוד. ערב טוב לך,ולכל החברים.

ליאון ב

New member
יש עוד משהו

שקשור למשפט האחרון ההוא. למשל, בחלק מהמגזרים בארץ (אני מדבר גם על האוכלוסיה היהודית) אישה יכולה לבוא להוריה אחרי שבעלה היכה אותה, וחלקם יגידו לה "מה עשית לו? עיצבנת אותו? לא נתת לו כבוד?" אני לא מדבר כאן על סיפורי מעשיות. בנוסף על כך יש את המושג של "רצח על רקע רומנטי". את שומעת את זה באמצעי התקשורת. שימי לב לאוקסימורון: רצח על רקע רומנטי. טוב שלא אומרים "רצח אבל הכל מאהבה". ונשים מוכות כשהמשטרה באה ואומרת נו-נו-נו לבעל. אחרי כמה חודשים האישה נרצחת, ואיזה שוטר אומר בתקשורת "אנחנו עודדנו אותה דווקא להגיש נגדו תלונות, אבל היא חששה לשלום בית" או פשוט "נסיבות האירוע נבדקות". וואוו... עכשיו אפשר לישון בשקט. מה לגבי אישה מוכה שברחה מהבית, צריכה לישון עם ילדיה במעון בעוד בעלה מתגורר בביתם המשותף???? מה לגבי אותו בעל שאחרי הגירושין מקבל הסדרי ראייה, למרות שהוא בעל מכה, כי הוא "לא פגע לרעה בילדים". אה, לפגוע באמא של הילדים זה בסדר גמור, דוגמא מצויינת לילדים.

שרונהה

New member
ואם לא די בזה

אז הנה, קפצה לה חברת ביטוח, שמצאה הזדמנות פז למלא את חשבון הבנק שלה באלפי ומליוני מצלצלין.... עכשיו המנהלים יכולים להטריד מינית בשקט... חברת הביטוח תשלם. לאן הגענו?

XUXA141

New member
זה שהמצב חרא לא אומר..

שצריך להצדיק אותו ולהמשיך אותו!

ליאון ב

New member
תשובות

1. הבחורה לא באה בהפתעה לראיון העבודה, נו באמת. זה לא שהיא גם מצפה להיכנס לראיון על השנייה שהיא דרכה במקום. הכנה מראש, נהלים מסודרים, קצת דיסקרטיות ולא תהיה לה שום סיבה להיעלב. 2. אתה לא אומר לבחורה "פסלתי אותך כי את צעירה ומושכת". שום שופט בעולם לא יתייחס ברצינות לטענה בסגנון "כל הנשים במשרד שלו הן מכוערות, הוא מפלה אותי בגלל שאני יפה מדי!". גזענות? לדעתי יש אפליה לצד הנשים היפות יותר, ולכן זו אפליה מתקנת. 3. אתה לא ממנה אישה שהתפקיד היחיד שלה זה לטפל בכל טענות העובדים. אתה מאציל סמכות על מישהי שאתה סומך עליה, שהיא בעמדה מספיק בכירה כדי לבצע את התפקיד, זה הכל. לגבי אפליית נשים... העולם לא כזה ורוד... הסיבה שמעבידים בוחרים להעסיק נשים ולא גברים, זה לא בגלל שהם פמניסטים, אלא בעיקר בגלל לאישה הם מצפים שיוכלו לשלם פחות על אותה עבודה בדיוק שיעשה גבר...

XUXA141

New member
סעיף 3 מפלה ומעליב

אסור להפלות לפי גיל, ובטח שלא לפי מראה חיצוני. יש נשים שיש להן פנים סקסיות ואז גם אם ילבשו גלימת נזירות הן עדיין יהיו "פרובוקטיביות". אז? זו סיבה לא להעסיק אותן? נוסף לכך ההגדרות של "פרובוקטביות" שונות מאדם לאדם. אצל החרדי "פרובוקטיבית" פרושה שרואים את המרפק... מראה ייצוגי? למה? במה תורם המראה היצוגי לכישורי העבודה של האישה? או של האדם בכלל? ( אם זה לא עבודה תלויית מראה כמו דוגמנות).

דין אחד לכולם

תראו חברות וחברים, הסטטיסטיקה בעייתית עבור הגברים באשר הם. רב כמעט מוחלט של ההטרדות המיניות ומעשי האונס הם של גברים כלפי נשים. ואז כשקורה מקרה הפוך, או שאשה בודה סיפור ממניעים שונים ומשונים, הנטיה של בית המשפט היא לתת יותר אמון באשה מאשר לגבר. כמובן ששופטינו צריכים לתת את הדעת גם על מקרים כגון אלו, לבדוק היטב ולעומק את העדויות של כל אחד מהצדדים ולהסיק מסקנות בהתאם. הדין צריך וחייב להיות אחיד הן לגבר והן לאשה. אם יש הגנה על פרטיותה של האישה חייבת להיות גם הגנה על פרטיותו של הגבר. ובהזדמנות זאת אני חוזר על משנתי הידועה. חייבים להחמיר בעונשים על כל מגוון מעשי האלימות: אונס, תקיפה, שוד, התעללות וכמובן רצח. העונשים המוטלים כיום אינם מבטאים לצערי את חומרת העברות ומעודדים את המשכן.
חג שמח ושהייה נעימה בסוכה למי שמקיים את המצווה ולכל אושפיז ואושפיזה.

שילה1

New member
רואה..גם גברים מטרידים גברים,ואף

יותר מכך. ואם דברת על רב כמעט מוחלט,הייתי מצפה לצרוף אסמכתה מתאימה,אם בכלל קיימת.

שילתי

או. קיי. מקבל. גם גברים מטרידים גברים ואף יותר מכך כהגדרתך. ולצערי אני קצת חלש בצרוף אסמכתאות. מפנה אותך בזאת למומחית מס' 1 בנושא. שושה, את מוכנה בבקשה לפנות לגברת מעט מזמנך ולספק לה את מבוקשה?

s h o o s h a

New member
הטרדה מינית

אכן, זו, לצערי קיימת בני שני בני המינים. * נשים מוטרדות על ידי גברים * גברים מוטרדים על ידי נשים * גברים מוטרדים על ידי גברים (ראה הסיפור על הישראלי בחו"ל שטען כי הוטרד ע"י בכיר בממשל האמריקאי. ואם הפרטים אינם מדוייקים- סליחה) * ילדים ונוער מוטרדים מינית וסובלים מהתעללות מינית. 'אסמכתאות' לאלו יש כאן בפורום בשפע מאחר והנושאים נידונו יותר מפעם אחת. קצת לטייל בהסטוריה והכל גלוי ופתוח.

s h o o s h a

New member
והגבר?

"...קיימת אפשרות שפרסום שמה ימיט עליה ועל משפחתה תוצאות קשות ביותר..." האם לא קיימת האפשרות שעלילת השווא תמיט עליו ועל משפחתו קלון ויביא להרס ועוד תוצאות קשות אחרות? מוזרה הקביעה וההחלטה... (בלשון המעטה)

סהר בן1

New member
אני עדיין חי את זה

בעברי הרחוק בצבא כאיש קבע ובעונותיי יצא לי להרגיש את הנושא מקרוב חיילת שלא קשורה אליי בשום נושא החליטה שהטרדתי אותה מינית נוסף על כך חברה החליט לתפוס גל על הסיפור ולנסות לסחוט אותי כמובן שהכל בדיה באופן פושע ואפילו החוקרים אמרו כך והגישו את מסקנותיהם לפרקליטות אפילו חיילת אחרת שהיא חברה של אותה חיילת הודתה שהחיילת שידלה אותה לתת עדות שקר אותה חיילת ששיקרה נשפטה אך המתלוננת עדיין מהלכת כמו טווס בבסיס ומתגאה על כך שהיא הצליחה להעיף אותי מהשרות ואכן היא הצליחה היום אחרי כמעט שנה מאז אני לא יכול להיכנס לאף עבודה מסודרת כי הפרקליטות עדיין לא סגרה את התיק מעצבנת אותי הקלות הזו שבה אישה שמטרתה לשקר יוצאת בלי כלום ואדם חף מפשע מקבל כתם לכל החיים כי אם לא הבנתם את זה נשים שקרניות ומניפולטיביות זה תיק פלילי לכל דבר היה לי עתיד בצבא ובגלל שקר של ילדה בת 19 התחרבנו לי כל החיים תחשבו על זה אנשים

סהר-חושבת...וכואבת את כאבך...

ולמרות שלא נאה לעסוק בעיניני נקמה ובטח לא בפתחו של חג- תזכור את שאומרים לנו תמיד,(באופן אישי עדיין מחכה לראות ש"הם" צודקים) ש... כ ל כ א ל ב ב י ג' י י ו מ ו . חג שמח.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gifברוך בואך סהר! אני ממש מבין....

ללבך ולמה שאת חש. היה גבר של העידן המודרני ואל תפנה לנקמה אבל בנה לעצמך חיים חדשים! עסוק בעתיד, אתה צעיר.

המלאך כמעסיק....

המלאך כמעסיק הוא בוס קשוח אישה או גבר צריכים להביא תוצאות אתמול בלילה היה ראיון עם אישה חשובה, פרקליטה המגינה על הנשים, על פי הסטטיסטיקה שהיא הביאה, 2% מהנשים ממציאות ומשקרות. זה אומר, שהרוב אכן עברו את זה. (למלאך יש זיכרון מצויין. מי שמתעניין בסטטיסטיקות נוספות אין בעיה...1 מתוך 3 נשים עוברות הטרדה מינית, מאלה, פחות מ 20 אחוז מתלוננות). המלאך כמובן סולד מהמשקרות - דינן כלא מן הסתם על הנזקים. אבל לכל שאר הנשים שאכן סבלו (וזה סבל), אכן מגיעה הגנה ואפשרות הרתעה עתידית למעסיקים. ובחזרה אלי... המלאך אכן אוהב נשים הוא...ואולם המקום האחרון בעולם שהוא ימצא אותן זה בעבודה. המלאך לא צריך להעזר בכלום בשעת ראיון עבודה זולת אינסטיקטים וחוזים. איך אומרים...כשהידיים נקיות, אין מה לדאוג... נ.ב המלאך מעסיק כיום 5 נשים חמודות ומסורות ו - 6 גברים חמודים ומסורים. בגלל ה"מסור/מסורה" הם איתי...:)

למעלה