תשובות:
אם את הכמיהה להורות אתה מייחס ברובה להשפעות החברה ולצורך נרכש, מעניין למה אתה משייך את הכמיהה שאתה חש להיות בזוגיות עם אישה. האם גם זהו צורך ביולוגי או מושפע מכך שהחברה "דוחפת" אותנו לא לחיות לבד? האם גם אתה פעלת מתוך "אוטומט או מתוך פחדים לא מבוססים בהכרח", או לא?
הטענה שלי היתה שכאשר יש כמיהה, איני מוצא סיבה לא לממש אותה, גם אם זה אומר ללכת על "אוטומט". הבעיה היא אצל אנשים שאין להם כמיהה, ועדיין הולכים על "אוטומט" מתוך פחדים של חיים מחוץ לתבנית המסורתית.
אז ראשית, כתבת שאתה משער אילו החברה לא הייתה מצפה מאיתנו להביא ילדים, רבים לא היו מביאים ילדים. זוהי רק השערה, אתה לא יכול לדעת בוודאות. נתתי את הדוגמא על מה שקרה בסין כי לדעתי זהו המצב שיכול להיות הכי קרוב למצב שתיארת.
כן, נתת את המצב בסין, ונימקתי לך מדוע לדעתי זה לא נכון. לא ממש יעזור שתחזרי על אותם הדברים מבלי להתייחס לתשובה שלי.
גם המחקרים לוקים בחסר לדעתי. כיצד ניתן לבדוק את רמת האושר של אנשים שהם הורים לילדים, אילו היו ללא ילדים. האם הם היו מאושרים יותר ללא ילדים.
אני חוזר על דברים שכבר נכתבו בשרשור. יש מחקרים שבהם משווים אנשים שלא הביאו לאנשים שהביאו ילדים (ובמחקרים הללו אין הבדלים באושר, או הבדלים לרעת ההורים בתקופה שהילדים בבית). יש מחקרים שבהם המחקר מתחיל שנים לפני שאנשים הם הורים, ובודק אותם גם אחרי הילדים, ואז בודק אם יש הבדלים ברמת האושר אצל אותם האנשים לפני ואחרי הילדים. במחקרים הללו לא רואים עליה באושר לאחר הגעת הילדים. את יכולה להתעלם מכל הספרות המדעית בנושא, זה לגיטימי. מה שלא לגיטימי בעיני זה לזלזל בספרות הזו מבלי להיות בקיא בה.
שנית, לגבי הביולוגיה, אומנם אין לגברים בדנא משהו שגורם למשיכה מינית דווקא לנשים רזות אבל יש משהו בדנא למשיכה לנשים. נקודה. ולמה שגברים ימשכו לנשים ולהיפך? רק כדי לקיים יחסים ולכייף?
קודם כל, גברים לא נמשכים רק לנשים. גם היום כשהמוסכמה היא שגברים הולכים עם נשים, אנו יודעים שיש לא מעט גברים שנמשכים גם וגם. היו תרבויות בעבר בהן יחסי מין בין גברים היו מותרים, וזה היה נפוץ הרבה יותר. אני לא אתפלא אם יש מרכיב במשיכה של גברים לנשים שהוא לא גנטי אלא סביבתי.
כעת, גם אם המשיכה של גברים לנשים היא גנטית לחלוטין, מה את רוצה לטעון בזה? שהטבע יצר זאת כדי שנתרבה? טיעון מצוין. ועדיין, זה לא טיעון שממנו נובעת בהכרח כמיהה להורות. ייתכן שהטבע יצר משיכה מינית בין גבר לאישה, ויצר תחושה עילאית בזמן אורגזמה, והצאצאים מגיעים כתולדה של שני דברים אלו, מבלי שום צורך ליצירת "כמיהה הורית" באיזה מנגנון מסובך.
סליחה, אבל מה שכתבת על בעלי חיים זה שטויות במיץ עגבניות. בעלי החיים לא רק מרגישים ייחום ומזדווגים. לאחר שבאים הצאצאים, הם לא לומדים בשום מקום כיצד הם אמורים להרגיש כלפיהם, כיצד להגן עליהם, כיצד להאכיל אותם ומתי לשחרר אותם לחיות בעצמאות. זה טבוע בהם.
זה עדיין לא הוכחה שהם יודעים מראש שהם מסוגלים להיות הורים. אנחנו בני האדם בוודאות לא יודעים שאנחנו מסוגלים להיות הורים, אם לא מספרים לנו. לכן סיפור החסידה הולך כל כך חזק בילדות, כי לפני שמספרים לנו את האמת, נאמין להכל. אם אנחנו לא יודעים שאנחנו מסוגלים להיות הורים, אז איך לכל הרוחות אנחנו יכולים להיות כמהים לזה גנטית? אנחנו כמהים למשהו שאין לנו מושג שיש לנו אפשרות לעשות אותו? איך הכמיהה הזו באה לידי ביטוי אצל מישהי שלא יודעת איך באים ילדים לעולם? איך הכמיהה הזו תגרום לה להביא ילד בדיוק? מה שיגרום לה להביא ילד זה הרצון לסקס, והמשיכה לגבר.
הייחום וההזדווגות הם לא המטרה. הם האמצעי להעמדת צאצאים ולהמשכיות המין. לומר שהעמדת צאצאים היא תולדה או תוצר לוואי וקיום יחסי מין הוא הצורך העיקרי, היא שטות גמורה! ואם זהו כלי כל כך מענג עבור הזכר, למה לנקבה לחפש זכר שנראה בעיניה חזק ולהזדווג עימו?
"שטות גמורה" - זה את אמרת. כמובן ללא שום ביסוס פרט למחשבה והרצונות האישיים שלך. לגבי מדוע הנקבה מחפשת זכר חזק להזדווג איתו, יכול להיות שהיא לא מחפשת, אלא הזכר החזק פשוט "אונס" את כל הנקבות (מדבר על הטבע). וגם אם היא מחפשת, עצם המשיכה לזכר הכי חזק, אינה בהכרח מוכיחה שהיא יודעת שמהזיווג איתו יצאו צאצאים.
ולא כל בעלי החיים מזדווגים. יש כמות אדירה של מינים של בעלי חיים שמתרבים ללא הזדווגות וללא ההנאה הכל כך חזקה שאתה מתאר.
ברביה מינית יהיה מרכיב גנטי שגורם להזדווגות להתרחש. זה הכלי הכי חשוב שדרוש ע"מ ליצור צאצאים, שהזכר והנקבה יקיימו יחסי מין.
השעון הביולוגי של נשים הוא לא מונח חברתי גרידא. הוא מסמל את פרק הזמן שהטבע מקציב לאישה להעמיד צאצאים. אם היא לא רוצה, שלא תביא אבל לאחר שפרק הזמן הזה תם, שתקפוץ עד השמיים, היא לא תוכל להביא ילדים גם אם החברה מאד תלחץ עליה. קשור לביולוגיה, כבר כתבתי?
זה קשור לביולוגיה, אך לא הבנתי איך זה קשור לדיון? לא טענתי שהשעון הביולוגי הוא מונח חברתי, אלא שהלחץ שאישה מרגישה בגלל השעון הביולוגי הוא בגלל מוסכמה חברתית המעלה על נס ילודה.
יש בטבע השפעות כימיות (הורמונים). נקודה. לא כתבתי שאין השפעות חברתיות אבל הן לא העיקריות. יש השפעות אחרות חזקות לא פחות. והבאת ילדים היא לא "אופנה כה ארוכה שתודלקה". היא קיימת מאז ומעולם. והיא גם צורך.
את יכולה לכתוב שהבאת ילדים היא צורך, ולשים נקודה וגם סימן קריאה, אבל אין לך שום הוכחה שהיא צורך שבאופן גנטי מגיע לתודעה. זו השערה שלך, שאינה מבוססת על כלום. אנחנו יודעים שזה לא מגיע לתודעה אצלנו, כי אם לא מספרים לאנשים הם לעולם לא ידעו שמסוגלים להביא ילדים. אנשים עדיין יביאו ילדים בלי שום בעיה, פשוט בשל משיכה מינית וסקס. לא רק שאין שום ראיה לכמיהה הורית גנטית בבני אדם, גם אין בה שום צורך להתרבות שלנו.