ירושלים אני בא

• פותח הנושא uggi
  • פורסם בתאריך

epsilon1

New member
אז זהו

שכמו שרג'ינה אמרה, הצבא בהרבה מקרים לא ייתחשב בך אלא הוא יחליט איפה אתה לומד. אבל מה שכן בגלל שהוא נואש לרופאים, אם התקבלת לאונ' אז התקבלת לעתודה.

Regina Phalange

New member
קח בחשבון

שלומדים איתי לפחות 2 עתודאים שעברו בב"ש, שילמו מקדמה ענקית ועשו חצי מקוס הקיץ שם, לפני שגילו שצה"ל דווקא מעדיף אותם בירושלים...

danc18

New member
מזה אני מפחד

ואם לא אתמיין לאונ' האחרות- ולכן פשוט לא אתקבל (
), יש סיכוי שהצבא יגיד לי לחזור הביתה? או שיאפשר לי לימודים בב"ש.

Regina Phalange

New member
אם עברת קינן שפי,

הסיכוי שצה"ל *לא* ייתן לך ללמוד רפואה זהה לסיכוי שלי לעבור את המבחן של שבוע הבא, ובוא נגיד ש.. אני מאוד מאוד גרועה בפיזיקה
בקיצור, אם לא תתמיין לשומדבר פרט לבאר שבע- אני די בטוחה שיתנו לך ללמוד שם, אם עברת את הריאיונות כמובן. אבל לא לתפוס אותי במילה, כן?

epsilon1

New member
גם קינן שפי לא ממש משפיע

למועמדים לרפואה. זה עוד כלי למיין עתודאים בינם לבין עצמם, אבל בגלל שהצבא יקבל את כולם, אז אין לזה חשיבות ממש. תודה לאנכרוניסט שגילה לי את זה.

Regina Phalange

New member
כן, שכחתי לציין

שהסיכוי של רפואן לא לעבור קינן שפי הוא, שוב, זהה לסיכוי שלי כן לעבור את המבחן של שבוע הבא... (אני מקווה שיש רצף לוגי במשפטים שלי, אני במחסור די כרוני של שעות שינה ומנת יתר של ביופיזיקה...)

danc18

New member
רק שניה

עוד משהו שלא ממש הבנתי. יש מכסות כאלה של עתודאים בכל אונ', לא? נניח התקבלו 15 עתודאים בב"ש (סתם מספר מופלץ..), זה אומר שהאונ' מוכנה לקלוט אליה 15 עתודאים? או שהיא לוקחת בחשבון שמתוכם הצבא יבחר 10 (או מספר אחר..)?

epsilon1

New member
התקבלת לאונ' = התקבלת לעתודה.

לא נותר לי אלא לאחל לך מזל טוב ובהצלחה.

danc18

New member
../images/Emo3.gifהבנתי..

האמת שקינן שפי אעשה רק שבוע הבא. ואת הראיונות בב"ש, תודה לאל, עברתי
. בהצלחה בפיזיקה! תביאי אותה..

Regina Phalange

New member
תודה!

ובהצלחה לך!!!
ואל תדאג מקינן שפי, באמת, אתה עובר אלא אם כן אתה טרוריסט עם פיצול אישיות...

מסטולון

New member
ממממ...

אז מה אתם אומרים? לא ללכת למרק"ם בספטמבר? כי עברתי בב"ש, אבל אני מפחד שפתאום אני אוותר על י-ם וגם צה"ל לא יאשר לי באב"ג ויקרה משהו מוזר כזה ואני סתם אתקע בלי רפואה. ממממ?

danc18

New member
אם יש בעיה עם הסכם-

אז גם ככה לא יוכלו להכניס אותך לפקולטה שאתה לא עומד בתנאים הבסיסיים שלה. או שאני סתם מקשקש? אנחנו למעשה עם אותה בעיה. קבל מסר.

מסטולון

New member
זה הקטע, שאומרים שיש לעתודאים הקלות

בקבלה. אבל אני לא רוצה לסמוך על זה, כי זה לא רשמי, ואני לא יודע עד כמה מקלים.

ארגינין

New member
*** לכל העתודאים פה ***

רק רציתי להגיד לכם שלא תעשו טעויות ולא תלכו לראיונות. תחשבו על זה שאפשר לצאת קירחים משני הכיוונים בסוף ונכון שהצבא צריך עתודאים וכו' וכו'.. אבל עדיף שיהיה לכם מקום ללמוד בו מאשר אף מקום לא? עוד כמה דברים- בעקרון, אם רשמת עדיפות ראשונה באר שבע, והתקבלת לבאר שבע וגם לים או ת"א והן עדיפויות נמוכות יותר אצלך, רוב הסיכויים שתשאר בב"ש מבחינת הצבא. + יש שיקול של מרחק מהבית שלך- הצבא רוצה את העתודאים כמה שיותר קרוב מבחינת מרחק לאוניברסיטה שהם לומדים בה. אם לדוגמה אתה מהמרכז, התקבלת לת"א בעדיפות 2 ולב"ש גם התקבלת ודירגת מקום 1, זה לאו דווקא אומר שתלמד בב"ש... וכן, יש מכסות לכל פקולטה מבחינת עתודאים.. שיהיה לכולם בהצלחה!

Regina Phalange

New member
תשמע, תראה

האינסטינקט הראשון שלי להודעה שלך היה לרשום "בולשיט, אין שום הקלות, זה סתם משהו שזקנים מתוסכלים המציאו כדי לנחם את עצמם שיש 20 מקומות שמורים לעתודאים- לפעמים על חשבונם". אבל, יש מקרים חריגים שאכן מתקבלים עם סכם נמוך יחסית (הדוגמא הקלאסית היא מישהו שלומד עכשיו באת"א, לא זוכרת כינוי או סכם אבל מדובר בסכם נמוך יחסית לרפואה). המדינית הרשמית לא נותנת שום הנחות. הצבא מנסה להכניס כי הוא צריך רופאים, אבל אתה צריך להתקבל קודם כל לאוניברסיטה, ובשביל זה צריך סכם. יש מקרים חריגים- עם דגש על "חריגים" שכן מתקבלים עם סכם נמוך יותר. לא ברור לי למה, אבל זו לא מדיניות *רשמית* של האוניברסיטה או של צה"ל.

למעלה