ישירות בנושא טיפים עם אוכלוסיה בעייתית

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

obbb

New member
ישירות בנושא טיפים עם אוכלוסיה בעייתית

אני מכין את עצמי מראש, המקום שאני מתחיל לעבוד בו ידועה באוכלוסיה צעירה (18-19 לא יותר) וספציפית קמצנית. (מתשאול של הברמנים ומישהי שמבלה שם קבוע). במקום "נורמלי" אני מאמין שזה פשוט חוצפה לרמוז כל דבר בקשר לטיפ כי זה לגרום ללקוח להרגיש לא בנוח וזה לא במקום. אבל למשל ברמנים במסיבות, במידה והם לא מציקים עם הכוס טיפים ואף מגיעים למצב של לשים את היד עם העודף בכוס ולחכות להנהון מצידך - הם ירוויחו הרבה פחות, וברמנים במסיבות - הדגש על שירות וחוויה מן הסתם הרבה פחות חשוב. ספציפית אני יודע שבימי חמישי יש ליין דאנס בר אצלינו, השאלה היא... מה גבול ה"חוצפה"? לגיטימי לשים את הכוס טיפים ליד הלקוח עם העודף? להגזים מעבר?

תשאל מסביבך... תגשש.

נסה לשאול את הברמנים האחרים מה נהוג. יכול להיות שמה שנהוג, נהוג מסיבה מסוימת, ומכיוון שכך החליט המנהל\בעלים, ויכול להיות גם שכך נהוג כי אף אחד לא חשב או החליט אחרת, מה שפחות נראה לי.

תלת חי

New member
ברור!

אם לא תדאג לעצמך אז אף אחד לא ידאג לך.. אם אנשים לא משאירים טיפ תשאל אם הכל היה בסדר עם השירות ותגיד שראית שהם לא השאירו טיפ פשוט, לפעמים אנשים שוכחים.. אם זה ילדים אז פשוט תשאל אותם בצורה "סחבקית" מה עם הטיפ..

maxfain

New member
תראה

יש גם מאוד הרבה מקומות "מכובדים" (אם אתה רוצה, אז בפרטי) שהברמנים נוהגים לשאול את המבלים באופן אוטומטי: "כמה עודף להחזיר?", "את הטיפ באשראי?" "מה עם משהו לברמנים?" וכל זה ללא שום קשר לטיב השירות שהם העניקו או כדומה. אני אישית לא נהגתי אף פעם לשאול שאלות כאלו כי זה לא מטיבי, היו גם ברמנים שאמרו לי "שמע, אם לא תעשה ככה לא נעשה כסף" ולמען האמת זרקתי עליהם זין אחד גדול, ולמה? ככה. אני לא מוכן לעשות שום דבר שהוא לא אני. אתה תעשה מה שאתה מרגיש. לא נראה לי שהברמנים בצ'יף בר יחשבו שאתה חצוף אם תבקש טיפ. בהצלחה.

חולק עליך.

כמה עודף להחזיר? לא מקובל בעליל. המקרה היחיד שלקוח לא יקבל את העודף במלואו באופן אוטומטי, יהיה לקוח TAKE AWAY, שהעודף שלו נראה לי כמו טיפ סביר עבורי. במצב כזה, אשאל בנימוס אם הוא רוצה עודף בכלל (אף פעם לא כמה). את הטיפ באשראי? לגיטימי לחלוטין. יש המון לקוחות שמשלמים באשראי, שמטעמי נוחות לא משאירים טיפ. אני רואה את השאלה הזו כהצגת אופציה נוחה ללקוח להשאיר טיפ. מה גם שהיא בד"כ לא משאירה מקום להתחמקויות. וגם כאן לרוב מדובר בלקוח TA, או לקוח שקיבל שירות מועט או לזמן קצר. לקוח שיושב על חשבון עם שירות, גם אם ישלם באשראי, כמעט תמיד ישאיר טיפ במזומן. מה עם משהו לברמנים? מה עם טיפ? שאלות כאלו לא באות בחשבון אצלי בכלל. אני כן אעיר ללקוח שהשאיר טיפ קטן באופן חריג, או לא השאיר בכלל. (בצורה מנומסת כמובן, כשתמיד אפנה את הלקוח להגיב לגבי טיב השירות) כאן בד"כ מדובר או בטעות, או בבעיה בשירות. בשני המקרים, זה משהו שצריך לעלות. קרה לי ששאלתי לקוחות לגבי טיפ כשהם השאירו הרבה פחות מ10 אחוז, ואז הם התנצלו ואמרו שלא שמו לב, תיקנו והשאירו בגדול. זה קורה הרבה כשיש חשבון אחד לכמה אנשים. מצד שני, גם קרה לי שהפניתי שאלה ללקוח כזה, והוא אמר שזה בגלל שהשירות לא היה טוב לדעתו. ביקשתי שיפרט, הוא פירט, אני הפנמתי, אמרתי לו תודה יפה שהוא הפנה את תשומת לבי לפאשלות שלי וזהו. הכל נגמר בטוב ובנעימות. וזהו. זה מה שאמור לקרות לדעתי בכל בר שמכבד את עצמו. לא ידיים מעל הכוס. לא להחזיר עודף במיליון שקלים בודדים. לא לבקש טיפ. אם אתה חושב שלא קיבלת מספיק טיפ, תנסה להבין למה. לא לעקוץ או לדרוש מהלקוח שישלם. לא לדבר בכלל על העודף. תמיד תחזיר ללקוח את העודף שלו. זו החלטה שלו כמה לתת לך. וזהו כעיקרון. אבל זה בבר שמכבד את עצמו. כשעבדתי במועדונים שמתי ידיים מעל כוסות טיפים כאילו אין מחר. כי זה משהו אחר לגמרי. בגלל זה הדבר הראשון שכתבתי לך, זה שבתרר מה הולך אצלכם. זה תלוי מה קורה במקום ומה נהוג. יצא לי לעבוד במקום שהבעלים אמר, "בימים ככה וככה, מצידי תוציאו להם את הארנקים ותשפכו לעצמכם לכוס, ובימים צילי וגילי אני לא רוצה לראות כוס על הבר או כל איזכור לטיפ". פשוט עניין של חשיבות הקהל למקום.

obbb

New member
כל מילה פנינה

באמת זה כ"כ תלוי ביום ובקהל ובגישה שזה לא יאמן. בבר מקצועי רגוע ונורמלי לדעתי אין מקום באמת אפילו לרמוז לטיפ... אבל יש סוגי אוכלוסיות / ליינים / מקומות שמתוך דאגה לכיס שלך חייבים להיות חוצפנים כי בטווח הארוך זה הפרש עצום במשכורת...

yuvaldargan

New member
../images/Emo45.gif בתור לקוח גדול של פאבים קרה לי פעמים

בודדות שבהן לא השארתי טיפ וגם זה היה בגלל השירות של המלצר/ברמן ובכל פעם הייתי מוכן להסביר למה לא השארתי טיפ. כמובן שאם המסביב (מוסיקה/אוירה/מזיגה/אוכל וכו'..) טוב הטיפ גדל..

maxfain

New member
ליאור

צר לי. לא מסכים איתך. אנחנו לא חיים על הירח ואפילו "רוסים זקנים" (ואני רוסי בעצמי) משאירים טיפ - מה שאומר שיש מודעות. מי שלא משאיר טיפ, כנראה שלא רוצה בכך מסיבה כך או אחרת. אם אתה עובד במקומות של חיילים/קהל צעיר וקמצן וכו' - אז באסה לך שאתה צריך "להתחנן" לטיפ. אני אישית לא יוצא כ"כ הרבה, וכשכבר מזדמן לי, אז ברוב המקומות לא שואלים אותי ישר "מה עם הטיפ?" עוד לפני שלקחתי שלוק מדרינק. יש מקומות שכן עשו לי דברים דומים ודווקא לא השארתי שקל, וגם הסברתי את עצמי ואתה יודע מה? התשובות שקיבלתי ממש לא היו יותר טובות - מה שגרם לי לא לחזור לעולם לאותם מקומות (שדווקא כן נחשבים). עבדתי גם עם קהל בעייתי והצלחתי "להוציא" טיפים גם בלי "לבקש" - מה שאני בחיים לא אעשה. כסף כסף, אבל היי.. קצת כבוד לבנאדם שיושב מולך. פשוט גועל נפש - הזמנתי משקה, אני חייב לך משהו מעבר לזה? למה לפגוע לי בבילוי? למה לנסות "להשפיל" אותי ליד אנשים? ומי שכן מנסה - מקבל את הכי הרבה זין ולא רואה ממני שקל, וגם זה באותו טון וליד אותם אנשים.

צר לי אבל גם אני לא מסכימה אתך

לא רק אוכלוסיות מסויימות לא משאירות טיפים יש פשוט אנשים קמצנים ששרות לברמן/מלצר וכו' לא נראה להם הגיוני אנחנו יוצאים וכמעט כל האנשים סביבי משאירים טיפים ברמה סבירה 10 אחוז ויותר אני ויש לי עוד שתי חברות קרובות ממש נסחפות ומשאירות טיפים גדולים עד כדי שכך שלפעמים אנחנו חושבות לעצמנו רגע למה בעצם? והתשובה היא תמיד כי לא נעים מצד שני אם לא קיבלתי שרות לעניין אני ישאיר 10 אחוז בלבד ולא שקל יותר וזה בד"כ במקומות קבועים כך שזה בהחלט בולט לעין וחריג וגורר אחר כך יחס נהדר ובד"כ אין בעיות בעתיד יחד עם זאת אני מכירה שתיים שמשאירות טיפ של שקלים בודדים, פחות מ10 אחוז למשל על חשבון כוס אחת שעולה בסביבות 47-53 ש"ח ישאירו 3 ש"ח כאילו קמצנות לשמה אין אפילו הסבר על בירה 2-3 ש"ח בלי קשר לאיזה שרות ניתן להם אז זה בכלל לא קשור לילדים/רוסים/ תימנים או מה שלא תרצו ביחס לאוכלוסיות ממה ששמעתי ממש לאחרונה רק בנוגע למקומות בילוי של ערסים שאינם ילדים יש כסף גדול

obbb

New member
משהו אחד אני לא מבין

למה אנשים שמקבלים שירות רע משאירים 10%? שירות סביר-רגיל מגיע את ה10%. זה הנורמה, לא שירות רע בצורה יוצאת דופן, ולא שירות טוב בצורה יוצאת דופן. אם השירות היה רע הוא צריך להתבטא בטיפ ואם השירות היה טוב הוא צריך להתבטא בטיפ. אני תמיד בדעה שצריך להשאיר טיפ מינימלי במקומות עם שירות על הפנים (ואפילו לא להשאיר בכלל אם השירות היה קיצוני לשלילה) בשביל שיהיה לי בכיף לשים למקומות שהשירות היה יוצא דופן לחיוב. (ואני חייל אז זה לא בא בקלות)

temptation411

New member
ואני לא מסכים איתך..

קחי את החברות שלך כגורם מיצג אתן 4 חברות 2 משאירות סכומים יפים(מעל 10 אחוז) ו2 שמשאירות שקלים בודדים יעני 50 אחוז מהפאב משאיר 10 אחוז או יותר ו50 אחוז שכמעט ולא משאיר כלום קחי ערב אחד ותנסי להסתכל מהצד על מי משאיר כמה ותראי שלרוב אפשר לחלק את זה לקבוצות אוכלוסיה.

אז זהו שאין בניהם שום מכנה משותף מלבד זה שהן

חברות אחת רוסיה השניה מעדות המזרח אחת אוהבת לצאת למקומות גדולים פאבים ודאנס ברים שווים השניה יותר בקטע של פאבים קטנים אני בהלם שהן בכלל חברות אני ואחותי בד"כ משאירות טיפים יפים מאוד בהתחלה כך אנחנו רוכשות את היחס של הברמנים - שומרים לנו מקומות, כשיש אפשרות לצ'פר מצ'פרים, יש קשר עם הבעלים אז אין בעיות בכניסה גם לכאלה שאנחנו מבקשות שיכניסו אותנו ולאחר שנוצר קשר אינטרסי כזה אנחנו משאירות טיפים סבירים בהחלט לא יודעת למה אנחנו תמיד משאירות לפחות 10-15 אחוז אין לי הסבר מה שכן למשל באחד הדאנס ברים שהיינו בהם לאחרונה ואנחנו קבועים שם השארנו תמיד טיפים גדולים ואז הברמנית דחפה לי שתייה של מישהי מהחברות שלנו (אני מכירה שם את כולם זה הכעיס אותי שהיא דוחפת לי שתייה של מישהו אחר אם אני מכירה את כולם אז אני אמורה לשלם עבור השתייה של כולם?) אחרי שבוע הערתי לה על הטעות שעשתה בפע הקודמת היא אמרה אז סליחה טעות שלי ולא הורידה מהחשבון הפעם אז לא השארתי לה טיפ בכלל מאז אני גם לא מזמינה דרכה ואני מבקשת מהברמנים שהחשבון נפתח על אלו שהתיישבו בפעם הראשונה ולא של כול הנספחים שהצטרפו בהמשך.

temptation411

New member
מה זה דחפה לך שתיה של מישהי אחרת..

לא הבנתי.. בחשבון שלך הופיע גם שתיה של מישהי מהחברות שלך?

אני ואחותי באות מוקדם בד"כ

קיצר אנחנו באות כי אנחנו רוצות לשבת אז אנחנו מתיישבות ומזמינות במהלך הערב הגיעה מישהי חברה הזמינה שני צ'ייסרים של וודקה וניל ושילמה במזומן הברמנית לקחה את הכסף ולא הורידה מהחשבון אח"כ במהלך הערב אותה בחורה הזמינה שני וויסקי סאוור ואז אחרי שעתיים היא החליטה שהיא זזה אז היא ביקשה חשבון ושילמה על שני וויסקי סאוור (לידי אני ראיתי אותה משלמת) ואז אנחנו הלכנו הגיעה החשבון אני רואה שני וודקה וניל שאלתי את הברמנית היא אמרה זה של חברה שלך אמרתי לה אבל היא שילמה חשבון וזה לא הופיע לה בחשבון היא אמרה שהיא לא שילמה בגלל שזו חברהטובה ולא יהיו בעיות שילמנו והשארנו טיפ למחרת שאלתי אותה והיא אמרה שהיא שילמה במזומן וכשלא הכניסו לה את זה לחשבון זה התאים כי היא שילמה כבר שבוע אחרי זה היינו שם הגיע החשבון אמרתי לאותה ברמנית שבוע שעבר היה כך וכך אז היא אמרה שהיא לא שילמה אז אמרתי לה נו ונניח שלא מה זה קשור אליי? היא אמרה היא חברה שלך אז אמרתי לה נו חצי מהבר הזה זה חברים שלי או אנשים שאני מכירה אז אני צריכה לשלם על כולם היא אמרה טוב אז טעות שלי אז ציפיתי שהיא תוריד מהחשבון הנוכחי היא לא הורידה ואז הורדתי בעצמי את הסכום מהטיפ שלה ומאז אני לא מזמינה ממנה כלום ואם מזמינה גם לא משאירה לה טיפ אלא אם כן ישבתי מתחילת הערב למשל לפני כמה זמן הגענו בסוף הערב הזמנתי וודקה רד בול ולא השארתי לה שקל טיפ

temptation411

New member
קודם כל

יש דרכים לטפל בבעיות כאלה. בדרך כלל יש מנהל בר או מנהל של המקום.מסבירים לו מה קרה והוא כבר יטפל בזה עכשיו מה שמצחיק בכל הסיפור הזה שלא משנה לאיזה ברמן את משאירה טיפ..כולם מתחלקים בזה בסוף אז ככה שיוצא שאתצ לא פוגעת רק בה אלא בכולם.

איזה מנהלי בר המקום מתדרדר מרגע לרגע

אני אספר לך סיפורים הזויים על המקום הזה אני לא רגילה לדברים כאלו אבל פעם ברחו להם עם השתיה השאירו להם 500 ש"ח הם החליטו שאלו אנשים שאני מכירה אחרי שעשו להם פאדיחות והציקו לי התברר שזה אנשים אחרים בכלל אז הם התנצלו והורידו לנו חצי מהחשבון ושלחו לנו כל הערב שתייה חינם הותנצלו ואחרי שבועיים לא הסכימו להכניס את אותם אנשים דבילי לחלוטין אמרתי להם לא לשפוך טיפים וסכומים גדולים על הבר באותו ערב רק בגלל שטעו והאשימו אותם בטעות וואו טוב זה סיפור ארוך אין לי כוח להיכנס לכל הפרטים בכל מקרה הפסד שלהם אנחנו לשם כמעט כבר לא מגיעים ויש לנו הרבה חברים שהכרנו שם והתחברנו שהיינו יוצאים לשם יחד אז עכשיו כולנו (ומדובר באיזה 20 איש אם לא יותר) שעברנו למקום אחר ואנחנו קובעים ויוצאים יחד והכי מצחיק שלכל אחד מאיתנו היה איזה סיפור דומה והמקום אגב דיי מצליח, הרבה פחות אבל עדיין לגבי הטיפים הורדנו את הטיפים באופן כללי ואם אני מזמינה ממנה אז זה בכלל אקט של מחאה אז אין לי שליטה על זה מה אני יכולה עוד לעשות?

זה מצחיק טינקרבל.

היו לנו לא ממן קבוצת בנות... קבועות, הגיעו כמה פעמים. כל פעם יש איתן סרט אחר. בד"כ הן מבקשות לפצל חשבון בסוף. מצד שני, הן תמיד איזה 4 בנות עם שני בנים ועוד נספחים. אז תמיד אנחנו מוודאים שבע פעמים לפני שאנחנו מוציאים חשבונות חלקיים, ועדיין יש בלאגן. חברות א' ב' ג' ד' יושבות על הבר. ד' הולכת ומשלמת על שתי בירות. א' ב' ו-ג' מבקשות חשבון. אומרות סליחה ומבקשות שאוריד להן עוד שתי בירות מהחשבון, כי ד' ששילמה על שתיים, בכלל שתתה 4 . מתחיל בלאגן, ואני רגוע וכיף לי. ד' אומרת שהיא שילמה על כל מה שהיא שתתה. א' ב' ג' אומרות שאין מצב, ושתי הבירות בכלל של ד'. אני יודע טוב מאוד מה מזגתי לקבוצה, איה חשבון הוצאתי לד' ומה נשאר לבנות לשלם. הן מתחילות לעשות בלאגן. בסוף אחרי צעקות ועניינים הן הסכימו לשלם. מקרה אחר. אחת מהן הפכה חצי בר, כי היא לא קיבלה את ההעתק של הקבלה אחרי ששילמה באשראי. הספח לחתימה יהה. החשבון היה. העתק קבלה נזרק בטעות. היא תהפוך את כל הבר המזויין בשביל לקלב את החתיכת נייר המסכנה הזו. עוד מקרה. אחרי שהן שיגעו לנו את התחת על חשבון מפוצל ל100 אנשים עם 100 צורות תשלום, האחרונה באה, אחרי שנשאר 156 שקלים לשלם (והיא יודעת את זה, אמרתי לה), ומבקשת לשלם באשראי 155. אני: את יודעת שנשארו לך 156? לקוחה: כן. אני: ו.... את לא מעדיפה כבר לשלם את הכל באשראי. לקוחה: לא. באותו הרגע הבטחתי לעצמי שהחבורה הזו מקבלת ממני שירות מינימלי, כמתחייב בלבד ואפילו קצת פחות, באישור ובברכת הבעלים.

כן ומה שאני סיפרתי לך נשמע לך אותו דבר???

אנחנו אמרתי אני ואחותי יושבות קבועות עם גג עוד חברה אחת מתחילת הערב כל השאר שמצטרפים עומדיןם לידנו ומזמינים לא אמורים להכנס לחשבון שלנו נקודה. וזהו. זה הבעיה של הבר שהם מחליטים להכניס אותם לחשבון שלנו. אנחנו 3 שהזמינו מקומות והתיישבו כל השאר גם עם הן חברי נפש ממש לא מעניינים את הכיס שלי ובמקרה שלך גם אני הייתי מתחרפנת מה זה? אגב אנחנו דאגנו להוציא מהחשבון המשותף שלנו שתי בנות שהיו רוכבות על הטיפים שלנו בפעם האחרונה שהיינו שם דאגנו לומר לברמן שרק אנחנו בחשבון המשותף והוא צחק עלינו כשהגיע החשבון והיא השאירה לו על חשבון של 80ש"ח 3.5 ש"ח הוא כבר לא צחק..........

למעלה