ישירות בנושא טיפים עם אוכלוסיה בעייתית

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

temptation411

New member
אז תלמדי מהעבר..

בתחילת הערב את אומרת לברמן..אני היא והיא בחשבון וזהו אל תשחקי אותה ראש קטן..תגידי להם שאחרי זה לא תוכלי לבוא בטענות

זה מה שאני עושה עכשיו

המצחיק שבהתחלה זה לא היה ככה זה כאילו שהם למדו להכיר מי חבר של מי ואז השליכו את זה על כולם יאללה כסף בא כסף הולך חפיף עבר נגמר מעכשיו נלמד מטעויות

temptation411

New member
ואל תשכחי..

יחס גורר יחס גם אם את קבועה במקום עדין זה עסק לא תשאירי טיפים לברמנים תקבלי אותו יחס חזרה.הברמנים והמלצריות הם הלב של העסק בעלבית שישמע שלקוח גם אם הוא קבוע לא ריווחי לעסק או יוצר בעיות יכול גם להחליט לא להכניס אתכן יותר

אז מה אתה בעצם טוען

שלמקבלי השרות להלן המבלים אין שליטה ? אני אומרת אוקיי אז נשאיר טיפים מינימליים כשאנחנו לא מרוצים וכשכן נשאיר מעבר?

זה מה שאני עושה עכשיו

המצחיק שבהתחלה זה לא היה ככה זה כאילו שהם למדו להכיר מי חבר של מי ואז השליכו את זה על כולם יאללה כסף בא כסף הולך חפיף עבר נגמר מעכשיו נלמד מטעויות

maxfain

New member
קודם כל

בקשר לחברות שלך. אם הן לא משאירות טיפ, ולא קשור לטיב השירות שהן קיבלו אז כנראה שיש לזה סיבה. חוסר מודעות? אני בספק. קמצנות? אולי. ואת יודעת מה? נניח והן קמצניות, והטיפ שהן החליטו להשאיר הוא מי יודע מה, עדיין, אין לאף אחד את הזכות "לדרוש" את הטיפ הזה - כי הוא לא חובה בכלל. אם זה נניח במועדון, או דאנס בר, שהיחס הוא באמת בדרך כלל די מינימלי, ומדגם האוכלוסיה שם הוא לא בעייתי (קמצנים), אז אני מניח שהברמן אפילו לא יעיר להן, כי הן לא משקפות את הרוב. אם המקום אכן בעייתי, והכסף הוא לא בשמיים אז לברמים בדרך כלל יש השלמה לסכומים לא רעים. (אחת הברמניות שלי עובדת במקום שמשלים ל40 לשעה ועוד אחת שמשלימים ל50, לרוב אין צורך בזה אבל יש את רשת הבטחון הזאת.)

maxfain

New member
אהה.. ובהקשר השני

תסלחי לי מאוד, אבל את פראיירית. מזאתאומרת לשלם על משהו שהוא לא שלך??? ועוד פי כמה וכמה על משהו שכבר שולם? אם לאותה ברמנית יש בעיות בחשבון, או שהיא לא יודעת איך להתעסק עם כסף ולאן לשים אותו (ואני מניח שהיא דחפה את הכסף של חברה שלך לטיפים) אז זה בעיה של המקום. בשום פנים ואופן לא שלך. כמו שאמרת, את מכירה הרבה אנשים בבר הזה, ואין שום סיבה שתשלמי על משקה של מישהו אחר. אל תוותרי להם, תדרשי הכל בחזרה, זאת פשוט גניבה.

אתה צודק לגמרי

אבל לך תתווכח על משהו ישן וכשאתה אחרי כמה וכמה כוסות אז גם את החשבון לוקח לך שעה לחשב בעיה אבל אני מסכימה לגמרי מאותו מקרה התחלתי להקפיד על כל אלה

נכון אין חובה לדרוש אך מה לעשות ואנו חיים

בחברה ובחברה יש נורמות חברתיות שאומרות שכשנכנסים למסעדה וישבים על הכסאות ולא על השולחנות שנהוג לא להשאיר טיפ לנהג מונית אבל למלצר ולברמן כן (לפחות בישראל) שבקולנוע נהוג לכבות פלאפונים שבבתי חולים נהוג לא לעשן וכו' וכו' יש נורמות חברתיות שאם אנשים לא עומדים בהם מודבקת להם תוית של קמצנים במקרה הזה אני חושבת שיש מקום להערות אני לא אומרת להיות גס רוח ובטח לא בפעם הראשונה אבל אם שירתת מישהו והוא ישב כל הערב וקיבל יחס הוגן ובסוף השאיר טיפ מגוחך או לא השאיר טיפ בכלל אז יש מקום לשאלות למרות שאז אתה מסתכן בתשובה כמו ששתי הקמצניות נתנו - אין לי כסף ואני עניתי להן אם אין לכן כסף על תשתו בסכומים כאלה

maxfain

New member
יש מקום לשאלות - אבל איזה שאלות צריך לשאול?

משהו לא היה בסדר בשירות שקיבלתם? וכדומה - הולך מה הטיפ/משהו לברמנים וכדומה - ממש ממש לאאאאא הולך. תהי בטוחה שהרבה מנותני השירות יבחרו באופציה ב'. חבל.

תומר ס

New member
אני בטוח

שמקומות אלו באבל כבד אחרי שהודעת שאתה לא הולך אליהם יותר.

maxfain

New member
חבר

אומנם אנחנו לא מכירים ואני לא מבין למה אתה מגיב לי ככה אבל נענה לך בכל זאת. אני בטוח שהם לא באבל, ואני עוד יותר בטוח שהם ממשיכים להצליח, לפרוח ולהרוויח. אין לזה שום קשר. מקום שרוצה קהל איכותי (ואני מחשיב את עצמי וחבריי לקהל איכותי), צריך להיות בהתאם. תהיה בטוח שהזמינו אותנו אין ספור פעמים לאותם מקומות (עקב היכרות כזו או אחרת) עם הבעלים או היחצנים וסירבנו. אז נכון שהכל ממשיך כרגיל, אבל יש סיבה שמקומות איכותיים מדרדרים למאורות ערסים - וזו אחת מהן.

רוב הפאבים הופכים למאורות ערסים

וזה כי לרוב הברים יש תוחלת חיים קצרה יחסית שנתיים שלוש והיא לא מה שהיתה בהתחלה ואחרי שהערסים לא עוברים סלקציה בכניסה בהתחילת החיים של הבר הם מתייאשים ואחרי שהותיקים מתשעממים ומחפשים מקומות אחרים - הבעלים מתחילים להתפשר ולהכניס ערסים כדי להמשיך להרוויח וככה זה ממשיך אלא אם כן מדובר בפאב קטן ושכונתי שלא עונה לדרישות של האוכלוסיה המדוברת אגב חייבת לציין שהזדעזתי מעוצמת הגזענות ביום שישי האחרון באחד המקומות השוים בתל אביב היינו חבורה של 5 אנשים 3 אשכנזים ושתיים שנראות אשכנזיות ואת ידיד שלי מעדות המזרח לא איזה שחור ערס סליחה על הבוטות אלא באמת אחלה בחור לא הסכימו להכניס בגלל המראה ורק לשם השוואה שלושת הבחורים שהיו איתנו האשכנזים הם יסלח לי אלוהים שלושת הבחורים היותר מכוערים שראיתי לאחרונה אז הייתי קצת בשוק

תומר ס

New member
זאת הבעיה

אם לא נתת לברמן כזה או אחר בכלל טיפ בגלל קונצ שהוא מה שהוא עשה או אמר, צר לי לבשר לך, אבל אתה וחבריך לא בדיוק אוכלוסיה איכותית. תן לי לנחש, אתה גם לא תתן לברמן טיפ בגלל שהוא תיקן אותך או התוכח איתך על משהו.... אוכלוסיה נורמאלית משאירה 10% טיפ תמיד... אוכלוסיה איכותית משאירה אף יותר. אל תתרץ את הקמצנות שלך בזה שהברמן היה חוצפן\אדיוט\חסר ניסיון, אתה לא הבוס שלו וזה לא תפקידך לחנך אותו.

maxfain

New member
ושוב אתה

כמו שאמרתי לך קודם, אנחנו לא מכירים, אז לפני שאתה קורא לי קמצן, או מנסה להעליב אותי בצורה כך או אחרת, עדיף שתכיר אותי. עד אז עדיף שתסתום. זה פורום חופשי ומותר להתבטא בו, אם אתה לא יודע איך להתבטא כלפי אנשים, ובמיוחד וותיקים כאן, אז לך חפש. אני אחדיר לך טוב טוב למוח הצר והקטן שלך - טיפ הוא לו חובה במדינת ישראל. אם ברמן יתפלצן עלי, הוא לא יקבל שקל. ברמן הוא נותן שרות, ואמור לתת אותו על הצד הטוב ביותר, כי כל עוד אני משלם באותו מקום שאני מבלה, אני לא חייב לו כלום מעבר לכך. אני לא אשאיר טיפ למי שמזלזל בי כלקוח, למי שנתן לי שרות רע באופן קיצוני וכדומה. 10 אחוז אני אשאיר על שירות סביר והרבה מאוד מעבר לכך על שירות מעולה. מי שידרוש טיפ - לא יקבל. קלטת? או שעדיין צריך להסביר לך את זה בצורה יותר מופשטת, בנקודות וטבלאות?

tal1g

New member
זו בדיוק השריטה של ברמנים בארץ

הם חושבים שהכל זה אלנבי סטייל ולקוח שלא שם טיפ הוא אוט' חרא. תמיד שאלתי את הברמן זה איך זה שלא קיבלת ובבדיקה נורמלית גיליתי לקוח מפנק וברמן שחושב שמגיע לו רק נשאר עם מגש טיפים ריק.טיפ זה לא חובה טיפ זה זכות גם מסעדות או ברים שמוסיפים שירות אין חובה לשלם את הסכום. ישב אצלי בבר בן של אוליגרך מאד מפורסם (מה שנקרא בעשיריה הפותחת) הברמן ששירת אותו ניגש אליי בשיא החוצפה(רק הגעתי לנהל את המקום ואני לומד את הלך הרוחות)ומבקש כבר להקים אותו למרות שהזמין מעל 100 ש"ח הוא לא השאיר טיפ כך שיש להקים אותו.במבט חטוף זיהיתי את הלקוח שכבר השאיר לי טיפ שיא על שולחן של 9000 ש"ח 4500 ש"ח. אותו ערב הסתיים סבבה וב-800 ש"ח טיפ רק השרות והגישה השתנו ויותר מזה.אני נתקל בברמנים שמסכלים על הסכום ומביכים את הלקוח האלכוהול גם ככה יקר ולא לכולם יש יכולת לפנק אבל גם 2 ש"ח זה טיפ. וצקיך להגיד ללקוח תודה .מנסיון זה מחלחל ושיוכל לשים יותר הוא ישים.

rustynail

New member
לדעתך לקוח שיושב על הבר בסכום של 100 ש"ח

וישאיר 2 שקלים לא ישאל: "האם הכול בסדר" וכשיענה כן הכול היה טוב ישאל מדוע הושאר טיפ כה זעום ולא 10% כנהוג? נראה לי מאוד קונקרטי לשאול! אדרבא לקוח שלא השאיר כלום! אומנם החוק לא מחייב להשאיר כלום, אך נהוג בארץ בכל זאת ונוטים לשאול לפשר טיפ זעום כמובן בנימוס ובהגיון ולתשובה של לא נהנתי היה חרא יש לשאול למה ולשפר ולא להתמקח על טיפים! לקוח שקיבל שירות מעולה ומוצלח ואינו משאיר טיפ הגיוני(10%) מזלזל בעבודתו של נותן השירות ולא כי החוק מוציא אותו זכאי אלא כי נהוג כך ועבודה זו הינה עבודה המתוגמלת מטיפים ולא מחיזוקים חיוביים אחרים! אני בטוח שהברמנים בברים שאתה מנהל חיים מטיפים ולא מבסיס זעום זה או אחר! ברמן טוב יודע לנהל את הבר שלו והלקוחות שלו ולגרום להם להשאיר טיפים גבוהים, וכאשר ישנו מקרה חריג בנוף עליו לתשאל ולבדוק מלבד הפגיעה ברמה האישית עליו לבדוק למה הלקוח אינו מרוצה! זה שאתה מרוצה מעניין המכירה יופי...אבל אם הברמן ימכור לך בכסף של הטיפ שלו עוד משקה אתה תשלם 10%? הלקוח כל כך נהנה שרצה להישאר עוד קצת והגיע לסכום גבוה מדי, האם כאן אתה מתערב וזורק לברמן טיפ? החיים הם לא שחור ולבן כל מקרה לגופו אבל ברמן שעובד בלחץ ומקפיד על סטנדרט גבוה אמור להרוויח טיפים בגובה 14-17% במקום טוב,אני אישית לא הייתי רוצה שמישהו יוריד לי את הממוצע לא במכירות ולא בטיפים! נ.ב. הכל טוב ויפה ללקוחות שיושבים ומקבלים שירות, לקוחות עומדים(שורה שנייה,T.A) לרוב ישאירו את העודף הקטן לפעמים כן ולפעמים לא, שירות מהיר ומכירה מהירה ויעילה תגרום לעודף להישאר, ואם לא לא נורא!

Symbolic

New member
אחי

כאשר ברמן נפגע כלכלית שהוא מקבל טיפים לא טובים האשמה היא לא בנותן הטיפים, אלא בבעלים של המקום שלא נותן לו תנאים סוציאליים נאותים לעבודה. אמורה להיות משכורת טובה בלי הטיפים - הטיפים זהו בונוס בלבד וכך יש להתייחס אליו בארץ יש נורמה שנותנים טיפים אז בעלי מקומות רוכבים על העניין הזה. ברוב אירופה טיפים בכלל לא נהוגים, מקסימום מעגלים למעלה, אבל בגלל ששם ברמן/מלצר יכול להיות מקצוע מכובד שגם השכר בסיס שלו נאה מאוד, בטח יחסית לכל עבודה מזדמנת אחרת.

למעלה