ישירות בנושא טיפים עם אוכלוסיה בעייתית

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

rustynail

New member
זהו ויכוח אחר ולצערי לא רלוונטי!

רוב הבארים\פאבים לא עובדים על משכורת לשעה! ישנו בסיס במקרה אחד השלמה במקרה אחר ולא שום דבר מלבד טיפים בד"כ למה? מפני ששם הברמנים מרוויחים יפה ואין צורך להוסיף להם לדעת הבעלים, חוקי? לא! מדוע לא מתלוננים? כי מרוויחים יפה! והתחום סגור למי שמתלונן! לא שמעתי על ברים שמרוויחים הרבה ובכל זאת נותנים לברמנים 20 לשעה! שוב בהחלט לא חוקי אבל זהו.... ברים בסגנון הנ"ל שמשלמים לברמנים שלהם הם ברים שהברמנים בהם לא מרוויחים מספיק טוב לעומת הברים המצליחים בתחום! אגב המשפט שלך "כאשר ברמן נפגע כלכלית שהוא מקבל טיפים לא טובים האשמה היא לא בנותן הטיפים" הוא טעות על כל חלקיו טיפ לא טוב הוא אכן פגיעה מנותן הטיפ! הבעלים הוא לא אחראי לרמת הטיפים ישירות רק בעקיפין! הבחירה שברמן יעשה מלקבל 600 ש"ח לערב לעומת ברמן של 300 ש"ח לערב היא הגיונית ולא בהכרח משקפת חוקיות של בעלי המקום אלא יכולת של ברמנים! אינך יכול להשוות תרבות שתיה באירופה שהיא על בסיס אורח חיים לתרבות בילוי בארץ! ובאירופה אגב נהוג להוסיף שירות לחשבון בגובה עד 17% (חזרתי לפני חודשיים מלונדון) לזה לא הייתי מתנגד! אגב תגובתי הקודמת הופנתה בכוונה לטל שמציג עצמו כמנהל ומקים ברים ויועץ בתחום, לכן הוא מיצג גם בעלי מקומות ולא רק עצמו כברמן בעברו או בהווה (אני מניח) והוא מציג חוות דעת נוספת שאתה כברמן לא וותיק במיוחד אני מניח לפי התגובות שלך בפורום בעבר ובהווה לא מייצג, אני לא מתנשא,לא מתפלסף פשוט מדבר מניסיוני כברמן, מנהל, ומקורב למספר בעלי מקומות ברמת ניהול שוטף כולל כספים. כל הוויכוחים הללו ערכתי בעברי עם אנשים מהתחום וגם לא, חברים קרובים, אין מה לעשות לכולם יש דעה ואני כברמן וכאדם רשאי להציג את דעתי והבוס שלי יחליט עבורי את מי הוא מגבה בכל מקרה לגופו, כיום לאחר 7 שנים כברמן אני רגוע יותר נינוח יותר ופחות רודף אחרי הכסף, וכן לקוח שלדעתי התקמצן אני אחשוב שהוא קמצן ויחס יגרור יחס אני לא אתן לו יותר מיחס סטנדרטי המגיע לו ותשומת הלב שלי תופנה ללקוח אחר שההשקעה בו שווה יותר! לרוב אגב חשבון ממוצע של הקמצן לא יהיה גבוה במיוחד עד 120 לאדם ולאורך זמן רב כ2-3 שעות! לקוח חצוף או מציק או קמצן בעיני משול ללקוח לא מוצלח כי הוא גוזל מזמני לשווא כשאני יכול למכור למישהו אחר וחלוקת הזמן שלי והזמן שלי שווה הרבה בעבודתי נפגעת כתוצאה ממנו! ולסיכום אנשים רבים מאמינים ובצדק שאם החוק אומר שהם לא צריכים להשאיר כלום מעבר לחשבון אז זה בסדר, אבל בתרבות הבילוי בארץ נתינת הטיפ מראה הערכה ותמריץ לברמן מלצר לשירות טוב יותר ורצון להעצים את חווית הבילוי של הלקוח כעת וכשיחזור! לקוח שלא מבין זאת עלול להתאכזב בביקורו החוזר עקב הרושם שהשאיר בעבר, רוצה מקום מוצלח על הבר או לקפץ לראש התור? טיפ יעשה את העבודה אתה לקוח מועדף! ואתה תעקוף את מי שלא! אני כברמן סביר להניח שלעולם לא אסכים עם עצמי כלקוח וטוב שכך!

Symbolic

New member
שמע

עבדתי בהרבה בארים וגם ניהלתי אחד. אני ממש לא מתכוון לריב איתך למי יש זין יותר גדול, אם מהתגובות שלי אתה בטוח שאני צעיר וחסר ניסיון אז אתה מוזמן לחשוב ככה, אני לא חייב לעשות שום רושם על אף אחד. ואגב - נגיד שאני כן ברמן צעיר וחסר ניסיון, זה ממש לא אומר שהדיעה שלי לא שווה כלום ואין לי זכות דיבור. בוא נעשה כזה קטע מעכשיו - כל פעם שאתה רואה הודעה שלי, פשוט אל תעשה קליק, תמשיך הלאה. דיל? אני לוקח את זה כמחמאה שטרחת לכתוב הודעה כ"כ ארוכה (ומתישה) בשבילי. זה נשמע בהודעה שאתה ממש מתרגש. זה טוב (האם באמת?) תודה

rustynail

New member
לא דיל!

א. רשמתי "מניח" בנוגע לחסר ניסיון זה הרושם שקיבלתי מתגובות שלך, דעתך נחשבת אתה יכול להיות רגוע אחרת לא הייתי מגיב. ומצטער אבל הרושם נותר בעינו! ב. גם עם חברה שלי אני חי בויכוח הסדיר בנוגע לטיפים, למזלי החשבון לא משותף ואני יכול לשים כסף כרצוני ובעבודתי לעשות כראות הבוס שלי! ג. אתה מוזמן לקחת את זה כמחמאה בכיף אני מגיב רק לנושאים שקרובים לליבי וכן באריכות בחפירה ובהתשה (אורח אתה קודח). ד. את השוואת הגדלים אני משאיר לחברות לשעבר, יש מצגת פאואר פוינט אם תרצה... ה. מה דעתך על ד' רוצה? ו. עבדתי הרבה עדיין עובד, בקרוב מקווה לעזוב, אבל כל עוד עובד נהנה מזה ולומד כל יום דברים חדשים מצעירים וותיקים כאחד ונהנה ללמד ולהסביר(חבר אתה חופר?) ז. כבר דנו באות הזאת... בכל אופן בעניין טיפים לא תהיה הסכמה בין שכבות אוכלוסיה עובדים בתחום בכל רמותיהם וזה היופי שבדבר שכל אחד יכול לבחור לאיפה ללכת ואיך להתנהג! אני לא חושב שרשמתי משהו מעליב רק דעה ונימוקיה אם פגעתי מתנצל לא זאת היתה הכוונה, תודה, רביב

tal1g

New member
קודם כל אין לי

כל מושג איך הבנת אני לא מגבה את הצוות שלי. הצוות שלי לפני הכל .יחד עם זאת בהבחנה נכונה הצוות היקר שלי כמעט הפסיד טיפ מעולה אינני מתשאל את לקוחותי על אופי השירות אני רק 12 שנה בענף מה שעוזר לי להבין משפת הגוף והבעות פניו של הלקוח שאינו מרוצה. ברמן שאינו יודע לשים אגו בצד לרצות לקוחות ולעשות הרבה כסף מקומו באמת לא בצוותים שלי. הברמנים שלי עובדים בסינרגיה ואין לקוח שחא יצליחו להוציא ממנו את המיטב. מעבר ככל שהקופה תהיה גדולה כך המקום יחיה יותר וכך ישאר לך איפה לברמן אם העובדה שתמכור יותר תפגע לך בטיפים אז אינך מקצועי.

rustynail

New member
תשובה לא עניינית!

לא אמרתי בשום מקום שאינך מגבה את הצוות שלך,הסק מסקנות! בעוד שאתה מזהה לקוח מסוים והברמן שלך לא אז תקן אותו בהחלט! 12 שנה בענף וכל יום לומדים משהו חדש, במיוחד בתחום הדינמי ביותר בו אנחנו עובדים! אני שמח שאתה קורא שפת גוף, שפת סימנים ואספרנצו, לקוח שלא משאיר טיפ ולא מרוצה כדאי מאוד שתשאל אותו מדוע או שאתה גם קורא מחשבות ? ויודע בדיוק למה? קופה גדולה מעולה! אתה מתנהג כבעל מקום ולא כברמן אולי מתוקף תפקידך...אבל שאלתי היתה בסופו של יום מה יקרה כשהקופה עצומה וטיפים לא מדהימים, חומר למחשבה, ברמנים לא טובים? אבל הקופה עצומה? אבל מה עם הטיפים? אז כנראה שמשהו מסריח.... מצב בהחלט לא ריאלי הלקוח המפרגן בסופו של יום יכפר על הקמצן והטיפים יגיעו לממוצע שלהם! "אם העובדה שתמכור יותר תפגע לך בטיפים אז אינך מקצועי." אחד המשפטים האוויליים ביותר שקראתי בתגובה.... אתה כמנהל מרשה לעצמך להוציא משפט כזה רק בשביל הצורך לצאת ידי חובה במקום לתת תשובה עניינית, או שתשקיע או שתחסוך במילים, ביום שמכירת יתר תפגע בטיפים זה היום שבו תקלל שלא היה לך עוד ארגז אבסולוט למכור.... וברמן נוסף למכור אותו!

tal1g

New member
מנהל שמתשאל לקוח

זה בהחלט מנהל שעונה להגדרה לא מגבה /בוטח בצוות. ולמעשה תמיד יש ללמוד אך כבר למדתי לזהות את המערכת יחסים עם הלקוחות ולשים את האצבע על הבעיה אם היא קיימת בכדי למקסם את הלקוח. כנראה מאי הבנה הסקת שאני לא רואה דברים כמו שחשבת ותאמין לי שעברו הרבה מיים כדי ללמד אותי שהצוות עובד חזק ומייצר שימור לקוחות לצד מיקסום מכירות יביא לתוצאה סופית מתבקשת. הדגמאות שהבאתי ידידי באמת שלא התכוונו למישהוא אלא באופן כללי .במידה והסקת שזה אישי אז עמך הסליחה. ללא כל קשר אחד מהחותמות שאני משאיר בברים זה העובדה שאיני עובד עם אבסולוט. שיהיה לנו אחלה ערב אני יצאתי לעבודה ביי

rustynail

New member
התכוונתי לברמן ולא למנהל

למרות שהתגובה הופנתה אליך, יותר מנהוג לדעתי שברמן שלא קיבל טיפ מלקוח שיושב אצלו על הבר זמן מה יבדוק למה בין עם עצמו ובין עם הלקוח... בכל אופן ויכוח סרק כבר.... תם הטקס

obbb

New member
מסכים עם כל מילה.

מצב אמיתי ואישי שלי: אם אני חייל, ואוהב לשתות ואוהב שירות טוב, אבל אני לא יכול להרשות לעצמי לזרוק 20%-30% טיפ לכל ברמן שיתן לי מה שאני רוצה בלי בעיות, אז אני לקוח חרא? אדרבא, שאני אשתחרר בקרוב, ותהיה לי משכורת נורמלית, אז אני אדאג טוב טוב לברמן שיודע לדאוג לי טוב טוב. (וממש לא מתכוון מבחינת פינוקים)

ואני לא מסכימה זה שטויות

אם יש לך כסף 20-30 ש"ח לבירה אני חושבת שאתה בהחלט יכול לשים עוד 10 ש"ח לטיפ חוצמזה שלוקחים את זה בחשבון כמו למשל שתיקח בחשבון נסיעות אני יודעת שאני צריכה כסף למונית כסף לשתיה כסף לסיגריות וכסף לטיפ זה הכול נכנס יחד אם ההוצאה גדולה עליי או שאני אשתה כוס אחת פחות ואשאיר טיפ שגם הוא יהיה יחסי למה ששתיתי זה הכול אני שונאת את אלו ששותים דיאט קולה או שנכנסים לבר ולא ישתו בכלל כי אין להם כסף או יתדלקו בבית לא סובלת את זה

obbb

New member
כמה הבהרות...

כשאני מזמין בירה ב25~ ש"ח, והשירות יצדיק את זה (בוא נגיד שברוב המקרים אני אשאיר 30 שזה גם ככה 20%~ וזה יפה מאוד) אז לא תהיה לי בעיה לזרוק כמה שקלים יותר. שאני יושב על שתיה ב70-100 ש"ח בין 10-15 טיפ, ל30+ טיפ זה כבר יותר משמעותי. מעבר לכך - לא חושב שיש הצדקה להשאיר 30% אלא אם כן קיבלת משהו באמת יוצא דופן (שוב - לא מדבר על פינוקים, רק מבהיר את זה) כמו שיחה טובה, המלצה טובה על משקה, או טעימה קטנה בחינם לפני שמזמינים (בשביל לבחור לא בשביל "פינוק") - אלו לדעתי מצדיקים טיפ קצת יוצא דופן. ברמן שיהיה נחמד, יביא לי את המשקאות במהירות טובה יחסית, יהיה אדיב - לא מגיע לו 30% צר לי. כמובן שאין מה לדבר על ברמנים במקומות רועשים ועמוסים (דאנס בר, מסיבה) שבכלל אני לא מבין איך אפשר להגיע לרמת שירות שתצדיק טיפ גבוה... אגב - ביחס לחברים שלי (ואני חושב שהם מדגם מייצר לגילם, 21) אני מוציא הרבה יותר כסף על שתיה. אני ממש לא הטיפוס שישב בבר על קולה או מים חלילה (וקרה לי מקרים כאלה ובאמת הרגשתי לא נעים בגלל חבר שלי, למזלי הימים האלה עברו). לגבי לתדלק בבית - לא מסכים איתך. יש הבדל בין לבוא למקום שיכור ולא להוציא שקל על שתיה... לבין לבוא עם ראש טוב ולקנות משקה-שתיים-שלוש. לי אישית יש בר די גדול בבית שאני מאוד נהנה לשבת גם עם חבר וגם לבד ולשתות משהו כייפי ואיכותי, את זה אני לא יכול לעשות בדאנס בר או מסיבה (לא הכי כיף לשתות איזה סינגל מאלט שיש רעש צורם מסביבך, אנשים נדחפים כדי לקנות שתיה, עשן סיגריות מכל עבר... לא צריך להרחיב) ומעבר לכך - אני בטוח שהחבר'ה כאן יזדהו איתי, לי אישית יש קיבולת אלכוהול מאוד גדולה (לא יודע אם יוצאת דופן באופן מיוחד במינו, אבל מאוד גדולה) ובשביל להגיע לרף שלי, אני צריך להוציא המון המון המון כסף על אלכוהול. אז אם אני מוציא בהנחה וזה מסיבה - 50 כניסה, ועוד 30-50 על אלכוהול (במסיבות מסריחות סטייל "לכת") - אני לא חושב שאני לקוח שהמקום יוצא מופסד. אם אני הולך לדאנס בר ומוציא 70-100 ש"ח, שוב לא חושב שאני לקוח שהמקום יוצא מופסד. שלא נדבר שאם תרצו או לא רוב החבר'ה בגילי וגם יותר מבוגר שהולכים למקומות האלה שותים לפני שיוצאים למסיבות או דאנס ברים...

תומר ס

New member
אם אין חוק כתוב על זה אז לא צריך לטרוח הא?

זה מה שנקרא מנהג.... זה שהוא עדיין לא הגיע אליך זה בעיה. אין חוק במדינת ישראל שכשאתה מגיע למסעדה אתה מחכה בכניסה למארחת נכון? אבל, עדיין זה מקובל לחכות שהמארחת תושיב אותך. אתה לא נכנס למסעדה ומתיישב איפה שבא לך, אני מקווה. זה שברמן שמתפלצן עליך לא מקבל כלום, פה באה לידי ביטוי העובדה שאתה רוצה לעשות לו דווקא, להחזיר לו. כנראה, שהברמן סבל ממך יותר ממה שסבלת ממנו. וזה אחי, לא ממש משהו שאפשר לנקוף לזכותך. דרך אגב פורום חופשי אומר שגם לי מותר להתבטא ("עדיף שתסתום") ולא רק לך.

S1ndrome1

New member
לא מנהג ולא נעליים

ברמן הוא נותן שירות וזה התפקיד שלו. אם אני אשאיר טיפ נמוך אם בכלל זה לא כי אני בא לעשות לו דווקא, וגם לא ללמד אותו שום דבר. אני יצאתי לבלות ולהנות, ואם אני מסיים בילוי במחשבה שהברמן הפריע לי או הרגיז אותי או כל דבר אחד שלא מצא חן בעיניי אז לא ביליתי ולא נהניתי וככה גם יראה הטיפ. אגב אתה מחכה למארחת לא כי זה נהוג, כי היא יודעת איפה אתה יכול לשבת אם בכלל, ואם תכנס על דעת עצמך אתה עלול לעוף החוצה מכיוון שהבעלים "שומר לעצמו את הזכות לא לשרת אותך"

obbb

New member
לא מסכים אף לא עם מילה.

הגישה שלך היא הבעייתית בצרכנות הישראליות בכל הנוגע לנותני שירות. טיפ אמור להיות בהתאם לשירות. כלומר שירות טוב - טיפ טוב, שירות חרא - טיפ חרא, או אפילו ללא טיפ. אני יכול להבטיח לך שאומנם אני לא הנותן טיפים הנדיב בתבל, אבל במידה ואני מקבל שירות גרוע אני מתעקש לקחת את האגורות שיש בעודף ואם זה משהו יוצא דופן אז אני אתעקש גם לפרוט את השטרות עד לסכום החשבון המדוייק. ואני מבטיח לך שאין לי מה לעשות עם הכמה שקלים שיהיו תקועים בארנק שלי. זה עניין של עקרון, שאם מישהו שם עליך זין, אתה תשים לו את זה בטיפ. טיפ קטן או ללא טיפ דווקא לחבר'ה טובים - זוהי נורה אדומה לברמן שהוא צריך לחשוב אולי הוא לא בסדר. נכון שלפעמים הטיפ הקטן נובע משיקולי קמצנות ו/או חוסר פרגון והערכת שירות טוב. לגבי הקטע ה"חינוכי" - מי אמור לבקר נותני שירות אם לא הלקוחות? בטח שלא המנהל בר שבטוח עסוק בשביל להיות סוכן סמוי בין לקוחות או להשקיף מהצד. לגבי חוצפן / אדיוט - איזו סיבה יש לי לצ'פר נותן שירות שהעליב אותי או התייחס אלי בחוסר כבוד? שברמן מצ'וקמק מרשה לעצמו באופן אוט' לשים את העודף בכוס טיפים ולשלוח אלי מבט של "כולם מסתכלים עליך, אל תצא קמצן ותגיד לי להביא לך את הכמה שקלים האלה..." במיוחד אחרי ששעה ניסיתי לצרוח לו שישים לב שאתה בסה"כ רוצה משקה ולעוף משם. לגבי חוסר נסיון - לדעתי לקוחות צריכים לגלות סלחנות בנושא הזה. בתור ברמן ונותן שירות חסר נסיון, אני תמיד מקפיד להתנצל ובמידה ונעשתה טעות באשמתי (או באשמת מישהו אחר שקשור למקום) ובמקרים שאני מרגיש שזה נחוץ אני אומר שאני מצטער אני חדש כאן ואני אעשה הכל על מנת לתקן ולשפר את הטעות. ובמקרה ההפוך אני גיליתי אקסטרא סלחנות כלפי ברמנית שהייתה ככה, כי היא באמת עשתה 100% בשבילי. לגבי מה שאמרת שאנחנו הלקוחות לא הבוסים - אתה צודק חלקית. אין לנו זכות להעיר לו באופן בוטה על תפקודו ולצעוק עליו, אבל מצד שני אנחנו אכן קובעים את המשכורת שלו. לגבי אוכלוסיה איכותית - אוכלוסיה איכותית לאו דווקא אוכלוסיה פזרנית. וכן, להשאיר טיפ יפה על שירות מסריח זוהי פזרנות, או פלצנות שלא רוצים להראות קמצנים בפני הנוכחים. אוכלוסיה איכותית זהו מושג בעייתי ואי אפשר לקבוע מה הוא אומר חד משמעית. פאב קטן עם אוכלוסיה צעירה (חיילים לדוגמא) עם אווירה טובה, כולם מתורבתים, נחמדים, אבל אין להם להוציא 300+ ש"ח לאדם בערב, זה אומר שהם אנשים לא איכותיים? לא. זה אומר שהם לא עמידים / עשירים / פזרנים. לא חסרות עשרות דוגמאות ללקוחות לא עמידים אך איכותיים לעומת לקוחות מאוד עמידים ומפנקים אבל מאוד מאוד לא איכותיים. (שוב כל אחד וההגדרה שלו) לאחר החפירה הזאת... אני חייב מנוחה.

כן הבעיה שהברמן אם אתה לא מציין לא יודע למה

אתה לא משאיר לו טיפ זו בעיה

obbb

New member
את צודקת

אבל אני לא חושב שמתפקידי לחפור לברמן שהשירות שלו לא היה טוב ולמה ובלה בלה בלה בלה. אם הוא ישאל הוא יקבל תשובה, תאמיני לי. שיסיק מסקנות, שיתעצבן, שיהיה עצוב, שלא יהיה לו אכפת. אני בוחר (לנסות) לשים טיפ ביחס ישיר לשירות. בדר"כ השירות סביר עד טוב ולכן לרוב אני אשים 10-15 אחוז. לדעתי עדיף לצ'פר נותני שירות טובים (ולשים קצת או בכלל לא לרעים) מאשר לשים טיפ קבוע ובינוני לכל נותני השירות.

כן אבל אם אתה בד"כ משאיר טיפים יפים ואח"כ

מוריד את הטיפ אז לי קרה שהניחו שפשוט אין לי ואם אני קבועה אז לא נורא פעם הבאה ממש נושא ארוך וכבד המסקנה שלי אם השירות היה ממש גרוע להשאיר פחות מ10 אחוז אם סביר 10 אחוז אם טוב אז אפשר גם 20-30 אחוז וזהו

Symbolic

New member
טיפים

ברמן שהיה אצלי שם כסף מעל הכוס, שואל לגבי הטיפ או לא מחזיר עודף היה יכול להחזיר את המגבת ולעוף הבייתה. לא משנה מי מולך - טיפ הוא בונוס, והוא לא חובה. מבחינתי אם הלקוח שילם על המשקאות שהוא שתה הוא בסדר ושיעשה מה שהוא רוצה עם שאר הכסף. להתחנן (וכן, לבקש בכל צורה שהיא זה להתחנן) בשביל טיפ זה בזוי. יש מקרים יוצאי דופן, אם על בון גדול במיוחד לא הושאר טיפ לשאול לא "איפה הטיפ" אלא באמת לגבי השירות עצמו, אולי עשית משהו לא בסדר לשפר הלאה, גם בשבילו אם הוא יחזור וגם בשביל לקוחות אחרים. למי שעובד במקומות של ילדים שלא משאירים טיפ ואין לו ברירה - אז כל הזין באמת. זה כמו להיות מאבטח בסופר (שכבודו במקומו מונך) ולבקש משכורת של מאבטח אישים.

rustynail

New member
טיפים, נושא כאוב...לא תמיד מדד לאיכות שירות..

אני מגזימן מודה ומודע .... אצלי טיפ לשירות רע מתחיל מ10% אני לא אשאיר לעולם פחות....קשה לי יודע ומכיר בפרנסת התחום ולרוב שאני נהנה הטיפ נע סביב 20-30% חשבון ממוצע שלי בד"כ סובב 150 ש"ח... זה אני כלקוח.... כברמן...אני לא אוהב לקחת כסף אני אוהב לקבל...אבל...רוב האנשים לא אוהבים לתת אז לפעמים צריך חוצפה עם חיוך! אני מחייך ואומר: " אם אין לך מה לעשות עם הכסף הקטן אנחנו אוספים פה בכוס לידך" "לא טוב לי מדויק" "אנחנו תורמים את הכסף לברמנים שלא השאירו להם" לא מחזיק יד מעל הכוס זה אינו ראוי בעיני,תמיד מחזיר עודף פרוט נכון(לא פורט למוות) קח שטר ותשאיר מטבעות! הכל טוב ויפה ללקוחות עומדים (שורה שנייה) ולא ליושבי הבר! יושבי הבר שזוכים ליחס ושירות מקבלים את השאלה האם הכול היה בסדר? כי נהוג להשאיר 10%... לא רוצים אל תשאירו לרוב זה מלווה בהתנצלות וחיזוק הטיפ! בקשר לאשראי רק שורה שנייה נשאלים על טיפ באשראי, יושבי הבר לרוב ישאלו אם אפשר לשים! זה הכסף ממנו אנו חיים וחובתנו לשאר הצוות העובד איתנו להרוויח את כספנו לא לריב לא להעיק לא להכעיס ולא להשפיל אבל כן להרוויח ביושר יש טריקים וחיוכים וברמניות אין סיבה להיות חמדנים! גם הקהל הקמצן ישאיר מה שנראה לו הגיוני רק צריך לדעת איך לגרום להם לרצות להשאיר.... אני אישית עובד עם קהל מבוגר ולרוב אמיד, ובאו אלי ברמנים שעבדו עם קהל צעיר והיה צריך להוריד להם את האגרסיביות שבלקיחת הטיפ לעדן אותם ולרוב זה עובד... בכל אופן חלק מההתלמדות שלך אמורה לכלול את נהלי המקום בנוגע לטיפ, עם קהל צעיר אפשר קצת יותר להיות חצופים ויותר להסתחבק עם קהל מבוגר עדיף להשאר מאופקים יותר ולתת לשירות לעשות את שלו! בהצלחה!

obbb

New member
סחטיין על הפירוט

יש תורה שלמה בנושא הזה... עצוב שלא מדברים על זה כמעט בקורס שזה בעצם 100% מהפרנסה מהמקצוע שאתה מלמד בקורס.

למעלה