ישירות בנושא טיפים עם אוכלוסיה בעייתית

• פותח הנושא obbb
  • פורסם בתאריך

תומר ס

New member
אחד לאחד מה שאני חושב

סחטיין על הניסוח... רק תוספת קטנה... עם קהל צעיר במקום עם רעש כשאי אפשר לדבר עם הלקוח כמו שצריך, צריך בדר"כ לשים את הטיפ (10%) ביד ואו להצביע על הכוס טיפים או לשים מעל ולחכות לאישור, לפעמים הלקוח מוסיף על זה, לפעמים הוא רוצה להוריד קצת ולפעמים הוא מבקש הכל חזרה.

obbb

New member
עניין אישי לדעתי

תלוי עם זה סתם בר רועש או דאנס בר או מסיבה... מן הסתם במסיבה עם צעירים תוכל להרשות לעצמך להיות יותר ישיר ואף חוצפן. אבל בכל מקרה לדעתי זה אינדיוידואלי, למשל היום מי שחפפה אותי, הלכה לשולחן אחרי שהם השאירו טיפ נמוך ואמרה להם שצריך או נהוג או לא יודע מה - להשאיר 10%. ללכת באגרסיביות ללקוחות ולגעור בהם שהם לא השאירו מספיק טיפ... לטעמי זה קצת יותר מדי. מצד שני, אלו לקוחות צעירים בלי תודעת שירות כלשהי, שמטעמי קמצנות / חוסר אכפתיות השאירו את הטיפ שהשאירו, ובסופו של חודש, החוצפה של להגיד להם שזה לא מספיק - תתבטא במשכורת.

D221

New member
תיקון בנושא בנות הגאווה וטיפים

אם כבר בנושא טיפים עסקנו: כל השנים שמעתי ברמנים מתלוננים על קהל לסביות - שהן קמצניות ברמה קשה. הערב יצא לי פעם ראשונה לברמן בליין של בנות חובבות בנות וגיליתי כמה שזה לא נכון! אני לא יודעת מה דעתכם בנושא אבל אצלי היא בטוח השתנתה, לטובה מה שכן, היה מצחיק שהן סרבו להזמין מהברמן וחיכו שאני או הבחורה השניה נתפנה, הוא יצא די מתוסכל מהמשמרת
לגבי הנושא כאן : בכל מקום מתנהגים אחרת, כל ברמן מתנהג אחרת. אישית אני ממש נגד לשים את היד עם העודף מעל הכוס טיפים וכדומה. כשעושים לי את זה, פרנציפ אני לא משאירה ומבקשת את העודף אלא אם כן זה היה שקל או שניים. פשוט תראה מה שאר הברמנים במקום עושים ותזרום, בסוף תמצא את הדרך שלך.

obbb

New member
צודקת לגמרי...

אני אישית גם נגד כל הפעולות על מנת לא להשאיר ללקוח ברירה אלא לשים את הטיפ ... אבל בתור עובד המטרה היא (בעקרון, כן?) לצאת באותו ערב עם כמה שיותר טיפים, ולפעמים במקומות שאין כמעט תודעת שירות (מסיבה, קהל צעיר מאוד) אז אפשר להתחצף בגבול הטעם הטוב... בקיצור שיהיה לכולנו המשך סופ"ש מהנה, אני אדע כבר כמה טיפים עשינו אתמול... היה מפוצץ...

תומר ס

New member
תלוי

אם שולחן השאיר על 200 שקל 5 שקל צריך להעיר להם... אם בערב מסוים אני לא יהיה אגרסיבי (במקום ספיציפי זה) אני יקבל (אני לא מגזים) 15-20% ממה שאני מקבל עכשיו (שגם זה לא משהו בגלל כל אלה שמביאים עודף מדויק) אז אני דיי חייב לעשות את זה.

טיפים?

חבר'ה, אני לא מבין אותכם, אתם התקבלתם למקום עבודה, חתמתם חוזה, ויש לכם משכורת. מה כל הגישה הזו של קיבוץ הנדבות הזה? אם אכלתי אוכל טוב, במקום נחשב, בד"כ גם המחיר בהתאם, ובעל הבית מגלם זאת במחיר המנה. זה שמלצרים אינם לוקחים את חלקם בעוגת הרווח, נובעת מתרבות קיבוץ הנדבות הזו. אני משאיר טיפ רק אם השירות היה טוב והמלצר/ית עשו לנו אקסטרות מעבר למה שנדרש מהם. לא חושב שתופעת קיבוץ הנדבות הזו היא תופעה ראויה, לדעתי זו תופעה בזויה. יש חוקים, חוקי שכר, חוקי יחסי עובד ומעביד, והטענה שהחוקים לא תופסים בתחום המלצרות היא טענה מגוחכת, וגם עברה על החוק. שלוקחת את כוחה רק מרצון המלצרים להמשיך בסידור זה. לא חושב שאני קמצן, אני לוקח את הבילויים שלי ומשלם עליהם את המחיר הנדרש. כל דבר שהוא מעבר לכך, תלוי ברצוני בלבד. ברגע שמלצר רק יעיר או ירמוז לי לגבי כך ש"מגיע" לו טיפ, הוא כבר בטוח לא יקבל, והיה מקרה שגם הגשתי תלונה לבעל המקום על חוצפה של מלצר. סוליטייר,

תגיד סוליטייר,

אם הבנתי נכון: "אני משאיר טיפ רק אם ......... המלצר/ית עשו לנו אקסטרות מעבר למה שנדרש מהם" אם תשב במסעדה, והשירות היה ללא רבב.עם חיוך, ענו לך על כל השאלות במקצועיות, האוכל הגיע בזמן ריאלי, כל מה שביקשתם קיבלתם, והכל תיקתק. שזה בדיוק מה שנדרש ממלצר כאיש שירות. לא פחות. \ לא תשאיר טיפ בסוף?

תומר ס

New member
אתה טועה

בנוגע לבארים ופאבים שהם יוצאים מהכלל לפעמים במקום בו יש תפריט ורשום בו "השירות לא כלול" או כל ורסיה אחרת הטיפ הוא חובה (ע"פ חוק). תכנס למסעדה ברמה, אם לא תשאיר טיפ ויקלטו את זה בזמן יבוא אליך מנהל המשמרת ויגיד לך שלא שמת טיפ. *לא מדובר במקרים שהושאר טיפ נמוך בכמה שקלים ממה שצריך, רק על הפרש גדול.

obbb

New member
עד כמה שאני מכיר

טיפ הוא אינו חובה בשום מקרה - עד כמה שידוע לי. אשמח לראות איזושהי הוכחה כלשהי בנושא - במידה והדבר נכון. קרה לי לא פעם ולא פעמיים עם חברים / משפחה שקיבלתי שירות מחפיר והתעקשנו לא להשאיר טיפ, וחוץ ממלצריות חצופות שהעירו לנו על זה - לא היה כלום.

תומר ס

New member
אנסה למצוא משהו

לא מבטיח... אבל אני לא מבין מה הקטע לשים 10%. אם זה שולחן של 300 שקל זה רק 30 שקל וזה לא אדם אחד אפילו.

obbb

New member
עניין אישי

אם אתה חושב שמגיע למלצר ששירת שולחן שלם שהזמין מנות ושתייה וכו' יותר מ30 ש"ח - זכותך לשים. אין שום דבר פסול בכך ולהיפך. 10% זוהי הנורמה בארץ. מצד שני, אדם יכול להוציא 70 ש"ח על כוסית וויסקי - שזו טרחה מינימלים בשביל הברמן, ויכול גם לקחת מנת אוכל עם בירה למשל, ו"לטרטר" את הברמן עם אוכל מהמטבח, סכו"ם, פינוי, עוד בקשות קטנות באמצע... וכוכ וכו' וכו'. אבל אתה לא תשאיר לברמן פחות מ7 ש"ח (וסביר להניח שתעגל ל80 לפחות) על וויסקי, למרות ה"כסף הקל" שהוא עשה ברגע של שירות. אבל תסכים איתי שלברמן בדאנס בר שמוזג לך ב10 שניות מנת וויסקי ב70 ש"ח, נשמע קצת לא הגיוני לעגל ל100? לא משנה שלא היו לו שום טעויות או התחצפויות או פאשלות רציניות אחרות...

תומר ס

New member
זה לא קריטי הסכום

רק לשים משהו, לא לשים כלום זה לא אופצייה לדעתי. על מנה של 70 שקל וויסקי אתה לא יכול לשים 5 שקל? זה לא חשוב אם זה 8% 10% או 20%.... אבל משהו בשביל השירות.

obbb

New member
תלוי

אתה מדבר אם השירות היה טוב או רע במיוחד? שמע אני מתעקש לא לשים טיפ רק במקרים מאוד מאוד חריגים... מניח שאני יכול לספור על יד אחת את המקרים שהיו לי שהצדיקו לטעמי לא לשים טיפ בכלל. ואני יוצא כל סופ"ש פעם - פעמיים למקומות שנותנים טיפ בהם (מסעדות / ברים).

עוד סיפור על טיפים.

3 ערסים נכנסים לדאנס-בר (נשמע כמו התחלה של בדיחה...) ניגשים אלי, ושואלים מה הצ'יסר הכי זול בבר. עראק. לא אוהבים עראק שנאפס. כמה זה? 14. טוב תמזוג לי 3. משלמים על השקל, שותים, הערב ממשיך ואין טיפ. סיפרתי למנהל שזה לקוח שיקבל שירות בהתאם. כמה ימים אחר כך. הערס הראשי בא עם חבר אחר. שניהם מזמינים סטלה מהחבית. זכרתי את הפרצוף. אפשר להגיד שהם קיבלו את הבירה, אחרי קצת הרבה זמן (היו לי כמה בונים ו65340 לקוחות לפניהם, מה לא?) מעבר לזה, ניגשיתי לחבר (זה שלא היה בסיפור עם השנאפס), כשהוא ליד הערס הראשי, מזגתי רק לו צ'יסר וויסקי על הבית, והתנצלתי על זה שלקח לבירה שלו שעה לצאת. (כי ת'כלס, מה הוא אשם?)

obbb

New member
עדכון קטן

חבר שלי שעובד איתי באותו מקום, אתמול עבד בערב דאנס בר, ושימו לב חברים עבד 5 שעות וקיבל 50~ ש"ח. 9 ש"ח לשעה. (יש השלמה ל25 אבל לא משנה) והמקום היה מפוצץ... בהחלט מצב טיפים קשה. אני הייתי במסיבה אחרת עם בירה חינם ובמקרה הברמנית ידידה שלי, אני רואה שהיא מוציאה ים בירות ולא מקבלת טיפים... התחלתי להעיר לה שתהיה חצופה ותרמוז בישירות שישימו טיפ (דווקא במקומות שהאלכוהול חינם לזרוק שקל-שניים לטיפ זה הכי לגיטימי בעולם, וגם בשביל שבמשקה הבא תקבל עדיפות) ובכמה דקות שהייתי שם, שמתי את הכוס ליד הלקוחות שקיבלו וכל מיני הערות כמו שהיא לא עובדת בחינם בלה בלה בלה... וזה עבד, ואשכרה זה מייצר טיפים. בקיצור הבנתי שבמקומות כאלה חובה חובה חובה פשוט כל לקוח לשים לו כוס טיפים לידו ולתת איזה מבט או משהו. נראה לי בסוף הערב זה עושה הבדל של מאות אחוזים בטיפים..

תומר ס

New member
גם כל אלה שמנהלים מלחמות פה על העניין

יבינו את זה ברגע שיעבדו במקום כזה

tal1g

New member
חלק מאלו שמנהלים

פה מלחמות הקימו/ניהלו/בירמנו וגם עדיין בדיוק במקומות שעליהם אתה מדבר.אל תעלב אבל שאתה קמת בבוקר לא לאחר לבית ספר הם בדיוק ספרו טיפים ועדיין זה לא המספרים שהאכילו אותך ידידי. לעולם אל תמעיט בערך אנשים שאתה לא מכיר.ואל תהפוך שמועה לעובדה.

תומר ס

New member
סליחה

אני יזהר שלא להעליב את כבודו שעד כה כל מה שיש לו עליי זה אולי כמה שנים טובות אבל הוכיח את עצמו כאטום שלא מעוניין לנהל דיון אמיתי.

tal1g

New member
אין לי מה להגיד עלייך

אני לא מכיר אותך למעט העובדה שהאינפורמציה שמסרת שגויה ושמסרת שאתה בן 21. ובוא ננהל דיון לא בשביל להעליב או משהוא.תן עובדות תן שמות של מקומות מבחינתי גם תאריכים. וסתם שאלה בשביל סיתח כמה זמן אתה מברמן?

למעלה