ישראל, 2011

קליט - אין לי שום דבר נגד החרדים

אלא רק נגד אלה שהם מחללים את התורה בשם הקיצוניות שלהם . התקשורת השמאלנית תופסת טרמפ על הקיצונים האלה כדי להסית את כל החילונים ואת החרדים !

Dark Muse

New member
קודם כל לא צריך להגיד סתם שהתורה היא

כולה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, בטח שגם לא התלמוד. זה להסתכל על הדברים בצורה לא אובייקטיבית. דבר שני, אני חושב שהכעס הוא באמת על השתיקה הגדולה של הציבור החרדי והדתי בארץ. אבל אני שואל את עצמי שאלה אחרת: איך בשנת 2012, שהאנושות יודעת כל כך הרבה על היקום, עדין יש אנשים שנתפסים באמונות שנוצרו בתקופת הברונזה...

gini gold

New member
מעניין

איך כולם הגיבו לך שהקישור לא עובד?! דרכי נועם......... אבל יש מי שקובע תדרך. לרוב מי שעושה שימוש במשפט הזה הוא גם יום כיפור לא שומר, ופיתום הוא מקפיד על פסוק בספר משלי דרכיה דרכי נועם...... בתורה גם יש הוצאה להורג אז כנראה שאם היו מוצאים להורג היום על פי בית דין גם היו קופצים עפ הפסוק הזה. זה רק דוגמא יש עוד הרבה דברים שלא מתיישרים עם הפסוק. אז נשנה אותם? ירקו על ילדה? אפשר לחשוב כבר מה קרה באו למחנה יהודה כל יום יורקים שם אחד על השני במריבות. לסיכום לא צריך להתייחס, טיל אחד מעזה לאשקלון וכל הנושא יעבור.

בוא נעשה סדר בבקשה:

1. ראשית, בתור אחד שבעברו הרחוק עשה תפקיד או שניים בתוך מערכת עיתונאית (כתב) אני יכול להגיד בשיא הזהירות - שכדאי מאוד מאוד לכולם להזהר לכאן או לכאן לפני שהם פולטים מילים ומסיקים מסקנות בכל מה שקשור לידיעה העיתנואית ההיא של ילדה שחטפה יריקה. גם אני קראתי את זה כמו כולם, ואין לי שום דרך לדעת, וכנראה גם לעולם לא אדע, אם האירוע המדובר אכן התרחש או לא התרחש, או שהובן ככה, או שהתפרש ככה, האם מישהו ראה את זה או צילם/תיעד אתזה ? אני לא יודע. ביהדות יש הגדרות מאוד ברורות לגבי עדות ואיך לקבוע עם עדות כשרה או לא. למה אני אומר את כל זה ? כי כבר ראיתי בימי חיי יותר מדי פעמים שסיפור עסיסי ומזעזע שוחרר לאוויר העולם ע"י גוף תקשורת אחד או שניים ואש להבה אוחזת את כולם, וזאת נהיית שיחת היום או שיחת החודש או אפילו השנה, וכולם סוערים וכולם רוצים להרוג את כולם בכל מיני סוגים של מיתות משונות. ואז אחרי כמה ימים/שבועות/חודשים פתאום מתברר לא ברור איך ואיפה ששום דבר מימה שסופר לא היה "בדיוק" כמו שסופר. הכח בעיוותים קלים וכלה בהמצאות של ידיעות עיתנואיות ממש. פיברוקים של דברים שלא היו מעולם. אני גם יודע איך מבצעים בדיוק את הפברוקים האלה, ואיך מריצים אותם טכנית לשאר גופי התקשורת, ואיך יוצרים במהירות מצבים שבהם סקטור אחד יוצר ניגוח לסקטור השני בעקבות אותו "פברוק" ואז יש מלחמה.. וכשיש מלחמה יש כותרות וכשיש כותרות מוכרים עוד עיתונים. וכולם נופפלים לבור הזה מחדש. כל פעם מחדש. 2. האם אמרתי כאן שהדבר לא התרחש ? שוב פעם: למדתי את עצמי להגיד: לא יודע. אם כן ? אני בתור האבא של הילדה הזאת הייתי מאוד רוצה שהיא תלך ותראה לי מי האיש שירק עליה. אני רוצה לפגוש אותו אישית, ואם אני אגיע אליו ואוודא איתו שהוא אכן עשה זאת אני אישית, מול הילדה שלי שובר לו את כל העצמות. הייתי דואג אישית שימררו את החיים לו ולכל המשפחה שלו, שיבכה על היום שהתעסק עם הילד שלי. אוי ואבוי למי שיפגע בילד שלי. לא אכפת לי מיזה ומי עומד מאחוריו, ואיזה כוח עומד מאחוריו מלפניו או מצדדיו. אני אישית ? אמחק מהעולם את מי שיפגע בילד שלי. ואני גם אדאג שכול העולם יידע מיזה אחר כך. שידעו ש"ככה יעשה לאיש"... כי זה לא בן אדם. היה פה מישהו שאמר " אז מה עם ירקו ? כל הזמן יורקים שם". שאחרים ירקו איפה שהם רוצים. אפשר ואולי צריך לירוק על מסגדים או כנסיות או כל מקום טומאה. אבל לעולם לא על בני אדם. לעולם לא. בשום מצב. בשום סיטואציה. בשום תואנה. התורה כותבת: "לא תעלה במעלות על מזבחי" התורה אפילו מבקשת להגן על כבודם של המדרגות שעלהים עולים שלא יהיו חשופות לערוותם על העולים (מתחת לגלימה), עד כדי כך. אז על בני אדם ? ועל יהודי ? ועל ילד ? זה לא קשר לדתי או חרדי או חילוני או כל הגדרה פוליטית אחרת. זה לא קשור לכלום. זה לא בן אדם נקודה. 3. לכן יש כאן 3 נקודות שצריך לזכור כמו שאמרתי א. אנחנו לא יודעים מה באמת קרה עדיין ומה לא. אלא אם כן יש עדויות מצולמות או עדים כשרים ע"פ ההלכה. ב. התקשורת עם או בלי שום קשר למקרה הזאת או לכל מקרה אחר, רוב רובם של גופי התקשורת בארץ הם חלאות שלא ברא השטן, משום שהם חיים ומתפרנסים פחות או יותר רוב הזמן רק מדבר אחד שאותו הם שכלולו לדרגת אמנות עילאית: שיסוי של אוכלוסיה אחת בשניה. המלחמה הזאת מוכרת עיתונים, ועושה כותרות, וכותרות זה פרסום ופרסום זה כסף. אם פה בארץ כולם יהרגו אחד את השני הם יעשו מיזה כותרות וכסף. והם לא רואים אף אחד ממטר. צריך לזכור כל פעם שאנחנו רואים ידיעה/מודעה/פרסום מכל סוג בכל סוג של מדיה - שמאחורי "הידיעות" עומד בד"כ גוף שמאכלסים אותו חלאות מהסוג הגרוע ביותר בעולם: חלאות שמתפרנסות מיצירת סכסוכים ומהקזת דם של סוגי אוכולוסיה שונים זה בזה. לזכור ולא לשכוח את זה אף פעם ! ג. אם אכן קרה הדבר - אני הייתי נפרע מאותו מנוול שירק את היריקה ומן הראוי שהציבור שממנו הוא בא יקיא אותו בפומבי מקרבו למען יראו ויראו. זאת לא דרכנו. וזאת לעולם לא תהיה.

caja89

New member
יש עדות דווקא מצד הקיצוניים

הכתבה הזו שודרה בערוץ 2 ביום שישי ואחד החרדים הקיצוניים אמר בפירוש שמעשה היריקה הוא לגיטימי לחלוטין גם אם הילדה בת 8, והכתב שאל אותו את זה מספר פעמים והוא חזר על עצמו שכן המעשה נעשה והוא נכון לדעתו...אז יש עדות אז המעשה אכן קרה והילדה לא משקרת וחוצמזה שיש את תושבי בית שמש הרבים שיעידו על מעשים כאלה או אחרים

שםאנילא

New member
לדעתי הילדה היתה צריכה להיות עם ממחטה ביד...

כמובן אם זה מעשים שבכל יום...

דיי לכפייה הדתית!!!

מי לעזאזל קבע שלא תיהיה תחבורה ציבורית בשישי ובשבת? מי קבע שחרדים לא יעשו צבא למרות שיש רב צבאי שאחראי על הכשרות ויש הפרדה ברורה בין בשר לחלב וכל המזון בצבא הוא בהכשרת הבד"ץ ויש גם מה שנקרא שילוב ראוי בין גברים לנשים ואף מסלולים מיוחדים לגברים החרדים ולנשים דתיות? מי קבע שבנות שירות לאומי יקבלו 900 ש"ח בחודש +כל ההטבות המגיעות לחיילים+מענק כספי בעוד שחייל צה"ל קרבי שמקריב את חייו למען המדינה יקבל רק 600 ש"ח בחודש? מי קבע שחרדי שיחליט לשרת בצה"ל יקבל משכורת גבוהה יותר מחייל צה"ל רגיל? מי קבע שחרדים לא ישלמו מיסים? לצערנו, אנחנו אחראים למציאות הקיימת ומחובתנו לשנות אותה!

לביא4

New member
אורחת בפורום יקרה -

להפתעתך, השבוע שמעתי ראיון עם סמכות חילונית ברדיו, ביומן החדשות של רשת ב' ב-7.00 בבוקר, והיא לא אחרת מאשר שלי יחימוביץ', היא אמרה בשם הציבור שהיא מייצגת וכמובן שכבות ציבור חילוני אחר, שחשוב מאד שבימי שבתות, תהיה מנוחה מעבודה, וזה ממש לא קשור לדת או להלכה, והכוונה למנוחה גם בשירות ציבורי באשר הוא כמו תחבורה ציבורית, היא הדגישה שזהו רצונם של חילונים רבים, אין כאן שום כפייה דתית, יש כאן זכות קיום בארץ לכולם, חרדים כחילונים, ולכן קבעו גם סטטוס-קוו ממשלות חילוניות שמאלניות בעבר הרחוק, לא משנה שמפרים אותו השכם והערב, אבל לשאלתך מי קבע שחרדים לא ילכו לצבא הוא בן-גוריון בכבודו ובעצמו, ודרך אגב את אומרת דברים מאד לא נכונים, כי היום יש נחל חרדי, והרבה חרדים (כמוני) משרתים בצבא גם בשירות רגיל כולל שירות מילואים, ותדייקי גם שהרבה חילונים בעצמם משתמטים מהצבא, ודרך אגב מי אמר שחרדים לא משלמים מיסים? לא נכון בכלל לומר שכל האוכל בצבא הוא בכשרות בד"ץ, אני באופן אישי הייתי עד למרבה הצער לתופעות ממש מבישות של הפרות כשרות בצבא, ולטענתך לגבי התשלומים, אין שום בעיה, שהחברים הקפיטליסטים שלך בממשלה יעלו לחיילים קרביים את המשכורת, וגם לחיילות, לא פחות מאשר בנות שירות לאומי או חיילים אחרים. ורק שתדעי שלי יש יותר שאלות של "מי קבע" מאשר את, למה שקורה כאן בארץ, על כל השחיתות שמשתוללת בחסות ה"חוק" וזה נכון לשירשור אחר.

הבעיה

בן גוריון קבע זאת כשהיו בארץ רק 600 חרדים, הבעיה היא שהם התרבו כ"כ מהר שהיום מהווים 2/5 מהאוכלוסייה בארץ. ולמרות שכפי שציינתי שיש מסלולים מיוחדים לחרדים רבים מהם מחליטים לא להתגייס ומוסיפים חטא על פשע כאשר חיילי מדינת ישראל מבצעים את תפקידם הם תוקפים אותם, זורקים אבנים וקוראים להם "נאצים". לא אמרתי שאין לחרדים זכות קיום בארץ הזו וצר לי שהבנת אותי בצורה מוטעית שכזו, מה שכן המדינה צריכה להתחיל לעשות חשבון נפש ולצמצם את חוסר השיוויון שנוצר הבעיה: ברגע שהיא תתחיל בכך העולם החרדי יתחיל להתפרע. ולגבי העניין הזה של מנוחה בשבת, אני רוצה להזכיר לך את החניון הזה בירושלים שהיה אמור להיפתח בשבתות ואת כל ההפגנות האלימות הללו שהחרדים הקימו נגדו- מה זה היה אם לא כפייה דתית? כמובן שאסור להכריח אף אדם לעבוד בשבת אבל עובדה שיש מקומות בהם עובדים בשבת ומצליחים לתפעל את זה יופי, מה גם שיש אנשים שזקווקים נואשות לכסף הזה וזה דווקא יכול לעזור להם לעבוד בשבת כי הם מרוויחים יותר וזה מוסיף להם יותר שעות עבודה. המציאות הקיימת היא שהיום רוב החרדים בכלל לא עובדים, חיים מכספי קצבאות (שהציבור החילוני משלם) מביאים ילדים בקצב מטורף ואח"כ טוענים שאין להם כסף, בעתיד הם גם אלה שירקו על ילדינו ששלחנו לצבא כדי שיגנו עליהם.

לביא4

New member
את טועה ומטעה

אין מקרה כזה שחרדים זרקו אבנים על חיילים וקראו להם נאצים, יש מספיק חברות שעובדות בשבת, אף אחד לא אומר להם כלום, למרות שיש חוק במדינה, הסיפור עם החניון קצת יותר מורכב ממה שמוצג, כי הסיכום עם העיריה היה אחרת, את יכולה להפעיל איזה חניון שאת רוצה אבל לא חניון ציבורי, זה לא נכון לומר שרוב החרדים לא עובדים, וחיים מקצבאות, (שכל הציבור משלם כולל חרדים וכולל אותי) להרחיב משפחה זהו ענין אישי ושוב מזכירים לך - רוב החרדים בכלל לא משתמשים בתקציבי מדינה, אולי קודם נבדוק מה קורה עם ציבור המובטלים שחלקם הגדול מחתים כרטיס לקבל דמי אבטלה ולמעשה הוא עובד בשחור, וחלקם האחר פשוט בטלן ולא בראש שלו לעבוד, לכן צריכים לחפש עובדים זרים, תאילנדים ערבים סודנים ומי לא, ואם נתבונן בכמה הודעות כאן, מגולשים מוכרים, רואים שהיחס שלהם לחרדים בדיוק כמו שהיה לנאצים מול יהודים לגולשים אלו מותר להטיף לרצח חרדים עם פטיש של כמה קילו או צורות אחרות...

zoareena

New member
הסוכנות היהודית לא נתנה להם לעלות ארצה

הסוכנות היהודית נתנה רק 5% מכלל האשרות שהיה לה לחרדים מידי שנה. 5%, אתה מבינה מה זה? ואז להגיד שלא רצו לעלות לפה חרדים? לא נתתם להם! שלא להזכיר שהתנועות הציוניות הראשונות נתמכו בתרומות ע"י הקהילה החרדית וחרדים השתתפו אף בקונגרסים הציוניים הראשונים יחד עם הרצל.

לביא4

New member
מתרבים לצערך...

זה מזכיר לנו סיסמאות מתקופת גבלס של שנות השלושים באירופה, גם אז הם התרבו לצערו, ובהמשך למי שהסוכנות היהודית כן העלתה לארץ או לא, חרדים או לא, וכמו שהוזכר נכון גם התנועה הציונית, בתקופת השואה הם גם לא רצו לקבל פליטים מהמחנות והמישרפות כאשר היתה אפשרות לפדות אותם תמורת כסף, הטענה היתה שהם לא מסוגלים לעבוד לכן "לא משתלם" להביא אותם לארץ..... בהחלט פרשה אומללה מפורסמת וידועה, מבית מדרשם של רודפי הצדק והיושר....

zoareena

New member
לא משלמים מיסים?

מעניין שלא הייתי מודעת לעובדה הזאת בכלל ואנחנו משלמים מיסים מלאים. אלא אם כן את מדברת על משפחות מרובות ילדים, שבקושי שורדות כשלחילוני הממוצע יש חדר לכל ילד, מחשב לכל ילד וטלפון סלולארי יוקרתי לכל ילד. ואז הם אומרים, בעייה שלהם שהם יולדים ילדים. אם החרדים לא ילדו ילדים איזה רוב את חושבת יהיה פה עוד 50 שנה? ערבי או יהודי? אם אתם עצלנים ולא בא לכם להתעסק בגידול ילדים זה עניין אחד, אבל אם אפילו קצת אכפת לכם אם ישאר דבר כזה בכלל מדינת ישראל בעוד כמה עשרות שנים, תפסיקו להתלונן.

תעשה לי טובה!

החילונים לא מביאים הרבה ילדים כי הם רוצים ללמוד ולהתפתח, אם לא היו עושים כך היינו נשארים מדינה של בורים, פרמיטיבים כמו שאר מדינות מזרח התיכון. ורק שתדע שיש הרבה חילונים שכן מחליטים להביא כמות נכבדה של ילדים לעולם (על ח"כ אנסטסיה מיכאלי שמעת?). כמובן שהחילונים, לעומת החרדים, מעדיפים קודם כל לבסס את מעמד הילדים ולדאוג שיהיה להם כסף לגדל אותם עוד בטרם נולדו, איזה מן עתיד יהיה לילדים שלהורים שלהם אין כסף לקנות להם בגדים ואוכל? אבל דברים כלה לא מעסיקים את החרדים היות שביעניהם תפקידה של האישה מסתכם בלהביא לעולם ילדים, אם הילד מצליח- זה בזכות האב, אם לא- האם לא חינכה אותו מספיק טוב.

למעלה