ישראל, 2011

caja89

New member
זו תגובה ממש מגעילה ופוגעת בתור אחת שעשתה

שירות לאומי ותרמה המון ואם באמת היו אוהבים את המדינה היו מבינים שבשביל לקבל צריך לדעת גם לתת...הרי היהדות מדברת גם על נושא כזה תקן אותי אם אני טועה

zoareena

New member
זה לא שיש לי בעיה עם לתרום למדינה

אבל יש עניין בעייתי מאוד בצבא ושירות לאומי מבחינת צניעות. כל עוד אישה היא תחת מפקד ולא יכולה לעזוב אם צץ הצורך בכך, היא יכולה להיות תחת סיטואציות לא צנועות ותחת סחיטה. לעומת עבודה, שאם הבוס מנסה לכפות עלייך משהו את קמה והולכת. בגלל זה, נשים לא משרתות בצבא ושירות לאומי. בעיקר ששירות לאומי שם לפעמים נשים עם ערבים וכו' וקורה מקרים של נשים יהודיות מתאהבות בערבים חס וחלילה ומה לא...

caja89

New member
איזה שטויות

שירות לאומי זה בדיוק כמו עבודה אין הבדל! אז אתה אומר בעצם שנשים לא יצאו לעבודה וישבו בבית לגדל את הילדים כי בכל מקרה מה אנחנו שוות לא סומכים עלינו שנפרנס בכבוד וכל הזמן חושבים שאנחנו לא נוהגות בצניעות...

zoareena

New member
סומכים ועוד איך סומכים

והרבה מאוד נשים חרדיות עובדות. אני אומרת ששירות לאומי, את חותמת לשנה ואת לא יודעת איפה ישימו אותך ואת לא יכולה לפרוש במקרה הצורך.

shimshon1231

New member
אוי אוי אוי

אז בשביל חילונית זה בסדר? את יכולה להגיד עד מחר שחרדים עובדים ומשלמים מיסים ומשרתים בצבא, אבל תכלס, זה המיעוט של המיעוט, אתה רוצה להגיד לי שאחוז התעסוקה בקרב החילונים והדתיים שווה? באמת? את רוצה להגיד לי שבממוצע החרדי והחילוני משלמים אותה כמות מיסים? את רוצה להגיד לי שבממוצע החרדי והחילוני מקבלים אותה סכום מקצבעות וביטוח לאומי? את רוצה להגיד לי שבממוצע חרדי וחילוני משרתים אותו זמן בצבא? את רוצה להגיד לי שחרדי וחילוני עושים אותה כמות מילואים בשנה?

zoareena

New member
אולי לא כולם, אבל יש חלק נרחב שכן

ואתם סתם מתנפלים. אפשר לחשוב כל חודש אתה מזרים להם כמה אלפי שקלים. מכל המיסים ששילמת שקלים בודדים הולכים לתקציבים שהולכים אליהם. וכמה מליונים עוברים בדרך לכיס של כל המושחתים...

shimshon1231

New member
מכל המיסים ששלמתי (ואני צעיר) כן הגיעו אלפי ש

ואולי גם אלפי שקלים בחודש, ואם לא אלפי אז מאות. והאמת, שגם חצי שקל בחודש זה יותר מידי! בפעם המיליון, לא צריכה להיות אפליה, למה כשאני לומד באונ' אני משלם שכר לימוד ולא מקבל שקל מקצבא כלשהי? למה אני צריך לעבוד במשרה מלאה בשביל לשרוד (לבד, בלי בת זוג או משפחה) כאשר החרדים מקבלים כסף (לא רק לא משלמים, אלא מקבלים!). אני מבין שבשבילך ללמוד הנדסה זה לא מועיל ולא חשוב, כי את כמובן יודעת את דרך האמת. אז שדרך האמת תממן אותך, ולא המשכורת שאני מקבל בתור מהנדס.

שםאנילא

New member
כי ממשלתך מזרימה מליונים לאוניברסיטאות כך ש

שפשוט תבקש מהם את הכסף... הבנת לאן הכסף הולך? ואני שאני עובד ומשרת כמוך רוצה לראות את הכסף מושקע גם אצל הדת...דמוקרטיה לא?!

caja89

New member
ברור שאפשר הכרתי מלא שעשו את זה

את יכולה להחליף תפקיד באמצע ואת יכולה גם לפרוש ואת יכולה גם לעבור לעמותה אחרת של שירות לאומי באמצע אני עשיתי את זה בעצמי

שםאנילא

New member
עושים בהרבה יותר...ואישית עשיתי יותר ממך.

caja89

New member
זה לא מעניין אותי זה לא נותן לך את הזכות

להעליב ציבור שלם, זה לא לעניין

שםאנילא

New member
מבחינת שירות אינך מגיעה לרמה של החרדים ואני ב

בא מהציבור שאת מנפנפת בו ומשתמשת בו כנגד החרדים אל תספרי לי על שירות לאומי אני יכול ללמד אותך על שירות לאומי... אצל החרדים כשהם תורמים אין מי שיושב על כסא ומחמם אותו או שנמצא בתפקידים שלא תורמים כהוגן מעבר לזה שאת מקבלחת טובות הנאה וסכומים נכבדים תמורת השירות שלך... הם לא... הבנת?!

caja89

New member
סליחה אדוני איזו תרומה??

על איזו תרומה של המגזר החרדי והמיסים שהם משלמים אתה מדבר? אנחי קורעת את התחת כדי לשלם 100 אחוז מיסים אני תורמת למדינה וכן תתפלא גם אני לומדת בישיבה ולי אף אחד לא משלם על זה למה כי זה נקרא אוניברסיטה את הסיפורים האלה לך לספר למישהו אחר חוצפה! ועל איזה כסף אתה מדבר ?? זה בכלל לא משכורת...חור בהשכלה לך ולמד קצת

caja89

New member
נ"ב

ביום שהם יפסיקו לחיות על חשבון הציבור החילוני אז נדבר כי בחו"ל זה ממש לא כך החרדים מפרנסים את עצמם כמו שצריך להיות וגם לומדים תורה....

שםאנילא

New member
הם חיים על חשבוני כי בתור יהודי דתי אני מעוני

מעונין שהכסף יגיע אליהם בדיוק כמו שחילוני רוצה שכספו יגיע למטרות שלו... וזה גבירתי נקרא דמוקרטיה ואין לי כוח להסביר לך כמה כספים מועברים מהמדינה לאוניברסיטאות ולמכללות שבהן את לומדת אז עשי טובה... כל דתי היה רוצה שכספו ילך באופן שווה לאוכלוסיות מסוימות אז אל תעשי השואות כאלו... כי הם לא נכונות...תבדקי קודם לאן כספי משלם המיסים הולכים וחו"ל זה לא כאן...שם יש גם כבישים סגורים בשבת... מה שאין כאן...

caja89

New member
אני מודעת לזה...וזה לא מצדיק את זה שהם לא

עובדים ומשלמים 10 אחוז ארנונה למשל בעוד שההורים שלי נושאים בכל הנטל וזה לא שאני בת להורים עשירים. לא נראה לי שהם משלמים יותר מעשרת אלפים ש"ח בשנה ללימודים בישיבה אז עם כל הכבוד...אני לא צריכה לממן אותם וכולם צריכים לשאת בנטל ולתרום למדינה שווה בשווה... ואם בחו"ל הם יכולים להתפרנס בכבוד ולשמור מצוות תאמין לי שגם כאן הם יכולים במיוחד חו"ל שעוד יותר קשה לחיות כיהודי וראיתי את זה במו עיני...

שםאנילא

New member
אינך מקשיבה לעיקרון דבריי...אמרתי שבגלל שאני

ב"ה חי בזכות תורתם אני רוצה שכספי המיסים שלי ילכו גם אליהם וזו זכותי בתור עם דמוקרטי ההחלטות הללו מתבצעות באמצעות החוק ולא מעל החוק וכמו ששאר הכספים מועברים לצרכים חילוניים כך הם אמורים להתחלק בדת... אם מפריע לך הנושא אנא בקשי מהורייך להיות אברכים או שתתחתני עם אברך ותזכי באותן התנאים בדיוק כמו שעולה מקבל מענק ואני לא...למרות שאני שירתתי ומשרת ועובד ומשלם את המיסים בשבילם... את מבינה לאן אני חותר?

שםאנילא

New member
אוהו יפה לך...כמוני כמוך...גם אני עשיתי את הב

הבחירה הזאת רק אני אוהב לראות שכספי הולך גם למשהו שבשבילי הוא טוב וגם חוקי ב"ה וסתם בשביל האתגר לכי וראי מהי החלוקה הכספית מדי שנה ומה מחולק למה... דברים שהדתיים (ולא החרדים) אפילו לא מקבלים לעומת שאר העם... היום בתי כנסת משלמים מים כאשר מקומות עירוניים כגון אולמות ובריכות אינם משלמות... לא מעצבן אותך?! וזה רק דבר אחד מני רבים

מאה שערים - בני ברק - פוליטיקה 2011

סיקריקים נגד גור שונאים מול מחבלים אמסלם מול ישי לא חסר לנו

למעלה