ישראל, 2011

zoareena

New member
מה פתאום

האישה היא המחנכת העיקרית בבית, ובגלל זה גם היהדות עוברת דרך האמא ולא האבא. היהדות מאוד מכבדת את תפקידה של האישה בחינוך הילדים ואנחנו לא אינקובטור אנושי להבאת ילדים לעולם. וגם אם חיים בחברה "פרימיטיבית" עדיין יש אוכל ובגדים לילדים ואין שום צורך להגזים, הדבר היחיד שיהיה חסר זה מוצרי מותרות מפוארים כגון מוצרי חשמל וכו'. אנחנו חיים בכזה דור של שפע שנראה לך שאם למישהו אין תנאי מחייה מפוארים אז הוא עני. בן אדם עני היום זה הבורגני של לפני כמה מאות שנה, הכל עניין של יחס ופרופורציות. ומה זה עוזר אם תהיו מפותחים ונאורים אם אתם נכחדים עוד דור או שתיים? תראי מה קרה לאימפריית רומא עם כל הנאורות שלה. ובואי לא נגזים, אולי אין לכל המשפחות מרובות הילדים אוכל בשפע, אבל הם לא מורעבים. גם בגדים יש, כי גמילות חסדים וצדקה זה עקרונות אמיתיים אצל החרדים ויש המון גמחי"ם של יד שנייה ומי שלא בררן ומפונק ימצא בגד ללבוש, זה בטוח. אז לא, לא חייבים חדר לכל ילד ולא חייבים ארון בגדים מפוצץ והילד עדיין יהיה מאושר. ואני יכולה להבטיח לך שהם מאושרים, אני ראיתי מקרוב משפחות מרובות ילדים והילדים שמחים מאוד וחיים באושר, גם אם אין להם עושר כספי רב. הכל עניין של חינוך והסתכלות על החיים. ואגב, אני אישה לא גבר.

את מציגה את זה בצורה מעוותת

זה בידיוק כמו שאני אשאל אותך- למה אתם לומדים תורה אם אתם ממילא תמותו( כמו כולנו) בסופו של דבר?- תיראי מה קרה לבית המקדש. לא אמרתי שלמי שאין תנאי מחיה מפוארים הוא עני, לי בעצמי אין כבלים בבית,אין לי "ארון מפוצץ בבגדים", ואין לי מכשירי אייפונים למינהם( ואני גם מתנגדת לכל זה) ואני בכל זאת חושבת שמשפחות לא צריכות לחיות מגמ"חים וצדקה. אדם צריך לדאוג לפרנסתו גם אם זה אומר לא ללמוד תורה ופרשנויות 24/7 "בזעת אפך תאכל לחם" למה אנשים אחרים צריכים לממן את המשפחות האלה שבהן הבעלים החרדים לא עובדים מבחירה בטענה שהם לומדים תורה? איך שלא תסתכלי על זה הגברים החרדים מתייחסים לנשים כאינקובטור אנושי בגלל זה חלקם מרשים לעצמם לירוק על נשים, לקרוא להן בשמות גנאי ולהשפיל אותן. ואני עוד יותר לא מבינה למה הנשים צריכות להסתיר את עצמן כ"כ כמו נשות הטאליבן רק כי הגברים לא מסוגלים לשלוט ביצריהם, אני לא אומרת שצריך ללכת חצי עירומים(כמו רוב הנשים בימינו) אבל צניעות זה עניין יחסי, ועצם העובדה שאישה צריכה להסתיר את עצמה במיליון שכבות כדי "לא להכשיל גבר" היא השפלה בפני עצמה. בתורה לא כתוב שאישה צריכה להסתיר את עצמה ועד כמה שידוע לי גם לא נאמר כלום על לבוש צנוע יש רק דיבר אחד-שניים שמצווים לא לנאוף ו"לא תחמוד אשת רעך" איך קרה שהפילו את זה על האישה??- הרי שהגבר מצווה בהן

zoareena

New member
אנחנו לומדים תורה

כדי שיהיה לנו חלק לעולם הבא. וגם כי העולם עומד על התורה. ולא כל החרדים לומדים תורה, כך שאלא שכן לומדים ממנות אותם המשפחות שעובדות. וברור שלא כל המשפחות חיות מגמחי"ם וצדקה, אבל משפחה של 15 ילדים למשל הגמחי"ם והצדקה הכרחיים לה. ואף אחד לא אמר שאישה צריכה ללבוש מליון שכבות, זה החמרות. אישה צריכה ללבוש בגדים של אישה, וצריך שהבגד יהיה סגור ואטום בגזרה עדינה ולא מבליטה, בצבעים רגועים ולא אדומים ורעשניים ושעצמות הבריח, המרפקים והברכיים לא יראו. זה המינימום לפי ההלכה. וכמובן אישה נשואה צריכה לכסות את שיערותיה. לא כתוב ללבוש 10 שכבות בגדים ואין שום הכרח או הלכה ללבוש רעלה. לכל אישה יש את דרגת צניעותה שלה, אם מישהי בוחרת להחמיר ותלבש תמיד עוד שכבה מעל חולצת הבסיס זה הבחירה שלה, כי צניעות היא ערך מאוד חשוב אצל האישה. אבל רוב הציבור החרדי מתנגד למה שאתם קוראים לו "נשות הטאליבן" ואין שום טעם בצניעות מוגזמת, גם לא ממש רואים את ההבדל. אני אישית אבל מכבדת את הנשים שבוחרות ללבוש שאל, אבל מפה ועד להיראות כמו ערביה יש הרבה מקום. וזה לא השפלה לאישה בגלל הסיבה הזאת, מה נעשה ואנחנו מושכות? זה תמימות להגיד אני אלך חצי ערומה ושכל הגברים **** לי. את מודעת לכוח שלך למשוך גברים, ובעקבות המודעות הזאת את בוחרת שלא לעשות זאת. זה די פשוט האמת, מי שבוחרת לחיות סגנון חיים צנוע בוחרת שלא לנהל קשרים עם שום גבר חוץ מבעלה וכמובן נזהרת לא להכשיל בעלים של אחרות. זה קל לדבר על זכויות וחופש הנשים, אבל העובדה היא שנשים הן משהו מושך וזה יצר טבעי שקיים אצל כל גבר. בחברה החרדית הנשים בוחרות שלא להביא גברים לידי נסיון ולא להתלבש בלבוש מגרה וחושפני. אם גבר למרות הצניעות נמשך לאישה, זה כבר בעיה שלו והוא צריך לעבוד על זה. אבל נער או גבר שעובד על מידותיו ומנסה לא להכשל, אשמתו אם הוא נתקל באישה מושכת שמתלבשת בבגדים שמבליטים את זה? הוא לא אשם שהיצר עלול להשתלט עליו. אנחנו מנסים למנוע את הסיטואציה הזאת. אין פה אפלייה כלפי נשים, ההפך. מכבדים את האשה כאישה, כמישהי בעלת תפקיד חשוב ביותר ומישהי בעלת אישיות מעבר לגופה המושך והיפה. האישה שומרת את יופייה לבעלה ולא לציבור הרחב. אני לא רואה פה שום אפלייה, אני חושבת שלפרסם דוגמניות חצי ערומות ולהתלהב מהיופי שלהם במקום מהאישיות והשכל שלהם זה האפלייה האמיתית.

תגובה

וגברים הם לא משהו מושך? למה להם מותר ללבוש חולצות קצרות ולנשים אסור?? "הוא לא אשם שהיצר עלול להשתלט עליו" זאת בידיוק הבעיה, כאשר אישה נאנסת חלילה במגזר החרדי כולם ישר פוסקים לטובת הגבר "היא פיתתה אותו", "היא לא צנועה" גם אם מדובר באישה הכי צנועה בעולם מפילים עליה את האשמה! גבר צריך לדעת להשתלט על יצריו, האישה לא צריכה לסבול בגלל זה. אני לא חושבת שאם האישה הולכת עם חולצה קצרה שלא מסתירה את המרפקים (חולצת טישרט רגילה) אז היא נחשבת "ללא צנועה". וחוץ מזה על פי איזה פסוק קבעו שההלכה דורשת מהאישה להתלבש כפי שתיארת?

zoareena

New member
זה פסקי הלכה הלכה כבר מאות שנים

וגם לגברים צריך להתלבש בצניעות וכפי שאת רואה, גברים דתיים לא מסתובבים ברחובות בגופיות. גם גברים מקפידים על צניעות. פשוט לגבר יש הרבה פחות נסיונות בעניין מאשר לאשה שלאשה יותר מתחשק להתלבש בחוסר צניעות. ואני בספק אם פוסקים ככה לגבי האישה, ואת גם לא יכולה להעיד את לא חלק מהם ואת שופטת דברים מבחוץ. גבר צריך זה אידיאל, אם תגידי אדם צריך לאכול רק ככה וככה ביום, זה יעבוד? עובדה כמה אנשים נאבקים בהשמנה. יש מצד אידיאלי ויש את המציאות. אנחנו לא חיים באשליה של ככה צריך להיות וככה יהיה, אנחנו מודעים לחולשתו של האדם ולכן עושים כל מה שאפשר למנוע את הדברים האלה, מראש. יש פסוק שמראה שנדרשת צניעות במחננו, זה לא מופנה ספציפית לנשים. אבל יש מקומות אחרים שמשבחים את צניעות הנשים ספציפית. אם תרצי עוד הוכחות, תפני לרב או רבנית, אני לא באה להחזיר בתשובה אני סך הכל מראה לך את הצד שלנו. שהוא לא כזה חשוך ומפחיד ופרימיטיבי כפי שהוא נראה לכם, מבחוץ.

לביא4

New member
המציאות מוכחת

מי שמושך אלו נשים ולא גברים, וזה לא משנה באיזה מגזר מדובר, חילוני דתי או חרדי, אם גבר צריך לדעת להשתלט על יצריו? זה נכון, אבל מי כמונו יודע ש"אין אפוטרופוס לעריות" את חושבת כך, אחרים חושבים אחרת, ויש הלכה שציבור מסוים נוהג לפיה, וחבל כל פעם להביא לכאן דברים סתם בשביל הויכוח. אפשר להשוות את שתי התקופות, לפני המתירנות ואחרי, ולראות איך החברה היתה נראית אז.

kukilida10

New member
ברור

כי אנחנו המין היפה.. ואתם החלשים שצריכים להוריד עיניים לרצפה .. זה כמו שתשימו קינוח לבן אדם בדיאטה.. אחד יתנפל,ואחר יגיד,לא! אני בדיאטה! הכל עניין של כוח רצון! ולא השתלטות היצר הרע ולא הפיתוי ולא החארטה

kukilida10

New member
אבל למה

להביא 15 ילדים!? החילונים מביאים כמה שמאפשר המצב הכלכלי..ולא אורמים יאללה נביא עוד 10 ונקבץ נדבות אל תביאו 15 ואל תחיו מתרומות..לכו תעבדו ותחיו לפי חשבון בנק נורמאלי

zoareena

New member
כי זו דרך של חיים

שאי אפשר להסביר אותה על קצה המזלג. משמעות חייו של היהודי בחלקה היא להקים בית של תורה ומצוות. ככל שאתה מגדל יותר ילדים למצוות ותורה בהצלחה הגשמת עוד מצווה. חוץ מזה שכאשר מטרת החיים שלך הוא משפחה, עוד ילד אחד או שניים כבר לא מהווים כזה הבדל, עקרת בית שעוסקת בגידול ילדים לא תתקשה לגדל עוד אחד או שתיים אם כבר יש לה מעל 5 ילדים. חוץ מזה שזה האושר של האישה, היא נהנית מגידול הילדים, היא נהנית מלהקים משפחה והיא רוצה הרבה ילדים. כמובן, זה רק תיאור קצר מאוד ומתמצת של הסיבות ויש עוד המון מהן, כאשר אורח החיים בנוי על משפחתיות והערכים מתרכזים מאוד במשפחה ולא בחוץ, אין סיבה שלא להביא כל כך הרבה.

kukilida10

New member
ואני רוצה

לעשות לקיים יחסי מין עם חיות? אז למה שמישהו יתרום לזה או יממן את זה? ויש הבדל גדול בין 5 ילדים ו15 ילדים.

zoareena

New member
כי יש הבדל בין כת לדת

וכאשר יש לך כבר כמה ילדים מעל גיל 5 שיכולים לעזור להשגיח עליהם, זה כבר קל יותר להביא כמות גדולה של ילדים. בעיקר שהילדים הגדולים לוקחים על עצמם את הטיפול בקטנים כאשר הם מתבגרים.

kukilida10

New member
אז שהגדולים

ילכו לעבוד ולפרנס במקום לשמור על הילדים ולקבץ נדבות..לחיות על חשבון מישהו במחשבה .. אותו כסף יכול להגיע לילדים חולים ואנשים מסכנים שלא! יכולים לפרנס את עצמם

zoareena

New member
את תשלחי ילדים בני 10-18 לעבוד?

ואז תמשיכי לקרוא לעצמך הומנית או סוציאלית? ואכן, רבים מהם עובדים בעבודות צדדיות, מה שניתן...

kukilida10

New member
בהחלט!

לא בגיל 10 ולא ב14..אבל בשבל להגיע ל15 ילדים.. לפחות אחד או שניים מהגדולים חייבים כבר להיות בני 15-16..וכן זה הזמן לעזור למשפחה ולא לשבת ולקרוא ספש שבסופו של דבר כולו שטיפת מוח

zoareena

New member
אין לי משפחה מרובת ילדים

ואל תדאגי, אני בהחלט יוצאת לעבוד בקרוב.

kukilida10

New member
אני אתן דוגמא אחרת

אני לא עשריה ואני רוצה ללכת כולי בתכשיטי זהב..תני לי סיבה אחת!! שאת תממני לי את זה..או שכל מדינת ישראל תתחיל לתרום בשביל שלי יהיה זהב? כשבתור אדם הגיוני אני אמורה להבין..שאף אחד לא אמור לספק לי כלום אלא אני לעצמי..ואם אין לי כסף לקנות מלא תכשיטי זהב,אז אני לא אקנה!

לצערנו הרב

המדינה המ....נת שלנו קבעה את זה.......... חצי מדינה יושבים לנו על הכתפיים, ואנחנו עובדים, לומדים, משרתים בצבא, משלמיםן מיסים.....

לביא4

New member
אז המדינה אשמה

שתתקן את מה שהיא צריכה ואל תבואו בטענות מיותרות למי שלא צריך. ושוב בפעם המי יודע כמה, החרדים גם משלמים מיסים, וגם עובדים ולהפתעתכם גם משרתים בצבא, משתמטים יש גם חילונים לא מעט.

שםאנילא

New member
אבל מי שמפנה את הגופות זה החרדים...זק"א

ומי שעושה את הגמחים כאן במדינה זה החרדים... אז מי חי על מי??? כמה חילונים עשו צבא כאן והתחרדו? כמה? כמה בעלי תשובה יש? אז הכול על הכתפיים שלך??? מסכנה כולה עשית שירות לאומי וכבר פותחת את הפה... וגם את זה עשית בשביל כסף...

למעלה