יש לי הצעה..מעכשיו נחליף לשפרה את השם מ"שפרה"

קרמפה

New member
../images/Emo45.gif, ואכדית

במקרה שלך, אם אני אתחיל להסביר לך אך לקרוא אנשים, פה מעל דפי הפורום זה עשוי לקחת קצת זמן. בינתיים, אני מציע שתקשיבי לשפרה, כי לה יש לפעמים משפטים חכמים בנושא. כמו המשפט שאמרה על יוסי, רק אדם שהיה מסוגל בעצמו לשנות את הרשימה בחדר האח הגדול יכול להיות כל כך בטוח שמישהו אחר עשה את זה. זה משפט נכון מאוד. בכלל בגדול, המון דברים שאדם אומר על אחרים מעידים על עצמו. ומכאן נובע עוד משפט פשוט מאוד ונכון מאוד. שאדם שמלכלך הרבה על אחרים ו\או משתמש הרבה בקללות ו\או חושב שכל השאר טינופות וכן הלאה וכן הלאה... הוא פשוט אדם שרצוי מאוד להתרחק ממנו. טיפ לחיים ממני. בשיא הרצינות.

קרמפה

New member
מה שמזכיר לי עוד דבר

שנובע מהמשפט הקודם. אדם שמנסה מאוד לשכנע אותך במשהו, ואומר במהלך השיחה הרבה פעמים משפטים כגון- נשבע לך, בחיים שלי, בחיי שאני אומר את האמת, אני הייתי משקר לך? נשבע לך ב... האדם הזה או משקר לך, או שהוא מאוד לא בטוח במה שהוא אומר.

יש לזה שם - 'השלכה'

כשאדם משליך על אחרים את דפוסי ההתנהגות שלו/מחשבות שלו/רגשות שלו. לכן היא אמרה 'זה מה שהוא היה עושה אם הוא היה במקומי' ולכן הוא היה כל כך בטוח שזה מה שהיא עשתה. וגם לגבי השכנוע - את צודקת - אדם שרוצה להעביר מסר אמיתי, כשהוא שלם עם עצמו, מעביר את המסר. נקודה. לא ישב לשכנע שהוא דובר אמת. האמיני או לא. את האמת שלי אמרתי. קשקשת מיותרת רק מגבירה את חוסר האמון.

קרמפה

New member
יוניני

לא צריך להיות פסיכולוג בשביל לדעת את הדברים הבסיסיים האלה. מציע שתבדוק אותם בעצמך בחייך.

אכדית

New member
תודה על הטיפ, באמת

אם אפשר להעיד על עצמי (אם לשיפרה מותר להעיד על כמה שרוצים אותה אז גם לי...) אני גאה לומר שאני טובה בקריאת אנשים. מהיום הראשון התווכחתי עם חברה ששיפרה נראית לי צבועה ונחשה. שפת הגוף שלה פשוט זועקת את זה. היא התעקשה שלא, היא נראית בן אדם מקסים, אינטליגנטי וכו' וכו' וכו'... אני מצידי עדיין לא הכרתי אותה ונתתי לה את הספק וסיימתי ב - "לא יודעת מה לומר, אני בד"כ לא טועה בתחושות שלי, אבל אני אומרת לך שלי היא נראית ככה". לאט לאט יצא המרצע מהשק. פרשנויות או לא - יש לה יותר מדי מקרים שנצברים לרעתה שמצריכים תרגומים ופרשנויות של קהל מעריציה. כל הדווקא שהיא עושה (לא ידעתי שבישול בשבת מחלל את האוכל, חייבת שיהיה 11 טונה לשבוע הזה, לא מספיק 5, בגלל שעינב רוצה בלי קארי אני דווקא אשים, ועוד...), כמה שהיא מאוהבת בעצמה (זה נובע מחוסר בטחון, זה רק להמחיש את הפואנטה...) תביני - אין לי בעיה עם צביעות, תככים, מזימות, כולם שם בתחרות על המיליון, לגיטימי. כולם עושים את זה. מה שמגעיל אותי זו ההתייפייפות, זה שהיא חייבת שכולם יאהבו אותה, היא תוקעת סכינים מאחורי הגב ואז באה להתייפייף ולהיתמם. זה מה שמגעיל. ואת זה ראיתי עליה מההתחלה. אגב - כל הנ"ל תופס גם לגבי צבר. אצלו זה היה אפילו יותר שקוף. השתיקה וההליכה שלו מצד לצד אמרו הכל. שיפרה לפחות התאמצה להסתיר.

קרמפה

New member
תשובה לעניין

אבל שום ירצע לא יצא מהשק. אין לא מרצע ולא שק. "יש לה יותר מדי מקרים שנצברים לרעתה שמצריכים תרגומים ופרשנויות של קהל מעריציה. כל הדווקא שהיא עושה (לא ידעתי שבישול בשבת מחלל את האוכל, חייבת שיהיה 11 טונה לשבוע הזה, לא מספיק 5, בגלל שעינב רוצה בלי קארי אני דווקא אשים, ועוד...)"
הבישול בשבת- קודם כל, אשר ועינב התעצבנו על שפרה על שהיא מבשלת בשבת עוד לפני שהיא חיממה את האוכל של אשר למי שלא זוכר. רוב הדיירים מכינים לעצמם אוכל בשבת, מה לעשות, אבל מההתחלה אשר ועינב התעצבנו על שפרה כי "היא בת של רב". מסכנה שפרה, כשחילונים אחרים בבית עושים אותם דברים זה בסדר, אבל בגלל היחוס המשפחתי שלה אסור לה מה שלאחרים מותר. בקשר לבישול של האוכל של אשר, (שגם לו היו שותפים עוד שני אנשים חוץ משפרה- אבל למי אכפת מהם?) גם היא וגם צבר בקשו סליחה מאשר אחרי שהבינו שזה הפריע לו. אבל זה בכלל לא משנה, כי כפי שכתבתי, אשר ועינב רק חיפשו סיבות להצדיק את השנאה שלהם לשפרה. ואם גם צבר יפגע מזה, כפרה.
טונה- נו באמת. דיון על רשימת הקניות, לכל אחד חשוב משהו, אבל רק כששפרה מתעקשת על משהו זה שוב לא לגיטימי. אגב, אם אני זוכר נכון יוסי גם רצה טונה.
קארי באוכל- עוד פעם אותו דבר. "בגלל שעינב רוצה בלי קארי אני דווקא אשים". לא. שפרה שמה קארי כי היא מכינה את האוכל והיא רוצה לשים קארי. לא בשביל לעשות דוקא לעינב. אם היה ויכוח על מלח בין עינב ללאון זה גם היה זוכה לאותן משמעויות? יש מעט מקום ליצירתיות בשלושה החודשים האלה, וכששפרה מכינה אוכל היא לא רוצה שיגידו לה איך להכין. היא גם לא אומרת לעינב איך להכין כשהיא מכינה. מה הבעיה פה? שימי לב שבכל המקרים האלו עינב היתה צד חשוב. אבל אף אחד לא אומר שעינב עושה דוקא. אפילו שהיא מעורבת בויכוח לפחות פעם ביום.

אכדית

New member
או.קיי.

נראה לי שזה לא יכול להיגמר כי כנראה שבאמת כל אחד רואה מה שבא לו... את צודקת שהפריע לאשר ועינב ששיפרה מבשלת בשבת רק כי היא בת של רב, על זה יש לו לומר להם - זב"שם. לקחת את הסיר שאמא שלו הכינה לדעתי האישית זה לא בסדר, אבל גם על זה אני יכולה להבליג - הם גרים בבית אחד שכולם יאכלו לבריאות. מה שלי מפריע זו ההתייפייפות. נקודה. הבלגתי על הכל ושאשר ועינב יתפוצצו. הקטע של "אהה... לא ידעתי שחיללתי"... על מי את עובדת? זה מרתיח! היא רצתה טונה. גם יוסי רצה. אמרו שיש 5 או 6 במלאי, לא זוכרת... מה העניין להכפיל את הסטוקים?? כל ה"דווקא" הזה... גם לגבי הקארי. ידוע שהיא אוהבת. לבריאות. אבל היא עצמה אמרה - *דווקא* כי עינב ביקשה בא לה לשים קארי... היא אוהבת לעצבן בדווקא וזו תכונה מגעילה. ואני שוב אחזור - אף אחד שם לא תמים, כולם עוסקים בתככנויות, מזימות וספקולציות. אבל היא מתעקשת לשחק אותה כאילו היא לא והיא הכי תמימה בעולם. אז זהו שהיא לא.

קרמפה

New member
איזו התייפיפות?

עוד פעם. לגבי האוכל בשבת- שפרה חיללה בדיוק את האוכל שהיא אכלה. ואת מה שהיא אכלה אשר גם ככה לא יכול היה לאכול כי היא אכלה אותו, גם אם זה היה קורה אחרי שהשבת הייתה יוצאת. עצם זה שאשר הפך את זה לכזה עניין, זה היה הקטע המסריח. ושוב, עוד לפחות שני אנשים עשו את זה! לגבי הטונה, באמת שאני לא יודע כמה טונה אוכלים הדיירים ולא מעניין אותי. אני מאמין שאם היא הציעה את זה (ויוסי הסכים איתה!), ואם כל הדיירים הסכימו לזה, אז זה היה בסדר גמור והגיוני, אז איך שפרה שוב יוצאת הרעה?! "אף אחד שם לא תמים, כולם עוסקים בתככנויות, מזימות וספקולציות. אבל היא מתעקשת לשחק אותה כאילו היא לא והיא הכי תמימה בעולם." אני לא מבין איך שני הסעיפים האלו, ולשים קארי באוכל, איך זה קשור לתככנות ומזימות. אני לא חושב ששפרה משחקת אותה שום דבר. בניגוד בולט לעינב, ראי הודעה שלי עם
כמה שורות למטה בשרשור הזה.

אכדית

New member
הקטע עם הדווקאאאאאאאאא

אין לי כח לחזור על עצמי... לא משנה - הטובים לגמר.

גוני3

New member
ואדם שיכול לראות "שרק אדם"

( במקרה הזה שפרה )גם הוא יכול לעשות מעשה כזה כי אם היא רואה את יוסי זה בגלל שגם היא כזאת. בכלל, כל תכונה שאנו רואים אצל אחרים לטוב ולרע קיימת גם אצלנו במידה כזו או אחרת. אם לא היתה קיימת לא היינו יכולים לראות את זה אצל השני כי לא היה לנו את זה. יש על זה הרבה משפטים ,מ-" הכל עובר עליך" ועד ל-" הפוסל במומו פוסל".

-אני צופה בתוכנית מהתחלה-

ולא ראיתי שום לגלוג והתנשאות אצל שפרה. מוזר. מה שכם ראיתי זו רדידות והתבהמות ועברית עילגת וגאווה מטורפת של יוסי, אבל איכשהו כולם סולחים לו כי הוא מזרחי.

yonni1111

New member
אבאלה את צריכה משקפיים דחוףףף יש דברים שאי

אפשר לפספס בתכנית. מצד שני, יש כאלה שלא קולטים דברים, למשל האנשים שעוד לא קלטו שליאון הוא נחש שיבגוד בכולם בהדחות אם צריך. תזכרו מה שאני אומר, השבוע הוא מדיח את עינב, כנראה ששפרה תסית אותו לזה, מעניין עם ההפקה תתערב ותחליף בין שפרה לעינב כי שעשתה במצב דומה. שפרה פשוט בונה בשיטתיות את ההדחה של עינב ויוסי, היא לא טיפשה היא נחשה. היא מטפטפת לאט לאט לכולם, כל יום אחד אחר, כמה שיותר טוב יהיה בלי עינב ויוסי. אם זה לא "לדבר על הדחה" ושבירת חוקי האח הגדול, אז תגידו לי מה כן?!

Fairywitch

New member
../images/Emo24.gifעוד צדיקה בסדום.

את לא לבד, תאמיני לי- הרוב פשוט שותקים, כי אין כ"כ עם מי לדבר.

למעלה