יש לי חברה...

יש לי חברה...

ויש לה בת (ובעל, ועוד שתי בנות..) הבת שלה בת שבע-עשרה, וחברתי שתחיה, מלאת חשש לגבי נטיותיה המיניות של בתה. כן.. היא פוחדת, ברמה של נדודי שינה ואולקוס! איך.. איך לפתוח איתה את הנושא, בלי להפוך אותי ל"אישו" ובלי לפגוע בה?

d a n i r

New member
חששות

כדאי לבדוק קודם כל למה האם כל-כך חוששת.. שתהינה לה תשובות גם השיחה עם הבת תהייה קלה יותר...הקל ביותר, מבלי להכיר את הנפשות הפועלות הוא לאהוב ,לקבל ולחבק..השאר יסתדר [גם אם יקח זמן] מעצמו....עדיף בת לסבית בריאה בגופה ובנפשה,מ.....

פרח7

New member
לא בטוחה שהבנתי עם מי את רוצה לדבר

עם האמא? אם היא פותחת בנושא החרדות שלה... זה נשמע מצע טוב לשיחה. עם הבת? למה צריך לדבר איתה? כשאני עוד לא הייתי סגורה על הלסביות שלי, לא רציתי שאף אחד ידבר איתי על זה.

עם האמא כמובן..

לא חשבתי לדבר עם הבת... אבל יש לי חשש, שאם אני אזום שיחה עם האמא - היא תרגיש שאני מרגישה שהיא "מואשמת" - כאילו אני נפגעת מזה שהיא חוששת מה(ספק) לסביות של הבת, וזו לא תהיה שיחת-חברות או שיחת אימהות, אלא תהפוך לשיחת בירור בנינו... (אני, אגב, לאורך השנים דווקא מעולם לא הרגשתי חוסר קבלה ממנה.. להיפך. מוזר.)

שמתי לב שגם אנשים "פתוחים"

שיש להם, נאמר, ידידים מקרב הקהילה, הרבה פעמים מתנהגים אחרת כשהם מגלים שהילדים שלהם... אני לא מכיר את טיב היחסים ביניכן, אבל יכול מאוד להיות שהיא נמנעה מלספר לך כיוון שהיא לא רוצה שתקחי את זה באופן אישי. וכשזה אצלה בבית, אצל הבת שלה, זה מקבל צבעים שונים מאשר איתך למשל. הייתי מציע שלא תעלי את הנושא באופן ישיר. לכל היותר תגששי בסגנון איך עובר גיל ההתבגרות. אם היא תרצה לשתף אותך בלבטיה, היא תעשה את זה. לא חושב שיהיה נכון לכפות עליה להגיע למקום שהיא לא רוצה בו. אני אתן אנאלוגיה ממקום אחר - לפעמים יש הורה שיודע שהילד שלו הומולסבי, והוא מנסה לרמוז לילד בכל דרך שזה בסדר, שאפשר לשתף, שאוהבים אותו ומקבלים אותו והכל. אבל הילד לא מוכן לזה עדיין, והוא מתחמק.

אתה כנראה צודק...

אני מניחה שאם היא היתה יודעת בוודאות שהבת שלה לסבית - היא היתה באה לדבר איתי... אולי שיחה ביננו על הבת הלסבית(?) - כמוה כהשלמה... אולי, כמו שפרח אמרה, אני זקוקה לשיחה הזו יותר ממנה...

ניראות

New member
השאלה שיש לי

כיצד את יודעת מה מציק לה? ואם היא העלתה את החששות, אז לדעתי בשלב הזה הכי חשוב להיות שם עבורה, לתת לה לדבר, לברר עם עצמה, ואולי גם להפנות אותה לתהיל"ה. אך נראה לי, שאת הבת בשלב הזה יש להניח במנוחה. כמובן לתת לה מרחב מחייהללא שיפוטיות וביקורתיות.

צד שלישי

חברה משותפת , סיפרה לי... וכיוון שהיא לא באה אליי עם זה, אני חוששת לפתוח את הנושא.. גם תיווצר מראית של רכילות, וגם - יש כנראה סיבה למה היא דיברה על זה עם החברה השניה ואיתי - לא. מצד שני - אני מרגישה מוזר לדעת ולא לעשות כלום...

ניראות

New member
זה נשמע מסובך...

אולי אם בכללי את רגילה לשאול לשלום הבנות, אז המשיכי לשאול, לדוגמא: כיצד היא מתמודדת עם גיל ההתבגרות של ביתה? בכל מקרה לא אני אישית, לא הייתי פותחת אם לא הייתי שומעת בגוף ראשון. ודרך אגב, שבת שלום....

זה באמת מסובך...

יש לי מכר, שבנו בן ה-17 התחיל להתדרדר בלימודים.. ויום אחד, כשהוא פתח את הנושא עם הבן, הוא אמר:"אבא, יש עליי משהו איום שאני אפילו לא יודע איך לספר לך..." המכר שלי, המבוהל היה בטוח שמדובר בסמים או אלכוהול, הימורים או פלילים אחרים... כשהנער העיז וסיפר שהוא הומו - ידידי כמעט התעלף מעוצם ההקלה. המדהים הוא, שלמרות שהנער ידע שלאביו יש ידידה לסבית, ולמרות שהאב איש באמת פתוח , בהרבה תחומים, הבן לא העיז פשוט לבא ולספר לו. חשבתי לספר לה את זה, כאילו ב"שיחת רכילות".. (זה אירוע מלפני חודשיים שלושה). נראה לך שזה יהיה בוטה מדי? וגם שבת שלום

ניראות

New member
עכשיו אני נזכרת ששתפת בסיפור...

לדעתי, אפשר לספר, אבל בקונטקסט מתאים. את יכולה, ושוב אני חוזרת, בלפתוח בשאלה כוללת איך זה עם מתבגרת?

זה מה שאעשה...

לא נראה לי שאני יכולה להיות מנומסת כמוך, ולחכות שהיא תעלה את העניין.
ככה זה קשתיות - לא יודעות להתאפק.

הומפף...

אחלה שאלה... אני רוצה לענות - שאת הבת שלה. כואב לי לחשוב שהילדה החמודה הזו - תצטרך להתמודד עם הקושי של האמא שלה. אבל- יכול להיות שהרמז שלך - גם הוא , יש בו משו. זה רע?

האם לבן לזוג חד מיני קל לצאת מהארון

האם נער מתבגר יתקשה לספר לאבא ואבא שהוא הומו?

אבא גאה

New member
אני מניח שכן

כיוון שהחשש של הילד שהוריו "לא יקבלו אותו" לא קיים. השאלה מה יהיה כשהילד יצטרך לבוא ולספר שהוא סטרייט

כתבה פה פעם נערה

שסיפרה שהיא גדלה בבית של שתי נשים, והיא חושבת שהיא לסבית אבל חוששת לספר להן- כי היא חושבת שזה יפגע בהן. לא הצלחתי להבין ממנה למה היא חוששת שזה יפגע בהן
, היא הבטיחה להסביר בהמשך - ולא היה המשך... אני מאד מקווה , שבכלל לילדות ולילדים שלנו יהיה קל יותר לשתף אותנו, במה שלא יהיה...

למעלה