יש לי חברה...

פרח7

New member
מחשבה צלולה...

אין חיה כזו. פעם מחשבה צלולה הייתה שהארץ היא שטוחה היום אנחנו יודעים בוודאות שהיא כדור. בסרט ישנוני של וודי אלן, קצת לפני שהוא מתעורר אחרי תרדמה של שנתיים, מספר המדען למדענית שלוודי אלן הייתה חנות של מוצרים מהטבע לפני שהרדימו אותו. כשהמדענית מתענינת למה וודי לא מכר גם ואכל טעים כמו סטייקים, פיצות והמבורגרים עונה לה המדען: לפני 200 שנה הייתה מחשבה שכולסטרול הוא אוכל מזיק...

טרודי

New member
המחשבה והמסקנה

כשאמרתי "מחשבה צלולה" התכוונתי ליכולת החשיבה, ולא ידע ספציפי. הבורות (בנושאי מדע) שהחרדים כופים על ילדיהם זו בעיה אחרת לגמרי. מחשבה צלולה היא המקבילה הנפשית למבחן שעושים לשיכור, ללכת בקו ישר. היכולת להסיק מסקנה הגיונית מהנתונים שלפניך. היכולת להחליט לגבי החיים שלך - החל ממה לעשות הערב וכלה בעם מי להתחתן. היכולת להבין עובדות, להעריך מצב, לסדר סדרי עדיפויות. יש אנשים חכמים יותר ופחות, יש אנשים הגיוניים יותר ופחות, אבל בגדול כולם עושים את זה כל הזמן. הנרקומן לא מסוגל לזה כי המוח שלו מלא כימיקלים שמפריעים לפעולתו. הדתי הפנאט לא מסוגל לזה, כי הוא העביר לרבי/גורו/קאדי את הסמכות להחליט לגביו. אגב, לגבי הארץ השטוחה: המדע ידע תמיד שהיא עגולה. היוונים הקדמונים כבר חישבו את קוטרה באופן די מדוייק. רק הכנסיה הקתולית התעקשה שהארץ שטוחה - כי כך כתוב בתורה - וכפתה את דעתה על כולם באמצעים נחמדים של אינקוויזיציה...

ספקנות....

בדת אין מקום לספקנות, לכל דבר יש תשובה, ואם לא מוצאים אותה אומרים: "במופלא ממך אל תחקור".... החילוניות היא למעשה ספקנות. אם תחליפי את המושג "מחשבה צלולה" ב"ספקנות", זה יסדר כמה דברים. וסליחה שאני מנסה לפרשן אותך, טרודי.

טרודי

New member
ממש לא

זו בפירוש לא הכוונה שלי. כשאנחנו אומרים (בהתפעלות רבה) על קשיש כלשהו שהוא "לגמרי צלול", למה הכוונה? שהוא ספקן? לא. הכוונה היא לכך שהוא עונה לעניין על שאלות ששואלים אותו. שהוא מזהה את קרוביו ומכריו. שהוא מסוגל לעקוב אחרי רצף של שיחה, שהוא אומר משפטים שיש ביניהם קשר הגיוני. וכנ"ל במעשים: שהוא עושה דברים שמתאימים לנסיבות, כגון להתלבש בהתאם למזג האוויר, לשבת בשקט בהרצאה, או לקחת את התרופות שנרשמו לו בזמן. זה בכלל לא קשור לספקנות או חקרנות. זה פשוט עניין של שכל אנושי שעושה מה שהוא אמור לעשות. אדם דתי-פנאט שלא מסוגל לנהל שיחה מבלי לסטות לכיוון "השם", שלובש מעיל צמר בקיץ, שמתייעץ עם רב במקום עם רופא או יועץ השקעות או פסיכולוג, וכו' - הוא, לדעתי, לא חושב באופן צלול.

אה, הבנתי אותך (?)

"השם" הוא מקור הסמכות של אדם דתי והוא נותן אמון בידע הנמסר בשמו מבלי לבדוק. גם אני נוטה לתת אימון במדע המודרני, ומניח שקיימים חלקיקי אטום, למרות שמעולם לא ראיתי אותם בעיני. אני פשוט מאמין. מעולם לא ראיתי בעיני את אוסטרליה אבל אני מאמין לתקשורת המודרנית לספרות ולאקדמיה, ולכן, נותן אימון בתכנים מבלי לבדוק. ההבדל הוא שאני ספקן לגבי התכנים, יודע שהם עויים להשתנות, שיש דיסאינפורמציה ואפילו שקרים והטיות מכוונות. אדם דתי מאמין אמונה עוורת. עכשיו הבנתי אותך?

המחשבה שדתיים הם לא אנשים חושבים

המחשבה שדתיים הם לא אנשים חושבים ושהם בורים היא מעניינת הדתיים חושבים אותו הדבר על חילונים. אין בורות יותר גדולה מהחילוניות. ומכיוון שאת כתבת באופן כללי על דתיים אני אומרת לך שהחילונים הרבה אבל הרבה יותר בורים ולא חושבים.

סתם בשביל להרגיז?

אני חושבת שיש בדיוק אותו אחוז של חושבים בין הדתיים לחופשיים... ויש בדיוק אותו מינון של פאנטים... ויש אותו אחוז של בעלי דעות קדומות לגבי קבוצות שונות משלי... מה דעתך?

תגידו אתם השתגעתם

אנשים מוצאים בדת אורח חיים לא אושר ולא בטיח.אושר הוא משהו חולף ובחיים יש אושר ויש עוד כמה רגשות שגם לחוזרים בתשובה יש. כמו שאני לא מאושרת כי אני לסבית ואני לא מוכנה שהורים שלי יקבלו אותי רק אם אני מאושרת ואם אני לסבית שלא מצאה אהבה או שכן ורע לי זו סיבה לזרוק אותי מהבית מה הקטע של האושר מה? ולהשוות אורח חיים דתי לסמים טרודי את לא מכירה מספיק דתיים אולי(או שאת מכירה יותר מידי) הדת היא מערכת ערכים לגיטימית

טרודי

New member
אבל לא על זה דובר

אני מכירה כמה וכמה דתיים. המנהל שלי בעבודה, למשל, דתי. והוא גם "צלול" לגמרי. כשהדת היא אורח חיים, במיוחד כזה שגדלת איתו, אז את צודקת לגמרי. זה פשוט חלק מהחיים, לא מקור אושר. אבל השאלה היתה "ואם הוא יהיה חוזר בתשובה מאושר?". כלומר: ואם החזרה בתשובה עשתה אותו מאושר? ואני אומרת: אם החזרה בתשובה עשתה אותו מאושר, אז הדת מבחינתו היא כמו סם. וזה לא רק אם הוא "מצווה להיות בשמחה תמיד" מבית ברסלב. הוא קיבל את הדת לא כחלק מהחיים, אלא כהצלה, כדרך לשכוח מכל הצרות. וזו לא גישה שפויה. לדעתי.

הדת מבחינתך היא שמבחינתו היא כמו סם

הוא בטח לא יגדיר את זה כך. או שאפשר לסייג אם בנך יחזור בתשובה ויגיד שזה כהצלה כדי לשכוח מהצרות אז יש בעיה. הרבה חוזרים וחוזרות בתשובה עושים זאת מתוך הכרה ואמונה.ואני נגד החזרה בתשובה. אנחנו בבית חווינו חזרה בתשובה של אחי לחב"ד. והורי הדוסים סרבו לקבל את זה. וזה עשה רק רע לשני הצדדים. היום הם כבר מפויסים אבל הם יכלו לגרום לזה שזה יהיה אחרת מההתחלה. האמירה שלך בקשר לסם מזכירה לי שכשהלחתי לפסיכולוג אבא שלי אמר שזה כמו סם. והראיה אני לא מסכימה להפסיק אני משלמת על כל מנה ואני עושה את זה כדי להיות יותר מאושרת. ואני תלויה בפסיכולוג לעולמים (כך הוא חשב). כך שכל דבר אפשר להשוות לסם. אני מאוד מקווה בשבילך שבניך ובנותיך היפים לא יחזרו בתשובה אבל אם כן ככל שיגדלו להיות פחות פאנטיים כך הם יהיו גם כשיחזרו. אני מאוד מפחדת מפאנטיות ואת ודרורית מפגינות פאנטיות בשם אנטי פאנטית. אין קשר בין דת לסם. גם חוזרים בתשובה הם בני אדם לפעמים מאושרים לפעמים לא ושאלת האושר היא לא רלוונטית בנוגע לקבלת ילדינו.אני מוכנה לקבל גם בן שהוא לא מאושר (למרות שאני יעדיף שהוא יהיה).

לפעמים אני קוראת הודעות שכתבתי

מין מגלומינה כזאת ואני בשוק מהשגיעות הלחתי אלוהים דיברנו פה על דיסלקציה?

יש קלל הלחתי גדול:

לא קורעים קריאה על הודאה שנשלכה!
(גם אני קוראת את רוב ההודעות שלך- פעמיים, ומשום מה אף פעם לא שמתי לב שיש לך שגיעוט !)

../images/Emo24.gif

את מתכוונת - הלוואי שכל המנהלות שלך, היו וירטואליות?(!) תגידי- מתי יהיה שלג? אנחנו זוממות ביקור בלבן-הלבן...

שלג שלג גם אני מחכה

ואני אומרת בואו יום לפני ככה לא תוכלו ללכת. ואפשר לשאול את דני או שרון אולי הם יודעים.

מסכימה איתך, טרודי.

אבל בהתחלה בגלל צורת השירשור כאן הייתי בטוחה שאת עונה לי. ולא הצלחתי להבין איך זה מתקשר... רק אחרי שהבאתי סרגל מהנדסים לבדיקת קווים ישרים וזוויות של תשעים מעלות הצלחתי לשייך את הודעתך... עיגול לעיגול...

פרח7

New member
אושר זה חשוב אבל...

חשוב לי שילדי יהיו מאושרים. לא פחות חשוב לי שתהיה בינם לביני אהבה והדברות. אם הילד שלי יחזור בתשובה/יצטרף לאיזשהי כת יתנכר לעברו ולא אוכל להבין על מה הוא מדבר... לא אהיה מאושרת. זה לא דומה לבן הומו או בת לסבית זה גם לא דומה גם לבן/בת שתפיסתם הפוליטית שונה משלי דת היא תפיסת עולם צדקנית שיפוטית וככזו היא סוגרת דיאלוגים בשם האלוהים.

אבא גאה

New member
אושר זה הכי חשוב אבל

אני מאמין שלמרות שלא תהיי שבעת רצון מבחירתם תעשי כל שביכולתך לשמור את ערוצי התקשורת שלך פתוחים וזורמים ככל האפשר (במגבלות החדשות) בינך לבין הילדים. למרות שזה יבעס אותי מאוד מאוד לו הבן שלי יחזור בתשובה (ולא חשוב לאיזו דת) כל שנותר יהיה לי לקוות שלפחות הוא למד לעשות את שהוא מאמין בו מבלי לחסום גישה של אחרים אליו.

למעלה