יש לי חברה...

לא אהבתי את ההשוואה!

א. אין נרקומן מאושר... ב. נרקומן מאושר היום - הוא נרקומן מת מחר... ג. יש דתיים מאושרים, בריאים ושמחים, שהם גם חברים מועילים בחברה ובמשפחה... ד. הדת לא היתה מכחידה את המין האנושי... הסמים - בהחלט עשויים לעשות זאת.

אבא גאה

New member
אבל זו יכולה להיות

הנקמה של הדוסים בך
(וגם אני מקווה שהם לא יהיו דוסים
)

אוי..../images/Emo4.gif "נקמת השביס"?

יש לנו בארון עוד כמה שמלות צנועות, וכמה שביסים... במקרה צרה - אנחנו מוכנות (שלא נדע).

טרודי

New member
זכותך לא לאהוב

א. נרקומן מאושר כשהוא מסומם. הוא לא מאושר כשהוא צריך לחפש את המנה הבאה. אם היתה לו דרך להתחבר לאינפוזיה של סם ולא לחזור למציאות לעולם - הוא היה מאושר כל הזמן. ב. נכון. אז מה? יש שמעדיפים חיים קצרים ומאושרים על פני חיים ארוכים וקשים. ג. נכון. אבל הם לא דתיים פנאטיים, ויש ביניהם מעט מאוד חוזרים בתשובה. לחוזרים בתשובה ש"הדת הביאה להם את האושר שחסר בחייהם הריקניים החילוניים" יש התנהגות אובססיבית דומה מאוד לשל נרקומן - וחוסר רצון ויכולת לחשוב על שום דבר שלא קשור ל"התחזקות" שלהם. ד. הדת לא מכחידה את המין האנושי? את צוחקת עלי? הסכנה המוחשית ביותר לקיום המין האנושי, כרגע, היא שפנאטיים מוסלמים יניחו את ידיהם על נשק גרעיני (ועל דרך לגרום לו להגיע לארה"ב). או שהפונדמנטליסטים הנוצרים (בראשות החוזר-בתשובה, born-again Christian, ג'ורג' בוש) יחליטו על מכת-מנע כדי לוודא שזה לא יקרה... או שתפרוץ מלחמה גרעינית בין המוסלמים בפקיסטן להינדים בהודו. במהלך ההיסטוריה, הדת הובילה מלחמות שהשמידו המוני אנשים, כולל כאלה שלא היו שייכים לשום צד, רק גרו בטעות במקום הלא נכון. הסיבה היחידה שהיא לא הכחידה את המין האנושי כולו היא שלא היו אז כלי נשק מתאימים. היום זה יכול לקרות. הסמים, לעומת זאת, מוחקים את בני האדם אחד-אחד. לדעתי אין להם סיכוי להשמיד את המין האנושי. יש מספיק אנשים שלא מעוניינים בהם, והאבולוציה תעשה את שלה.

../images/Emo4.gif

נו.. לפחות הדת היהודית לא ברשימת מכחידי העולם שלך... מזה 3,000 שנה שלא השמדנו אף עם אחר.. ולגבי החוזרים בתשובה - נכון שיש בניהם כאלה.. אבל- יש גם אחרים.

טרודי

New member
גם היום יש יהודים

שטוענים שעוד יש "זרע עמלק" חיים בעולם, ומצווה עלינו לחסל אותם עד אחרון התינוקות...

לפי מה שידוע לי רצח המונים

במאה הקודמת היה בעיקר לא דרך הדת. היטלר וסטאלין לא היו דתיים נכון. ופצצת אטום דווקה שלחה ארה"ב (בשם הנצרות אולי?)

טרודי

New member
לא אמרתי שרק הדת רוצחת

ברוך השם, יש לבני-האדם מספיק תירוצים לחסל זה את זה. רק אמרתי שלדת יש רקורד ארוך של מלחמות, וגם העתיד לא נראה טוב בהקשר הזה. לעומת הסמים, שלא גרמו וכנראה גם לא יגרמו לרצח המונים.

פרח7

New member
רצח המונים ע"י סם

קשה לדעת כמה אנשים מתו כתוצאה מהסם אם ישירות בגלל שימוש אם כתוצאה מישנית של שימוש בסם (מחלות זיהומיות, רצח על רקע סמים....) אבל מבחינתי הסם הוא בהחלט רוצח המונים ויש לשפוט את הסוחרים בו כמשלחי רוצחים עם מנגנון השהיה. ובאשר לרצח בשם הדת או למלחמות בשם הדת... הדת היהודית כמוה גם הנוצרית ודתות אחרות אינן מטיפות לרצח. נעשה בהן שימוש ע"י אנשים ציניים כתרוץ להצדקת אלימות.

טרודי

New member
סוחרי סמים הם רוצחים, אין ספק

אני לא חולקת על כך שסמים זה דבר רע. אבל הטענה של ערבה היתה שהסמים יכולים להכחיד את האנושות, והדת לא. אני טוענת שהרבה יותר סביר שהפנאטיות הדתית תשמיד אותנו, מאשר שסמים יעשו זאת. לגבי רצח בשם הדת - אני הולכת לפי "מבחן התוצאה." לא אכפת לי מה הדת מטיפה, איכפת לי מה תכל'ס המאמינים עושים. ישו אמר להפנות את הלחי השניה, אבל האינקויזיציה לא שמעה על זה. היהדות אולי לא מטיפה לאלימות, אבל משום מה האנשים הכי ששים-אלי-קרב היום בחברה הישראלית הם אלה שמאמינים ב"ארץ ישראל לעם ישראל על-פי תורת ישראל". אין הבדל אם המנהיגים הדתיים-לכאורה הם ציניים שמשתמשים בדת כדי להסית את ההמונים (כמו סדאם חוסיין, למשל) או שהם מאמינים אדוקים בעצמם (כמו חומייני). אלה וגם אלה מסוכנים, אלה וגם אלה שואבים את כוח ההרס שלהם מכוחה של האמונה הדתית. אנשים "רעים" חילוניים מתנהגים באופן רציונלי. מאזן האימה בין ארה"ב לברה"מ לא הדרדר למלחמה בגלל שבשני הצדדים היו אנשים שלא רצו למות, וגם לא לחיות ב"חורף גרעיני". הבעיה עם פנאטיות דתית היא שהיא חזקה מפחד המוות. מי שלא איכפת לו למות (כי העולם הבא טוב יותר), מי שלא מפריע לו להחריב חצי עולם (כי הנבואה האלוהית אומרת שמלחמת גוג-ומגוג חייבת לבוא לפני המשיח), מי שסומך על כך שהאל לצידו - מסוכן הרבה יותר מכל מגאלומן רודף שלטון-עולמי שמעוניין להישאר בחיים ולהנות ממנעמי השלטון שלו.

זה הכל בגלל שרצח בשם הדת

יצא מהאופנה. והיה חסך עצום במניע לרצח. אז עברו לפוליטיקה. ועכשיו (כמו כל אופנה, נראה לי שיש come back רציני לאופנה ההיא...)

לפני אלף שנה היה הרבה יותר סבל

תמותת תינוקות בפרט וילדים בכלל הגיעה לאחוזים דימיוניים, תוחלת החיים היתה נמוכה לאין שיעור מאשר בימינו ומאד בלתי צפויה אצל כלל האוכלוסיה. לא היה שום בטחון כלכלי או סוציאלי, שלא לדבר על זה שלא היו מברשות שיניים ולכולם הסריח מהפה.

סבא שלי סיפר לי

שבילדותו (צפת, תחילת המאה הקודמת) אמא שלו נהגה לתת לילד שהסריח לו מהפה ללעוס תפוח עץ בוסרי לגמרי. לא ניסיתי.

אבא גאה

New member
בטח שזה עוזר

הילדים כ"כ פחדו לקבל כזה תפוח ששמרו מרחק ממנה והיא לא הריחה מעולם ריח מסריח. חכמה אמא של סבא שלך.

למעלה