יש לי חברה...

פרח7

New member
מה תעשה אם יום אחד...

הילד שלך יתחיל לדבר רק ג'יבריש? כל כמה שתנסה, לא תצליח להבין על מה הוא מדבר. והוא לא יבין אותך. זה לא יהיה חלק מתקופת ההתבגרות (גיל טיפשעשרה) אלא לעולמים. אז בוודאי שתאהב אותו ובוודאי שאתה מחויב לו ובכל זאת זה עצוב...

בעזרת השם, יהיה בסדר

הדבר הכי מעיק בחוזרים ותשובה, הוא שאי אפשר לקבל מהם תשובה על שום דבר. -"מה שלומך?" -"ברוך השם" -"אתה בא מחר?" -"בעזרת השם" זה, והצורך הדביק שלהם לשתף את כולם באושר הפלאי שהם גילו...

תגידי, זה לא מזכיר לך קצת...

אנשים מאוהבים??? "מה שלומך?" "ברוכה אישתי" "את באה מחר?" "בעזרת אישתי" "איפה אתם בסדר?" "בדנג'ן ביפו, אם תרצה אישתי"... ככה זה כשיש דודי שינה...

למזלי...

אף'חד לא קורא את השטויות שלי... זה רק בגלל הדUדים. בחיי. וההורמונים. וגיל הגשר. גשר הירקון. מפגש הסטייק. one track mind, אמרתי? דייייי

זו היתה דרך נורא פולניה לבדוק...

האם מישהו אכן קורא את זה. ואחר כך הם רוצים שלא נשקיע בפסיכולוגים...

טרודי

New member
דרוריתי

זה שרשור ארוך, מקופל, ישן, לא קופץ, ולא נחמד (דוסופוביות, קוראים לנו). למה שמישהו יטרח לחפש אם יש בו משהו חדש?

אורי 0

New member
ערמות הדוסופוביה והבורות

שמתעופפות בדיון הזה לא היו מביישות שום דיון הומופובי בפורום של חרדים. אני "קצת" מכיר דתות, ואפילו פנאטיות דתית מבוססת על מחשבה וביקורת. יכולת החשיבה והטלת הספק לא פחותה אצל דתייות (פאנטיות או לא פנאטיות) מאשר אצל חילוניות. לכל ילדה יש את הזכות לחשוב ולהסיק מסקנות בעצמה - וללכת איתן עד הסוף. גם אני פנאט - אם לא שמתן לב. פנאטית היא מישהי שאינה מוכנה להתפשר על מסקנותיה, שאינה מוכנה לחשוב אחרת רק כדי לרצות את הסובבות אותה. לפעמים הפנאטיות מסוכנת -ראי מקרי הרצח ההמוני במאה הזאת. אבל לא תמיד הפנאטיות מתרגמת לפסים מעשיים (רצח העם הארמני, השמדת האנדיאנים, הטלת הפצצה האטומית - לה היו שותפים גם יהודים, ערבה - ופשעים רבים אחרים לא היו תוצאה של אידאולוגיה פנאטית אלא של חישובים תועלתניים רציונליים). מכל המקרים האלה, אף אחד לא נגרם על ידי דתיים פנאטיים (חלק גדול מהם נגרמו על ידי גרסה מסוימת של הומאניזם שמאלי - שמאוד קרוב להשקפת עולמי, רציונלית לחלוטין). לאף אמא ולאף אבא אין זכות למנוע מבתם (ומבנם, ומטרנסם) את הזכות אלרוח חיים ולהשקפת עולם משלהן (כל עוד לא פגעו באף אחד כמובן) ואין זכות למנוע מהם אהבת הורות בשל כך. יש כמובן דתיות בורות וצרות אופקים, כמו שיש חילוניות כאלה - ואין הוכחה טובה לכך מהדיון הזה.

פרח7

New member
על מה אתה מדבר?

כיוון שאתה משורשר בתגובה אלי, מנסה להבין איך תגובתך קשורה למה שכתבתי. וכי אמרתי שכל מקרי האלימות בהיסטוריה האנושית נבעו מהדת? וכי מישהו פה בדיון אמר זאת? בוודאי שלא. וכי אמרתי שלהורה יש זכות למנוע מבתו/בנו את הזכות להשקפת עולם? ממש לא. בקיצור, מה שאמרת בהודעתך זו, אין בו חידוש ואין בו עמדה מנוגדת לדעתי. כך שאתה מתפרץ אל דלת פתוחה (לא חבל על האנרגיה) ובאשר להגדרתך התמוהה למיהי פאנטית... עפ"י הגדרתך פאנטית היא: "...מישהי שאינה מוכנה להתפשר על מסקנותיה, שאינה מוכנה לחשוב אחרת רק כדי לרצות את הסובבות אותה..." *מרימה גבה בתמיהה* הגדרה משונה !!! איני מוחקת את מחשבותי כדי לרצות את הסביבה. אינני "זליג" של וודי אלן ואני גאה בכך. אתה בטוח שזו ההגדרה לפנאטיות? ואני חשבתי שמי שמוחק את מחשבותיו למען קבוצה או רעיון הוא הפנאט..

Yaara77

New member
אולי תקני לה ספר

שעוסק "גם" בנושא הפחדים שלה ככה "סתם" ליומולדת או יום שנה או כל תירוץ אחר את הרי ממציאנית ידועה... חיבוקים יערה

למעלה