יש לי שאלה לכל המשתמטים

ק ד ו ש

New member
ודבר נוסף

הרי כל "משתמט" בסופו של דבר הצבא "אישר" לו לא לשרת. אם הוא לא היה מאשר אז השלב הבא היה גיוס בכח או כלא. ואז כמובן, התלונות היו אחרות.

יניבל1

New member
דבר ראשון מה שאתה אומר על ביטוח לאומי זה בולש

יט לא יכול ליהות שנותנים לך קיבצה "מחופפת" הקיצבה אמורה לממן לך מצרכים בסיסים ולבעצם לאפשר לך לקיים אור חיים נורמטיבי (חבר שלי נגיד הוציא 2000 שרל מביטוח לאומי, עכשיו הוא גר לבד בדיוק מוכן, גם מטעם ביטוח לאומי, וה-2000 שקל האלה מספיק לו לגמור את החודש , כמה כשאתה גר בלד ההוצאות די נמוכות). אתה מדבר רק על מתנדבים ועל משתמטים במרמה אבל לא הזכרת בכלל משתמטים שלא במירמה? אנשים שניסו באמת לתרום לצבא אבל קיבלו בתמוה רק יריקות לפנים עד שהם אל יכלו יותר להתמודד עם זה ויצו מהצבא , גם הם צריכים "לקחת אחריות על המעשים שלה"? אולי שצה"ל הנכבד יקח אחריות על זה שהוא מירר להם את החיים וגרם להם בלעיות נפשיות? חשבת על זה?

ק ד ו ש

New member
דבר ראשון

אני לא אמרתי על דברים שלך בולשיט, אז אל תגיד על שלי, גם אם אתה לא מסכים. דבר שני, רק בשביל להסביר לך מעט איך זה עובד. יש כמה סוגי קצבאות, אבל נדבר לרגע על קצבת נכות. קצבת הנכות מורכבת מאחוזי נכות, זמניים או קבועים. לכל דרגה של אחוזים יש סכום מסויים של קצבה, לכן לא כולם מקבלים אותו דבר, והרבה פעמים אנשים מקבלים יותר או פחות ממה שהם צריכים, בגלל אותן רמאויות. ודבר אחרון, תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי, רשמתי במפורש שאני לא חושב שצריכים לפגוע במי ששוחרר מטעמים הגיוניים.

יניבל1

New member
ממתי "בולשיט" זה העלבה

טוב אם נעלבת מזה אני מתנצל וכן אתה צודק באמת יש קביעת אחוזי נכות , אבל היא נקבעת באופן הכי מקצועי שיש, מי שבאמת מגיעים לו 100 אחוז מקבל אותם, ומי שמגיעים לו 50 אחוז יקבל גם אותם , אף אחד לא מקבל מביטוח לאומי 50 אחוז כי "מגיעים לו 70 אחוז אבל בוא נוריד לו קצת כי יכול ילהותש הוא משקר" , אם חושדים עד מאד שאתה משקר יוותרו על לתת לך קיצבה , אתה אמור לאכול הרבה חרא בועדות עד שהם מגיעים למסקנה אחידה אם אתה מאתים לקיצבה או לא.

ק ד ו ש

New member
לא אמרתי שבולשיט זה העלבה

ולא טענתי שנעלבתי. אבל כשבן אדם אומר משהו בשיחה רצינית לא אומרים לו על זה בולשיט. אתה יכול להגיד שאתה לא מסכים, בולשיט זה ברוטלי מדי. וסמוך עליי שאני יודע איך ועדות רפואיות עובדות. כמו שציינתי, עבדתי שנה בבית חולים שמקיים ועדות כאלה, ואני מכיר טוב טוב את העובדים שם. ועזוב, בוא נסגור את הדיון הזה, כי אני בפורום הזה לא ממשיך לכתוב. נראה לי שאנשים פה איבדו כל רסן.

vinney

Well-known member
שני דברים

כמו שאמרתי - אם הצבא שיחרר מישהו, זה לא מחייב את המישהו בהכרח לשרוף את זמנו רק כי מתוסכלים ירגישו טוב עם עצמו. אני מצפה מכל מי שלא משרת בצה"ל לעבוד, ותרום למדינה על ידי בניית חוסנה הכלכלי. דבר שני - אני לא חושב שכל מי שמעז לקום נגד ההסתה הפרועה פה בפורום הוא משתמט, ואני בהחלט לא רואה את עצמי ככזה. לכל אחד פה בפורום יש הגדרה שונה למיהו משתמט, ולכן קצת קשה לפנות ל"כל המשתמטים" או לתמוך או להתנגד להם, היות ולטענתי בכלל אין כזה דבר. אבל שהעובדות לא יבלבלו אותך.

RainBird

New member
בתור אחד שסיים צבא: "האם באמת תתרמו בדרך אחרת לחברה בה אתם חיים או למדינה בה אתם חיים, או שתפנו כל אחד לעיסוקו?" תרומה זה דבר שמעצם מהותו כתרומה אי אפשר לדרוש, אפשר לבקש- אבל לא לדרוש. אני מאמין שאם הייתי מתחיל בתהליך הארוך של להיות אקדמאי באותה תקופה אולי היה לי כבר תואר ראשון ותאמין לי שעם תואר ראשון והמוח שלי המדינה מרוויחה יותר מאשר עוד בשר תותחים בש.ג.

אענה לך

עוקבת אחרי ההתכתבויות מיום הקמת הפורום. גולשת כאן קבוצה (לא כולם) של אנארכיסטים, מפונקים, שרוצים רק לנצל את המדינה. יתווכחו איתך מכאן ועד הודעה חדשה כדי ללבות את אש ההשתמטות. הם לא מבינים שלא עוד. הם יכולים לקלל, לצעוק, לבזות את עצמם. יש מידי עמותות בארץ וחברי כנסת שהחליטו לשים קץ לתופעת ההשתמטות. כל הדרכים יהיו לגיטימיות ומעוגנות בחוק. בעיניהם כל מי שמפר את חוק גיוס חובה הוא גיבור. בעיניהם אליעזר שטרן, מפקדי צה"ל הם מצורעים. הם לא מתביישים להתפרץ לכינוסים אליהם לא הוזמנו.והכל בשם האנארכיה בה הם מאמינים. הם מדברים כעוכרי ישראל. ליבי ליבי עליהם .

ק ד ו ש

New member
כשפתחתי את השרשור הזה

לא רציתי שאנשים כמוך יגיבו ויחממו את העניינים. למען האמת, גם אני לא כל כך מסכים עם חלקם, אבל אני מדבר בצורה עניינית מבלי לקלל או לקרוא להם בשמות גנאי. חבל שהשרשור יהפוך עכשיו לג'ונגל כמו שאר הפורום הזה. נראה לי שהרצל מתהפך בקבר שהוא רואה איך ישראלי אחד מתייחס לרעהו, משני הצדדים. אז מי מכאן מהמשתמטים ומהלא משתמטים שקורא, נסו לשמור על איפוק להודעה שלה.

יניבל1

New member
את באמת אמא

את יודע אחת של הדור הישן , אז עוד היו רגילים להתקבע על רעיון מסויים(בדרך כלל רעיון עוד מהבית) ולפסול את כל מי שחושב אחרת ואפילו להסיט כנגדו . מי פה בכלל אמר שמי שמשתמט מהצבא הוא גיבור? למה להסתכל על הדיון בצורה כזו שטחית? כבר הובהר על ידי ועל ידי שאר חבריי לדעה שיש מקרים ויש מקרים, אף אחד כאן לא אמר שמי שמשרת בצבא הוא בהכר אידיוט ונחות? למה ישר הלסיט? וכן אני חושב שאלעזר שטרן הוא איש נורא , אדם במעמדו שמייצג גוף גדול מאחוריו שיוצא לתיקשורת עם הצעה לסנקציות נוראיות במשתמטים שלא היו מביישות שום מדינה פשיסטית אין יל שום כבוד אליו , זה חבל מאד שאלופי צה"ל הם בשביל קדושים שכל מי שמביע עליהם דעה שלישית הוא איזה "אנרכיסט מצורע", שזה מתקשר היטב למה שכתבתי בתחילת ההודעה שאת אישה מקובעת מהדור הישן, כיאה לאמא.

בעיני אלעזר שטרן הוא לא מצורע

הוא פשוט בן אדם מאוד מאוד סתום. בעיני, העמותות שלכם מאוד מאוד משעשעות. אתם יכולים לעמוד על הראש תוך שמיניות באוויר ועדיין לא תוכלו לעשות כלום בשביל לסכל פטורים כמו שלי שלא פוגעים בשום צורה בהמשך החיים במקבליהם. תאכלו את הלב, בתיאבון.

Lady McBeth

New member
אל דאגה, נועה

אנחנו ממש לא מקנאים בך. אני חושבת שהמילה "רחמים" מעורבת ב"סלידה" יותר מתאימה כשמדברים עליך

Lady McBeth

New member
נועה, נועה...ראיתי את השיער שלך

הוא מדובלל כמו פודל שיצא ממייבש כביסה. לא חבל להרים להנחתה? (אגב הרמות, ממליצה לך על הרמת חזה. והשתלת חזה. והשתלת פנים. בעצם, קחי את עצמך ופשוט תעשי לעצמך מטמורפוזה). ואל תדאגי, אני בטוחה שיש עוד כמה אנשים (מ-מ-ש מעטים) שמסכימים איתי, אם לא פה - אז בשאר רחבי תפוז.

Lady McBeth

New member
ממש לא ../images/Emo13.gif

את מוזמנת לחפש אותי בפייסבוק. ממש לא בעיה למצוא. שיהיה בכיף.

למעלה