יש לי שאלה לכל המשתמטים

Lady McBeth

New member
הו, ומתי ראית אותי בדיוק?

בפעם האחרונה שבדקתי - את זו שפרסמה את תמונתה בפורום מסויים, וספגה עליה ביקורת מוצדקת (ואפילו מועטה מידי יחסית לטראומה שגרמת לחלק נכבד מהקוראים בפורום). בתמורה להעלאת מכתב הקבלה אני דורשת התנצלות בריש גלי מעל דפי הפורום הזה, חזרה בך מכל מה שכתבת/טענת לגביי ואולי אפילו קצת קרדיט לא יזיק
את בפנים?

למזלי, מעולם לא

פרכוערת קל לזהות גם ע"י דיבור וירטואלי. את מודעת לכך שגם אחותי בת ה9 יכולה, עם קצת מאמץ, להעלות לכאן "הוכחה" שכזו על קבלה לרפואה בב"ג, כן? אם באמת עברת שני ראיונות קבלה לרפואה בב"ג זה לא יגרום לי לחזור בי מדברי לגביך או ישנה את הפרכוערת שאת. יותר בכיוון של יעמיד באור מאוד לא מחמיא את ועדת הקבלה שבד"כ יודעים לקלוע לא רע...

Lady McBeth

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif את פשוט קריקטורה אנושית

אם לא הייתי יודעת אחרת - הייתי אומרת שאת פשוט פיקציה פרובוקטיבית של תפוז
אין לי מושג על סמך מה קבעת שאני פרחה או מכוערת, אבל אין לך הוכחות לשום דבר מהם. הכלל הראשון במשפטים הוא "המוציא מחברו עליו ההוכחה" - אז אומנם אין לך חברים שהם לא יצירי דמיונך, אבל ציפיתי ממך ליותר, נועה. באמת. ורק כדי להבהיר: (למען מי מאלו שפספסו) רצית שאני אוכיח ואעלה את מכתב הקבלה, אני הסכמתי, ועכשיו חזרת בך?
יופי, נועה. עקביות זה דבר טוב. אגב, כמה ראיונות קבלה של מו"ר עברת?

ואו, צריך להסביר לך ממש לאט

זהירות, בקצב הזה אני עשויה לא להאמין לך גם לגבי הפסיכומטרי (טוב, נו, כנראה שלא, עם אסונות הטבע שכבר יצא לי לראות). בקשתי ממך להוכיח, וכפי שניסיתי לרמוז לך בהודעה הקודמת, מסמך שתעלי לכאן הוא לא באמת הוכחה, במיוחד אם לא יכיל את שמך המלא ומס' ת.ז השלך (אם כן, אז זה כבר סיפור קצת אחר). אני לא רואה טעם בלהוכיח לך שאת פרכוערת.

Lady McBeth

New member
הפואנטה היא, גברת "הבנה מהירה"

שקודם אמרת לי להעלות מסמך, ורק אחרי שהסכמתי - נתת את הסייג לגבי כך שהמסמך הוא לא באמת הוכחה (כי גם אחותך הכונפה יכולה לערוך אחד כזה). אז מה קרה? חשבת שאני לא אסכים כי אין לי באמת מכתב קבלה? השטיקים שלך כל כך שקופים ועלובים. כמעט כמוך. אגב, את האדם האחרון שיכול או צריך לקרוא לבנאדם אחר מכוער: הפנים שלך מעוותות, החיוך עקום, הגוף חסר פרופורציות. תעשי לי טובה ותחסכי ממני את האמירות שלך לגבי הכיעור שלי עד הניתוח הפלסטי הבא עליך לטובה, בסדר?

היכן אמרתי לך להעלות מסמך?

חוץ מזה שאת פרכוערת, את כנראה גם שומעת קולות (פיצוי על החסך באנשים שמדברים איתך?). דיבורים כמו חול, אבל תמונה שלך לא העלית...

Lady McBeth

New member
אמרת לי להוכיח, לא?

איך ציפית שאני אוכיח? אדבר עם ראש וועדת הקבלה באב"ג כדי שיתקשר ויאשר לך?
אה, לא, בעצם, רק לך יש קשרים איתו הרי. נו, שוין.

מה שתעלי לפה יכיל פרטים מלאים?

כי אם לא, באיזו צורה אני אמורה להתייחס לכך אפילו כראיה, שלא לומר הוכחה? את הרי מודעת לכך שבאותה המידה אני יכולה להעתיק את זה ולספר בפורום אחר ובניק אנונימי שהנה, גם אני התקבלתי לרפואה בב"ג (אפילו שמעולם לא הגשתי ולעולם לא אגיש מועמדות לרפואה בשום מקום). אני מקווה שהפעם כן הצלחת להבין, כי יותר לאט מזה אני כבר לא מסוגלת להסביר. למען הסר ספק, אין לי קשרים עם המוזכר לעיל. כולה אמא שלי מכירה אותו...

Lady McBeth

New member
אוי, נועה, את מתישה.

התקבלתי לאב"ג, תתמודדי. בהתחשב בכך שאת מתרגלת שם - זה אולי באמת מסביר כמה מערכת הסינון שלהם מחורבנת. אני יודעת שאת נהנית מהויכוחים העקרים הללו, אז הנה, קצת בידרתי אותך. עכשיו לכי תמצאי חיים, פתאטית. שיהיה לך לילה טוב, מי ייתן ותחטפי שיתוק שינה. פעמיים.

צר לי, לא הוכחת זאת

לא שיהיה לי כה קשה להתמודד עם זה, סתם מאכזב. הייתי די גאה עד היום בועדת הקבלה כאן על שדחו כל מיני יצורים ותפוחי אדמה שאחרי זה התקבלו במקומות אחרים
אבל ניחא, אף אחד לא מושלם.

אולי די להנפיץ שטויות?

אמנם היית רוצה שמיונים אישיותיים (בניגוד לסכם) יפילו את מי שלא שירת בצבא, אך אין זה המצב בפועל.

ק ד ו ש

New member
האמת שזה לא מה שהייתי רוצה

ואיך בכלל את יודעת מה אני רוצה ומה לא? בפעם האחרונה שבדקתי אף אחד לא קורא את מחשבותיי. למען האמת, אני אפילו לא מתעניין בלימודי רפואה או בהליך קבלה אליהם. עבדתי שנה שלמה בבית חולים, ויצא לי לדבר עם כמה רופאים והדברים שאני אומר מבוססים. אם אני מנפיץ שטויות? את יכולה להמשיך להגיד ככה - זו זכותך.

יצא לי לדבר

עם יו"ר ועדת קבלה לרפואה. אתה הכי מנפיץ שרק אפשר. אם לא מבינים, לא מדברים.

יניבל1

New member
אני למשל רכשתי השכלה

השלמתי בגרויות וסיימתי בינתיים שנה ראשונה בפיזיקה יישומית, ולדעתי זה יותר מליהות עוד אחד מ-10 עובדי רסר על בסיס מטר מטר על מטר (מי לעזזל צריך 10 עוביד רסר על בסיס מטר על מטר!? ) שעסוק רוב היום וצרחות הדדיות בינו לבין העובד רסר שלו. עכשיו אני לא בא להצדיק את עצמי כי אני לא חייב לא לך ולא לאף אחד אחר דין וחשבון , מבחינתי גם אם הייתי יושב שלוש שנים וכל היום מאונן זה עדיין לא היה פחות משמעותי ממה שעשיתי בצבא .

ק ד ו ש

New member
לא אמרתי שאתה חייב לי כלום

שאלתי. לא רוצה לענות? אל תענה. מסתבר שענית בכל זאת... השאלה שלי היא, ניסית להתקבל בצבא לתפקיד שהוא לא להיות עובד רס"ר? יש אינספור תפקידים שהיו עוזרים לך בחיים מעט יותר משנה א' בפיסיקה יישומית. למשל לנסות להתקבל לתלפיות, ממר"ם, 8200, שחקים, גאמא, עתודה, קורס טייס, ואינספור מסלולים שעצם השירות בהם הוא לפעמים טוב יותר מתואר כזה או אחר, ובחלקם (טייס, תלפיות) אף עושים תואר. כלומר, אתה מראש בא בנקודת הנחה שכל חיילי צה"ל הם עובדי רס"ר? הרי ברור שלא כך אתה חושב, אז מדוע לא ניסית להיות בתפקיד שהוא כן משמעותי גם לך, ועל הדרך גם תורם? ואם לא הבנת עדיין, אני לא מאותם אנשים שרבים איתך פה על המילים נאצי או פאשיסט, אז תדבר לעניין ועם מעט כבוד הדדי כמו שאני נותן לך.

יניבל1

New member
דבר ראשון, מי אמר שאני רוצה יותר מפיזיקה יישו

מית לידיעתך אני ממש נהנה ללמוד את זה, זה דבר שנאי מרגיש שממלא אותי ואני לא מוצא שום דבר שמעניין אותי ברמה הזו, למעט מוזיקה שאני עושה בזמני הפנוי . דבר שני כשהתנדבתי לצבא (לא רצו לקבל אותי בהתחלה מאיזשהיא בעיה שכבר לא רלבנטית היום*) לא נתנו לי יותר מדי אפשרויות , כנראה שהנתונים הראשונים שלי לא הרשימו אותם (כנראה שהם ממש חדי הבחנה אם נפל שכמותי מצא את עצמו בסוף עם מסיים שנה ראשונה בפיזיקה יישומית עם ציון מעל 90) אז תקעו אוית בתור עובד רס"ר וכשרציתי עלבור לתפקיד אחר לא נתנו כי לא היו מספיק הקצאות למתנדבים באותו המחזור אז פשוט התרתי את ההתנדבות מיומתי.

ק ד ו ש

New member
ענית לעניין

אני רק רוצה להגיד לך דבר אחד. הצבא היא מערכת גדולה של מאות אלפי אנשים וביורקורטיה מטורפת. אין ספק שהם מפספסים לא רק אדם אחד במקרה שלך, אלא מאות או אלפי אנשים. אני חושב שעצם זה שרצית להתנדב זה כבר מכובד, ואם היתה לך בעיה שלא רצו לגייס אותך אז לא נראה לי שאתה נקרא "משתמט" - תקן אותי אם אני טועה. דבר אחרון, אני חושב שאם כבר הצבא פספס אותך, נראה לי שהרמת ידיים מהר מדי. אני לא אומר שהיית צריך להלחם, אבל בצבא, ובייחוד למתנדבים, לחלק של כח הרצון יש השפעה אדירה.

יניבל1

New member
הגעת לשורש הענין!

שאני באמת לא משתמט במרמה , אבל זה בדיוק מה שמפריע לי בקמפיין החדש כנגד משתמטים , שאף אחד לא יודע להבחין שם בין משתמט למשתמט , מבחינתם כולם שם משתמטים נבזים שרימו את המערכת , אין להם דרך להוכיח למה אני בסדר ויוסי לא כי גם הוא יכול לספר לך שהוא יצא בצדק למרות שהוא משקר, עדיין לא תוכיח את זה, ובגלל זה הכי קל להם זה פשוט להכליל אתה יודע שיהיה עונש קולקטיבי, נכון שהרבה אנשים יפגעו בזה על לא עוול בכפם אבל העיקר ש"נדפוק את המשתמטים האמיתים שעושים מאיתנו פראירים ". וזה שהתנדבתי לא נותן לי אגב שום נקודות זכות , גם אחד שהתגייס מתוקףך שירות חובה ויצא מהצבא מאותה סיבה שאני יצאתי הוא "זכאי".

ק ד ו ש

New member
אז דבר ראשון מי שצריך להאשים

זה את אלה שכן רימו. לא כך? ככה אנשים כמוך לא ייפגעו. אתן לך דוגמא מתחום אחר. אנשים בימינו שמבקשים קצבת נכות מביטוח לאומי מחולקים לשניים. אלה שבאמת צריכים, ואלה שמשקרים. בין אלה שמשקרים יש שתי קבוצות - אלה שלא צריכים לקבל בכלל, ואלה שצריכים לקבל אבל מחמירים בפני הועדות את המצב שלהן. אני מכיר את הנושא מקרוב, כי עבדתי שנה בבית לוינשטיין, ששם יש ועדות של ביטוח לאומי, ואני מכיר את העובדים והרופאים שם. אז מה קורה במצב כזה? אותם אנשים שבאמת צריכים, מקבלים הרבה פחות או בכלל לא, כי הועדות והרופאים מראש כבר באים בגישה שאולי האדם משקר להם. רופאים אמרו לי את זה במילים אלה ממש. עצוב, אבל זה אמיתי. הדבר מקביל לגיוס לצבא. יש כאן שני סוגים של אנשים שלא משרתים בצבא... אלה שחד משמעית לא רצו ושיקרו, ואלה שלא גייסו אותם מסיבה כזאת או אחרת. לחבר'ה השניים היתה האופציה להתנדב, ואם היו עושים כך, זה היה "נחשב" להם כמו שירות רגיל. לגבי אלה שבחרו לא לשרת, אני חושב שהם צריכים להיות אמיצים מספיק כדי ללכת עם זה להמשך החיים מבלי לחשוש מזה. שיקחו אחריות לדבר שהם החליטו לעשות. בשורה התחתונה, אני לא מסכים עם פגיעה באנשים שהצבא שחרר אותם כי באמת הם לא יכולים לשרת. אבל אני גם לא מסכים כל כך עם אנשים שבמקום לתת מעצמם שנתיים או שלוש בשירות לאומי בשכר של 400 שקל לחודש (ובאמת לתרום, הרי יש שירות לאומי בפנימיות\בתי חולים וכו') בחרו להתחיל את הקריירה שלהם בזמן שחבריהם לכיתה נותנים מעצמם למען "הסביבה" (כדי שנועה לביא לא תתרעם חלילה). מה לעשות, אנחנו לא חיים באי בודד, הלוואי שזה היה ככה, אבל כשחיים עם עוד אנשים יש זכויות אך גם יש חובות.

למעלה