יש לי שאלה לכל המשתמטים

vinney

Well-known member
אתה מתבלבל

המדינה לא נותנת הטבות, אלא שירותים, ולכל אזרחיה בלי שום הבדלה, זה המהות של מדינה דמוקרטית. עבור סבסוד שכר לימוד הוריהם שילמו מסים, מי אתה שתקח להם אותו? הטבות במשכנתא (לא שהן שוות משהו) זה מה שאמור למנוע מהם לגור ברחוב, מי יתן להם מקום לגור, אתה? משום מה לא נראה לי שתהיה נדיב כל כך כלפי כל מי שעקף אותך בסיבוב בראייתך. לבך לבך, אני רואה, עם כל מי שאתה לא אוהב, אבל אתה שוכח שהמדינה נועדה בשביל האזרח, לא האזרח בשביל המדינה, ופגיעה בזכויות האזרח בשם אדאולוגיה זהו פאשיזם (כן, אנשים פה בפורום נעלבים כשאני אומר את זה, אבל זאת אמת), מי שלא עבר על שום חוק - אסור לפגוע בו או להפלות אותו. אתה רוצה לתגמל מי ששירת? תגמל מי ששירת. אל תפגע במי שלא. זה שאתה היית בגולני לא אומר שמישהו אחר אשם, זאת בחירה אישית שלך. אם אתה טוען שכל כך קל להשתמט, אז היית יכול להשתמט בעצמך, ואם בחרת לשרת (ולפי רוח הפורום זה נראה שאתם חושבים שזאת בחירה), כנראה שהייתה לך סיבה אחרת פרט לנסיון להיות "כמו האחרים", ורק כי מישהו אחר לא התגייס - לא אמור לשנות לך את הסיבה הזאת. אז שב בשקט ואל תתערב לאנשים בחיים, כמו שאף אחד לא מתערב לך. תאמין לי, קל מאוד למצוא סיבה למה לשלול לך את הסבסוד של שכר לימוד ואת המשכנתא, אם רק רוצים.

בוודאי ידידי שנתרום , אל חשש

בזמן שחברינו שמוליק ישב בקריה ויקח לצבא 350 שקל בחודש/נסיעות חינם /אוכל חינם /לא משלם מס בריאות/מס הכנסה וכ"ד. אנחנו נלך לאונ' ונצא מהאונ' 3 שנים לפניו , ז"א נתחיל 3 שנים לפני לעבוד במשכורת של 15 אלף שקל ולשלם 6 אלף מס הכנסה בחודש.. אני אחזור על זה שוב , כי נראה שאינך מעכל את כובד הדברים, בזמן ששמוליק יגנוב למדינת ישראל יותר מאלף שקל בחודש, אנחנו נתן לה 6 אלף במיסים. שלא נדבר על זה שנשלם על נסיעות , ונשלם לקופת חולים , שנשלם על אוכל שמזה המדינה מקבלת מס לא קטן גם. ידידי המתגייסים , הפסיקו לגנוב את כספינו.

היום זה כבר ברור לכולם-משתמט תורם יותר מחייל

כמובן צריך לבחון כל מקרה לגופו ואסור לבצע הכללות. אבל בתכל'ס...

koneko90

New member
כע אה, תכלס,

חיילים שמגינים על הזכות לחיים של כלל אזרחי המדינה (אם זה בחזית, איסוף מודיעין, שמירה על סדר בתוך המדינה, מניעת פשיעה בצבא ועוד ועוד), מה שגם חלקם הגדול מפתחת להיות רופאים ומדענים שאתם כ"כ מוכירים תורמים פחות למדינה מאשר אדם שהשתמט.

יניבל1

New member
יופי שחלקם מתפתחים ליהות רופאים ומדענים

אבל מי אמר שהמשתמטים לא?

koneko90

New member
א. ראה דיון למטה.

ב. אתם טוענים שמשתמטים תורמים ב3 שנים האלה אם לא בצבא אלא באזרחי, תגיד לי, בזמן לימודם איך הם תורמים למדינה?

יניבל1

New member
אתה באמת שואל?

בישראל בימינו כשבוכים על מצב החינוך הקשה שבו עקב ההשכלה הקשה יותר ויותר אנשים הופכים ליהות עובדים כפיים מאשר מדענים או מהנדסים ? זה פתאום אל חשוב ללמוד באוניברסיטה?

koneko90

New member
אמרתי שלא חשוב ללמוד באוניברסיטה?

מה מונע לעשות שירות צבאי ואז ללמוד שמה? מה אתה מכניס דברים לא קשורים?

יניבל1

New member
לא

אתה אמרת שללכת ללמוד באוניברסיטה זה בזמן הצבא זה לא חשוב כמו לשרת , ואני מסביר לך למה זה כן חשוב כל כך נכון שבן אדם יכול גם לתרום בצבא , גם למדינה וגם לעצמו , אבל מה בדבר כל אותם חיילים רבים (המכונים "חיילי בלאי") שלצה"ל אין באמת מה לעשות איתם והוא גייס אותם רק כי הוא חייב("חוק שירות חובה") ולכן הוא סתם נותן להם ג'ובים חסרי יותר מדי חשיבות?

יניבל1

New member
והנה ציטוט שלך

"תגיד לי, בזמן לימודם איך הם תורמים למדינה?"

koneko90

New member
נאמר במפורש לאותם דברים

שמשתמטים תורמים יותר או לחלופין באופן שווה לשירות הצבאי וחבל שלא העתקת את כל המשפט. אם הצבא בחר לגייס אותך ולא לדחות את השירות שלך (כן, אם יש עודף כוח אדם בצבא, הצבא דוחה גיוס) הרי שבעיניו אתה הכרחי.

יניבל1

New member
הצבא באמת צריך 10 עובדי רסרים על מטר על מטר?

אתה מביא 2 תאילנדים באותה משכורת בערך הם מסיימים את העבודה לא פחות מהר אם לא יותר כשהרסר נותן לי מיליון עבודות לעשות כשאני קולט שחצי מעובדי הרסר כל היום יושבים איתו במשרד (כי הם בניגוד אלי התיידדו איתו, אפילו הזומנו לחתונה שלו) ורק מדי פעם קופצים עם האוטו לעיר להביא לו אוכל "כדי להראות שהם עושים משהו בצבא" זה נראה לך נורמלי?

koneko90

New member
אם קבעו שכן אז כן.

כמובן שלדעתי על הצבא למצוא תפקידים ברי משמעות רבה יותר לכל חייל וחייל. יש מקום לשפר? תמיד. סימפתיה מלאה יש לי עם המקרה שלך אבל שוב, זה לא נותן לגיטימציה להשתמט, מה אתה רוצה שאני אגיד לך? שזה בסדר להשתמט ?

יניבל1

New member
אני רוצה שתרד לסוף דעתי

ותבין שיש ויש אם בן אדם למשל לא רוצה להתגייס כי לא נוח לו עכשיו לעבוד באיזשהיא מסגרת(כל מסגרת) והוא מעדיף להישאר בבית ולאונן , אז כן זה לא בסדר אבל אם בן אדם כמוני ניסה לתרום וקיבל רק זין בעין אז מה אתה רוצה שנאי אעשה? אם אני לא אסבול את זה והתחיל להילחם במפקד שלי זה יתרום לדעתך לביטחון המדינה? אם למפקד שלי ימאס ממני סופית הווא יזרוק אותי לכלא זה יתרום יותר לביטחון המדינה? אם אני אתמוטט נפשית אפתח נטיות אובדניות וארה לעצמי כדור בראש זה יתרום יותר לביטחון המדינה? למה להשאיר בכח חיילים שלא לצורך אני שואל?

koneko90

New member
בוודאי שירדתי לסוף דעתך.

ואמרתי, "כמובן שלדעתי על הצבא למצוא תפקידים ברי משמעות רבה יותר לכל חייל וחייל. ". לא טענתי מעולם שצה"ל אין לו חלק בהשתמטות.

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

דמגוגיה, אבל מבוססת

תפוז שוקל לשנות את שם הפורום ל"די לדמגוגיה !"

הסימן קריאה במקור. אתה מבין שזה מה שתופס פה , ודיונים הגיונים ממש לא ....

אבל השאלה היא מהי תרומה לחברה!!!!!!!!!!!!!!!!

אתה מסכים שיש חיילים מיותרים-> הם לא תורמים לחברה -> לדעתי אתה חייב להפנות שאלה זהה אליהם כיצד הם מתכוונים לפצות את החברה לאחר ששלוש שנים הם רק נתנו תרומה שלילית. הרי אם היו יוצאים מהצבא במקום לממן אותם כחיילים בצה"ל ניתן היה לממן רופאים/ מורים/ שוטרים. אתה חייב לשאול כל חייל את השאלה הזאת. כי חייל ייתכן והיה מיותר. בקשר אלי יכול להיות שלדעתך מה שאני עושה תורם ויכול להיות שלא, איך אדע?! אני חייב שתגיד לי לפני זה האם רופא/ שוטר/ מורה תורמים למדינה ולחברה או לא?!

למעלה