יש לי שאלה...

מתנדב

New member
Knight of Darkness, נכון מאוד...

זה אמת לאמיתה שמתחתנים דרך שידוך ולאוו דווקא בציבור החרדי, יש הרבה בציבור הדתי שמתחתנים אך ורק דרך שידוך... עכשיו תגיד לי אתה, אם יבוא אליך חרדי שחזר בשאלה ויגיד לך תשמע, החרדים נוכלים ורמאים וגנבים, וגונבים את המדינה, ושקרנים ומלוכלכים, וצבועים, ואל תשאל כמה אנשים בלתי נסבלים הם, אתה תאמין לו? ברור שכן למה?, כי אתה כאדם חילוני צמא לשמוע את הדברים נגד הציבור החרדי, וכשאתה שומע את זה אתה אומר לעצמך פלא שאחר כך שונאים את הציבור החרדי? ויש לי הוכחה מוצקת מחברי שהיה חרדי לשעבר והוא אישית סיפר לי את זה והוא בטוח לא שיקר, הרי כל מילה שלו אמת, לא פגשתי מעולם אדם אמיתי כמוהו, נכון? אבל אם אני יבוא אליך בצורה הפוכה, ויגיד לך תשמע יש לי חבר טוב מאוד שהיה בעבר חילוני וכיום הוא חרדי לכל דבר שומר תורה ומצוות וחסיד, ולומד כל היום רק תורה, לא רואה אף אחד חוץ מהתורה, ואותו אחד סיפר לי שעולם החילוני רמאים וגנבים ונצלנים, ועושקים את הציבור, ומה שבראש שלהם זה רק בחורות, ואים להם כבוד לזולת, האם אתה תאמין לזה? אני בטוח שלא, גם אם אתה תגיד לי עכשיו שכן, אני אתלבט אם להאמין לזה או לא, וכל זה למה? כי כל אחד מנסה לאכול את השני, וכל אחד מנסה להוכיח עד כמה הזרם השני מלוכלך וגרוע מכל, כך כשאני אומר לך שאותה בחורה שקרנית, אז אני אומר לך את זה בבירור, ללא צל של ספק שזה אחר... ועוד שאלה לי אליך, אם יבוא אליך אדם שחזר בתשובה, ויגיד לך אישית שהחיים שלכם הם לא חיים, מה אתה תגיד לאותו אחד, שהוא לא נורמלי והוא אינו שפוי בדעתו, ואתן לך דוגמא, בא נאמר שיש לך חבר טוב שחזר בתשובה, ואותו חבר אומר שהחיים של החילונים הם ריקים מתוכן, מה אתה תגיב לאותו חבר? אני משער שאתה תגיב לו שהוא לא נורמלי והוא לא שפוי בדעתו, למה? הרי עד אתמול שהוא היה חילוני כמוך, החשבת אותו לאדם הכי רציני והכי אמיתי שאתה מכיר במדינה הזאת, ואין כמוהו, ויום למחרת אחרי שהוא חזר בתשובה, פתאום הוא לא חבר שלך והוא הכי דפוק שיכול להיות ודעתו השתבשה עליו... ואותו הדבר ההפך יגיע אליך אדם שחזר בשאלה, והוא יגיד לך שהחיים של הדתיים הם ריקים מתוכן, ישר אתה תדלק על המציאה, וכל זה למה?... עכשיו תבין עוד דבר אחד, אדם שחוזר בשאלה או חוזר בתשובה, הוא משתנה אוטומטי מקצה לקצה, בצורה הכי קיצונית שאפשר להיות, כך שקשה מאוד להוכיח מאותם אנשים, ולהגיע למסקנות חד משמעיות... ולשאלתך למה קורה שאדם חרדי חוזר בשאלה, ישנם כמה סיבות, לפעמים החברה משפיעה, אדם שגר באזור חילוני, והחברה משפיעה עליו, וזה יכול לקרות, או שאותו אחד, לא קיבל את כל תשומת לב מהוריו, והוא החליט לחפש לו חיים אחרים, או שיכול להיות אדם שאין לו חברה, והוא לא מצוי בחברה שבו הוא נמצא, אז אותו אחד אומר לעצמו, אוקיי אני לא מקובל כאן, אלך לחפש חיים אחרים...

אז זאת כפיה או לא???

זה שמתחתנים משידוך זאת כבר כפיה, לא כן? או שיש ברירה? ---->"עכשיו תגיד לי אתה, אם יבוא אליך חרדי שחזר בשאלה ויגיד לך תשמע, החרדים נוכלים ורמאים וגנבים, וגונבים את המדינה, ושקרנים ומלוכלכים, וצבועים, ואל תשאל כמה אנשים בלתי נסבלים הם, אתה תאמין לו? ברור שכן למה?, כי אתה כאדם חילוני צמא לשמוע את הדברים נגד הציבור החרדי, וכשאתה שומע את זה אתה אומר לעצמך פלא שאחר כך שונאים את הציבור החרדי?" ---->ממש לא נכון. זה גם תלוי באיזה טון הדברים מסופרים, באיזו במה(בנהחה שזה לא אחד על אחד) וכדומה. ההיפך אני בא בגישה שהציבור החרדי לא בסדר(תתבע אותי) ומקווה לשמוע הפרכות. בינתיים לשמחתי היו כמה, אבל לא מספיק. ---->"אבל אם אני יבוא אליך בצורה הפוכה, ויגיד לך תשמע יש לי חבר טוב מאוד שהיה בעבר חילוני וכיום הוא חרדי לכל דבר שומר תורה ומצוות וחסיד, ולומד כל היום רק תורה, לא רואה אף אחד חוץ מהתורה, ואותו אחד סיפר לי שעולם החילוני רמאים וגנבים ונצלנים, ועושקים את הציבור, ומה שבראש שלהם זה רק בחורות, ואים להם כבוד לזולת, האם אתה תאמין לזה? אני בטוח שלא, גם אם אתה תגיד לי עכשיו שכן, אני אתלבט אם להאמין לזה או לא, וכל זה למה?" ---->אני לא אאמין כי אני חי בציבור החילוני ואני מכיר אותו. עוד דבר הוא שהכללות אסור לעשות אף פעם. ---->"ועוד שאלה לי אליך, אם יבוא אליך אדם שחזר בתשובה, ויגיד לך אישית שהחיים שלכם הם לא חיים, מה אתה תגיד לאותו אחד, שהוא לא נורמלי והוא אינו שפוי בדעתו, ואתן לך דוגמא, בא נאמר שיש לך חבר טוב שחזר בתשובה, ואותו חבר אומר שהחיים של החילונים הם ריקים מתוכן, מה אתה תגיב לאותו חבר? אני משער שאתה תגיב לו שהוא לא נורמלי והוא לא שפוי בדעתו, למה? הרי עד אתמול שהוא היה חילוני כמוך, החשבת אותו לאדם הכי רציני והכי אמיתי שאתה מכיר במדינה הזאת, ואין כמוהו, ויום למחרת אחרי שהוא חזר בתשובה, פתאום הוא לא חבר שלך והוא הכי דפוק שיכול להיות ודעתו השתבשה עליו" ----> אני לא אגיד לו שהוא לא שפוי, אני אגיד לו שהוא לא צודק ואוכיח לו את זה. ואם שני בני אדם חברים אמיתיים, דבר כזה לא ישנה את חברותם. אולי הוא ירחיק אותם מכורח הנסיבות, אבל הם ישארו חברים. אולי ככה כל אחד מהם יצליח להבין יותר טוב את השני וזה יביא לפתרון כלשהו לבעיה הקיימת. ---->"ואותו הדבר ההפך יגיע אליך אדם שחזר בשאלה, והוא יגיד לך שהחיים של הדתיים הם ריקים מתוכן, ישר אתה תדלק על המציאה, וכל זה למה?" ---->לא הבנתי מה אתה מנסה להוכיח לי? שאני לא בסדר? אז בבקשה תבדוק לפני שאתה פולט. שמתי לב שהסיבות שפירטת בקשר לחזרה בשאלה אף פעם לא קשורות לתורה ולמנהגים החרידיים...מעניין... ובקשר לחוזר בשאלה/תשובה- הוא לא משתנה מהקצה אל הקצה. זה בלתי אפשרי. תמיד צישאר לו ההסטוריה שלו בתור אחר וכך יהיה לו ידע משני צדי המתרס, ומאדם כזה הייתי רוצה לשמוע דעה.

בת יפתח

New member
לא כפיה בכלל.

איך בדיוק אתה מצפה מבחור ישיבה שבחיים לא היה בסביבה של בנות חוץ מקרובות משפחה להכיר את אשתו לעתיד בלי שידוך ?! אתה לא מצפה ממנו לנסוע לאיזה בר או למועדון נכון ? השידוך עצמו זה לא מה שאתה חושב . זה לא טוטו. השניים נפגשים אם זה מתאים אז הם יוצאים תקופה מסויימת , תוך כדי הקפדה על כך שבפגישות הם לא ייפרו איסור יחוד. אם זה מתאים אז הם ימשיכו לצאת ובסוף יתחתנו , אם לא אז הם יפרדו יפה וימשיכו הלאה . מעין גלאט בליינד דייט. ההסכמה חייבת לבוא משני בני הזוג , ונישואים בכפיה הם אסורים ע"פ היהדות . לכן ההורים לא יכולים לחתן את ילדיהם בניגוד לרצונם. ( אולי יש כאלה שעושים זאת , בכל אופן זה אסור בתכלית האיסור! נראה אם אני אצליח למצוא מקור אם תתעקש.) בקשר לחוזרים בתשובה , מתנדב צודק, בדרך כלל הם קיצוניים יותר ומחמירים יותר מדתיים מלידה .

מתנדב

New member
זה ממש לא כפיה....

כי יש דרך אחרת, לך תכיר בחורה ללא שידוך, ותתחתן איתה, זה שהציבור החרדי מתחתן עם שידוך כי הוא רוצה את זה והוא מבקש את עניין השידוך, כשאני מבקש משהו וממלאים את בקשתי, אין זה כפיה כלל... עכשיו אתה אומר לי שאתה בא בגישה שהציבור החרדי לא בסדר, האם אתה יכול להסביר את עצמך, או שזה מוטבע אצלך שהציבור החרדי לא בסדר? ואם יש לך סיבות לכך אשמח אם תגיד לי במה אתה מרגיש שהציבור החרדי לא בסדר, אולי אתה טועה?, ואולי אני טועה, הכל יכול להיות, אבל תפתח לי את הקלפים על השולחן, ותוכיח לי שהם לא בסדר.... ואני לא רוצה להוכיח לך חלילה שאתה לא בסדר, ההפך אתה בסדר גמור, ואם לקחת את זה ברצינות אבקש את התנצלותי על כך, ובפרט שכתבתי בהתחלה שזה כדוגמא, וכששאלתי אותך את השאלות האלו ציפיתי שתביע את עמדתך, ללא כל כוונה של פגיעה חלילה... עכשיו אתה כתבת לי "שמתי לב שהסיבות שפירטת בקשר לחזרה בשאלה אף פעם לא קשורות לתורה ולמנהגים החרידיים...מעניין" תשובתי כי הם ממש לא קשורות לתורה ולמנהגים, וכי מה זה קשור? אתה חושב שיש קשר כלשהו? אשמח לשמוע... ולגבי מה שכתבת "ובקשר לחוזר בשאלה/תשובה- הוא לא משתנה מהקצה אל הקצה. זה בלתי אפשרי. תמיד צישאר לו ההסטוריה שלו בתור אחר וכך יהיה לו ידע משני צדי המתרס, ומאדם כזה הייתי רוצה לשמוע דעה. אז אני אומר לך שזו מציאות שכן משתנים מקצה לקצה, אפילו אם כל ההיסטוריה שישאר לו, האם ראית פעם אדם שחזר בשאלה ואמר אני חוזר בשאלה בהדרגה? אני לא יעשן בשבת אבל יאכל לא כשר, האם שייך דבר כזה? ממש לא, אותו אחד חזר בשאלה ולא בהדרגה מסויימת, הוא התהפך ישר מקצה אל קצה, אותו הדבר אחד שחוזר בתשובה משתנה מקצה אל קצה... עכשיו אתה כתבת לי שאתה רוצה לשמוע דעה מאחד שניסה את שני הצדדים, אז אני יביא לך אחד שחווה את שני הצדדים היה פעם חילוני וכיום הוא חזר בתשובה והוא ניסה את שני הצדדים, האם תסכים גם ממנו לשמוע דיעה?, והדיעה של אותו אחד זה ברור לשנינו מה הוא יגיד, אז אתה תסכים לשמוע את הדעה שלו? ושוב אני מתנצל אם אני נשמע קצת תוקפני, אבל תאמין לי שאין לי כל מטרה לתקוף כאן מישהו, אני פשוט רוצה להגיע פעם אחת למסקנה מה כל אחד חושב מהשני, ומה החילונים והדתיים מקבלים מאלו שחוזרים בשאלה או בתשובה, באיזה מבט הם מסתכלים על אותו אחד...

מתנדב

New member
ועוד הערה קטנה....

כשאני שואל שאלה מסויימת, אני לא מתכוון אותך אישית או כל אדם אחר, אני שואל שאתה כאדם חילוני באיזה מבט אתה מסתכל? בדיוק כפי ששואלים על הדתיים והחרדים, אני לא מרגיש כלל ששואלים עלי ספיציפית, שואלים בכלליות ואני עונה בכלליות....

אני בא בגישה שהציבור החרדי לא בסדר

כי ערכיו, דרך פעולותיו, התנהגות, מנוגדים לאלו שלי. תראה, זאת דעתי. אף אחד לא אמר שהדרך שלי היא בסדר, נכון? אבל פשוט כיוון שדעתי היא שאני פועל כמו שצריך, לכן אלו שפועלים בניגוד לי, פועלים לא כמו שצריך. וזה לא גישה אולטימטיבית. היא נתונה לשינוי. לא הבנתי אותי- אני התכוונתי שהחוזרים בתשובה/שאלה "רכים" יותר כלפי הצד השני, הצד הקודם שלהם. כמו כן הם לא מחליטים לחזור בתושבה/שאלה בשניה אחת, זה לוקח זמן, ובמהלך זמן זה אני בטוח שהם גם מנסים להכין את עצמם לחיים בתור חרדי/חילוני. בטח שאני אסכים לשמוע את הדיעה שלו! אני מסכים לשמוע דעה של כל אחד, בלבד שהיא לא תכלול הטפות.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אני מבין אותך..

ותאמין לי שיש צדק בדבריך, הציבור החילוני קשה לו להבין את הדרכים של הציבור החרדי, והציבור החרדי קשה לו להבין את הדרך של הציבור החילוני, אך אשמח מאוד אם תסביר לי מה אתה רואה בציבור החרדי שנוהגים והולכים בדרך לא טובה, ועליהם אני יוכל לענות לך. אתה מבין אותי, תן לי דברים מסויימים שאתה רואה אצל הציבור החרדי, ולפיך זה נראה משונה ואשתדל להסביר לך...

מתנדב

New member
ואם כבר אז הדרך שבה אתם מתחתנים

זה כפיה, כי אתם בשביל להתחתן אתם יוצאים עם הבחורה תקופה ארוכה ורק אחר כך מתחתנים איתה, ואין אצלכם מושג של שידוך, ואים לכם ברירה אחרת מלבד לצאת עם הבחורה קודם, אין לכם דרך אחרת נכון? אז זו כפיה או לא? כך שכל נושא השידוכים וההיכרויות אין בזה שום כפיה, כל אחד בחר בדרך שהוא רוצה ללכת, החרדים בחרו דרך של שידוך, הדתיים דרך של שידוך או על ידי היכרות מוקדמת והחילונים בחרו דרך של היכרות וחברות לפני החתונה...

מה כפיה בזה?

דבר ראשון אף אחד לא מכריח אף אחד להתחתן, ואם ומתי שמתחתנים, אז זה בא מרצון ואהבה ואכפתיות אחד לשני(בדר"כ), והעיקר- מהסכמה הדדית. בכל מקרה אני לא מבין איזה כפיה אתה רואה פה? שנית, יש מספיק מכוני שידוך. שלישית, אני דווקא חושב שזה טוב שיוצאים הרבה זמן עם השני כי ככה הזוג יכול להכיר ולהבין אחד את השני טוב יותר, וכך הם ידעו האם הם מתאימים אחד לשני או לא. אני לא רואה איך להינשא למישהו שאתה בקושי מכיר טוב יותר מלהינשא למישהו שאתה מכיר היטב והרבה זמן.

מתנדב

New member
אני כן רואה בזה כפיה....

כי אתה בעצמך כתבת כמה הודעות מעל הודעה זו, שאנחנו מתחתנים דרך שידוך, ואין לנו ברירה אחרת אז זו כפיה, כי אין דרך אחרת, כך גם אתם מתחתנים אך ורק דרך היכרות וחברות של כמה שנים, ורק אחר כך מתחתנים, אז זו הדרך היחידה שיש לכם, אז אם כך זו כפיה... עכשיו אני שואל אותך לפי מה שכתבת "אני דווקא חושב שזה טוב שיוצאים הרבה זמן עם השני כי ככה הזוג יכול להכיר ולהבין אחד את השני טוב יותר, וכך הם ידעו האם הם מתאימים אחד לשני או לא. אני לא רואה איך להינשא למישהו שאתה בקושי מכיר טוב יותר מלהינשא למישהו שאתה מכיר היטב והרבה זמן., אז למה יש כל כך הרבה גירושים אצלכם?

לא.

כל אחד יכול להתחתן איך שבא לו. זאת הנקודה. רוצים להתחתן משידוך- יכולים, בשביל זה יש מכוני שידוך. רוצים להתחתן בפח זבל(סתם דוגמא קיצונית)- בבקשה. למה יש כ"כ הרבה גירושים? כי אנשים רבים לא מנצלים זמן להכיר אחד את השני ומתחתנים מהר מדי ומגלים שהם לא מתאימים מתי שהם כבר בעל ואישה, ואז מתגרשים. יש מבין? זאת גם הוכחה לכך שלא חייבים לצאת שנים כדי להתחתן. מה לעשות שבני אדם הם כאלו. בכל מקרה יש להם החופש לעשות מה שהם רוצים, וזה כבר משהו יחסית לדתיים.

mayakol

New member
אני חושבת שיש לך טעות...

כתבת שיש הרבה מקרי גירושין בציבור החילוני "כי אנשים רבים לא מנצלים זמן להכיר אחד את השני ומתחתנים מהר מדי ומגלים שהם לא מתאימים מתי שהם כבר בעל ואישה, ואז מתגרשים". -אני חוששת שפה יש לך טעות- רוב מקרי הגירושין בציבור החילוני הם של זוגות שיצאו מספר שנים לפני שנישאו! ואני בטוחה שכל אחד יכול לחשוב בסביבתו על זוגות שיצאו כמה שנים ואח"כ כשמיסדו את הקשר, ראו ש"זה לא זה" ופירקו את החבילה.

טיפוסית

New member
אני מסכימה בגלל סיבה אחת

שחז"ל אמרו שלא רצוי שיחתנו אנשים בלי לראות אחד את השני לפני החתונה. ולכן צריך האדם לפגוש את האשה כמה פעמים לפני החתונה. לא נראה לי שחרדים יעברו על דברי חז"ל

Baby Boo

New member
ואתה יודע שאישה גרושה

במגזר הדתי היא אישה אסורה ככה שלא מתגרשים זה ניראה לי יותר מפחיד.. טל

Huan

New member
זו ממש אמונה תפלה.

התורה מעודדת לבצע גט אם יש צורך בכך. "אשה אסורה"? ממש לא.

טיפוסית

New member
חחחחחחחח....

כן מתחתנים עם גרושות אצל הדתיים! אולי אצל החרדים לא, אבל אצל הדתיים כן

מתנדב

New member
טיפוסית וכל השאר....

לא קיים דבר כזה שאישה שמתגרשת לא תוכל להתחתן שוב, גם בציבור החרדי כשאישה מתגרשת, יש לה את כל האפשרויות להתחתן שוב, כך שאין כזה מצב של פחד, מה יהיה אם אותה אישה תתגרש, כי היא תוכל להתחתן שוב, אך יש סיבה אחרת, שלפעמים הם מעדיפים לאכול את מה שהם נפלו מאשר להתגרש, ואני יסביר את עצמי.... אישה שנשואה לבעלה 10 שנים, ובאותה 10 שנים הביאו 5 או 6 ילדים, וקורה שאחרי 10 שנות נישואים, הזוג לא מסתדר ומחייב גירושים, אז ישנם זוגות רבות שהם לא מתגרשים, בגלל שהם לא רוצים להרוס את המשפחה, ולשבור את הילדים, כי ילדים מבינים טוב, למצב שההורים נקלעו, כך בזה שהם לא מתגרשים, זה רק בגלל שהם מסתכלים ומתחשבים בעתיד ילדיהם. אבל זוג צעיר שעדיין אין לו ילדים, והם רואים שטעו בכתובת, הזוג לא מסתדר ולא מוצלח, אז ברור ללא ספק שהם יתגרשו, וזה כמובן אחרי שהם הלכו לרב, שינסה לעשות שלום בית, כי בפרט בציבור החרדי, מנסים קודם לעשות שלום בית, ורק כשרואים שכבר אין ברירה, והחבל הדוק סביב הצוואר, אז מתגרשים...

למעלה