יש לי שאלה...

אני לא רואה בעיה בערכיות

של הנוער החילוני. סליחה אבל לא כל דתי הוא מלאך וכל חילוני הוא שד מהגיהנום.. את לא יכולה לשפוט. אני בעצמי חלק מהנוער החילוני.

תודה...ונעמן....אני מסכימה איתך....

יש חרדים/תיים שהם חרא של בני-אדם ויש חילוניים עם נשמה של מלאך!

מתנדב

New member
צר לי שהויכוח הזה יורד לפסים אישיים

ונגרר קצת לשנאה, שכידוע לא זו מטרת הפורום... בכמה מילים לגבי מה שכתבתם, בכל חברה וחברה יש את הפריצות ואת האנשים הלא סימפטים, אף אחד לא יכול להגיד במאה אחוז שבציבור הדתי / חרדי הכל בסדר גמור, והם מושלמים, ואותו הדבר גם לא הציבור החילוני... ולגבי הלבוש כבר עניתי לעיל, אבל בעיקרון זה ויכוח של שנים, בין החרדים לחילונים, ואני לא חושב שאפשר לשנות את החילונים בלבושם...

זה מה שרציתי להגיד.

משועממת11, לפעמים אני אומר דברים ואנשים צריכים להשלים את המילים בשביל להבין.

בת יפתח

New member
אולי תשכחו מהבגדים ?!

יש דוגמאות אחרות , ולדעתי גם הרבה יותר גרועות . למשל , בתחום ההערצה . איך ייתכן שילדים של חברה שלמה מעריצים כמה קולבים מארגנטינה בגלל שהם יודעים לשיר\לרקוד , וזה מקובל על כולם?! כיצד ייתכן שאישה הופכת אהודה אצל מדינה שלמה בגלל שמדותיה הגופניות הן 90 60 90 ?! לאן הגענו ? שמעתם פעם על ילד שמעריץ את מנחם בגין ? שמעתם על מתבגרת שמעריצה את אחד העם ? ( אני , אבל לא משנה ) עוד דבר . יום השואה למשל . הייתכן שביום זה אני אשב באוטובוס ואשמע דיונים נמרצים על "בובה פראית"?! שחוץ מדקת דומייה ואיזה סרט עצוב , לנוער של היום כמעט ולא אכפת . זלזול מוחלט בטקס יום הזכרון לחללי צה"ל השכונתי , מכיוון שבני הנוער הפכו אותו לעוד מקום מפגש, אליו הם באו לראות , להראות ולעשן בצוותא.

זה עדיף על זריקת אבנים על אלו

שכן עומדים. בכל מקרה, אז נכון שהנוער של היום הוא די על הפנים, אבל בדר"כ זה עובר מתי שהם מתבגרים מבחינה שכלית/נפשית, בשנות ה-20 שלהם. מה אפשר לעשות בנידון לדעתך?

בת יפתח

New member
אני כבר 16 שנה עומדת בצפירה

ואף אחד לא זרק עליי אבן . זרקו עלייך אבן? אתה מכיר מישהו שזרקו עליו אבן ? איפה זה היה ? ברצועת עזה ?! בכל אופן , אם היה קורה לי דבר כזה , הייתי מחכה עד סוף הצפירה , וזורקת אבן בחזרה. ( בעצם לא הייתי זורקת , אבל זה מה שהייתי מרגישה.) מה אפשר לעשות ? לדעתי התשובה לא תמצא חן בעינייך. נראה לי שקיום הדת על כל סעיפיה ואיסוריה תמנע את הדברים האלה . אבל החיים האלה לא מתאימים לך , ואני לגמרי מבינה את זה . לכן אני גם לא רוצה \ מצפה שתשנה את השקפותייך. פשוט נורא מפריע לי שהרבה אנשים רואים בחיים ה"חופשיים" האלה השתחררות מכפייה או שעבוד כלשהו , למרות שהם הכניסו עצמם לבוץ חמור הרבה יותר. אני מצאתי לי פתרון אישי לעתיד ילדי , בע"ה. עכשיו אתם תשברו את הראש בקשר לפתרון שלכם. הדת היא לא פונקציה ? אז תפדל , תן לי אלטרנטיבה אחרת , חינוך טוב יותר.

בבקשה הרגעי

זאת הייתה הגזמה בכוונה תחילה לשם הדגשה, מהולה בציניות מסוימת. נראה לך? לי לא, כי שום דבר לא יכול לשנות את הטבע האנושי. להגביל כן- לשנות לא. את חושבת שהם הכניסו את עצמם לבוץ עמוק יותר? ובכן הם לא חושבים ככה, ואני איתם. איזה פתרון מצאת לילדייך? הדת? אבל האם את באמת יכולה לדעת מה יש לדתי אקראי בתוככי ליבו? אין לי צורך לשבור את הראש בשביל פתרון לילדי(שאינ מקווה שיהיו לי בעתיד הרחוק[אני עדיין צעיר]), כי אני אעניק להם חופש לעשות כרצונם. כמובן שאני אייעץ להם, אדריך אותם ואנסה לשכנע אותם, אבל אני לא אכפה עליהם שום דבר.

בת יפתח

New member
מי דיבר על כפיה ?

אני לא אכפה על אף אחד את הדת . זה כמו לומר שאם הייתי מחנכת אותם לחילוניות זאת תהיה כפיה חילונית . לא הבנתי את הפואנטה.

Baby Boo

New member
זה טיבעי אבל..

מה הערצה הומצאה על ידיד הדור הזה? מה קורה לכם? מה הנסחפות הזאת? יש לאותם קולבים יחצנים טוביםהביאו אותם בבום אנשים "נידלקו" כל אחד או כל מותג היה ככה עם יחצנים טובים. בנוער החרדי זה לא קורה כי מה לעשות העולם שלהם סגור יותר.. ומנחם בגין?!?!?! נסחפות לשמה!!! אנשים באף דור, אנשים צעירים לא העריצו דמויות מהסיגנון הזה אז בבקשה!! ויום השואה שמעי מה לעשות ככה זה לאט לאט זה עובר.. זה היה לפני יותר מחצי מאה לאט לאט זה הופך להיות עוד יום. לא משהו שמראה על "הפקרות" הדור.. פשוט מצב.. טל

בת יפתח

New member
אבל כולם מעודדים את התופעה !

יש להם יחצנים מעולים! לא רק בארגנטינה . לא יודעת אם שמת לב אבל ערוץ הילדים התחיל עם הקמפיין המקיף לקטנטנות בערך שנה לפני שהסרט הגיע רק כדי לקדם את המכירות של יאיר דורי . לדעתי ערוץ הילדים אמור לחנך , לא רק לעשות פרוטקציות וקמפיינים מוגזמים לאיזה מיליונר ישראלי לשעבר. האם מישהו החרים את הערוץ ? לא. כי יש עליו סטיגמה של ערוץ שמחנך את הדור הצעיר. ( מחנך לגלובליזציה אולי.) הדבר הפך לשיגעון ושום הורה לא מנע את הדבר. כשהגיעו ה"מורדים" אז הייתה קצת התקוממות אבל גם זה נשכח . ההערצה היתה מאז ומעולם נפוצה אצל החילונים. רק שהסגידה הזאת לבני אדם עם אידיאל יופי יוצא דופן לא מפריעה לאף אחד , ואחר כך עוד מתפלאים למה הנוער כל כך שיטחי ולמה הבנות מתלבשות בצורה פרובוקטיבית ולמה יש הבדלי מעמדות בבית הספר. ההערצה היא מעין דחף של האדם הפשוט , את זה אני מבינה . אבל נראה לי שעדיף להעריץ את הרבי מלובאביטש ( ככה כותבים?) שהיה אדם חכם מאוד לכל הדעות ( גם חילונים וגם דתיים) מאשר להעריץ איזה פקצ"ה בלונדינית . ובעניין השואה . אחרי חצי מאה זה נשכח ואתה עובר על זה בחפיפות ?! אנו צריכים ללמוד לשמר הסטוריה וערכים. שים לב שבית המקדש נחרב לפני אלפי שנים , והאבל עליו , נורא ועצוב כתמיד, כאליו הוא נחרב בדור שלנו. ( בקרב כל דתי מצוי) את זה שהשואה הולכת ונשכחת , לא צריך לקחת כמובן מאליו ולהגיד "נו שוין, הנוער של היום , יהיה בסדר ." לא יהיה בסדר !!! זה לא עוד מצב עגום !

oren*

New member
איך יתכן שאנשים מבוגרים בחברה שלמה

מעריצים כמה אנשים מתים, תולים את תמונתם בסלון, הולכים עם תליונים שלהם ונוסעים באוטובוסים לבקש מהם שידוך או ריפוי למחלה סופנית?

מתנדב

New member
אורן אני יענה לך....

אצלנו יש אמונה בצדיק, וכתוב שצדיקים במיתתם נקראים חיים... אני ראיתי כמה כאלו שלוקחים נעל וקושרים את זה לאגזוז של הרכב, כי הם מאמינים בזה שזה נגד עיין הרע, איך הם מאמינים בנעל? מה זה נעל? זה דבר דומם לא? למה על אלו אתה לא שואל קושיות? כי כל אחד מאמין במה שהוא רוצה, ואי אפשר להתווכח בחיים עם אותו אחד שמאמין בנעל, וכמה שתוכיח לו שהנעל לא שווה כלום לא, כך אמונתו בנעל שזה נגד עיין הרע (לשיטתו), תוגבר והוא יאמין יותר בנעל כך גם אצלנו אנחנו מאמינים ברבנים, ולעולם אף אדם לא יוכל לשכנע אותנו שאנחנו לא בסדר שתולים תמונות של רבנים... אין מה לעשות אמונה זה אמונה... יש כאלה שמאמינים בחמסה, ותולים מעל המראה באוטו יד של חמסה, אז תגיד שהם משונים ומוזרים? ממש לא הם אמונתם בחמסה, אמונתנו ברבנים, ויש שאמונתם בנעל על האגזוז...

מתנדב

New member
ואורן ידידי, לא הבנתי את כוונתך

לגבי האוטובוסים? שידוכים? אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי זאת שוב...

בת יפתח

New member
כוונתך לרשב"י ?

אני חושבת שמיותר לציין שהוא למשל, היה גאון , צדיק, ירא שמיים ומקיים מצוות. הוא ועוד רבנים אחרים היו אנשים מדהימים , טובי לב , סובלניים , מנהיגי דת ורוח. רובם עיצבו את היהדות ופיתחו אותה במהלך השנים. הקשר אליהם הוא גם רגשי ולאומי. הם המודל לחיקוי שלנו הדתיים. אתה משווה אותם לכמה בארביות ? האם כוכבי הטלוויזיה הם המודל שלך לחיקוי ? אם כן, זה מאוד עצוב . בקשר לקמעות ותיליונים , אני לא מאמינה בזה . בדרך כלל גם הרבנים היותר משכילים לא מחלקים דברים כאלה ואם כבר אז רק החסידים שלהם , שלדעתי לא פירשו את כוונת הרב נכונה.

zacki

New member
אחרי שקראתי את כל השרשור ../images/Emo41.gif../images/Emo96.gif

הארוך הזה... יש לי כמה דברים להגיד: 1. "ערכי" היא מילה יחסית. הייחוס של אדם מסויים למילה ערך, שונה מהייחוס של אדם אחר. אני בן 16, חילוני- מאמין בערכים של שלום, אהבה, ושוויון. נער/ה אחר/ת ת/יאמין בערכים אחרים, וזה לגיטימי. 2. אדמיני - אתה ניזון מסיסמאות ששמעת מגיל 0. חונכת לשנוא את כל מי ששונה ממך, חונכת לשנוא את התרבות החילונית. אתה שוביניסט, וחושב שלאישה אין כל בעלות על גופה. כל אדם במדינה דמוקרטית (אה..) זו - יתלבש איך שהוא רוצה, ואף אחד לא מחייב אותך להסתכל. הסטיגמה שאתה מדביק על לבוש - פשוט מעידה על בורות ופרמיטיביות. אני מכיר המון אנשים שהיית מגדיר אותם "ערומים" שתורמים הרבה הרבה יותר ממך לחברה ולמטרות חשובות ביותר. לדוגמא - אני מכיר נערה שמתלבשת באופן חשוף ביותר, ונוסף על כך היא טבעונית, תורמת רבות לארגונים חברתיים, קידום השלום ועוד. אל תאמין לכל סיסמא שאתה שומע.

למעלה