יש לי שאלה...

Baby Boo

New member
סלחו לי אבל

אני חדשה פה ולכן אני לא יודעת כלום על האנשים פה ומי בן כמה וכל זה אבל אני אישית שייכת :לנוער הסורר" אני בת 17 וחצי וכן אני מאמינה שהנוער מיצג את העתיד ולהביט בנוער של המגזר החילוני לא תמיד מראה מלבב. סליחה לבוש זה משהו מאוד שנוי במחלוקת ברור שמישהו דתי יגיד שבחורות מתלבשות כמו חשפניות וכדומה. אני חושבת שלבוש זה משהו מאוד זמני. זה הגיל הזה ולא תמיד אפילו לרוב לא מראה כלום. בקשר להרגלים ופורענות מסוימת. רוב בני הנוער מתאזנים במידה זו או אחרת בתקופת הצבא. שמעו לא הגיוני שדווקה הדור הזה יהיה זה שישחיט את העולם ולא יעשה עם עצמו כלום! לגבי ערכים.. אני חושבת שעם הזמן ערך של הרבה דברים משתנה וכן אני מסכימה אצל חלונים ערכי משפחה נמוכים יותר אבל שוב זה לא תמיד מראה על זה שהנוער החילוני כולו רוע. בגלל שהרבה דברים שהיו אסורים פעם מותרים היום הנוער גדל ככה. ואם יש הרבה פתיחות לגבי הרבה נושאים שפעם היו חסומים אז הפתיחות הזו משפיע על הכל בחיי היום יום.. אז כן הנוער ניראה לא כל כך מבטיח אבל אני לא חושבת שזאת רק קליפה ומשהו זמני. אני בהחלט יודעת על עצמי וחברי שבילויי לילה ושטויות שאנחנו עושים לא משפיע על החלטות שלנו באנשים והכבוד שיש לנו לערכים שלנו ולדעות שלנו. פשוט הכל יותר קליל..

אני חושב שהשאלה שלך היא נורא כללית

והיא גם מעידה על סטיגמה, בלי לפגוע. מדוע היחס הזה לכל החילוניים? נסי להסתכל בפרטים, ואז תראי את הכלל... לאון

mayakol

New member
אני מסתכלת על הפרטים... מכירה כל

אחד ואחד מהפרטים הללו- אלו הן חברות שלי, בנים שלומדים איתי... מכירה את העולם החילוני יותר מאת העולם הדתי... (לצערי) אבל מבינה אותו הרבה פחות.

oren*

New member
סלחו לי כולכם על ההתפרצות

אבל נתפסתם לאיזו נקודה של לבוש הנערות החילוניות, והבעיות שהוא גורם (בנים לא יכולים להתרכז בשיעור, פריצות, חוסר ערכיות וכו...). האם יש לכם גיבוי סטטיסטי של הדברים? במדינות אירופאיות רבות, נשים ממלאות תפקידים בכירים בממשלה ובמערכת הבטחונית, ולובשות מיני (אם אינני טועה גם קונדוליסה רייס מסתובבת עם מיני). מצד שני, במדינות מוסלמיות נשים לובשות שק שחור על גופן ולא ממלאות שום תפקיד. אני חושב שהבעיה נובעת מחוסר יכולת של גברים לקבל את זכותן של נשים על גופן. כשאנשים בשכבה שלי הגיעו לכיתה עם גופיה חושפת שיער חזה ושחי - אף אחד לא העיז להגיד שהם שרמוטות, זונות, מדרדרים את הערכים וכו... ואילו בחורה שמתלבשת קצר במזג האוויר המדברי של ישראל, היא כביכול מישהי שמחפשת תשומת לב, רוצה שיגעו בה, מזמינה גברים לשכב איתה וכו... אז לא, אין סטטיסטיקה שאומרת שבנים בישראל מצליחים פחות בלימודים מבנות בגלל אופנה זו או אחרת, ואין סטטיסטיקה המוכיחה שאורך החולצה או המכנסיים משפיע על ציון הבגרות, הכבוד שאדם רוחש לסביבתו או יכולתו של אדם לתרום לחברה ולקהילה. מנכ"ל אינטל ישראל מגיע לעבודה עם מכנס קצר, חולצה קצרה וסנדלים.

mayakol

New member
או.קיי או.קיי... אבל-

יש סטטיסטיטקה שמראה שציוניהם של תלמידים בחינוך נפרד גבוהים יותר מאשר בחינוך מעורב- בנים ובנות יחד. כיום יש אפילו חילונים שיסכימו עם זה, שיש בעייתיות רבה בחינוך המעורב. אז נעשה (ואני לא בטוחה אם בארץ או בחו"ל) מחקר כדי לבדוק האם באמת כשמפרידים בנים ובנות הישיגיהם הלימודיים גבוהים יותר. התוצאות הראו שאכן כן. ובקשר לעניין התדמית על בחורות שמתלבשות חשוף- צר לי, אבל היא לא קיימת רק מצד הדתיים. חילונים רבים חושבים בדיוק אותו דבר. גם אצלי בתיכון יכנו בשמות מישהי שבאה בלבוש פרובוקיבי עד מאוד. אז קודם תקנו את העניינים אצל עצמכם לפני שתבואו בטענות לביקורת של הדתיים בעניין זה כלפיכם.

oren*

New member
את לא יודעת על מה את מדברת

הסטטיסטיקה המוכיחה את הבדלי הציונים בחינוך נפרד, עושה זאת לטובת הבנות ולא לטובת הבנים (הבנות מקבלות ציונים גבוהים יותר), וזאת עקב הצורך של הבנות לקבל הסברים מפורטים יותר בחלק מהנושאים (בכיתה מעורבת הן מתביישות לשאול שאלות כיוון שהבנים משתיקים אותן) - לאחר שהן מקבלות את אותם הסברים, התוצאות גבוהות יותר. נכון שתדמית הלבוש החשוף לא קיימת רק אצל דתיים, מעולם לא טענתי זאת ואפשר לשמוע חילונים רבים המתלוננים על לבושם החשוף של בני הנוער בתקופה האחרונה. לא הבנתי את המשפט "תקנו את העניינים אצל עצמכם" - האם ראית פעם על מה חרדים מתלוננים? הם משחיתים כל שלט פרסומת עם תמונה של אישה (גם כשהיא לובשת סוודר גולף), הם מתלוננים על בחורות הלובשות חצאית שלא באורך מסויים, גרביים שחורות, כיסוי ראש וכו... זו לא דרישת לבוש מינימלית (אני למשל מעולם לא אלך עם גופיה ברחוב) - זו דרישה לכפות את צורת הלבוש הדתית/חרדית על העולם החילוני. מתוך חתך סטטיסטי של 500 תלמידות בתיכון בישראל - לכמה מהן באמת יש פירסינג או חולצה שעוברת את גבול הטעם הטוב? בעיקר עכשיו כשבחלק גדול מהתיכונים מכניסים תלבושת אחידה.

Admini

New member
--------------->

מסכים איתך להוציא משפט אחד: חרדי לא יכול לכפות לבוש של חרדי. אבל לבוש סביר זה דבר מינימלי (וזה לא תרתי משמע).

Baby Boo

New member
לא יש משהו בזה..

אני לא חושבת שהבנים משתיקים את הבנות וכאלה.. אני בכיתה מעורבת מאז ומתמיד מעולם לא היתה השתקה. אבל כן אולי יש בזה משהו כי אין צורך להרשים וכאלה. אבל זה בטוח לא קשור ללבוש פשוט בגיל הזה ההורמונים משתוללים אז כן כשיש כיתה בלי בנים הבנות לא עסוקות בהם והפוך. בקשר למה שאמרת על ההשחטה מסכימה עם כל מילה!!! זה חוצפה! אם הפרסומת ניתלת בשכונה דתית אני מבינה אתם רוצים להגן על הערכים שלכם אבל מה זאת אורמת להרוס רכוש ציבורי? וזריקת אבנים על בחורות לא צנועות.. אם יעבור אדם בלבוש דתי בשכונה שלי אני לא רואה את עצמי זורקת אבנים.. טל

Admini

New member
היה מחקר בארץ

עליה משמעותית של הציונים + אומץ של בנים ובנות לעלות לרמה יותר גבוהה (3 ל-4; 4 ל-5)

Baby Boo

New member
../images/Emo45.gif מסכימה ומוסיפה

לגמרי נכון!!!!!! דבר נוסף בכל העולם המודרני קוד הלבוש הרבה יותר משוחרר.. הערום לא נחשב לדבר כה "מושחט" ו"חטא". גברים מצליחים העביר את היום ודורות גדלים וממשיכים לפתח את העולם ומעבירים ערכים ותרבות הלאה. אז מדוע במדינה של יהודים שתמיד נחשבו לחכמים ואינטלגנטית תמיד מוצאים משהו כל כך א חשוב.. או קיי מדינה יהודית וכן הדת משפיע על הליכי המדינה אבל למה להיסחף? טל

mayakol

New member
עירומים??

אני אפסיק להתווכח בעניין הזה. התלבשו כרצונכם. לטעמי כן יש טעם לפגם באדם שמתלבש בצורה חשופה, וכן- במיוחד אישה שמתלבשת כך. אבל לא לי אתם צריכים לתת את הדין וחשבון על הלבוש. עשו כרצונכם...

mayakol

ברצוני להביא לידיעתך משהו ששמתי לב אליו בהודעתך.. מצד אחד את אומרת "עשו כרצונכם" אבל לא לפני שאת מעמיקה בדברים ומנסה להראות עצמך כ"קורבן" שמי שמתלבש בניגוד למה שאת מחונכת ללבוש פוגע בך. (וכפי שציינת בהודעה קודמת "לי זה יכאב" ובהודעתך הנוכחית.) את מנסה לעורר בנו רגשות אשם על טעמנו הייחודי בבגדים? האם לא נראה פה שאת בעצם "עושה לנו טובה" שאת מוכנה לתת לנו "לעשות כרצוננו"? אנו חייבים לך משהו? בגלל אמונתכם עלינו להסתובב בבגדים ארוכים בקיץ הישראלי ולמות מחום כדי שלכם זה לא "יכאב" (בעיניים)? (אז באמת מעניין למה יש פילוג..) אל תראי זאת כהודעה כועסת, נהפוך הוא, רק רוצה להבין ולהביא לתשומת לבך.

mayakol

New member
אני אסביר...

אני אומרת עשו כרצונכם כי באמת שאין לי כל כוונה לכפות עליכם את דעתי. אבל- אני כלל לא מנסה להראות עצמי כקורבן! הכוונה בכך שאמרתי "לי זה יכאב" שבאמת כואב לי לראות נשים שלבושות בצורה כזו. אני לא יכולה להסביר את זה, אבל אני אנסה להבהיר לך את איכשהו ואני מקווה שתנסי להבין- נניח ותראי מישהו עושה משהו לא נכון בעינייך, משהו שאת מאמינה שהוא לא נכון- לא יכאב לך בשבילו? אז למרות שאת לא רואה כל בעיה בלבוש לא צנוע, אני רואה (ופה אין על מה להתווכח כי האמונות שלנו שונות...) וכואב לי עבור אותן אלו שמתלבשות כך. את לא חייבת למות מחום עם בגדים ארוכים ולא כלום. הני לך עם הבגדים הקצרים! (אני דווקא הייתי אומרת שלי עם בגדיי ולך עם בגדייך חם באותה מידה, אבל לא ניכנס לזה...)

rock lover

New member
שאלה לי אליך

אולי קצת לא קשורה. אם נגיד יהיה חוק, האוסר על בנות ללבוש לבוש לא צנוע כמו את אומרת, האם תתמכי בו או תתנגדי לו? בשבילי, לא משנה מה דעתי על הלבוש, משנה לי הזכויות של הבנות ללבוש מה שהן רוצות. מהי תשובתך?

mayakol

New member
אני חושבת שיהיה לי קשה לקבל חוק

כזה, ואני לא חושבת שהוא יבצע את מטרתו. הרעיון הוא לא לכפות על מישהו להתלבש בצורה מסוימת אלא לגרום לו להבין למה אני חושבת שהצורה הזו היא בעייתית. אבל אם הוא לא יסכים איתי? אני לא אכפה עליו זאת בחוקים, ולא אלביש אישה בכוח באיזו חולצה עם שרוולים...

הדעה שלי....

אני חושבת שרובכם תסכימו שאצל הדתיים יש פחות סמים ועבריינות וכל הדברים האלה....אני מכירה הורים חילוניים ששולחים את הילדים שלהם לביצפר דתי רק בגלל זה!

ה מוזה

New member
תחשבי שוב ......

אולי את מתכוונת שתופעת הסמים / עבריינות בקרב החברה החילונית חשופה יותר וזוכה יותר לכותרות בעיתון ואילו במגזר החרדי הדברים נעשים הרבה יותר במחשכים ולו ורק מפחד משמרות הצניעות יש פורעי חוק משני צידי המתרס יש סמים בשני צידי המתרס ויש א ל י מ ו ת - בשני צידי המתרס ויש לי רעיון חדשני מהפכני - אולי במקום לחפש את השונה מישהו יכול למצוא דבר אחד משותף בין דתיים וחילוניים????

לי יש משהו.!!!!

לכולנו יש
כולנו בני-אדם
כולנו צריכים ללמוד לחיות ביחד ולאהוב יותר
איך הייתי

למעלה