יש משהו מאוד מציק שאני נתקלת בו לאחרונה

אiרשינא

New member
אני לא יכול להיות אובייקטיבי

אבל מצד שני, הכי אובייקטיבי שיש

את מנסה לצייר את התמונה המושלמת והאידיאלית שאליה יש לשאוף... News Flash - זה לעולם לא יהיה מושלם.
המורכבות שלנו כבני אדם וככחברה מחלחלת אל הצאצאים שמובאים על ידינו לקיום והם בתורם, יוצרים את המורכבות האינדווידואלית שלהם.

לשאלתך - כמובן שלילד עדיף שיהיה אבא, אבל לא לכל אבא מגיע ילד

את יודעת כמה ילדים חיים היום במשפחות לא מתפקדות ? את יודעת כמה אבות דפקו (חד משמעית, דו, וגם תלת) לילדים שלהם את האישיות ?

בכדי שלילד יהיה חיבור ושורשים הוא לא זקוק לאבא, הוא זקוק לתא משפחתי חם, אוהב ומתפקד
זה לא משנה אם שני ההורים שלו גברים, אם שתיהן נשים, אם יש רק אחד והוא כזה או אחרת

ילדים מגיעים ויגיעו לעולם - one way or another - זה לא משנה איך הם הגיעו, זה משנה לאן הם מגיעים.

wish2

New member
עוד הפעם מביאים לי דוגמאות של חריגים.

זה שיש כאלה משפחות דפוקות.
זה שיש הורים נוראים שהייתי שוללת להם את הזכות לנשום זה לא קשור.
זה חרא שקיים פה.
אבל כשאנחנו מסייעים להקמה של משפחה חד הורית אנחנו מכניסים ילדים מראש לתוך בעיה.

אiרשינא

New member
זו ההשקפה שלך, והיא לגיטימית

אולי בעיניי היא קצת נאיבית, אבל בהחלט יכול להבין אותה
את מבססת את דעותייך על השאיפה לשלמות ותום

האמת המרה היא שהמציאות אחרת, ולכל אחד הזכות להתדארוון בכדי לשרוד (כפי שהישרדות נתפסת בעיניו).

somewoman

New member
המשפט השני שלך

הוא משפט כל כך נכון.
ילד לא צריך הורים הוא צריך משפחה..

ומשפחה זה ולאו דווקא אבא ואמא, זה יכול להיות שני אמהות או שני אבות וזה יכול להיות אמא אחת.

אני לא חושבת שאפשר להכליל ולהגיע למסקנה אחת גורפת, כי כל אדם הוא מי שהוא והסיטואציה נכונה לו ואי אפשר להשליך על הכלל..

בכל מקרה, להביא ילד, בכל סוג של סיטואציה משפחתית זה אגואיזם.

Anna begins cc

New member
תראי,

אני מסכימה איתך מאד לגבי זה שכל ילד צריך אבא ואמא.
יחד עם זאת,
יש מסביבי לא מעט שבחרו בדרך הזו,
ואני לא יכולה לשפוט אותן על זה.
להגיע לגיל 40 עם רצון עז להיות אמא (אם אני מרגישה את הרצון הזה בצורה כל כך חזקה בגיל 28, אני לא יכולה לתאר לעצמי מה הן מרגישות) ולדעת שאין לך פתרון אחר-
זו בוודאי ההרגשה הכי מתסכלת שיש.
הבחירה לא להביא ילד לעולם, למרות שאת כל כך רוצה, ולו רק בגלל שיכול להיות שהילד יגדל וירגיש תלוש או חסר שורשים, או שיהיו לו חסכים מסויימים- היא בחירה בלתי אפשרית, בעיני (גם אם בעינייך היא נתפסת כבחירה ההגונה.)
מה שכן- אני חושבת שיש דרכים אחרות שאפשר ללכת בהן,
אימוץ למשל.
כשיש ילד שכבר נמצא בעולם הזה ואין לו מי שיאהב אותו- הדבר הכי יפה שאפשר לעשות זה לקחת אותו אליך ולתת לו את האהבה שהוא זקוק לה,
ואז לא רק שלא עשית מעשה אגואיסטי, אלא בדיוק ההפך.
עוד נתיב שאפשר לבחור בו הוא הורות משותפת. יש מודעות גדולה לנושא הזה כיום והיא רק הולכת וגדלה.
יש אתרים שהם כמו אתרי הכרויות, רק לאנשים שמחפשים להקים ביחד משפחה, וגם אז- זה לא מצב אידיאלי של הורים נשואים, אבל לפחות יש לילד אבא ואמא.
אופציה אחרונה היא לקבל תרומת זרע ממדינות כמו ארה"ב, שם יש לך את האפשרות לבחור בדגימה של תורם שמצהיר שהוא מוכן להיות זמין לילד בגיל 18, במידה ויבחר הילד ליצור איתו קשר.
כל האופציות הללו יכולות לתת לילד התחלה קצת יותר טובה בחיים,
בין אם דאגת שיהיה לו אבא (נוכח, או לפחות האפשרות להכירו) ובין אם הצלת ילד מתוך המערכת ודאגת לו לרווחה.

אז שוב, אני לא שופטת את הנשים שבוחרות בדרך הזו, אני מאד מאד מבינה אותן (כי בסך הכל אימוץ, הורות משותפת ותרומת זרע ממדינה אחרת הן כולן דרכים שמצריכות המון המון זמן, מאמץ ולעיתים כסף- הרבה יותר מקניית דגימה קטנה בבנק הזרע הקרוב למקום מגורייך)
אבל אני יודעת שעם כל הרצון (הבאמת עצום) שלי להיות אמא,
אני לא אביא ילד שלא תהיה לו שום אפשרות לעולם לדעת מאין הוא בא.

ולגבי החברה- אני מבטיחה לך שגם אם לא תנהלי איתה שיחה בנושא,
היא לבטח אמרה את הדברים האלה לעצמה עשרות פעמים, או שמעה אותם כבר מסביבתה הקרובה.
היא קבלה את ההחלטה, ואני מניחה שהדבר היחיד שאת יכולה לעשות עכשיו הוא להיות לצידה בתקופה הקשה הזו (הריון לבד זה ללא ספק אחד הדברים הקשים שאפשר לעבור.)

בחירה נפלאה! תואם מוד, שעה, ז'אנר, ויום.
(בואי לתיבה, עדיף שהשרשור ישאר חף מפינג-פונג מוסיקלי. זה נושא חשוב)

Aronsona

New member
אני מאד מזדהה עם מה שכתבת בהקשר של אימוץ

גם לזה יש לי מספר דוגמאות, והפעם מעולות.
אני בעצמי, שיש לי שני בנים, ומאד סבלתי בבריתות שלהם, כאשר רצינו ילד שלישי, בגלל שפחדתי מעוד ברית, החלטנו שנאמץ בת. אימוץ כזה באותו זמן יכול היה להיות מרומניה או ברזיל, ולצערי נפל מסיבות כלכליות.
אין ספק שאימוץ הוא פתרון מעולה לשני הצדדים אם הוא אפשרי.

seelinewoman

New member
גם היום זה כלכלי

והמחיר מגיע למאות אלפי שקלים.
לצערי, זה לא בא בחשבון כי אין לי.
אני רוצה להיות אמא, לא משנה איך,
אבל היום האפשרות היחידה כמעט שיש לי
היא טיפולים, הריון ולידה משל עצמי.
מקווה שאצליח.

Anna begins cc

New member
אני יודעת שזו לא הנקודה במה שכתבת

אבל זה כזה חמוד מצידך, לסבול כל כך בברית ילדיך.
בא לחבק אותך על זה.

למעלה