צודק ג'וניור
זה נכון מאוד שבני ישראל לא אוהבים את שידוך בנותיהם לגויים (אגב, בעיקר לא את שידוך בניהם לגויות), יהודי שיטען שאין דברים בגו הוא שקרן או שהוא לא חי במדינת ישראל. יש פה פשוט בעיה של השקפת עולם - האשכנזים (בדרך כלל חילונים גמורים ועמוסים בכסף) לא יעשו עניין כל כך גדול אם הבת תתחתן עם מליאן נוצרי מערבי, אם היא תרצה להתחתן עם ערבי ינשלו אותה מהירושה. לעומת זאת, אצל העם ה"פשוט" או אצל בני ערב יתעללו נפשית בבחורה, יטיפו לה מוסר, ויעשו הכל כדי לגרום לפרידתה מהגוי, ע"ע לינור אברג'ל. לאשכנזים השמאלנים יש יותר פתיחות לעניין הזה, בדיוק כמו שיש להם יותר פתיחות לגבי הצום ביום כיפור, אכילת בשר טרף או פתיחת החנויות בשבת, בדיוק כך אין להם בעיה שנכדיהם והמשך השושלת שלהם לא יחשבו ליהודים. מנגד ליהודי ערב יש זיקה הרבה יותר חזקה לדת ישראל, הם פחות מתבוללים ואצלם זה נחשב אסון אם יהודי מתחתן עם גוי... תראה את כל אלו שלעגו לך ואמרו שאתה מדבר שטויות. הרי גם אתה וגם אני יודעים שההיפך הוא הנכון. המסקנה המתבקשת היא שהיהודים שכותבים פה הינם יהודים מאותו המקום, מאותה העדה, ובעלי אותן הדעות, לכן הם לא מכירים את הלך הרוח הישראלי, אם הם ירדו קצת אל העם ויתחילו להסתובב קצת בשכונות הם יופתעו לגלות את מה שאתה ואני כבר מזמן יודעים... לכל היהודים שנעלבו - אין מה לעשות, זאת המציאות. השקפת העולם והערכים עליהם גדלתם שונה מהשקפת העולם ומהערכים עליהם גדלו יהודי ערב. פשוט תחיו עם זה. ולשאלת השאלות - האם אני הייתי יוצאת עם גוי... ברור שלבי זועק לא באימה, אבל אני בכל זאת לא מוכנה לחתום על זה, מי יודע מה יהיה? אבל אישית אין לי בכלל בעיה עם זוגות מעורבים, בהם הצד היהודי לא המיר את דתו.