כבד לי על הלב

אני אכביד עליך עוד יותר

וצר לי על כך, אבל אני מקווה שלטווח הארוך זה יעזור. אני עד היום נוטרת טינה לאמא שלי שלא עצרה את אבא שלי מלהכות אותי. שולחת
לך ולאופק ומצטרפת לעצות הנבונות בשרשור.

ברור שזה קיים.

בדיוק מה שחשבתי עליו עכשיו, כשבבוקר הוא צעק "תמיד את תופסת את הצד שלה" או משהו דומה.... ברור שאני אהיה בצד שלה!!! היא בת 3!!!! היא צריכה הגנה ממני, לא איש בן 30!!!!

sipi1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif בלי מילים מיותרות

ןאמרו לך כל כך הרבה דברים אמיתיים... מקווה שהכל יחזור למסלול במהירות, שזו תהיה אפיזודה חד פעמית. וכל הכבוד על האומץ שלך !

../images/Emo24.gifאני מנסה לייצג את עמית

היידי יקרה, קבלת כאן המון עצות טובות. אחרי שקראתי הכל אני מרגישה צורך לייצג את עמית, ואולי אני ממש טועה, אבל בכל זאת: אני חושבת שעמית מסתובב עם מטען מאוד כבד של קושי, תסכול וחוסר אונים. חלק מזה נובע כמו אצל כולם מקשיי היומיום, חלק נובע מחוסר היכולת שלו להתמודד עם אופק, שלפי מה שהבנתי היא ילדה מקסימה ומאתגרת וחלק (ומקווה שאני לא פוגעת, אבל אני מדברת ממקום מאוד קרוב ומבין), מהשונות ואולי מחוסר ההתאמה בגישות החינוך של שניכם, שהיום כנראה הביאו לפיצוץ גדול. בשום אופן לא מצדיקה את ההתנהגות שלו, את איבוד העשתונות ואת הסרת האחריות מעצמו כבוגר וכדמות מגינה ומקבלת. אבל, אבל, אבל, אני חושבת שאם תבואי בגישה של "תתנצל, תבטיח שלא יקרה אף פעם, לך לייעוץ עכשיו וכו'" לא תשיגי הרבה, אלא רק תחזקי את התחושות הקשות שלו. אני לא יודעת אם ייעוץ פרטני עבורו יועיל, הרי ציינת שכבר היה בעבר. אני נוטה לחשוב שהדרכה הורית לשניכם ואולי ייעוץ משפחתי יגרום לו להתמודדות עם הקושי ומשם יבוא שינוי. חושבת עליכם כל היום ומאחלת רק טוב. קצת מקנאה בך על הקלות (מילה קצת לא במקום אבל אין לי אחרת), שבה שיתפת אותנו במתרחש.

תודה

את יודעת מה הכי מטריף אותי? שהוא בא מבית כל כך עדין- שבחיים לא הענישו או הרביצו, מקסימום גערו בו, המשפחה שלו באמת בסדר- איך הוא יצא כזה? מאיפה זה בא לו שההתנהגות שלו בסדר? מטריף אותי.

neta2

New member
אכן קורע לב. קודם כל../images/Emo24.gif

כל הכבוד על האומץ לפתוח ולשתף. ראשית, עמית מוכן לעזרה מבחוץ? כי לא יועילו הדעות הנחרצות על כך שהוא חייב עזרה אם הוא לא מעוניין בה! רק אם הוא מרגישה שהוא צריך עזרה כדאי ואף רצוי לתת לו אותה. נשמע שהוא ממש על סף איבוד שליטה. אין הצדקה למכות לטעמי לפחות בשום מצב, אבל הערתו על אופק היא קשה הרבה יותר, וכאן אני מסכימה עם שרון של לוטן. אני מציעה, שתשבו הערב בנחת, בלי שיפוטיות. רק תשאלי מה דעתו על מה שקרה הבוקר. אם הוא מרגיש שהוא צריך קצת זמן לעצמו, אולי מקום לשפוך את מה שהוא חש. מה שהוא עשה, זה בהחלט מדאיג וכל הנורות מאותתות שהוא זקוק לתמיכה. ולך, חיבוק ענק. לא קל! מקווה שאופק תתאושש והיא תתאושש. יש תקופות כאלו בחיים, אני רק מקווה שתצליחו לצאת מזה כמה שיותר מהר.

הדר לצ

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ממש קורע את הלב לקרוא את מה שכתבת. אני מניחה שטיפול בכעסים הוא בהחלט פתרון טוב (לא מכירה סדנאות כאלה). מאחלת לך שזה יפתר במהרה ושולחת עוד כמה חיבוקים.

nubi

New member
כל הזמן חושבת על מה שכתבת

בילדותי חטפתי. ועוד איך חטפתי. ולא, לא היה לי בית תומך בכלל (עד היום). אני לא מסוגלת לראות ולא לשמוע שילד מקבל מכות. מבחינתי זו לא אופציה בכלל. כמה השפלה וביזוי יש בסיטואציה הזו, שהורה מרביץ לילד שלא יכול להתגונן. זה צרוב אחר כך בלב לכל החיים. הטינה שאני חשה להורים שלי (לאבא שלי שעשה את זה ולאמא שלי שלא מנעה ממנו) לא תחלוף לעולם. אין לי כל כך מה להוסיף בנושא של המכות. זה לא צריך להיות. ולגבי אופק. אולי ההתנהלות איתה לא נכונה? אולי חסרים לה קצת גבולות? לא באה למתוח ביקורת-אני רק מעלה השערות. אני לא חושבת שיש דבר כזה "ילד קשה". יש התמודדות לא טובה עם ילד. אני חושבת שעמית כל כך מתוסכל, כל כך חסר אונים וכל כך דחוק לפינה שזה מה שקורה בסוף. את השיחה איתו דווקא הייתי מתחילה בלדבר על הילדה. "תעבירי" את הבעיה אליה, כדי שלא יחוש מתגונן ואז ייסגר בפנייך. תציעי ייעוץ איך להתמודד איתה, כשברור לך שחלק גדול מזה יהיה גם איך אתם (ובפרט הוא) מתמודדים איתה ואחד עם השני.

עמית@

New member
ממש לא מסכימה!

ממש לא "להאשים " את הילדה, הבעיה היא בפירוש של עמית, לא להאחז באופק כי היא עלולה רק להינזק מזה, הוא אדם מבוגר ואופק היא לא סולם לטפס עליו ולהעזר בו כדי לרדת מהעץ - או מהמצב שהוא נכנס אליו, היא ילדה ומגיע לה יחס "נקי" ככל האפשר. ייעוץ יכול לכלול גם ייעוץ משפחתי, אבל אחר כך, לא לפני כן.

nubi

New member
אני חושבת שאם היא

תגיע בגישה של "אתה אשם" הוא יינעל.

בנוגע לאופק

היא ילדה שדווקא כן זוכה לאיזון יפה בין גבולות וחופש, אבל .... זה לא זה. לא פעם כבר דיברנו על קורס במכון אדלר- כי היא באמת מותחת אותנו לכל הכיוונים. אולי הפעם באמת נקום ונעשה.

yaelia

New member
השארת אותי מלאת רגשות

אני לא יודעת איך מתמודדים עם כעס של בן זוג (לרוב זאת אני הכועסת בבית), אבל אני יודעת איך זה בית שיש בו הרבה כעסים ותסכולים שיוצאים על הילדים. גדלתי בכזה שעפו בו סטירות וצעקות חופשי, לצערי גם אחי הגדול מרשה לעצמו להרים קול (לעולם לא יד) על ילדיו, כאילו הוא לא הפנים מאום. בגלל שאני יודעת שלעתים (בעיקר כשאני עייפה/מותשת נפשית מאוד) שהפתיל שלי קצר למדי, אני נזהרת כל כך עם הלל. עם זה אני לא גדלתי בתחושת חסר, אני לא נוטרת לאבא שלי על מי שהוא היה וזה לא רלוונטי מבחינתי למי שגדלתי להיות. מבחינתי יש רק אפשרות אחת, לא משנה כמה סדנאות לשליטה בכעס או של התנהגות/פסיכולוגיה פרטית או משפחתית תעברו, אני הייתי מבהירה לעמית שהוא האיש הגדול והיא הילדה הקטנה. לנצח, לנצח, מי שהוא האיש הגדול צריך להיות גם הbigger person הבוגר, המוותר, זה שלא יורד לגיל של הקטן ממנו ומפיל עליו את התיקים של עצמו. לא משנה מה ככה זה. ילד הוא רק ילד (ואני מאמינה מאוד שיש ילדים קשים ולא נסבלים ומעצבנים ברמות על, לרוב מתלווה אליהם זוג הורים קשים ולא נסבלים בעצמם - כמובן לא מדברת ספציפית על אופק כי אני לא מכירה אותה ולא אתכם). מאוד מקווה שתפתרו את הבעיה ותגיעו לאיזושהי מודעות לגבי איך לפעול ומה לעשות. שולחת חיבוקים רבים. ועוד משהו, זאת הפעם הראשונה שאני קוראת משהו בפורום וממש מרגישה מציצנית לחיים של מישהו אחר בצורה בוטה, במידה מסוימת היה לי לא נעים מעמית (אני בטוחה שקשה לו עם הכעס והתסכול וזה שזה יוצא על בתו האהובה), לקרא זאת.

גלשני

New member
אני אענה נקודתית רק לעניין הסדנא

לשליטה בכעסים. בעיקר מאחר ואת רוב הדברים החכמים הנשים כאן כבר ציינו. אני מפנה פעמים רבות מטופלים שלי לקבוצת "שליטה בכעסים" אשר מתקיימת באיזור הצפון ואני מכירה היטב את התכנים של הקבוצה. מדובר בקבוצה מעורבת של גברים ונשים שעוברים יחד תהליך של כ- 3 חודשים במהלכם הם לומדים בצורה התנהגותית ומשימתית כיצד להתמודד עם הכעס ולהימנע משימוש באלימות מילולית או פיזית הן כלפי עצמם והן כלפי אחרים. המוטו בגדול (בגדול מאוד) הוא זיהוי התחושות והמצבים המובילים לכעס ולהתפרצות והצבת תמונה חיובית יותר מול הפנים (כלומר תמונה בה אני חש טוב עם עצמי והיא מקלה על הכאב המציף אותי). אם נשמע לך ולעמית שקבוצה בסגנון זה יכולה להתאים שווה להרים טלפון אל המחלקה שירותים חברתיים במקום מגורייכם ולברר האם יש משהו דומה באיזור שלכם. אני אישית מאוד מאמינה בכוחה של הקבוצה לסייע במקרים כאלו. בהצלחה

POOH*

New member
מאז שקראתי לא מפסיקה לחשוב עליכם...

לגבי הצד הפיסי כבר אמרו נראה לי הכל. ואולי צריך גם להבהיר לעמית בצורה ברורה שכל מגע שמכאיב ונכפה על אופק נכלל כמכות. אולי הוא באמת לא רואה בזה אקט פיסי בעייתי למרות שלפי התגובה המתגוננת נראה שהוא מודע לזה שהוא היה לא בסדר. חוץ מזה אולי את צריכה להבהיר לו כמה זה מפריע לך. אני גם חושבת כמו שמישהי אמרה שאם הוא לא רוצה עזרה יהיה מדא קשה לשכנע אותו. אבל אולי הוא לא יודע מה את מרגישה בנשוא? אולי הוא לא יודע שזה פוגע ומפריע לך עד כדי מחשבות על פרידה ופירוק המשפחה? אולי אם הוא ידע הוא יבין שהוא חייב לפעול ולמצוא עזרה ויעוץ לעצמו כי אין לי ספק [מכמה שאני מכירה את שניכם מהרשת] שהוא כן אוהב אותך ואת הבנות? ולגבי אופק - אולי באמת לנסות לשבת בידח איתו ולגבש תגובות להתנהגויות שמקובלות על שניכם יעזרו. משמ לשבת ולחשוב על סיטואציות שקורות ומה הוא יכול לעשות כתגובה - גם מה להגיד וגם תכ'לס מה לעשות. אולי אם יהיו לו דרכים לתגובה זה יעזור? ומאחלת לשניכם שתמצאו את הדרך להתמודדות שתהיה הכי טובה ונכונה לכם ותעזור לכם לשמור על שלמות המשפחה והאהבה שיש בינכם... POOH

sipor

New member
היידי יקרה...

קראתי מה שרשמת גם קראתי את כל התגובות. משהו בי אומר שהבחור הזה, לא אדם אלים מיסודו, אדם פשוט עייף ותשוש. כנראה סוחב על עצמו עול חיים שלם וכבר אין לו כח להתמודדויות "קטנות" כאלה עם הילדה. לא יודעת למה, אבל הסיפור נשמע מאוד לא נחמד אבל יחד עם זאת לא כזה גרוע, לא הייתי מקטלגת אותו כאדם אלים או מכה. הייתי אומרת , האדם איבד שליטה, והוא עשה זאת משום שכבר אין לו כח להתמודד יותר עם הסיטואציה. קודם כל לדעתי, יש לבודד את האיש מה גורם לו מתח כזה גדול בחיים, עייפות, לחץ בעבודה, עול כלכלי, לא יודעת, לראות מה הנקודה שהכי קשה לו בחיי היום יום ורואים איך פותרים אותה, הוצאת הכעס על הילדה הינה רק הסמן של נגמר הכח ולא משהו אחר בעיני. אני בהחלט חושבת שצריך לדבר על הנושא, לפתוח אותו, לספר לו כמה קשה את מרגישה עם הסיטואציה ועד כמה קשה לך במחשבות שאת מתארת פה, יחד עם זאת גם לפתוח מנגד את הסיבות שגרמו לאובדן שליטה ואת הדרך המשותפת שלכם לפתור אותם. לא הייתי קמה ועוזבת אותו ובטח לא מפחידה אותו , הוא ברגע קשה של החיים, וכחברים אתם צריכים לחצות זאת יחד בשיתוף ובעזרה. אם הייתי מרגישה שהסיטואציה מסוכנת לא הייתי חושבת שצריך להישאר שם, אבל לא נראה לי מהצד שהמצב כל כך קשה. אנחנו בני אדם, וטעויות קורות, רק חשוב להבהיר וללמוד מהטעויות האלה, ואיך מתומדדים במצב לחץ, לעיתים תגובות כאלה קורות משום שלא רץ לא במוח מה עושים שבא ל"חנוק" משהו כזה ... כמו .. בסיטואציה שאתה חושב שהיא בלתי אפשרית, עזוב את המקום מידית, לך שתה כוס מים, תקרא לאשתך וכו'... זה משהו שכן צריך לצייד אותו בכך, שהוא מרגיש שאופק עוברת את הגבול והוא עומד להשתגע אפשר לעשות פסק זמן. אני לא יודעת למי מאיתנו לא הייתה הרגשה שעוד שניה הוא עושה משהו רע, צורח או מפליק... אבל לרובנו יש מנגנון שמנגד שמנתב אותנו להתנהג אחרת או לשנות סיטואציה. לי אישית קורה שאני עייפה מאוד, קשה לי להתמודד עם דברים ואני מרגישה איך הכעס בתוכי גואה.. אני מודה, לא הרמתי יד על הבת שלי מעולם וגם לא זרקתי משפטים "קשים " כמו שלו, אבל.... אני לא יודעת אם מצבים כאלה כמו שאני מגיעה אליהם לא יובילו אותו יום אחד למעשים כאלה, שנשמעים לי לא טובים אבל בהחלט לא נוראיים. לפעמים פשוט לנוח קצת , לקחת פסק זמן מהחיים ה"קשים" ... נותן כוחות, ולוא דווקא סדנאות או טיפול פסיכולוגי. דבר אחד בטוח, את צריכה להיות שם לעזור לו להתנתב, להעביר לו שהוא פוגע באופק הוא פוגע מאוד גם בך וגם במשפחה שלו הכה חשובה. להדהד לו בראש שהיא רק בת 3, שהיא לא חושבת בהגיון שלו ובגיל הזה עדין מותר לה, שהוא החזק והיא החלש, והוא צריך לשמור את העוצמות שלו לדברים חיובים. מבינה מאוד מה את עוברת, מצטערת שיש גם רגעים כאלה קשים, אבל עם חשיבה משותפת ותמיכה הדדית אפשר לשנות ולסייע.

hagaram

New member
וואוו, את מדהימה! כל הכבוד על הכנות

העצמית קודם כול!!!! לגבי עמית, כן, הוא צריך להבין שהוא חייב ללמוד לשלוט בכעסים שלו, למען כולכם!! לא קראתי את המשך השרשור, אבל אני מקווה שהוא הגיע רגוע יותר והצלחת לדבר איתו ולהבהיר לו כמה שהוא טועה ומה הוא מעביר לבנות ומלמד אותן!!! למה שאופק תהיה ילדה "נורמלית" אם אבא שלה "לא נורמאלי" ואני מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת הוא צריך להבין שהוא מודל בשבילה!!! נראה לי שאת מבינה את זה מספיק טוב בשביל להבהיר לו את העניין...

למעלה