הידי, קשה מאד לקרוא את ההודעה שלך
למרות שאני מורידה בפנייך את הכובע על הכנות. אני מקווה שעמית לא יפגע אם יוודע לו שכתבת על זה בפורום. כבר כתבו לך הרבה עצות טובות ומועילות, אני אוסיף את שלי: קודם כל, בהחלט נשמע שיש בעיה של שליטה בכעסים והרבה מאד תסכול. האם חלק מחוסר הסובלנות הזה מתבטא גם כלפייך, מלבד כלפי אופק? גם צעקות, וזריקת חפצים למשל, למרות שאינם פוגעים בך ישירות, יוצרים אווירה קשה של אלימות בבית. גם אם אין פיזית מכות (כמו שאמרת, "הוא לא אב מכה"). לצערי, אפילו "אינצידנט" אחד יכול להשפיע עמוקות על ילדה, ואווירה כללית של אלימות שאפילו היא מרומזת או מילולית, יש לה השפעה גדולה עלייך, על אופק וגם על דורון, למרות שהיא בינתיים בצד ה"אהוב". כולכם חייבים לעצמכם פתרון לבעיה הזו, כמה שיותר מהר, לפני שיגרם נזק שיהיה בלתי הפיך. לזרוק ילדה בת 3 על המיטה, לצעוק בפניה, לקלל ולהתפרץ כך זה בהחלט אווירה של אלימות. נשמע שקשה לו מאד, וכמובן שגם לך. כבר עכשיו קשה לו להתמודד עם התסכולים, וזה לא ילך ויהיה יותר טוב, אלא יותר קשה, ככל שהחיים נהיים מורכבים יותר, ככל שהבנות גדלות. אם לא תרכשו, יחד, יכולות התמודדות משותפות, כיחידה משפחתית אחת, עם כעסים, קשיי החיים והתמודדות רגשית, זה לא יפתר. אני לא יודעת אם סדנא זה הפתרון הטוב, השאלה הכי חשובה היא אם עמית מודע לכך שיש לו בעיה. אם כן - זו כבר התחלה טובה, ואם זה מפריע לו והוא מפחד בעצמו מתוצאות מעשיו, אז הוא בדרך הנכונה. אני מאמינה ומקווה שזה כך. אם הוא לא חושב שהוא עושה משהו לא בסדר ומאשים רק אותך ואת הילדות, אז הוא צריך איכשהו לעבור איזשהו תהליך של לקיחת אחריות, לא על כל המצב, אבל על חלקו, ובכך לקחת אחריות גם על הפתרון. לדעתי חשוב לנהל יחד שיחה ברוח טובה עד כמה שניתן, להדגיש שאתם יחד כמשפחה, ולא להאשים אותו. לנסות קודם כל להביע הבנה לקשיים שלו, אמנם לא לתמוך בהערה שלו שאופק לא ילדה נורמלית, אבל להגיד שגם לך מאד קשה, ולהרבה הורים הרבה פעמים קשה מאד עם ההתנהגות בגיל שנתיים-שלוש, והם עומדים לא פעם ולא פעמיים בקצה גבול הסבלנות שלהם. את יכולה לתת דוגמאות מאצלך איך את מנסה להתמודד ולנסות למצוא ביחד שיטות להתמודדות עם הקשיים, עד שתתחילו טיפול משפחתי או סדנא או כל עזרה מקצועית אחרת. למשל, להסכים כשהוא מרגיש שהוא ממש עומד על הקצה ועל סף התפרצות, הוא יוצא מהחדר לכמה דקות ועושה משהו שמרגיע אותו, או סופר עד 10, או כל דבר אחד שנראה לכם שיכול לעזור כדי לקחת פסק זמן. ואת צריכה לעזור לו בזה, לא להאשים אותו אלא לנסות יחד לשתף פעולה בפתרון שיקל על שניכם. לנסות להבין ממנו מה הכי קשה לו בהתמודדות עם אופק. מקווה שיהיה פתרון טוב לבעיה הזו, כי האמת שמאז שקראתי את ההודעה שלך אני מאד דואגת.
אני במסר אם את צריכה. אני גם בעד