כבד לי על הלב

Arfilit

New member
לדעתי -

להתחיל מאיש מקצוע, אחד על אחד (שניים על אחד, ליתר דיוק), כדי לברר את המקור לכעסים, את הנקודות הכואבות, את הדברים שמביאים אותו למקומות האלה.

lulyK

New member
גם לדעתי. איש מקצוע כזה

גם יוכל להפנות אתכם (אותו...) לטיפול מתאים יותר - אם יש כזה. גם טיפול אחד על אחד יכול להיות ממוקד בנושא ספציפי ותחום בזמן.

חושחושה

New member
גם לדעתי אחד על אחד, כי אני

חושבת שעמית במצוקה אמיתית, לא יודעת למה, אבל הוא לא מצטייר לי כאדם אלים, אלא כמישהו שמבין פתאום את"עול" החיים, ולא ממש יודע איך לתפקד, ויסלחו לי כל אלה שכותבים שאין דבר כזה ילד קשה, יש ויש, ויש ילדים שבאמת באופיים ועקשנותם יכולים לשגע פילים. צריך לטפל בהם אחרת, ובטח ובטח לא בעצבים, ואת זה, מה לעשות? לפעמים חייבים ללמוד! לא נולדים עם הידע הזה. שולחת לך חיבוק חזק, את מדהימה בעיני, גם הכנות, גם האומץ, וגם הרצון לטפל בדברים.

כל הכבוד לשניכם. באמת!

אני מסכימה עם ההצעה לתת לעמית לבחור את המסגרת המתאימה לו. אפשר גם להתחיל אצל פסיכולוג שאולי ימליץ על סדנה מתאימה.

אמאאור

New member
יופי של עדכון. ממשיכה את הקו שלי-

אני מכירה מישהי שעובדת בנס ציונה, גרינברגאית בכהשרתה, שמתמחה בסדנאות לזוגות. זו עבודה שיחתית + הפעלת גוף (נשימות, דמיון מודרך, מגע הדדי). מה דעתך?

יופי של עדכון

הייתי הולכת לטיפול במסגרת הזוגית, ואולי אח"כ ממשיכה גם לסדנת הורות. תתחילו מלפתור את מה שיש ביניכם, ובזה שתוכלי לתמוך בו בתהליך הלא קל שהוא אמור לעבור עכשיו.

Arfilit

New member
ומוסיפה עוד תובנה קטנה

העדכון שלך באמת משמח, כי הוא פותח דלת לפתרון קונסטרוקטיבי. אבל - שימי לב - שאת צריכה לקחת נשימה עמוקה כשאת הולכת איתו, כי יש מצב שיצאו בטיפול כזה דברים מאוד קשים. צריך להבין, מהבטן, שהתהליך הלא קל יעבור גם עליו, אבל בהחלט בהחלט גם עלייך. זה אולי להגיד את המובן מאליו - אבל חשבתי שחשוב להגיד בכל זאת.

היידי, לא הייתי פה כשהתנהל הדיון

ובכל מקרה חייבת להוריד את הכובע בפנייך על הפנייה הגלויה אלינו. שמחה לשמוע שעמית הסכים ללכת לייעוץ - חשוב שתלכו יחד אבל גם חשוב מאוד שהוא ילך לבד ויטפל בדברים שלו. אולי גם פגישה משפחתית עם אופק הייתה עוזרת. בכל מקרה חזקי ואמצי והמשיכי להיות מדהימה כזו.

hagaram

New member
לדעתי, טיפול אחד על אחד, אבל כזה

"ניתוח לב פתוח" ממוקד אני חושבת ששיטה התנהגותית תתאים כאן, בעיקר כי דרוש פתרון מיידי! אח"כ להיכנס יותר לעומק הדברים, אבל קודם כול ללמוד כיצד לשלוט בעצמו אני מאמינה בטיפול אינטנסיבי/ ממוקד/ אחד על אחד!

אלינה12

New member
שמחה לשמוע!

אני תמיד בעד סדנאות (אבל לא של שליטה בכעס, אלא משהו יסודי שיכנס לילדות שלו ולעוד דברים שנמצאים עמוק עמוק בפנים),אולי בגלל נסיון שסדנה עזרה ופסיכולוג אחד על אחד בכלל לא. אבל הכל תלוי ברצון של בן אדם לשנות משהו, ואם הוא ישנו,אז זה כבר לא משנה. בהצלחה!

למעלה