כבר איננו תמימים

LAYLA S

New member
זה לא סותר אחד את השני

זה שיהודי ערב והאיסלאם מקופחים פה והם צועקים על העניין הזה זה לא אומר שבאותו הזמן הם לא פועלים להגשמה עצמית אני לא צריכה להרכין את הראש ולסתום את הפה, כדי להצליח להגשים את עצמי אני גם אגשים את עצמי, וגם בחיים לא אוותר על הזהות האמיתית שלי ולא אתעלם מעוולות. בשום מקום גם לא קרה שיהודים (שלפחות אומרים שהם יהודים) מביאים יהודים אחרים לחיות תחת שלטון זר וממררים להם את החיים רק בישראל...

LAYLA S

New member
וזה גם הגיוני

שאין לך טלויזיה בבית כמו שאמרתי - אתה ניזון משמועות וסטיגמות ולא מידע אישי או מחקרי

ואולי האמת הפוכה?

אולי הטלויזיה היא שמציגה את הדברים באופן מוטה ומגמתי? אולי יש דרכים פחות ממוסחרות לקבל את המידע? כאילו... "כוכב נולד" ו"הישרדות" זה מחקר אנתרופולוגי?

LAYLA S

New member
כן, יש דרכים פחות ממוסחרות

להזיז ת'תחת, להניע את האוטו, ולנסוע למעברת קרית גת, או דימונה, או אופקים... (הבנת את הפואנטה) לחיות שם תקופה, להכיר את בני האדם שם, ולנסות לחיות את חייהם. תגיע לשם בלי פרוטה ותנסה להסתדר בכוחת עצמך. אז אתה תלמד איך חיים ה"פרזיטים" ש"ממומנים על חשבון המדינה".... אז תראה אנשים נוברים בזבל, אנשים שרבים על עבודות בודדות בלשכת התעסוקה, אנשים שנוסעים בטרמפים כל בוקר לעבודה ועדיין לא מצליחים לחיות בכבוד... אולי אז תבין...

את צודקת 100%! אני פשוט ל-א מ-ב-י-ן!!

לא מבין את מי שנולד במקום כזה, והביא בו ילדים, מתוך ידיעה שקרוב לוודאי כך הם יגדלו, להיות כמוהו........... זה כל כך אנטי טזה לאשכנזיות שגדלתי עליה........ שבעיניים שלי זה פשוט בלתי נתפס! הרי זו בדיוק היתה נקודת ההתחלה של אבא שלי. בדיוק במקום כזה הוא העביר את ילדותו ואת נעוריו, והמחשבה הראשונה שרצה לו כל יום בראש זה... איך יוצאים מפה?? איך לסדר את הדברים כך שהילדים שלי לא יעברו את אותו החרא שאני עובר?? וכל זאת בהנחה שהמקום הזה לא הולך להשתנות, ושאת אף אחד זה לא מעניין! אז הנה מה שהוא עשה: 1. כשהוריו ניסו להכריח אותו ללמוד בישיבה - הוא ברח מהישיבה דרך החלון. הוא חזר על הסיפור בוריאציות שונות בכל פעם שניסו להכריח אותו "לכבד" את הדרך שלהם. הדרך שהביאה אותם לאן שהביאה..... 2. הוציא במאמץ רב תעודת בגרות מלאה, בזמן שרוב חבריו לכיתה הלכו מכות ושיחקו "הקדרים באים" על חוף הכינרת (מאד רומנטי, דרך אגב..)..... 3. קנה במאמץ רב דירה באזור חיפה - אמנם לא מרכז הארץ, אבל גם לא טבריה. כבר עליית מדרגה - הילדים לא יעברו את אותו החרא, אלא חרא הרבה יותר מתון. 4. שינה את שמו הפרטי ואת שם המשפחה - לא תמיד כדאי שכולם ידעו מהיכן באת. ואת כל זה עשו גם לא מעט חברי ילדות שלו ממוצא "יהודי-ערבי". כל אלה הגיעו בערך להיכן שהוא הגיע בחיים. הערסים - נשארו שם בשמורת הטבע שלהם. כמו שאמרתי, המוצלחים יוצאים משם בסופו של דבר, ומי שנשארים זה הערסים. וזה לא הולך להשתנות, בכי או לא. מקום שכבר ידוע כשמורת טבע של ערסים - אי אפשר לשנות לו את התדמית ברגע אחד, וגם לא תוך שנות דור. מי שעתיד ילדיו חשוב לו - שלא יתפתה לקנות דירה במקום זול עם תדמית נמוכה.

ועוד משהו...

אל תקחי קשה מדי את הדברים. גם אני הגבתי בכעס בכל פעם שבאתי בטענות לאבא שלי על איזושהי עוולה שחשבתי שמישהו גרם לי, ו... שמעתי ממנו בדיוק את אותם הדברים. זה לא שהבכי לא מוצדק. הוא פשוט לא יכול לשנות את המציאות. אבא צדק.

LAYLA S

New member
הבכי מוצדק

למרות שהוא לא ישנה את המציאות. כי למציאות הזאת מישהו אחראי, והמישהו הזה לא ינוח על זרי הדפנה בזמן שקורבנותיו סובלים. צדק תרדוף....

צדק יש רק בכוכב צדק

ו"טובים ורעים" יש רק בסרטי ילדים. המישהו הזה לא ינוח על זרי הדפנה, זה נכון. הוא פשוט ימשיך לצבור הון ולצמוח, ואת הערסים (ואת המסכנים החפים מפשע שנולדו בתוך שמורת טבע של ערסים) הוא לעולם לא יספור.

LAYLA S

New member
כל "מזרחי" שלא הצליח בחיים הוא ערס?

זאת גזענות. כל אשנזי שלא מצליח בחיים (למרות שהיו לו כל האופציות להצליח) הוא פשוט עני, וכל "מזרחי" שלא מצליח בחיים הוא ערס שחי בשמורת טבע.... אם זאת לא גזענות, אז מה זה? אם אבא שלך היה נשאר עני, אז אתה לא היית נולד? הולדת ילדים זאת פריווילגיה רק של עשירים? אם הממסד הציוני-אשכנזי דפק אותך, וזרק אותך למעברה, בזמן שהוא קידם את עצמו, אז לא מגיע לך שיהיו לך ילדים? זאת היתה הכוונה? "להעלים" אותנו? לדלל את יהודי ערב והאיסלאם על מוות? אולי סוף סוף הבנו מה היתה המטרה שלהם.... לחיות כמו באירופה אלק... אתה אומר את כל מה שאני אומרת ואפילו נותן פה דוגמאות אישיות : אם אבא שלך שינה את השם "... לא תמיד כדאי שכולם ידעו מהיכן באת...." אתה בעצם אומר שעם שם כמו ישעיהו מנדלוביץ' אי אפשר להצליח, אבל עם שם כמו דן חרמש אתה תצליח יופי במדינת הציונים. אז אני מבינה שעם החלפת שמו, אביך קיבל כישורים חדשים, השכלה גבוהה, ונסיון חיים... שבעזרתם אימץ אותו הממסד לחיקו... אז סליחה שאנחנו לא רוצים להקרא דן חרמש, ואם זה בא על חשבון העובדה שלא נהיה טייסים ונשאר ערסים ב"שמורת הטבע" שלנו, אנחנו עדיין נעדיף את זה, משום שבניגוד למר ישעיהו מנדלוביץ' נותר לנו שמץ של כבוד עצמי, ואנחנו נשרוד כאן עם תרבותנו ושמנו האמיתי, תחת שלטונכם הגזען והנבוב, שמאדיר אנשים לפי שמם. וכן, אנחנו גם נתרבה ונביא עוד "ערסים קטנטנים" למדינה שכולה עוולה, רק לא נשכח לספר להם שפעם היהודים היו עם משגשג שאולץ לבוא למדינה הזאת ולחיות תחת שלטון אשכנזי גזעני, שמקדש את עצמו ורומס את שאר אזרחי הארץ עד שיעלמו או יהפכו להיות כמוהו.

הגזענות פה היא שלך בלבד...

"ערס" הוא מי שלמשל דאג באופן עקבי לשבור את קירות הזכוכית של בית הקולנוע החדש שעיריית טבריה בנתה לאזרחיה. או מי שמסתובב ברחוב ומחפש מישהו שאפשר להכניס לו מכות ולפרוק עליו תסכולים. או מי שחושב שכולם צריכים לשמוע אותו צורח על אשתו אחרי ששתה יותר מדי בירה... את חושבת שאני עובר לבדוק את שמו של ערס כזה? או מאיזו חמולה באו ההורים שלו? חמולת פולין או חמולת עיראק? ואולי דווקא חמולת חבר העמים? אלה מילים שלך ורעיון שלך, לא שלי: כל אשנזי שלא מצליח בחיים (למרות שהיו לו כל האופציות להצליח) הוא פשוט עני, וכל "מזרחי" שלא מצליח בחיים הוא ערס שחי בשמורת טבע.... זאת באמת גזענות בוטה, אבל זה אפילו לא קרוב למה שאמרתי. לא רק שלא טענתי שכל הערסים שייכים לאותה עדה, אפילו לא קישרתי בין "ערסים" ל"עניים". כל עני הוא ערס? כל מי שאינו "מסודר כלכלית" חי בתחושה ש"לא הצליח בחיים"? (הגדרה מאד יחסית) מה זאת אומרת "הולדת ילדים זאת פריווילגיה רק של עשירים?" נתחיל מזה שהולדת ילדים זו בהחלט פריבילגיה! מי שאינו מסוגל או אינו חושב שהוא מסוגל לטפל בצאצאים שיביא ולהביא אותם למצב שבו הם יוכלו להיות מסודרים ומאושרים (לא "עשירים" אלא שמחים בחלקם) - אז בדיוק! שלא יביא ילדים!!!! (ואשמח אם גם לא יבוא בטענות לאף אחד אלא יטפל קודם כל בעצמו - לבד!!) מה השטות הזו על "הממסד הציוני-אשכנזי דפק אותך, וזרק אותך למעברה, בזמן שהוא קידם את עצמו" מה זה "קידם את עצמו"? מי זה "עצמו"? איך בדיוק המדינה מרויחה משמורת טבע של עוני וערסיאדה? זו כבר יותר מאנטי-ממסד או גזענות נגד אשכנזים - זו פשוט אובססיה שלך! אם זה אכן היה כך - הרי שעד היום היית את ומשפחתך חיים במעברה! לפלסטינים עשו את זה. לא ל"מזרחיים". והנה מה ש*כל כך* חיכיתי לשמוע: "אז סליחה שאנחנו לא רוצים להקרא דן חרמש, ואם זה בא על חשבון העובדה שלא נהיה טייסים ונשאר ערסים ב"שמורת הטבע" שלנו, אנחנו עדיין נעדיף את זה, משום שבניגוד למר ישעיהו מנדלוביץ' נותר לנו שמץ של כבוד עצמי, ואנחנו נשרוד כאן עם תרבותנו ושמנו האמיתי, תחת שלטונכם הגזען והנבוב, שמאדיר אנשים לפי שמם. וכן, אנחנו גם נתרבה ונביא עוד "ערסים קטנטנים" למדינה שכולה עוולה, רק לא נשכח לספר להם שפעם היהודים היו עם משגשג שאולץ לבוא למדינה הזאת ולחיות תחת שלטון אשכנזי גזעני, שמקדש את עצמו ורומס את שאר אזרחי הארץ עד שיעלמו או יהפכו להיות כמוהו." נו כמובן.... החמולתיות בהתגלמותה..... את נולדת כאן, לא? כשנולדת, קיבלת מייד תעודת זהות ציונית למהדרין, שהונפקה ע"י המשטר הציוני. מה לעזאזל הקשר בין "כבוד *עצמי* לבין שם גלותי שהיה פעם לסבא שלך באיזו מדינה אחרת? את מתגאה בדיוק במה שכל אדם חופשי היה יוצא נגדו: התפיסה כאילו הדרך "לכבד" את האבות, היא לחיות בדיוק כפי שהם חיו. לנהוג בדיוק כפי שהם נהגו. להתקבע בדיוק כפי שהם התקבעו. למרות שהזמנים והמציאות השתנו. איפה בכלל חופש הבחירה שלך? מישהו בקהילה החמולתית שלך נתן לך את הזכות להיקרא "דן חרמש"? כדי שתוכלי לצאת מהשמורה ולהצטרף למצליחים? לא! כי בשמורת הטבע שלך תיחשבי "משתכנזת", ולעולם לא תוכלי לחזור לשם. כל זה בזמן שבמרכז הארץ, היכן שאין זכר לחיים בחמולות, תיחשבי עוף מוזר. מקובע. מתבדל. מדוע שמישהו מהם ירצה להשקיע בך אם ממילא תכני אותו "גנב"? וברצינות: את באמת חושבת שלא היה פולמוס כזה לגבי השמות והמנהגים, גם אצל אשכנזים? היה גם היה. הממסד הציוני הרשע לא הכריח אותך לקרוא למשל את הסיפור הקצר "יד ושם", בו סבא זיסקינד נעלב עד עמקי נשמתו על כך שבנו אינו מוכן לקרוא לנכד בשם "מנדל'ה" על שם אביו שנרצח בידי הנאצים?

גם בשום מקום יהודים לא "פינו" יהודים...

כך שהרבה תהליכים הם ייחודיים לישראל, ואפילו מובילים בעולם כולו......... אף אחד לא דורש ממך לסתום ת'פה ולהתעלם מעוולות... להיפך! אף אחד חוץ ממי שחווה על בשרו את העוולות, לא יכול לפעול מכל הלב כדי לתקן אותם! אבל בכל פעם שתנסי לנכס את העוולות לעדות הערביות ולהאשים את עדות יוצאי אירופה בגרימת אותן עוולות - תקבלי בחזרה בכי נגדי של אשכנזים שגם הם חוו עוולות מפלציות אך למרות זאת החניקו את הבכי. פתיחת תיבות פנדורה זהו תהליך מורכב וקשה, ואפילו הכרחי אם רוצים לקיים כאן חברה נאורה. על זה אין ויכוח - אבל אל תתפלאי שלא כולם יקבלו בברכה בכי-חד-צדדי כמו שלך.

LAYLA S

New member
נו זה בדיוק מה שאמרתי לך!!

המדינה הזאת היא לא כמו שום מדינה אחרת, אז אל תביא לי שום מדינה כדוגמה! החניקו את הבכי? איך? ע"י זה שהם מצאו במי להתעלל ועל מי להתנשא? זה לא בכי חד צדדי כמו שלי... זאת הטלת אשמה על הממסד הציוני-אשכנזי של גרימת עוול לכל מי שלא דומה לו! אתה מצפה שאני אחייה את הקיפוח, יבין אותו, אלמד אותו, אבל לא אדבר עליו? אין סיכוי. ליהודי ערב והאיסלאם יש חשבון ארוך עם הציונות, ועד שהיא לא תתעשת, תודה במעלליה, ותפעל לאפלייה מתקנת אמיתית, תהיה לה בעיה איתנו, כי אנחנו לא נשתוק. אף אחד לא יגיד לי לשתוק כשהקשישים בני ערב עניים מרודים כי כל החיים לא היה להם איפה לעבוד, אבל להם לא יתנו תוספת כספית, בזמן שלקשישים ניצולי השואה מעלים את הקיצבה, כי הם מסכנים. במה שונה קשיש ניצול שואה עני מקשיש יהודי-ערבי עני שהממסד הישראלי גנב לו את הכסף? אם אתם רוצים לשחק ב"מי יותר מסכן" אז תלכו עם זה עד הסוף! למי הממסד גנב פה ילדים ומכר אותם לכל המרבה במכיר כדי להתעשר? למי הממסד עשה סרטן בניסויי הקרנות? את מי דרדרו לשפל ע"י עקירה ממקום משגשג והשלכה לאיזור שכוח אל? למי? ואני מדברת על מה שעשו ועושים יהודים ליהודים! לא גויים שרוצים להשמיד את עם ישראל באשר הוא! אז לקשישים שלנו לא מגיעה העלאה בתקציב אחרי כל מה שעבר עליהם? אתה טוען שהאשכנזים עברו עוולות מפלצתיות אבל החניקו את הבכי? החניקו? הרי כל מילה שניה בתקשורת לגבי יהודים, ציונים או ישראלים קשורה בשואה! הם לא מפסיקים לדבר על זה! הם לא "החניקו את הבכי"... הם עדיין באים בדין ודברים לגרמניה, עדיין מקבלים כספים מהם, עדיין מנפנפים באנטישמיות בכל פעם שמישהו יוצא עליהם... והכי מצחיק שהם עדין סוגדים לתרבות המערבית... עדיין מאמינים בעליונות מערבית על כל היתר... מאוד מוזר.

אשכנזים שהחניקו את הבכי...........

לא מדובר בהתנהלות של נציגי המדינה והדיפלומטים מול גרמניה ואירופה. אלה לא ה"אשכנזים" אלא עסקנים פוליטיים. זו את שעושה קשר מעוות שקרי ולקוי בין השניים. אולי זה מה שיעזור לך להבין את הנקודה: האלבומים הראשונים של אביב גפן היו סנונית ר-א-ש-ו-נ-ה של בכי אשכנזי בפריים טיים. זה שעד אז פשוט הוחנק ונשמע רק בחדרי חדרים, כי "בכי" היה בושה. סימן ללוזריות. זוכרת איך המבוגרים התייחסו אליו? פחדו שיקלקל להם את הנוער? את כל מה שהשיגו? והממסד השולט? היה אדיש אליו בדיוק כמו שהוא אדיש לבכיינים המזרחיים. הממסד פועל ממניעים כלכליים בלבד. מה שאין בו פוטנציאל ריווחי - הממסד לא ישקיע בו לעולם. התופעה שבאירופה החלה שניים-שלושה עשורים קודם (ודעכה בסופו של דבר, כי כולם הבינו שבכי לא מביא שינויים) - הגיעה לכאן עם אביב גפן, ו....... דעכה.

respecta1

New member
יהיה לזה מהרצליה יותר קל, אבל גם זה מירוחם

ללא ספק ב100 אחוז יכול.

respecta1

New member
ואגב

זה נכון גם אם הילד בהרצליה מהמעד הבינוני הוא מזרחי, וזה מירוחם הוא אשכנזי.

אם במקרה הילד מירוחם אשכנזי אז זה יהיה נכון

לגביו באותה מידה. הבעיה היא לא שהשיטה מפלה מזרחים/יהודים-ערבים בכוונה. הבעיה היא שמלכתחילה ריכזו את רובם בפריפריה ואת האשכנזים הרבה הרבה פחות. אחרי זה הדרך מאד קצרה- את התקציבים מקבלים אלה שקרובים לצלחת (למרכז) ונגמר הסיפור. אני לא מדבר על האם הילד מירוחם ב-100% יכול. אני לא מדבר על יכולות ועל פוטנציאל. אני מדבר על המציאות בשטח, כפי שמתווה אותה המדיניות החברתית והכלכלית. מציאות שבה כל פלוץ בינוני (סליחה) משכונות צמרת במרכז יכול להצליח כלכלית , ואילו מהפריפריה יצליחו רק המצויינים ביותר- זאת מציאות פסולה. כי שני אנשים שווים עם אותן יכולות בינוניות, אחד משם ואחד משם, לא יצליחו אותו דבר בחיים.

respecta1

New member
מציאות פסולה שנמצאת בכל העולם

יש הרבה יותר סיכוי לילד שנולד בשכונה אמידה בניו יורק מאשר לילד שנולד בעיר קטנה בטקסס. ויש יותר סיכוי לילד שנולד בשכונה טובה בפריז מאשר לילד שנולד במקום לא משהו במרסיי.. ואין קשר בין זה לבין אפליה.. ככה העולם עובד חבוב.

בטח שזה קשור לאפלייה חבוב, אפליה כלכלית

ההוכחה לזה היא מאד ברורה:יש מדינות שבהן הפערים האלה קיימים הרבה יותר (ארה"ב וישראל למשל) ויש כאלה שבהן הם קיימים הרבה פחות (שוודיה ופינלנד למשל). כל השאלה היא מה אתה עושה עם המדיניות הכלכלית.

respecta1

New member
ובארצות הברית זה בגלל אפליה כל שהיא?

מי גר בערים הקטנות בטקסס? לבנים נוצרים

זה בגלל מדיניות כלכלית שבה האולטרא-עשירים

(שרובם הגדול הם "במקרה" לבנים) רוצים להעשיר את עצמם עוד יותר מהעוגה הלאומית על חשבון העניים. אגב מה קשור ערים קטנות בטקסס? מי אמר שבערים קטנות בטקסס הם דווקא עניים? מה דעתך על ערים גדולות בלואיזיאנה? ניו אורלינס למשל? מה קורה בעיר כזאת כשמגיעה סופת הוריקאן? איזה רובעים נפגעו בעיקר ומי פחות? איפה השחורים גרים ואיפה הלבנים? ולמה אחוז השחורים כל-כך גבוה באוכלוסית בתי הכלא האמריקאים? אני לא חושב שמישהו יושב שם למעלה וחושב איך לדפוק את השחורים. אבל יש כאלה שמרוויחים משימור יחסי הכוחות הכלכליים (שמקורם בתקופה הקולוניאלית), והם עושים מה שאפשר בשביל לשמר אותם.

למעלה