כבר איננו תמימים

respecta1

New member
האחוז השחורים בבתי הכלא כל כך גבוה

מהסיבה הפשוטה שהם התחילו מנקודת פתיחה של עבדים חסרי דבר והיום כיוצא מזה רובם חיים בשכונות מצוקה ומקומות שקשה מאוד לצאת מהן..איפה שיש עוני יש פשע.. לגבי השאר.. שוב, אין קשר בין זה לבין אפליה

../images/Emo45.gif

נו אחלה, אבל למה כל-כך קשה לצאת ממשהו שנגמר לפני 150 שנה? זה המון זמן. כי המדינה לא דואגת לשנות את המצב מבחינה כלכלית. זה נוח לכל המיליונרים ששולטים בארה"ב.

בוודאי שאתה צודק. אבל נשאלת השאלה

איך הרעיון הציוני קשור לזה בכלל? ומה הקשר לעדות? היחידים שבאמת מופלים כאן כרגע ויכולים לקשור זאת בצדק לציונות הם הערבים.

כי כל ההחלוקה הגיאגרפית בארץ קשורה לעדות

וללאום. ההתישבות הציונית התבססה מתחילתה (ואני מדבר על התקופה בה היא היתה כמובן אשכנזית) בעיקר במישור החוף, מלבד מובלעות בעמק יזרעאל והחולה. ב-48 היו אזורים שדאגו יותר "לנקות" מערבים (מישור החוף) ואזורים שפחות (הגליל והנגב), רוב תפוצת רעיון עידוד הההגירה היהודית ממדינות ערביות היה מאוחר יותר, והיה ממניעים, איך נגיד, אינטרסנטים, שמטרתם היתה להקטין את אחוז הערבים המוסלמים והנוצרים באוכלוסיה, ולהסתמך פחות ופחות על שירותי העבודה שלהם. מרבית המהגרים יהודי ערב נשלחו לפריפריה (מלבד המובלעת הגדולה של יהודי עיראק ברמת גן). זאת היתה נקודת הפתיחה הקשה והלא שיוויונית. ומכאן מתחיל מאבק על שינוי יחסי הכוחות הכלכליים מול המשך הסטאטוס קוו. והמאבק הזה, בגלל נקודת הפתיחה האתנית, הוא כבר לא רק כלכלי נטו אלא גם אתני.

כשאתה מדבר על שירותי עבודה...

באיזה שירותים מדובר? זה נשמע די דומה לתהליך הגלובליזציה של היום........ בניית מפעלים במדינות עולם שלישי היא, איך נגיד, אינטרסנטית לא פחות............. או כמו שאומרים באשכנזית מדוברת: כל קשר הוא אינטרסנטי...

LAYLA S

New member
עופר

אתה בא להגיד לי שאתה לא יודע למה הציונים העלו בכוח את יהודי ערב והאיסלאם לפה? אתה רוצה להגיד שאתה לא יודע שהם לא תיכננו לעשות את זה, אלא לא היתה להם ברירה? הרי זה השורש של הגזענות פה, מכאן הכל התחיל! איך תבין אותי אם אתה בכלל לא מכיר את ההסטוריה שלי?

"העלו בכוח"? לא מסתדר לי...

קשה להאמין שלישראל היתה דריסת רגל בכל העולם הערבי, ושהיא יכלה לעקור בכוח 800,000 איש ואישה מבתיהם, ועוד תוך כדי התנגדות.. סביר יותר להניח שהיו בקרב ראשי הציונות גם גזענים קטנים שקיוו להקים כאן מדינה אירופית, אך הם נאלצו להיכנע לתכתיבי המציאות והבינו שלא תהיה להם ברירה אלא להביא לכאן יהודים מכל הקשת העדתית. ואני כמובן שמח מאד, אחרת הייתי צריך להיחנק עם סלט רומני וצ'ורבה עד היום
לא יזיק כמובן לדעת מה בדיוק קרה כאן, ולא יזיק לחשוף עוולות שנעשו - אבל לי אין שום אפשרות לחשוף משהו שלא הייתי חלק ממנו.

LAYLA S

New member
דווקא הסלט הרומני והצ'ורבה

הם עוד בסדר יש מאכלים הרבה יותר מפחידים... כן עופר, הם העלו בכוח. יהודי ערב והאיסלאם לא ממש ברחו מארצותיהם (חלקם הקטן כן), אלא הובאו לפה בכל מיני מינפולציות ציוניות. כל מה שאמרת על ראשי הציונות, זה לא "יכול להיות", זה בדיוק מה שהיה. יש לך אפשרות ואת כל הרשות לחשוף את כל מה שהיה פה, גם אם אתה לא היית חלק ממנו... הרי ברור לך שאני לא נולדתי אז בכלל... אתה, כאדם פשוט (לפי מה שסיפרת על אבא שלך), צריך להיות חלק מאיתנו, ולא חלק מהרשעים, והמוצא שלך לא משנה. מי שרודף אחרי הצדק, צריך להשתייך אליו בכל מחיר.

אני מתכוון לשירותי העבודה השחורה שלהם

עבודה שתחליף את הערבים הפלסטינים בערבים "פון אונזערע". כוח עבודה זול, שלא יעשה לנו אנתיפאדה. בטח שבנית מפעלים בעולם השלישי היא אינטרסנטית. לתעשיין שרגא ברוש אין כל מחוייבות מלבד לחשבון הבנק שלו. אבל כאשר אנחנו מחפשים סיבות להבדלים הכלכליים הגדולים בין צאצאי יהודי ערב לצאצאי יהודי אירופה כיום, ומגלים שאבות הציונות שדיברו גבוהה גבוהה על קיבוץ גלויות ומדינה יהודית של "כל" היהודים, ובסופו של דבר הביאו הנה את יהדות ערב כדי לנצל אותם כלכלית כמו שעשו לפלסטינים, אז עולה השאלה האם ההנהגה הציונית האשכנזית באמת רצתה מדינה לכל היהודים, או שרצתה מדינה ליהודי אירופה, שבה בסופו של דבר יהודי ערב יתקבלו פשוט על מנת למלא פונקציה כלכלית. האם הדיבורים הגבוהים של האידאולוגים הציונים היו כנים, או שבסה"כ הכל היה כמו שאתה אומר אינטרסנטיות של בעלי מפעלים שרוצים להרוויח עוד קצת, ומעבירים את המפעל לעולם השלישי בשביל לשלם שכר נמוך יותר. בשביל לשבור את התוצאות הכלכליות של מציאות שהחלה כמציאות מפלה על רקע אתני, והתחזקה והסתבכה ברשת של בעיות של מיקום גיאוגרפי וחינוך, צריך החלטות כלכליות ואידאולוגיות נוקבות שיתקנו את תוצאות הפער אקטיבית, החלטה "להפסיק להפלות" לא מספיקה.

לפי דבריך, הקיפוח אינו על בסיס עדתי אלא

זוהי אפליה קדומה על בסיס מיקום גיאוגרפי, שפשוט מנציחה את עצמה. השאלה היא איך מקדמים שיויון הזדמנויות - שהרי הבסיס לכל יוזמה שהיא הוא בעיקרו כלכלי.

LAYLA S

New member
זו לא "אפליה קדומה"

זאת אפליה שהתחילה לפני 60 שנה בסך הכל, זה לא נחשב לקדום. האפליה היא לא על בסיס מיקום גיאוררפי, ניסו ועדיין מנסים למחוק פה את הזהויות של כולם, ולהנציח את הזהות האשכנזית כזהות היהודית היחידה בישראל ובעולם. מי שמוכן לקבל עליו את הדין, עלול להתקבל על החברה השלטת כ"מתקדם" יותר מיתר אחיו. כל היתר צפויים להדחק לשוליים (במציאת מקום עבודה נחשק, בסיווג הבטחוני לצה"ל, בקבלה למקום מגורים במקומות שדורשים ועדת קבלה ועוד...) העניין הדמוגרפי הוא רק נספח לאותו קיפוח - בגלל שיהודי ערב והאיסלאם נחותים מאיתנו, עדיף לשכן דווקא אותם באיזורים נידחים בתואנות שווא, ולא לדאוג לפתח את האיזורים הללו במשך 60 שנה, ואת אחינו האשכנזים נשכן באיזורים טובים הרבה יותר, שתהיה להם הזדמנות לשגשג ולהתעשר בזמן הזה - ככה בונים שכבה עדתית עשירה וחזקה, ושכבה בינוניות וענייה שמורכבת מעדות אחרות. ברור שזה שגר באיזורים הנידחים מקופח פי כמה מכל היתר שגרים במרכז הארץ (למרות שגם אותם מסגיר שם משפחתם, וגם להם יהיו בעיות עם הסיווג הבטחוני...), אבל אלו שגרים בפריפריה יסבלו פעמיים - גם בגלל אפלייה על מוצא עדתי וגם בגלל שהם חיים באיזור מדכא כלכלית, חברתית, ערכית ומוראלית. לאנשים האלו אין שום דרך להתקדם בחיים, כי אין להם מקומות עבודה (ולהשכיר דירה במקם אחר זה סתם טפשי - לא יקבלו אותם לעבודה נחשקת בגלל המוצא, אז הם ירוויחו שכר מינימום, ובו זמנית הם יאלצו לשלם הון עתק על שכר הדירה... לא משתלם), אין להם גישה כמעט למוסדות הלימודים הגבוהים (כי אין בגרות מתאימה, אין כסף, אין עבודה... מעגל שלא מסתיים, ולא מגיע להם בונוס כספי על עושק ורמיסה של שנים בדרום), אין פרוטקציות, כי כאמור, פרוטקציות הן נחלת הממסד הציוני-אשכנזי, ואלו לא אנשים שקרובים אליו אפילו קצת, אז מה נשאר? זאת לא אפלייה על בסיס מיקום גיאוגרפי. האנשים האלו הגיעו, בין היתר, לאיזורים הספציפיים האלו בגלל אפלייה! היא היתה פה קודם. איך מקדמים? נותנים מלגות לאוניברסיטה ויוצרים מקומות עבודה בדרום.

שוב פעם..

זהות אשכנזית זה יידיש, הורה, נגינת כלייזמרים, ריבת פטל, מוצארט כמודל לחיקוי, וסנדלים עם גרביים. באשכנז לא היה חומוס בטחינה, קבאב, אחלה ויאללה, וזמרות כמו שרית חדד לא היו זוכות שם להצלחה, בטח לא לפני 60 שנה. חלק מהמנטליות שצמחה באירופה - שאני שמח שאומצה כאן - מתרכזת בפרקטיקה. לא "מה אין" אלא "מה אפשר לעשות כדי שיהיה". זאת בניגוד למנטליות המזרחית (שמה לעשות, אני מכיר גם אותה לא כ"כ רע), שמתרכזת ברומנטיקה, נוסטלגיה וקינה על מה שהיה יכול להיות אך לעולם לא יהיה עוד. למדינה צעירה מתאים ופרודוקטיבי יותר להתרכז בפרקטיקה, כמו ש-מה לעשות- עשו אז באירופה, ולא לקונן על מה שכולם קיוו שיהיה, אך לא יהיה עוד (ובבחינה מדוקדקת המסקנה היא שמעולם לא יכול היה להיות).. דרך אגב, זוכרת מה אמרתי על תחרות בלתי נמנעת? המוסיקה הערבית ניצחה כאן בנוק-אאוט את ההורה, וזה עוד בתנאים בלתי הוגנים כשהממסד באמת נתן עדיפות להורה. הבנת את הכוונה? בכי לא עוזר, אבל גם תנאים בלתי הוגנים לא יכולים בטווח הארוך למנוע את הבלתי נמנע.... אם הערבית תיתפס כנחשקת - שום ממסד לא יוכל למנוע ממנה לחלחל לכאן. כל עוד היא לא נחשבת ככזאת - היא תימצא בירידה.

LAYLA S

New member
זהות אשכנזית

זה בדיוק מה שאמרת, ואני לא מבינה מה ניסית לומר פה. זה המודל עליו הם רוצים שאנחנו נתבסס, מהתרבות המוזיקלית שהם משליטים פה - קונצרטים מערביים רבים בכלי התקשורת, או ריקודי הורה על המסך בערוצים המובילים, באופן שוטף ובעיקר בחגים ומועדי ישראל... למרות שקומץ אנשים מעוניינים לשמוע את זה, דרך השלטת המאכלים האשכנזיים המסורתיים בחגים (כאלו שאפילו אתם מתבעסים לאכול) כמו גפילטע או חזרת, שהממסד כופה על שידורי הטלויזיה בכל חג ולא מותיר מקום ל"חומוס" או ל"פלאפל", ועד צה"ל - בכל החגים יאכילו את החיילים במאכלים אשכנזיים, וכאשר הם ימותו בקרב ישלחו את הרב הצבאי הראשי האשכנזי שיגיד קדיש על כווווולם, וביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל שוב אנחנו נאלצים לשמוע את הקדיש בסגנון האשכנזי, למרות שהרוב פה הוא לא כזה.... למה? כי יש פה כפייה אשכנזית. אני לא יודעת מה אתה יודע על המנטליות הערבית ומאיפה אבל בגלל זה אומרים שלנו יש נשמה, ולכם אין כלום - לא אוכל, לא תרבות, לא שפה עשירה, לא חיי חברה, לא משפחתיות... אם ככה אתה רוצה לחיות, אז יופי לך, אבל למה אני צריכה לסבול? למה כשהייתי בגיל ההתבגרות החברים האשכנזים שלנו תמיד רצו להיות איתנו כי היה להם רע לבד בבית עם הכלב, כשאף אחד לא דואג להם? זה הכי קל לבוא ולהתנשא מעל אחרים ולחזור על המנטרה - ".... ככה היה באירופה...." אבל מה שהיה באירופה לא מתאים לפה, ומי שמתעקש ליישם את זה פה חי עם רגשי נחיתות. זאת המציאות. אתם חייבים להפסיק להיות זרים ולהתחיל להטמע בחברה, וחייבים להפסיק לכפות על הכלל את מה שאתם, כי הכלל לא מעוניין להיות אירופאי. אתה שוב לא מבין - כל עוד לא יהיה איפה ללמוד ערבית או מוזיקה ערבית, אף אחד לא יכיר אותן! אז איך העם יבחר בזה?? כל עוד ימשיכו לטפטף לעם שיהודי ערב הם "מזרחיים" ולא ערבים, כי ערבי זה נחות, זה האוייב הרשע, אף אחד לא ירצה להיות ערבי! ככה עובדת שטיפת מוח!

LAYLA S

New member
הוא לא יכול ב100%

הוא יכול להשתדל, הוא יכול לנסות ואם הוא יהיה מספיק ערמומי, אולי הוא גם יצליח אבל המציאות משנות ה-50 ועד היום מלמדת שהתיאוריה שלך לא נכונה.

המוצא שלהם לא מעניין אף אחד פרט לך

נראה מישהו מהם שר שירים ביידיש לילדיו, ומספר להם כל הזמן ש"הממסד דפק אותנו". הם הרי לא יביאו אפילו ילד אחד לעולם מבלי שיחשבו מראש שיש להם אפשרות להבטיח את הצלחתו. להם, ולא "למדינה". הם יודעים היטב שהכסף צריך לזרום מהם למדינה ולא להיפך, אחרת המדינה פשוט תפשוט רגל. רק אצל עלוקות הכסף זורם בכיוון ההפוך. הם לא יבכו ש"אם לא היינו משלמים מס הכנסה שהולך לאשכנזים, הבן שלי היה עכשיו באוניברסטית הארווארד - אנחנו דורשים פטור ממס הכנסה" אלא יביאו לעולם ילד אחד או שניים, במקום ה- 4 שתכננו כשהיו צעירים. ככה זה כשמכירים את הכללים ומחשבים הכל בהתאם להם, ולא "כמו שאבות אבותינו עשו".

LAYLA S

New member
כבר הסברתי לך

למה הם לא שרים ביידיש. ואני מצטערת, אבל אתה עוד נפגע של הממסד הציוני-אשכנזי. אתה מדקלם בדיוק את מה שהם אומרים כל הזמן בשביל להתנער מאחראיות. הבתים האשכנזיים לא יותר טובים מכל היתר, הם רק יותר מקומבנים עם המערכת הגזענית-ציונית-אשכנזית שלהם, לכן גם לילדים שלהם יהיה הרבה כסף... אני לא מאמינה שאתה מכיר הרבה לא אשכנזים, אם אתה מרשה לעצמך לומר שהעובדה שרוב יהודי ערב או האיסלאם הם עניי ישראל, אומרת שהם בורים שלא יודעים להתנהל ולחנך את ילדיהם להצלחה (זאת למרות שבארצות מוצאם הם היו בדרך כלל אנשים מאוד עשירים) אחרי זה שואלים למה שונאים את הממסד הציוני-אשכנזי, או בכלל את כל מה שמזכיר אשכנזיות.... אם אתה מזלזל בי, אני אזלזל בך בחזרה. ככה העולם עובד.

ארצות מוצאם היו דיקטטורות שטוב להתנער מהן

ואם רוב יהודי מדינות ערב היו מאד עשירים, הייתי מצפה מהם לעמוד על קבלת רכושם בחזרה. אלא שכידוע לך, במדינות האלה אין ומעולם לא היה עם מי לדבר. היהודים נטשו את הקלאן? הם בוגדים. אין להם שום זכות על רכושם. אני מדקלם? ואיך לא? הרי את מדקלמת את כל מה ששמעתי ממי שהאשימו את כל העולם במצבם, במקום לקחת אחריות אישית. אגלה לך משהו - גם לאבא שלי יש בטן מלאה כלפי הממסד של שנות ה- 50 וה- 60. אלא שהוא לא סיפר לי על כך בילדותי. בשביל מה לגדל דורות שלמים על קינה? כדי להנציח את הקינה? הוא הקריב את ההקרבה, כמיטב המסורת האשכנזית הידועה, וגם לא בכה על כך - והיום הכסף זורם ממני למדינה ולא להיפך.

LAYLA S

New member
אתה היית מצפה מהם???

למה מדינת ישראל מתערבת לטובת הרכוש של יהודי גרמניה אבל לא מתערבת לגבי הרכוש של יהודי ערב, שהיא בעצמה גנבה? עכשיו העם אשם? לא מדיניות הממשלה? יהודי עירק לא בגדו באף אחד, ממשלת עירק והציונים-אשכנזים בגדו בהם וגנבו להם את הכסף, כנ"ל לגבי יהודי מרוקו, שעשיריהם תרמו ים של כסף למדינה הציונית, כסף שנגנב ע"י הממסד לשימושו הפרטי, ולא הגיע אפילו לעם, שלא נדבר על יהודי מרוקו. אתה רואה שאתה לא יודע כלום? אתה באמת חושב שמישהו סיפר לי את כל מה שאני יודעת? הרי הם מתביישים בעצמם! הם מתביישים בחוסר היכולת שלהם לומר לממסד לא! הם מתביישים שהם האמינו בתמימותם שכל ישראל אחים! מי יספר לנו דברים כאלו? אלו אנחנו, בדור הזה, שהתחלנו לזקוף את הגו ולהרים את האף, כשחיפשנו את התרבות האמיתית שלנו ולא מצאנו אותה בארץ שאמורה להיות שלנו! לא ההיפך.... אתה ממש גיבור... בוא נראה איך היית מצליח אם שם המשפחה שלך היה ביטון או חג'ג'... או שגם את שם המשפחה יהודי ערב ןוהאיסלאם צריכים לשכנז בדרך לקידמה....

למעלה