כל ההודעות המשורשרות מטה: פנו לפורומים אחרים-

reembel

New member
נזיקין בצבא

נפצעתי בחמישי האחרון בידי באגודל שמאל, נחתכתי בעת תורנות במטבח, נשברה לי צלחת ביד. התוצאה: חתך עמוק, 5 תפרים, זמן הורדה 12 ימים, השבתה מוחלטת, כאבים הולכים וחוזרים, אני לא יודע עוד מה תהיה ההחלמה לאחר הורדת התפרים. אפשר בגין זה לתבוע כספית את הצבא? מכל סיבה אפשרית, סבל, אי נוחות, צלקת וכד'. אם כן, איך? דרך עו"ד? פרקליטות צבאית?

benda2109

New member
שאלה תעבורתית

שלום, אני מחפש תשובה לשאלה קצת מוזרה (היה לי ויכוח עם חברים) האם בעל רכב שנותן את הרכב לחבר והאחרון מבצע תאונה (בין אם היה שיכור ובין אם לא) - האם ישנה איזושהי אשמה גם על בעל הרכב? תודה על כל עזרה אני אשמח למקור מסומך שיוכל לענות לי על השאלה (אם תפנו אותי נגיד לציטוט בחוק או לאתר שעוסק בנושא)

elias72

New member
המלצה

שלום אני אחרי 2 תאונות עבודה עבדתי כפועל יצור רצתי המלצה לעורך דין תותח בתחום נזקי גוף

צאלמער

New member
שאלה בדיני עבודה

אני עובד במשרה של שעתיים וחצי מלאות ואח``כ הפסקה של 25 דקות ואח``כ עוד שעתיים וחצי מלאות (על ההפסקה הזו אני מקבל משכורת) אח``כ יש לי הפסקה של שעתיים (עליהם אני לא מקבל משכורת) ואח``כ אני עובד עוד שעתיים מלאות (כל השעות הן לא קלנדריות אלא מלאות), הבוס שלי רוצה לחייב אותי להשאר בשטח העבודה בזמן ההפסקה הראשונה (25 דקות) בתואנה שהוא משלם לי על הזמן הזה, ומצד שני אני לא עושה כלום בהפסקה הזו חוץ מלחלום ולשתות משהו, שאלתי היא האם זכותי לצאת מהעבודה בזמן ההפסקה, או שזכותו של הבוס לדרוש ממני להשאר בשטח העבודה?

urielp

New member
בית משפט לתביעות קטנות: איך מציגים סרטון

כעדות? מה נהוג? האם ניתן לצרף לכתב התביעה CD עם הסרטון? זה מקובל? האם מקובל לבוא עם מחשב נייד ולהציג את הסרטון ביום המשפט, מול השופט? האם צריך לבקש אישור קודם לכן / לציין בכתב התביעה שברצוני להציג סרטון בעת הדיון? האם יש לצרף CD גם לצד הנתבע?

אני לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה

אבל אני חייבת עצה של מישהו שיודע מה אפשר לעשות מבחינה משפטית! אתמול הלכנו קבוצה של כ-10 אנשים בני 19-21 לאיזה דאנס בר בת"א. שילמנו בכניסה ,וכשנכנסנו חטפנו את ההלם של החיים מקום קטן ולא מומלץ לשהות בו אפילו עוד שנייה נוספת. היחצן גבה מאחת הבנות כסף יותר ממה שסגרנו איתו בפלאפון ואחרי דיבורים ושכנועים הוא הסכים להחזיר לה את הכסף. אמרנו לו שאנחנו רוצים ללכת מהמקום אבל לא נלך בלי הכסף שלנו , היינו שם דקה לא הזמנו כלום אפילו לא לשתות מרוב שרצינו לברוח משם פשוט עמדנו בכניסה , לא נתנו לנו לצאת ודחפו עלינו כל הזמן את הדלת . רצינו לדבר עם בעל המקום אבל כמו תמיד " אין עם מי לדבר הוא לא נמצא פה" בקיצור לא הייתה לנו ברירה אלא פשוט לשמור את הפרטים של המקום ולראות מה יהיה בהמשך . הם עשו קופה על חשבוננו בסביבות 400 שקל אם לא יותר רק על דקה ששהינו במקום. כפרה על הכסף , אבל ההתנהגות שלהם הייתה זוועתית ודוחה שרק על זה בא לי לסגור להם את המקום. מה אפשר לעשות בנידון? אני בטוחה שלהרבה אנשים קורה הדבר הזה שבאים למקום שהם לא מרוצים ממנו ומנסים לברוח משם כמה שיותר מהר עם כספם חזרה. המשך שבת נעימה ושקטה ותודה מראש למי שיוכל לעזור לי =]

שאלה של אגרה וסיום ההליך מול וודאות משפטית

1. הוגשה בקשה לבית משפט (משפחה) למחיקת התביעה ללא צו להוצאות - הבקשה הוגשה במזכירות ולשאלה האם יש צורך בתשלום אגרה לפתיחת בש"א נאמר על ידי המזכירה שלא. 2. כעבור חמישה ימים ניתנה החלטה: "התובענה נמחקת הדיון מבוטל, לעניין ההוצאות לתגובת הנתבעים תוך 10 ימים. 3. כעבור 12 יום מקבלת ההחלטה אצל המשיבים - הם שלחו תגובה ובקשה לקבלת הוצאות. 4. כעבור שבועיים, נתקבלה החלטה של רשמת אחרת שהתגובה של המשיבה תישלח למבקש והוא יגיב תוך 7 ימין מקבלת ההחלטה והתגובה בנושא הוצאות בלבד. בינתיים נשלח החזר האגרה בתיק לתובע 4. נמסר לי ממרכז המידע (טרם קיבלתי החלטה בפקס) כי היתה החלטה נוספת (שנתקבלה לאחר ההחלטה בסע' 4 כאן) שאומרת שלמרות החלטת המחיקת התביעה לא נמחקת .. (את ההחלטה במלואה אני אקבל מחר) עכשיו לשאלות: האם עצם החזר האגרה בתיק לאחר מחיקת התובענה ע"י הרשם מאפשרת שינוי ההחלטה של המחיקה למרות החזר האגרה? האם עצם איחור בהגשת התגובה (במקום 10 ימים 12), כמוה כאי הגשת התגובה וניתן לטעון שלאור זה התביעה ממילא נמחקה ובהעדר תגובה במועד והצורך בוודאות משפטית + זה שהוחזרה האגרה כבר, אין מקום להשית הוצאות?

דרמבוי

New member
עלויות אישור נוטריוני ותרגום, מעוגן בחוק??

כלומר...אני יודע שכן, השאלה היא האם נוטריון שאומר לי "תשמע זה המחיר עפ"י חוק ואם אני אוריד לך זה לא יהיה אמין" צודק? או שמה שמוגדר בחוק מבחינת עלויות נוטריון הוא בעצם המקסימום שהוא יכול לגבות ולרדת מזה הוא יכול? למה יש הבדלים בתמחור של שירותי נוטריון אצל נוטירונים שונים בעתם אם זה קבוע בחוק?

איש קש10

New member
סיגריות

אני לא יודע עם זהו המקום הנכון לשאול אבל שיהיה... בכל אופן מישהו יודע מה החוקיות של מכירת סגריות בודדות בארהב הכוונה היא מכונה לממכר אוטמטי (והעם יש חוק גורף או שהוא משתנה בהתאם למדינה) אגב העם למשל בפאבים ברים ומועדונים שהנמצאים הינם מעל גיל 21 הדבר יותר גם עם ישנו חוק אוסר (מכיוון שבמידה וקיים חוק איסור מין הסתם הוא מפני חשש למכירה לקטינים (או שלא) אשמח לתשובות ועם זה לא הפורום המתאים אשמח עם תפנו אותי למקום שאוכל למצוא תשובה תודה מראש

איך פותרים עוול מישפטי שנעשה לדרור חסידים ???

ברצוני לעלות בעיה שהפרסומים במנועי החיפוש באינטרנט נותרים לנצח.יש לי חבר טוב ואמין בשם דוקטור דרור חסידים שניקלע ,בהיותו מנחה לאוניברסיטה זרה בארץ, באשמות שנמצאו מופרכות לחלוטין.התיק נגדו ניסגר ללא כתב אישום אך הנזק שנגרם ,לדוקטור דרור חסידים, בגלל היותו מפורסם היה בלתי הפיך וכאילו לא די בכך ,דרור חסידים יהיה חשוד לעד במנועי החיפוש באינטרנט

galavr

New member
נהיגה ב"שיכרות"...

ביציאה ממקום בילוי הבחנתי בניידות שממתינות בחוץ. אינסטנקטיבית (ממש כמו שבולם נהג שרואה ניידת בכביש, או מצלמת מהירות, גם אם נוסע כחוק) עשיתי פרסה וחזרתי לחניית המועדון (דרך ללא מוצא.לא ניתן להעלות על הדעת נסיון בריחה. כמו כן, לא נרשם על כך דבר בדו"ח). עטו עליי מספר ניידות ודרשו בדיקת נשיפון שהוכיחה כי אכן צרכתי אלכוהול. נתבקשתי לעבור בדיקת ינשוף מיד לאחר מכן וללא כל בדיקת מאפיינים מצידם (הליכה, דיבור, קואורדינציה). אחרי כ8-9 נסיונות לא מוצלחים, הציג הינשוף רמה של 280 מיקרוגרם בנשימתי. לכל אורך התהליך לא הפסקתי לדבר, לשאול, להתעניין, בכדי לנסות ולהוכיח שאני אכן צלול (כפי שאכן הייתי), הגדיל הקצין לעשות כשצוטט אותי בדו"ח ורשם את טענותיי כמו גם את שאלתי "האם אני נראה לך שיכור".... רשיוני נלקח ממני במקום הרכב לא עוקל וזימון לבית המשפט הוא בסוף יוני. לפי מיטב הבנתי, 280 מיקרוגרם שנמצאו בנשיפתי אינם הרבה מעל לכמות המותרת ולרוב לא מענישים על כמות כזו. שאלתי היא, לקראת מה אני עומד במשפט? לאיזה עונש אני צפוי? האם שווה להעסיק עורך דין? האם קיימת אפשרות לצאת נקי לחלוטין מהפרשיה הזו? תגובתכם חשובה לי מאוד...

אופ1234

New member
שאלה בנושא מיסוי

הגשתי הצעה לרכישת מגרש בכינוס נכסים. העו"ד הכונס טוען שיש מע"מ בעסקה ויש להוסיפו לסכום ההצעה ואף ניסח זאת בהסכם ההצעה. המגרש רשום ע"ש בעלים פרטיים, אינם עוסקים מורשים, וגם לא קבוצת רכישה. אם כן, מדוע יחול מע"מ ??? האם ייתכן שהכונס טועה ??

אין לי כסף, מה עושים??

שלום, פתחתי חברה בעוונותי שלא כל כך הצליחה. עורך הדין מתעלק ומבקש בשביל כל נשימה - כסף. רציתי לדעת כיצד ניתן לסגור חברה בע"מ בלי לשלם לעורך הדין 2000 שקלים שאין לי. מה עושים?

צ'ק ביטחון והבטחת עבודה

ראיתי פרסומת של מכללת דוט נט, שמציעה 2 מסלולי לימודים במחשבים: 1. מסלול לימודים רגיל שבו משלמים 15K ש"ח 2. מסלול לימודים בו לא משלמים כלום במהלך הלימודים ובסיום התהליך , המכללה מתחייבת למצוא לך עבודה , וחלק משכר העבודה , יהווה החזר חודשי ללימודים. ההחזר יהיה 40 K ש"ח (סכום גבוה בהרבה מהנהוג בשאר המכללות). זוהי מכללה לא ידועה (וזו נקודה חשובה), אבל אני חייב להודות שקוסמת לי מאוד ההצעה השניה, כי היא בעצם מכריחה את המכללה למצוא לי עבודה, ולמצוא עבודה ראשונה זה הדבר הקשה ביותר. רציתי להרשם למסלול השני- כי מה יש לי להפסיד כל עוד אני לא משלם ?! אבל , פתאום הם דרשו ממני צ'ק ביטחון ( מה זה ?) על סך 40 K ש"ח. דבר זה הפריע לי מאוד, ומנע ממני להירשם. כמובן שהם הרגיעו אותי ואמרו לי שאין לי מה לחשוש , ומצד שני היו לי חברים שכל הזמן אמרו שזה נשמע מידי טוב בשביל להיות אמין והCATCH שלהם הוא בצ'ק בטחון. והם הניעו אותי מלהירשם. אני עדיין חושב להירשם כי עדיין ההצעה מאוד קוסמת לי, ולאור כל זאת אשמח אם תייעצו לי: 1. האם זה נשמע לכם אמין ? 2. איך עלי להתגונן מהעיניין של הצ'ק ביטחון? 3. מה אתם חושבים באופן כללי על ההסכם שלהם (צירפתי בלינק)? 4. אם יש עיצה לגבי נושא זה אשמח לשמוע. המון המון תודה

כל ההודעות המשורשרות: פנו לפורומים אחרים-

תוכלו למצוא את הפורומים המתאימים ב-"קישורים". בהצלחה!

CountingCrows

New member
שלום לכולם....../images/Emo7.gif

מצטער על פתיחת שישור אבל אולי מישהו יכול לעזור לי: הוריי מכרו את ביתם הנמצא באיזור ירושלים. בעת מכירת הבית הלכו עם הקונה לעורך דין שלו וכתבו חוזה. החוזה כמובן מתמימות הוריי הוא לטובתו. החוזה נרשם באוגוסט האחרון כאשר יש מספר מועדים לתשלום לפי הדולר, כאשר האחרון שבהם נקבע למאי הקרוב. ובאחד הסעיפים בחוזה (תחת הפרות ותרופות) ישנו תת-סעיף האומר כך: . הפר צד להסכם את ההסכם הפרה ייסודית ולא הביא לתיקון תוך ההפרה תוך 14 (עשרה) ימים מקבלת הודעת הצד המקיים על ההפרה, בכתב, יישלם הצד המפר לצד המקיים או המוכן לקיים את התחייבותיו (לעיל ולהלן –הצד המקיים) פיצויים קבועים ומוערכים מראש בסך של 27000 דולר מבלי שהצד המקיים יצטרך להוכיח את נזקיו. האמור לעיל לא יפגע בזכותו של הצד המקיים לתבוע בדרך חוקית אכיפתו של ההסכם ו/או את מלוא נזקיו שייגרמו עקב ההפרה ו/או כל סעד או תרופה אחרים המגיעים לו על פי ההסכם ו/או על פי כל דין. הצדדים מצהירים ומאשרים כי סכום הפיצויים דלעיל נקבע על ידם לאחר הערכה שקולה וזהירה של הנזקים לצד המקיים עקב ההפרה ולא תשמע כל טענה מאת הצד המפר כי הסכום האמור אינו סביר, או נקבע ככנס, והצד המפר מנוע מלטעון כל טענה כזו. אחריי שהוריי הבינו כי מכירת הדירה היא טעות. ואמרו לו שהם רוצים לבטל את העסקה ולשלם לו 27000 דולר כפי שנקבע מראש לשם ביטול החוזה , ממש לו בעדינות הוא אמר להם "נפגש בבית משפט" השאלה שלי האם יש לפי תת-סעיף זה עילה אמיתית לביטול, האם יש נראה לעין אופציה ללכת לבית משפט, האם יש פה עורך דין כלשהוא שמוכן לקרוא את החוזה ולטפל במקרה או לפנות אותי למישהו שיכול ורוצה. יש לציין שהוריי היו אצל שני עורכי דין ושניהם אמרו להם שעדיף להם לא ללכת לבית משפט כי סיכוי סביר שיפסידו. כמובן שכל תגובה תתקבל בברכה, ותודה מראש. אימייל - [email protected] בבקשה, HELP US

ves

New member
רשם החברות

פתחתי חברה לבניית אתרים...אני בחודשים הראשונים של הפעילות... אני חייב לרוץ לרשם החברות ולשלם להם אלפי שקלים או שיש לי זמן?

gal148

New member
יעוץ

אני ובעלי התגרשנו לפני כחודש בהסכם מלא וכחברים. בהסכם מופיע שהבית שלי והוא מוותר על זכויותיו , אך בחוזה לא רשום מתי הבעל צריך לעזוב את הדירה.אני והוא סיכמנו בע"פ שב01.04 הוא יעזוב , עכשיו הוא מתחיל בעיות ולא רוצה . האם אני רשאית להוציאו? אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי כאן

תכנון לא נכון לעסקה של לקוחות רוכשי דירות

התוכלו לתת לי דוגמא למקרה של עסקת רכישת דירה שבנויה כך שהקונה נפגע, ייפגע ויינזק מאוד באם הדולר יעלה ?

shno

New member
פני לאחד הפורומים המשפטיים

פורום זה אינו פורום משפטי ואינו נועד למתן סיוע משפטי לגולשים, כפי שנכתב הן בהודעת המנהלים של הפורום והן בהודעות המנהלתיות של הפורום. להבא אבקש להקדיש 7 שניות לקריאת שתי הודעות אלה טרם כתיבת הודעה בפורום. הודעות נוספות בדבר סיוע משפטי - ימחקו.
אני מתחיל להרגיש כמו תקליט שבור...

למעלה