איך נצמדים למניה מבלי לפתוח חשבון ניירות ערך?
יש לי 18,000 ₪ במזומן בלטה. אני מעוניינת גם להצמיד לדולר וגם לקבל ריבית על הסכום. בבנק יש לי תוכנית חיסכון שצמודה לדולר שפתחתי לפני חצי שנה 1100 ₪ לשנתיים. הבנק גובה ממני 5 ₪ עמלה חודשית בעבור תוכנית החיסכון הזאת (כי בעת שפתחתי את החשבון לצורך תוכנית החיסכון, קיבלתי הנחה בעמלה, ולכן 5 ₪ עמלה חודשית). כלומר הבנק ייגבה ממני סה"כ 220 ₪ בגין עמלות חודשיות במשך השנתיים לקיומה של תוכנית החיסכון. אם אעשה בעבור הסכום 18,000 ₪ שיש ברשותי תוכנית חיסכון דולרית באותו הבנק, אז ממילא אני משלמת כבר את 5 ₪ עמלה חודשית. העניין הוא שהסכום 18,000 ₪ הוא סכום שאני מעוניינת להצמיד אותו למניה אמריקאית מסויימת. אז לצורך כך ביררתי בבנק ובבית השקעות. בבנק נאמר לי שאני צריכה לקנות את המניה ושעל מנת לקנות מניה אצטרך לפתוח אצלהם חשבון נוסף שנקרא "חשבון ניירות ערך". נאמר לי שאצטרך לשלם דמי ניהול בעבור החשבון הנוסף 18 ₪ לרבעון וזאת בנוסף ל 5 ₪ שאני משלמת בעבור תוכנית החיסכון שפתחתי אצלהם לפני חצי שנה. כלומר, אם אעשה את זה, הבנק יקבל 24 ₪ (גם על החשבון הרגיל וגם על חשבון הנייר ערך). בבתי השקעות אמרו שהסכום 18,000 ₪ נמוך מידי מכדי לפתוח אצלהם חשבון, אבל בבית השקעות ישיר הסכימו אבל אמרו לי שכל חודש אצטרך לשלם דמי ניהול (שמירה) בסך 25 ₪ כל חודש, כך שבמשך שנתיים אשלם דמי שמירה מצטברים בסך מצטבר של 600 ₪. הבנאדם מבית השקעות ישיר שדיברתי איתו שאל אותי; "את מתכוונת לסחור במניה שאת קונה ? למה את רוצה לקנות מניה ?". אז עניתי לו שאני רוצה לקנות מניה ולא למכור אותה הרבה שנים אלא פשוט להחזיק בה במשך הרבה שנים. אמרתי לו שאני רוצה לקנות עכשיו מניה ולא לנגוע בה אלא להחזיק אותה במשך כל העשר השנים הקרובות לפחות. אז הוא אמר לי; "אם כך, אז זה לגמרי לא ישתלם לך לפתוח חשבון אצלנו. אצלנו פותחים חשבון אנשים שמתכוונים לקנות מניות ולמכור אותן תוך פרק זמן קצר וכך לסחור במניות. אנשים כמוך שמתכוונים להחזיק במניה הרבה שנים מבלי לנגוע בה, הם אנשים שלא משתלם להם לפתוח חשבון עצמאי אצלנו כי רק הדמי השמירה ייקחו לך את כל הכסף". אז עכשיו, השאלה שלי האם קיים בבנקים מכשיר אחר שלא מצריך פתיחת חשבון ניירות ערך, שיאפשר לי להיצמד למניה אמריקאית מסויימת. כלומר כיצד מבלי לפתוח חשבון ניירות ערך בנוסף לחשבון הבנק שכבר יש לי (שעשיתי בו לפני חצי שנה תוכנית חיסכון צמודה לדולר על סכום של 1100 ש"ח), אוכל לקנות מכשיר פיננסי שיצמיד לי 18,000 ש"ח לשינויים של מניה אמריקאית מסויימת ? איזה מכשירים בנקאיים רגילים, שלא מצריכים פתיחת חשבון נוסף(חשבון ניירות ערך), הם מכשירים שיאפשרו לי לעשות את זה ?