כל הכבוד לשרון ולממשלתו

פריפטס

New member
אני לא מתחמק

אני פשוט מסכים איתך על החלק השני של ההודעה שלך. לדעתי המדינה הזו צריכה להיות יהודית. השאלה במה בדיוק יהדותה של המדינה מתבטאת זו שאלה אחרת.

Zack DA

New member
אולי תואיל בטובך להגיד פעם אחת

במה אתה חושב שהיהדות כן צריכה לבוא לידי ביטוי באופי המדינה ?

פריפטס

New member
ודאי

אתה רק צריך לשאול... בקצרה מאוד: היהדות צריכה לבוא לידי ביטוי באופי המדינה על ידי הסמלים שלה, החינוך, הרוב היהודי שבה שייצור אוטומטית הווייה יהודית, גם אם לא יכריחו אותו (ואולי כך אפילו יותר) והמשטר הסוציאל-דמוקרטי שבה. לגבי חינוך, סמלים והרוב היהודי אני מניח שאין חילוקי דעות (תקן אותי אם אני טועה). לגבי המשטר הסוציאל דמוקרטי, אני מניח שזה גורם להרמת גבה, ולכן אסביר: המדינה היהודית צריכה לתת מענה ליהודים שחשים כי בארץ מוצאם (לא חשוב מה היא) יש בעיה של חוסר במוסר (בד"כ הביטוי לגביהם הוא אנטישמיות). לכן, המדינה היהודית צריכה להיות מדינה מעל לכל מוסרית והוגנת. המשטר הסוציאל דמוקרטי הוא כמובן הכי מוסרי והוגן- הוא נותן לכל אדם להתפתח ולהגיע לחיים טובים יותר על סמך כישוריו ולהגיע להגשמת יכולתו, אך נותן לכל אדם הזדמנות שווה להשיג זאת. לגבי חינוך, אין אני מתכוון לחינוך דתי, כלומר- חינוך לאמונה העיוורת ביהדות כדת (ולא חשוב לפי איזה זרם) אלא חינוך לידיעת מקורות העם היהודי, מקורות התנ"ך, התנ"ך עצמו כספר בעל חשיבות היסטורית ותרבותית וכו', גם עם חשיבה ביקורתית לגביו.

Zack DA

New member
אוקיי. ועכשיו שאלה: ../images/Emo13.gif

איך אתה מציע לשמר את הרוב היהודי הזה, לאור המגמות הדמוגרפיות ? (ואל תספר לי על הפרדות מהפלשתינים - כי אפילו אם כולם ילכו ערביי ישראל מאיימים להפוך לרוב) ? שנית, מה כוונתך בתחום החינוך ? אנא פרט. ------------ ועוד עניין. גם בקפיטאליזם אפשר לתת שיוויון הזדמנויות.

פריפטס

New member
בינתיים

עוד לא ראיתי סטטיסטיקה אחת שאומרת שערביי ישראל מאיימים להפוך לרוב. תראה נתונים, בבקשה. וכבר אמרתי פעם מה דעתי בנושא- אוכלוסייה שחיה ברמת חיים גבוהה יותר ורמת ההשכלה בה גבוהה יותר תתרבה פחות- וזה כך בכל העולם, עובדה ידועה. אני מניח שאת ההמשך אתה יכול להסיק לבד... בתחום החינוך- אני לא מבין מה לא הבנת... פרט בבקשה. בקשר לקפיטליזם- לא נכון. בקפיטליזם מוחלט הכל מופרט, כולל החינוך. אנשים שנולדו למשפחה עשירה יקבלו חינוך טוב, ואנשים שלא, לא יקבלו חינוך כלל. זה לא שוויון הזדמנויות. בקפיטליזם הממשלה לא מפקחת על התנהלות המשק מה שיגרום לחברות פרטיות שלא נראה להם שיעבדו אצלם ערבים, או נשים, או הומואים, או בלונדינים, או כל מי שקוראים לו צחי באמת לא לקבל אנשים כאלה לעבודה. וזה יהיה חוקי.

Zack DA

New member
אז ככה:

הנה סטטיסטיקה: בגני הילדים: הערבים הם היום 33%. כנס לאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ואנא הצטייד במחשבון. ---------------------------------------------- הערבים יתרבו גם אם תהיה להם הכנסה של מיליון דולר לחודש לאחד. להפך. כך הם יוכלו לפרנס את ילדיהם ומשפחתם הגדולה. ---------------------------------------------- נניח שיש לי יש חברה גדולה. אם אני לא ארצה להעסיק ערבי, אני לא אעסיק אותו, וזה לא בכוחה של הממשלה לעשות משהו בנושא זה. שתיים, גם בקפיטליזם משקיעים בחינוך - וגם של ילדים במשפחות מעוטות יכולת. שלוש, כל כסף שמושקע בחברה ממשלתית הולך לפח. ממשלה זה גוף מושחת ומסורבל. המשק צריך לזוז קדימה.

פריפטס

New member
כמה שטויות בהודעה אחת... מדהים

"הנה סטטיסטיקה: בגני הילדים: הערבים הם היום 33%. כנס לאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ואנא הצטייד במחשבון." אתה מדבר פה רק על ערביי ישראל? או גם על אלה שבשטחים? בכל מקרה, המספר היה גבוה מאז הקמת המדינה. "הערבים יתרבו גם אם תהיה להם הכנסה של מיליון דולר לחודש לאחד. להפך. כך הם יוכלו לפרנס את ילדיהם ומשפחתם הגדולה." כשאמרתי שהוויכוח איתך מייאש- לזה בדיוק התכוונתי. אתה לא יכול להתייחס לסטטיסטיקה כשבא לך ולהתעלם ממנה כשבא לך. לפי הסטטיסטיקה מה שאתה אומר זה שטויות במיץ. אם אתה מתעלם מזה אין ויכוח, כי אתה פשוט בוחר להתעלם מהעובדות. "נניח שיש לי יש חברה גדולה. אם אני לא ארצה להעסיק ערבי, אני לא אעסיק אותו, וזה לא בכוחה של הממשלה לעשות משהו בנושא זה." בחברה קפיטליסטית זה באמת ככה. בחברה צודקת זה לא. "שתיים, גם בקפיטליזם משקיעים בחינוך - וגם של ילדים במשפחות מעוטות יכולת." אז אתה לא יודע מה זה קפיטליזם. "שלוש, כל כסף שמושקע בחברה ממשלתית הולך לפח." בישראל של היום זה נכון. בישראל כמו שאנחנו רוצים אותה- לא. "ממשלה זה גוף מושחת ומסורבל." ברור, תראה מי נמצא שם- הליכוד, המפד"ל, שינוי, האיחוד הלאומי... זה מובן מאליו שתהיה שחיתות. "המשק צריך לזוז קדימה." הוא יזוז. סוציאל-דמוקרטיה זה לא קומוניזם.

Zack DA

New member
אתה כל כך עלוב.... זאת התשובה שלך ?

בקום המדינה האחוז היה קטן בהרבה. ולראיה, תבדוק כמה מנדטים ערביים יש היום בכנסת וכמה "מגיע" להם לפי גודלם באוכלוסיה. ואז תבין את הפצצה הדמוגרפית. ---------------------------------- אצלם, ילדים זה עניין של כבוד ומחויבות. הם לא יפסיקו להוליד ילדים. מצבם הכלכלי של הערבים השתפר מאוד בעשר השנים האחרונות, ועם זאת, הם שומרים על אותם אחוזי ילודה !!!! ---------------------------------- אתה לא יודע מה זה קפיטליזם, ועוד מדבר שטויות בסיטונאות. קפיטליזם לא סותר חינוך והשקעה ממשלתית באוכלוסיה חלשה. ---------------------------------- בחברה צודקת, כל אחד מעסיק את מי שהוא רוצה. ---------------------------------- השקעה ממשלתית זה דבר גרוע וזה לא קשור אם יש שם ליכוד עבודה או מר"צ. ידיים פרטיות הן תמיד יעילות יותר מגוף ממשלתי וכך גם הבינו כלכלני ארצות הברית. ---------------------------------- ראינו לאן ברה"מ הגיעה ולאן ארה"ב הגיעה. לא נורא, יום אחד יהיה חוק נגד דיבורים כמו שלך
טוב, זה היה סתם בשביל להרגיז - אבל הייתי תומך בחוק שיסתום פיות לתומכים בדעות כשלך - אפילו בנושאי כלכלה !

אני מבין שאתה לא תומך באימרה:

"אני לא מסכים עם מילה מדבריך, אבל אלחם על זכותך להגיד אותם..." בקום המדינה אחוז הערבים היה כעשרים אחוז עד כמה שידוע לי, וזה מה שהוא גם כיום. המנדטים בכנסת אינם ראיה שכן בעבר הערבים היו מצביעים יותר למפלגות ציוניות, ובשנים האחרונות הם פסקו מכך. אף אחד לא אמר שהערבים יפסיקו ללדת ילדים, אבל עם השכלה ראויה, תראה שרוב בני האדם, ערבים, יהודים, דתיים וחילוניים, יולדים פחות ילדים. לכן יש להשקיע בחינוך של הערבים משאבים רבים. ואגב, אם אתה כל כך מומחה, אתה מוכן בבקשה לספר לנו כמה ילדים היו במשפחה ערבית לפני 50 שנה וכמה יש בממוצע כיום, ואת שני הנתונים הללו להשוות למספר הילדים הממוצע למשפחה ערבית בשטחים הכבושים, שם הם זוכים להשכלה עלובה עוד יותר? נדמה לי שהנתונים הללו יוכיחו את טענותינו. קפיתליזם לא סותר שום דבר, אבל בפועל, העשירים לא יתנו מרצונם סכום רציני לטובת השקעה באוכלוסיה חלשה. אתה מוזמן לבדוק את החברות הגדולות האמריקאיות הרווחיות כמו מיקרוסופט, ולראות שהתרומה שלהם לאוכלוסיה חלשה היא סכום זניח ביחס לרווחים שלהם. לכן רק השקעות מטעם הממשלה יכולות להוות זריקת מרץ לאוכלוסיות החלשות. משום מה אתה חושב שבגלל שאנחנו מתנגדים לקפיתליזם הדורסני שאתה מציע לנו, אז זה אומר שאנחנו תומכים בגישה הקומוניסטית הדורסנית לא פחות, שנכשלה כמובן. זהו כמובן לא המצב - אנחנו תומכים בגישה הסוציאל דמוקרטית, שזה אומר שוק חופשי, אבל עם מיסים, ועם התערבות ממשלתית למניעת מונופולים למשל, ועם השקעות של הממשלה במגזרים הטעונים טיפוח.

Zack DA

New member
מה ?!?!?

"בשנים האחרונות הם פסקו מכך" בדיוק ! הם מצביעים למלגות שלהם ! ויש להם 8 מנדטים ! אבל צריכים להיות להם בערך 25, לא ? זה מראה כמה האוכלוסיה שלהם צעירה --> המצב כלל לא דומה לזה שהיה בקום המדינה. ואגב, מאז קום המדינה, המצב הדרדר. העלייה הרוסית החזירה את המצב לקדמותו - והיא נ-ג-מ-ר-ה !!!!! -------------------------- בכל אופן. כמו שאתה לא בעד קומוניזם טוטאלי, כך אני מתנגד לקאפיטליזם ב- 100% - כלומר בעד שיוויון הזדמנויות בחינוך ובעד עזרה סוציאלית בסיסית. אבל, עם כל הכבוד, לתת לשוק הפרטי להוביל ולא לממשלה המסורבלת. משק חופשי ופתוח - יביא לצמיחה. יש להוריד מיסים - אחרת טובי המוחות פשוט יעברו לחו"ל איפה שהם לא ישלמו כל כך הרבה מיסים.

לא.

יש להם שמונה מנדטים לעומת הבחירות הקודמות שהו להם אם אני לא טועה 10 מנדטים. האם אתה טוען שהאוכלוסיה בעלת זכות ההצבעה הצטמצמה? ומדוע אתה מתעלם מההצעות שלנו, להשקיע בחינוך של האוכלוסיה הערבית מכיוון שככל שאוכלוסיה משכילה יותר, כך היא מולידה פחות ילדים? ולגבי הקפיתליזם: גם בחו"ל יש הבדלים בשיעור המס בין מדינה אחת לשניה. האם אתה רואה "בריחת מוחות" מאסיבית אל המדינה בעלת שיעור המס הנמוך ביותר?

Zack DA

New member
אתה לא מודה בטעות

זה שהם באו באחוז נמוך לבחירוצת ויצאו עם 8 מנדטים בלבד, לא סותר את העובדה ש8 מנדטים או 10 מנדטים אינם 25 !!!!!! -------------------------------- כי באירופה, על אף ההבדלים, אין הבדלים מהותיים. לעומת זאת, אם אני עכשיו עובר לארה"ב, במקצוע שלי, אני ארוויח עוד לפחות אלף אלפיים דולר (!) בחודש.

אבל אתה לא עובר.

ורוב הישראלים שיכולים לא עוברים, אף על פי שהם יכלו כביכול להרוויח הרבה יותר בארה"ב בגלל שהיו גובים מהם פחות מיסים, וזה כולל גם את העשירים. מסקנה: מיסים זה לא מה שיבריח מכאן את העשירים ואת המשקיעים, אלא דווקא משהו אחר... תן לי לנחש... הכיבוש אולי? מה אתה אומר? ולגבי הערבים, אני תוהה מה המסקנה שלך מהנתונים שלך? המסקנה שלי היא שצריך לדאוג להשכלה לאוכלוסיה הערבית (בעיקר לנשים הערביות) שכן אנשים משכילים יולדים פחות ילדים. מה דעתך?

Zack DA

New member
אני לא, אחרים עוברים

וזה קורה, ואני שומע על אנשים שעוברים בגלל המיסים הלא סבירים. תתפלא. אני מכיר מישהו שעבר עם המשפחה שלו לארה"ב, כי הוא מרוויח 40 אלף שקל בחודש ויש לו 7 ילדים. כאן הוא נשאר עם 16 אלף ברוטו, ושם הוא ישאר עם 7000 (דולר). נקודה למחשבה. -------------------------------------- ההצעה שלך לגבי השכלה, היא נחמדה, אבל היא לא מספיק טובה ולא מספיק מהירה, כך שאנו נפסיד אם נלך בדרכה.

תמסור לו ד"ש

אני פשוט חושב שנוכל להסתדר בלעדיו ושיש מספיק עשירים שלא יעזבו. אגב, כשאני מדבר על מיסים, הכוונה היא לא לאותם מיסים שנגבים מאנשים שמרוויחים מעבודה 40 אלף שקל, אלא בעיקר לרווחים מהון ומבורסה. ולגבי הצעתי להשכלה לערבים, אתה קוטל אותה בלי שום טיעון רציני נגדה. לא הוכחת בדבריך מדוע היא לא תעבוד. אם בתוך 50 שנה מספר הילדים במשפחה חרדית גדל פי 2 אז זה יכול לעבוד גם בכיוון ההפוך ואפילו יותר מהר.

Zack DA

New member
הלו ? שיר ? אתה שם ?

יש משהו שאתה לא מבין. אין לנו 50 שנה !!!! יש לנו פחות מ- 20 ! שינויים בהשכלה זה דבר שנטמע לאט מאוד. --------------------------------------------- מה זה תמסור לו ד"ש ? לפי ההיגיון הזה אתה יכול גם לגבות 80 אחוז מס מהעשירים, ואולי מישהו ישאר. אתה לא יכול לקחת מהעשירים יותר מאשר מהעניים. זו חוצפה.

לא הבנתי את הסטטיסטיקה שלך,

אתה מוכן לפרט למה יש לנו פחות מעשרים שנה כאשר כעת אנחנו רוב של כשמונים אחוז? איפה ראית שאני מציע לגבות 80% מס מהעשירים? מה שאני רוצה זה שהם ישלמו מס, על רווחי ההון שלהם, שיהיה בפרופורציה מתאימה למס שאנחנו משלמים על עבודה.

Zack DA

New member
הפואנטה שלי הייתה שלפי ההיגיון שלך

אפשר לגבות כל מס שהוא, כל עוד אנשים לא יברחו מכאן. -------------------------------- קח מחשבון, לפי ריבוי טהעי של 5.6 אחוז בשנה.

אז לא הבנת את ההגיון שלי...

ההגיון הכלכלי שלי אומר ככה: מיסים זה לא דבר רע, אלא דבר שהמדינה צריכה לגבות מהאזרחים (במיוחד מהעשירים) על מנת להתקיים ועל מנת לספק לאזרחים שירותים כמו ביטחון, תחבורה, זכויות, שרותי רווחה, וגם כדי להקטין את הפער הכלכלי בין האזרחים. הבעיה היא שכיום הגביה איננה צודקת, והמגזר שמשלם הכי הרבה מס ביחס לרווחים שלו הוא מעמד הביניים שרוב הכנסותיו הם מעבודה, והוא משלם מעל 50% מס, לעומת העשירים באמת, שרוב הכנסותיהם הן מהון, והם משלמים עליהן אחוז מס נמוך בהרבה. ----------- לקחתי מחשבון: 1.056 בחזקת 20, וכל זה כפול 1,200,000 נותן בערך 3.5 מליון. אם כך, כיצד הם יהפכו לרוב תוך 20 שנה? או שיש לך שיטת חישוב שונה?

Zack DA

New member
ההיגיון שלך "קצת" מעוות

מדינה לא צריכה לדאוג לשיוויון כלכלי של התושבים שלה. אין שום סיבה שמישהו במדינה הזו ישלם יותר מ- 30% מס. אם אתה טוען שהעשירים מרוויחים מהון ולא משלמים עליו מספיק מס - אין בעיה ! שיהיה מס על כל סוג של רווח - אבל עם תקרה של 30%. מקובל עליך ? ---------------------------------------- כן, 3.5 מיליון. אבל יש קץ'. ב- 3.5 מיליון האלה, שכבת הגיל הפרודוקטיבית (הכוונה במובן של הולדת יהודים) כבר גדולה (בהרבה אפילו) מזו של היהודים. ומכאן, כבר לא משנה מה תעשה, הערבים הם רוב בשלב כלשהו בעתיד (אפילו אם תעשה חוק להגבלת ילודה, הם באופן מעשי ה"רוב", כי בשלב מסוים הזקנים ימותו). בוא תודה באמת: אתה לא רוצה להגיע למצב שהן רוב, נכון ?

למעלה