כל הכבוד לשרון ולממשלתו

פריפטס

New member
אני מסכים איתך בעניין אחד

חלק מהפלשתינאים אשמים כאן במצב שנוצר לכל הפלשתינאים (כמובן לא רק הם אלא גם מדינת ישראל) בניגוד למה שהיה באירופה בשנות ה- 30. אבל אתה שוכח שההסתה שהיתה אז מצד המפלגה הנאצית באמצעי התקשורת היתה חזקה בערך כמו העובדות, האמנם נכונות, שאנו רואים כאן בטלוויזיה. עם זאת, כאשר אדם רואה פלשתינאי מפגע ומחליט להכליל זאת על כל הפלשתינאים- הוא גזען. ומהבחינה הזאת אין הבדל בין גזען בגרמניה של שנות ה- 30 לבין גזען בישראל כיום. ובסך הכל מה שאתה אומר זה לא שצריך לגרש את כל הפלשתינאים המחבלים, אפילו לא "רק" את כל הפלשתינאים- אתה אומר שצריך לגרש את כל הערבים החיים במדינת ישראל.

Zack DA

New member
מדובר בעזיבה עם פיצויים

תראה, אני מאמין שזה יביא לשלום אמיתי. זו הדרך היחידה להשיג שלום.

Zack DA

New member
מובן שלא. אתה צבוע !

זה יהיה כואב. אך זה יביא לשלום. רגע, בפתרון שאתה מציע, אתה גם רוצה להעיף מתנחלים מהבית. אתה חושב שלפי שיטתך הם רוצים לעזוב ???????????????????????

ובכן, פרופורציות

אתה בוודאי מבדיל בין גירוש של שלושה וחצי מליונים למדינה שבה לא תהיה להם אזרחות בה, ובלי פיצויים ממשיים, לעומת פינוי של כמה אלפים עד עשרות אלפים, לתוך מדינה בה יש להם אזרחות, תוך הענקת פיצוי הולם. אגב, חלק לא קטן מהמתנחלים כבר הצהירו שהם יהיו מוכנים להתפנות תמורת פיצוי. ודבר אחרון, עודף סימני שאלה בסוף ההודעה שלך לא הופך אותה ליותר נכונה.

Zack DA

New member
אתה עדיין צבוע.

מדובר בשאלה עקרונית. אתה בעצמך אמרת - מדוע שיעזבו אם הם לא רוצים ? ולא מדובר בשלושה אנשים....

לא, בהחלט לא מדובר בשאלה עקרונית

פינוי ישובים כחלק מהסדר שלום כאשר אתה נותן פיצוי הולם למפונים ואתה מפנה אותם לתוך המדינה שלך ולא במדובר במליוני בני אדם, אז אין כאן בעיה. לעומת זאת כשאתה מדבר על גירוש כפוי של מליונים שלא יקבלו אזרחות ופיצויים ויפונו באיומי נשק ובאלימות זה דבר אחר לגמרי ומתקרב מאוד לשלטון נאצי.

אני לא חושב שיהיה צורך לפנות 200K

אפשר במקום זאת לעשות חילופי שטחים. בנוסף, זכור את ההבדל המהותי בין פינוי של אזרחים חזרה אל תוך מדינתם תוך הענקת פיצויים הולמים, לבין גירוש באיומי נשק של מליונים למקום בו יהפכו לפליטים.

Zack DA

New member
אתה מסלף

אני בעד הגדרת המדינה הפלשתינית בירדן - ולגרש את הערבים למדינתם.

האם שרון לבד בליכוד?

עד כמה שאני יודע, רוב שרי הליכוד תמכו באישור מפת הדרכים. נראה שאפילו בליכוד, אתה במיעוט. האם אתה מצביע למפלגה רק בגלל שככה הורגלת או שאתה בודק שוב ושוב האם האידיאולוגיה שלה חופפת לשלך?

Zack DA

New member
?????

מה זה משנה מה הצביעו השרים ? רוב מוחלט של חברי הליכוד נגד מדינה פלשתינית. מדובר בהחלטה שהיא בניגוד מוחלט לדעת חברי המפלגה.

אם כך, אז זאת מפלגה מגוחכת

שהשרים שלה וראש הממשלה מטעמה מהתלים בה ועושים מה שהם רוצים... וזאת המפלגה שבה אתה עדין תומך
הרשה לי לגחך...

Zack DA

New member
על מה אתה מדבר ?

בכל מפלגה יתכן מצב שהנבחרים שלה מאכזבים את הבוחרים, וסוטים מהמצע שעליו נבחרו. ולכן זה תפקיד תומכי המפלגה לפעול להדחתם.

אבל בעצמך כתבת

בהקשר אחר שאתה לא מאמין שאתה יכול לשנות את המפלגה ושלא תגרמו לשינוי משמעותי, ואפילו שאתה לא יודע מה אתה עדיין עושה פה. כן, בכל מפלגה יש מצב שבו הנבחרים מאכזבים. א. תפסיקו לבחור בהם ב. אם אתה חושב שזה ימשיך לקרות ושאתה לא יכול לשנות אז למה אתה עדיין כאן?! יכול מאוד להיות שאתה באמת צריך לבדוק את עצמך מחדש ולראות האם האידיאולוגיה של התנועה מתאימה לך, או שאתה צריך לעבור לאיחוד הלאומי או משהו...

Zack DA

New member
זה שבאופן אישי לא אוכל להשפיע היום

לא אומר שלא אוכל בעתיד. זו התנועה שתוביל את המדינה בשנים הבאות ולכן במקום לברוח אני מעדיף להלחם עליה מבפנים.

איך אתה נלחם מבפנים?

האם אתה חבר מרכז ליכוד? אם לא, אז איזו השפעה יש לך על בחירת הח"כים והשרים של הליכוד? לא עדיף שתעבור לאיחוד הלאומי, שם כולם חושבים כמוך?

Zack DA

New member
מה זה יעזור ?

צריך לדחוף את הליכוד לעמדות ה"אמיתיות" שלו, לערכיו. מקווני שיום אחד אוכל לעשות זאת.

למעלה