SupermanZW
Well-known member
כן, תתפלא.מה??????????? המדינה מונעת אפשרות הצבעה (אמנם מאפשרת לבוא ולהצביע אבל הכול על חשבונם) של ישראלים שמשלמים לה בט"ל?
כן, תתפלא.מה??????????? המדינה מונעת אפשרות הצבעה (אמנם מאפשרת לבוא ולהצביע אבל הכול על חשבונם) של ישראלים שמשלמים לה בט"ל?
אתה קולט שעובדה זו שאתה ציינת בדיוק מחזקת ומאשרת את דבריו למעלה?אתה בעצמך מהגר, אז אל תטיף לי. רוסיה מולדתך והיגרת ממנה לישראל, אל תהיה צבוע.
איך? לשיטתו מהגר לא קשור לשום אדמה, ובשבילו למילה מולדת אין שום משמעות, אבל מה אם זה לא כך לגבי כל מהגר? הוא יכול לחשוב שהוא מייצג את כל המהגרים, אבל הוא לא. לא נתתי לו הסכמה שייצג אותי.אתה קולט שעובדה זו שאתה ציינת בדיוק מחזקת ומאשרת את דבריו למעלה?
זה לא מה שהוא כתב. הוא הבדיל בין מהגרים שאין להם תחושת שייכות והזדהות עם האדמה לכאלה שיש להם. הוא היגר ממקום בו יש לו תחושות לאור לידתו וגידולו שם, אבל למקום בו יש לו תחושת הזדהות ושייכות לא פחות. אתה היגרת ממקום אליו ככל הנראה לא היו לך עודף תחושות שייכות (שכן אחרת לא היית עוזב אותו כמובן) למקום שסתם היה לך יותר נוח בו ובאותו רגע לא היו לך אליו רגשות מיוחדים.איך? לשיטתו מהגר לא קשור לשום אדמה, ובשבילו למילה מולדת אין שום משמעות, אבל מה אם זה לא כך לגבי כל מהגר? הוא יכול לחשוב שהוא מייצג את כל המהגרים, אבל הוא לא. לא נתתי לו הסכמה שייצג אותי.
לא, הוא הכליל על כל המהגרים שאין להם קשר לאדמה, אין עבורם משמעות למולדת ואין בהם פטריוטיות, מי שמו להכליל כך? הוא מייצג את עצמו אבל אינו יכול לייצג את כל המהגרים. זכותו לכתוב "אני מרגיש" ולתאר את תחושותיו, אין לו זכות להשליך מעצמו לכל מהגר באשר הוא.זה לא מה שהוא כתב. הוא הבדיל בין מהגרים שאין להם תחושת שייכות והזדהות עם האדמה לכאלה שיש להם. הוא היגר ממקום בו יש לו תחושות לאור לידתו וגידולו שם, אבל למקום בו יש לו תחושת הזדהות ושייכות לא פחות. אתה היגרת ממקום אליו ככל הנראה לא היו לך עודף תחושות שייכות (שכן אחרת לא היית עוזב אותו כמובן) למקום שסתם היה לך יותר נוח בו ובאותו רגע לא היו לך אליו רגשות מיוחדים.
אז אדם כמוך חושב כמו שתואר שם למעלה בדברים אליהם יבגני התייחס. רוב העם היושב בציון, מה לעשות, רואה את העולם אחרת ומרגיש תחושת השתייכות והזדהות עמוקה עם אדמת ארץ ישראל, תחושות שמונעות ממנו מלקום ולעשות מעשה ולהגר למדינה אחרת גם אם הדבר היה בידיו (וכאמור, אם מישהו באמת רוצה זה רחוק מלהיות בלתי אפשרי).
ייצוג וכדו', פחות שייך אלי. תפתרו את זה ביניכם (לא הבנתי כיצד הבעת דעה הופכת לייצוג מדומה, אבל כאמור, זה ביניכם).
הבנתיו את דבריו אחרת, אבל מאחר והוא כאן, אין כל סיבה לדון בדבריו ולפרשנם . לגבי "מי שמו" כבר התייחסתי. כל אחד זכאי לדעתו גם על אחרים, מה לעשות. הוא לא דיבר כמהגר שמייצג את עצמו, אלא הביע דעה על מה מדרבן מהגרים. לגיטימי למהדרין וכנראה גם לא שגוי במיוחד.לא, הוא הכליל על כל המהגרים שאין להם קשר לאדמה, אין עבורם משמעות למולדת ואין בהם פטריוטיות, מי שמו להכליל כך? הוא מייצג את עצמו אבל אינו יכול לייצג את כל המהגרים. זכותו לכתוב "אני מרגיש" ולתאר את תחושותיו, אין לו זכות להשליך מעצמו לכל מהגר באשר הוא.
לגביי, אני נכנס להגדרה (המוזרה לדעת רבים) "אוהב את הארץ שונא את המדינה", לא יודע אם יש טעם שאפרט, זה נושא לדיון נפרד.
לא הכללתי את כל המהגרים לא אמרתי את זה לגבי מהגרים שבוחרים במקום שטוב להם בו יותר מבחינה כלכלית ועוזבים מקומות בגלל יוקר מחיה ועוזבים ברגע שזה מתאפשר מבחינה עלויות הגירה ומקום קליטה. זה היה בתגובה לדבריך שנשארים רק אלה שחייבים להישאר כי הם לא יכולים להתקבל כמהגרים במדינות המערב. אז טענתי שרק מי שלא קשור לשום אדמה, יכול לחשוב שמי שנשאר במדינה יקרה כמו ישראל או/ו מסוכנת כמו ישראל או/ו נצלנית כמו ישראל רק משום שאין לו ברירה מלבד להגר למדינות עולם שלישית ענייה עוד יותר ולהוריד עוד יותר את רמת החיים. ולמעשה כל עשיר שנשאר בישראל סותר את התיאוריה שלך, כפי שהבנתי אותה.לא, הוא הכליל על כל המהגרים שאין להם קשר לאדמה, אין עבורם משמעות למולדת ואין בהם פטריוטיות, מי שמו להכליל כך? הוא מייצג את עצמו אבל אינו יכול לייצג את כל המהגרים. זכותו לכתוב "אני מרגיש" ולתאר את תחושותיו, אין לו זכות להשליך מעצמו לכל מהגר באשר הוא.
לגביי, אני נכנס להגדרה (המוזרה לדעת רבים) "אוהב את הארץ שונא את המדינה", לא יודע אם יש טעם שאפרט, זה נושא לדיון נפרד.
כבר שכחת מה כתבת, ולכן אזכיר לך. מכיוון שעזבת את רוסיה מולדתך אין לך קשר לשום אדמה, כי הקשר היחיד לאדמה שיכול להיות לשיטתך הוא לאדמת המולדת ומולדתך היא רוסיה, אם אתה טוען שיש לך קשר לאדמת ישראל אתה סותר את דבריך מקודם, מכיוון שישראל איננה מולדתך אלא רוסיה.לא הכללתי את כל המהגרים לא אמרתי את זה לגבי מהגרים שבוחרים במקום שטוב להם בו יותר מבחינה כלכלית ועוזבים מקומות בגלל יוקר מחיה ועוזבים ברגע שזה מתאפשר מבחינה עלויות הגירה ומקום קליטה. זה היה בתגובה לדבריך שנשארים רק אלה שחייבים להישאר כי הם לא יכולים להתקבל כמהגרים במדינות המערב. אז טענתי שרק מי שלא קשור לשום אדמה, יכול לחשוב שמי שנשאר במדינה יקרה כמו ישראל או/ו מסוכנת כמו ישראל או/ו נצלנית כמו ישראל רק משום שאין לו ברירה מלבד להגר למדינות עולם שלישית ענייה עוד יותר ולהוריד עוד יותר את רמת החיים. ולמעשה כל עשיר שנשאר בישראל סותר את התיאוריה שלך, כפי שהבנתי אותה.
זה מה שאתה וקרניו קבעתם, מבחינתי המולדת שלי תמיד הייתה בישראל. כתבתי את זה על דבריך למהגרים. לא כתבתי שלכל מהגר אין קשר לאדמה, אלא שרק מהגר שמהגר שלא מרגיש שום קשר לאדמה יכול לחשוב שמי שנשאר במקום לא מספיק טוב עושה זאת מחוסר ברירה.כבר שכחת מה כתבת, ולכן אזכיר לך. מכיוון שעזבת את רוסיה מולדתך אין לך קשר לשום אדמה, כי הקשר היחיד לאדמה שיכול להיות לשיטתך הוא לאדמת המולדת ומולדתך היא רוסיה, אם אתה טוען שיש לך קשר לאדמת ישראל אתה סותר את דבריך מקודם, מכיוון שישראל איננה מולדתך אלא רוסיה.
אתה מדבר מה זה שטויות...כבר שכחת מה כתבת, ולכן אזכיר לך. מכיוון שעזבת את רוסיה מולדתך אין לך קשר לשום אדמה, כי הקשר היחיד לאדמה שיכול להיות לשיטתך הוא לאדמת המולדת ומולדתך היא רוסיה, אם אתה טוען שיש לך קשר לאדמת ישראל אתה סותר את דבריך מקודם, מכיוון שישראל איננה מולדתך אלא רוסיה.
התייחסתי להגדרה של יבגני, אין לה כל קשר אלי.אתה מדבר מה זה שטויות...
מי שם אותך לקבוע תקן למה זה פטריוט?
אני לא נולדתי בארץ ואני חי פה את רוב חיי עד היום
נכון,אני לא מפרש כמוך קשר לאדמה.
אתה חושב כמו הערבים. כמה דם נשפך ועוד ישפך בגלל קידוש האדמה על פני החיים? זו חשיבה משיחית ופרימיטיבית.
אני לא רוצה לגדל את ילדי בשדה קרב
אינני יודע אם זה שציינת ויתר על אזרחותו הישראלית אם לאו, אך לעניות דעתי יש בדיוק שתי סיבות בגינן יורד יוותר על אזרחותו הישראלית: האחת אם חלה עליו חובה לעשות כן כפי שקיימת במדינות מסוימות (אם ירצה להתאזרח בהן). השניה היא שריטה נפשית שליוותה את ירידתו מהארץ ונסיבותיה.כך חושב אדם שלא קשור לשום אדמה ורק מחפש מקום שנוח לחיות בו ובשבילו למילה מולדת אין שום משמעות. מי שיש לו תחושת הזדהות עם המולדת או/ו פטריוטיות לא חושב על הגירה למדינה נוחה יותר. ועובדה שרבים מהיורדים שומרים לעצמם את האזרחות הישראלית כרשת ביטחון ורואים במדינת ישראל מקלט לברוח אליו, מעטים נוהגים כמו חוח האחד ואולי כמוך ומוותרים על האזרחות עם הירידה.
לא מקנא בהם, העלובים האלה עוד יחזרו על ארבע כשהאנטישמים יגלו שהם יהודים ויפגעו ויאיימו עליהם במדינות שאליהם הם ברחו. ואני מאוד מקווה שלא יקבלו אותם בחזרה. שיישארו איפה שהם עם האנטישמים והאיסלם שמתפשט כמו גרורות סרטניות ויגיע גם אליהם. ימין אמיתי לא עוזב את המדינה ולא משנה מה. שמאל בתחפושת של ימין כן.מי שמדבר כמוך הוא מי שמקנא באלה שהיגרו כי הם יכולים והוא לא. אדם נורמלי לא מוכן להיות קורבן, אך הוא הופך לקורבן כשאין לו ברירה, כמוך. היית מת לעבור למקום ללא מלחמה, עם מיסים פחות גבוהים, עם יוקר מחיה פחות גבוה, ללא כפיה דתית, ועם פחות שחיתות שלטונית, רוצה אבל לא יכול, ולכן אתה כה ממורמר.
הזכרתי שמאל? לא. הזכרתי ימין? לא. אז למה אתה מכניס לי מילים לפה? למה אתה כזה בכיין?לא מקנא בהם, העלובים האלה עוד יחזרו על ארבע כשהאנטישמים יגלו שהם יהודים ויפגעו ויאיימו עליהם במדינות שאליהם הם ברחו. ואני מאוד מקווה שלא יקבלו אותם בחזרה. שיישארו איפה שהם עם האנטישמים והאיסלם שמתפשט כמו גרורות סרטניות ויגיע גם אליהם. ימין אמיתי לא עוזב את המדינה ולא משנה מה. שמאל בתחפושת של ימין כן.
כל מי שעוזב את המדינה הוא שמאל, גם אם הוא קורא לעצמו ימין. ימין אמיתי לא עוזב את המדינה ולא משנה מה.הזכרתי שמאל? לא. הזכרתי ימין? לא. אז למה אתה מכניס לי מילים לפה? למה אתה כזה בכיין?
אז איך ימין נותן למי שעזב בזמנו את המדינה ואף וויתר לתקופה מסוימת על השם העברי לעמוד בראש המחנה הלאומי ובראש ממשלות הימין?כל מי שעוזב את המדינה הוא שמאל, גם אם הוא קורא לעצמו ימין. ימין אמיתי לא עוזב את המדינה ולא משנה מה.
מה הקשר? אסור כבר לחזור בתשובה? זה כמו השאלה מדוע הימין רוצה את נתניהו כיום בראשות הממשלה על אף שבעבר לא טיפל כנדרש ברצועת עזה, מערכת המשפט וכו' והתשובה הפשוטה היא שמאז שהתרחשו דבר או שניים הוא לגמרי התייצב בעמדות הנכונות ועומד עליהן, בניגוד לדברי מתחריו ויריביו. כל כך פשוט.אז איך ימין נותן למי שעזב בזמנו את המדינה ואף וויתר לתקופה מסוימת על השם העברי לעמוד בראש המחנה הלאומי ובראש ממשלות הימין?
הטענה הייתה שרק שמלאנים יורדים, אם זה היה נכון, החזרה בתשובה הזאת לא הייתה מתקבלת, עובדה שלגלעד שרון לא עזר כל מה שנאמר נגד ממשלת האנדרדוגיס ונגד בנט וסער, הליכוד לא רוצה אותו והימין לא רוצה אותו גם הוא תוקף את בנט וסער כשלימוד לבנת מגינה עליהם. ובפועל היורדים בפלורידה הם ימניים עובדה שהם בארה"ב מצביעים לרפובליקנים כדי שתהיה ממשלה יותר פרו-ישראלית, כך שהדעות שלהם ימניות. כך שזה היה יותר כדי לחכך את הטענה שרק שמלאנים יורדים.מה הקשר? אסור כבר לחזור בתשובה? זה כמו השאלה מדוע הימין רוצה את נתניהו כיום בראשות הממשלה על אף שבעבר לא טיפל כנדרש ברצועת עזה, מערכת המשפט וכו' והתשובה הפשוטה היא שמאז שהתרחשו דבר או שניים הוא לגמרי התייצב בעמדות הנכונות ועומד עליהן, בניגוד לדברי מתחריו ויריביו. כל כך פשוט.
לא זוכר כבר על מה הדיון הזה, אבל גלעד שרון מעולם לא חזר בתשובה. הוא מתעקש לטעון עד היום שההתנתקות (בשמה המכובס) היה גדול רעיונות המאה האחרונה ושאר דברי הבל ושטות. לא דומה כלל לשום דבר. ככה לא חוזרים בתשובה.הטענה הייתה שרק שמלאנים יורדים, אם זה היה נכון, החזרה בתשובה הזאת לא הייתה מתקבלת, עובדה שלגלעד שרון לא עזר כל מה שנאמר נגד ממשלת האנדרדוגיס ונגד בנט וסער, הליכוד לא רוצה אותו והימין לא רוצה אותו גם הוא תוקף את בנט וסער כשלימוד לבנת מגינה עליהם. ובפועל היורדים בפלורידה הם ימניים עובדה שהם בארה"ב מצביעים לרפובליקנים כדי שתהיה ממשלה יותר פרו-ישראלית, כך שהדעות שלהם ימניות. כך שזה היה יותר כדי לחכך את הטענה שרק שמלאנים יורדים.
כשרואים את "האלטרנטיבות" משמאל וגם מימין אפשר להבין בהחלט למה. ואני לא מתומכי נתניהו, אבל מודה לאל שהוא בשלטון מול ממשל ביידן העויין והאג האנטישמי ולא מישהו אחר.אז איך ימין נותן למי שעזב בזמנו את המדינה ואף וויתר לתקופה מסוימת על השם העברי לעמוד בראש המחנה הלאומי ובראש ממשלות הימין?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.