"כל שיש לו סנפיר"-מידע חז"לי

דוד1000

New member
ההנחה

אם תניח שיש-ו אלוהים, לאחר שתבדוק תראה שההנחה הזאת לא נכונה ועל כך הבאתי קישור. לעומת זאת אם תניח שיש בורא, תגיע למסקנה שמה שאמרו חז"ל "כל" ברור שהם לא התכוונו לרוב, כי זה מתאים למה שיש במציאות. כל דג שיש לו קשקשים יש לו סנפירים. לכן מה ההנחה הייתה נכונה ובכך ראית שההראיה טובה.

דוד1000

New member
מדוע אתה לא יוצא מנקודת הנחה שיש ב

לא ברור לי מדוע אתה יוצא מנקודת הנחה שאין בורא ומכאן אתה מסיק שהם התכוונו לרוב ולא לכל. למרות שכבר אמרת שאין אתה מוציא מכלל אפשרות שיש בורא. מדוע אתה לא יוצא מנקודת הנחה שיש בורא ומסיק שהם התכוונו לכל ומגיע למסקנה שמה שהנחת נכון?

Chain reaction

New member
כלבי קרוי בורא, וזה הבורא היחיד

שאני מכיר. מכיוון שאין בורא מלבדו - ברור שהתכוונו לרוב, על פי דעת 00000000000000...

דוד1000

New member
מדוע אתה לא יוצא מנקודת הנחה שיש ב

לא ברור לי מדוע אתה יוצא מנקודת הנחה שאין בורא ומכאן אתה מסיק שהם התכוונו לרוב ולא לכל. למרות שכבר אמרת שאין אתה מוציא מכלל אפשרות שיש בורא. מדוע אתה לא יוצא מנקודת הנחה שיש בורא ומסיק שהם התכוונו לכל ומגיע למסקנה שמה שהנחת נכון?

מענין, כמעט אותו דבר אצלי, אלא

שאצלי מדובר בתוכי. התוכי שלי קרוי בורא, וזה הבורא היחיד שאני מכיר. מכיוון שאין בורא מלבדו - ברור שהתכוונו לרוב, על פי דעת 00000000000000...

דוד1000

New member
אם תניח שיש-ו אלוהים,

אם תניח שיש-ו אלוהים, לאחר שתבדוק תראה שההנחה הזאת לא נכונה ועל כך הבאתי קישור. לעומת זאת אם תניח שיש בורא, תגיע למסקנה שמה שאמרו חז"ל "כל" ברור שהם לא התכוונו לרוב, כי זה מתאים למה שיש במציאות. כל דג שיש לו קשקשים יש לו סנפירים.

Providence

New member
ישו הוא אלהים בדיוק כמו כל האחרים,

כולל זה שלך. התורה דרשה גם סנפיר וגם קשקשת, המשנה הסתפקה בקשקשת. או שהתורה דרשה תנאי מיותר, או שהמשנה ויתרה על תנאי נחוץ. מכיוון ששתיהן נכתבו לכאורה ע"י אותו מחבר, ואחת מהן שגויה - המחבר הוא אדם, בשר-ודם...

נצחון מוחץ !!!!!

תודה לכולם על ההוכחה הנפלאה שאכן ע"י תצפית פשוטה, יכולים אנשים לסמוך פיסות מידע טריוויאליות לאלוקים...

למעלה