כמה חירטוטים מפרסמים כאילו שהמציאות כאן היא מדע בדיוני

מצב
הנושא נעול.
הוא מרגיש קטן וחלש שהוא לא יכל לעמוד בקשיי החיים בארץ אז הוא נס כל עוד נפשו בו
הוא באמת לא יכול להשפיע על השלטון,במובן הזה הרגשת הקטנות היא נכונה.

למה לעמוד בקשיי חיים אם לא חייבים?

היית מרצונך עומד בקשיים של דיברגנט?

דווקא אתה אמור להבין מישהו נהנתן שלא רוצה לסבול ולהנות כמה שיותר.

הוא גם לא מאמין בגישה של הממשלה - לתת לערבים בראש ותומך במדינה פלסטינית

וזה לא הולך לכיוון הזה כרגע אז גם אין תקווה מהצד שלו.

אלוהים הסביר שיהודים לא חייבים לחיות בישראל ז"א במדינה משל עצמם.

מזה אני מסיק שאנו נדרשים ליותר גמישות מול הקהילה הבינלאומית ולוותר על שטח,

לפחות זה שגרים בו כבר פלסטינים למרות שהמחירים של הדירות כ"כ יקרים

והויתור הזה באמת קשה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אלוהים הסביר שיהודים לא חייבים לחיות בישראל ז"א במדינה משל עצמם.
לא יודע בדיוק על אתה מדבר (ולא עקבתי אחרי הדיון ביניכם), אבל אין שום בסיס לאמירתך זו. היהדות דורשת מיהודים להתגורר בארץ ישראל. השאלה אם יש בה בכל תקופה רלוונטית מדינה יהודית אם לאו, חסרת כל משמעות להוראה זו.
מזה אני מסיק שאנו נדרשים ליותר גמישות מול הקהילה הבינלאומית ולוותר על שטח,
אז זהו, שאי-אפשר להסיק את זה מזה. פשוט פרשנות שגויה שלך שמבוססת על טעות באקסיומה הראשונית לכתחילה.
והויתור הזה באמת קשה.

היהדות דורשת מיהודים להתגורר בארץ ישראל. השאלה אם יש בה בכל תקופה רלוונטית מדינה יהודית אם לאו, חסרת כל משמעות להוראה זו.
היהדות זה קשקוש - סורי.

אלוהים אמר בזמנו לגור בא"י - זה כמו שתגיד שאמרתי לך ללכת לראות סרט ישן

ו אלפי שנים אח"כ אתה הולך עדיין לראות אותו סרט.

די גגמר שחרר.

אז הוא אמר נתתי לך ולזרעך - מה זה אומר שלכל הדורות? בדימיון שלך.

אם אתה מחפש סימנים אז יש - למשל הישועים מדברים על החוט הזה בבית המקדש ששינה צבעו

ביום כיפור(נדמה לי) וכך מסמל לאנשים שנמחלו להם חטאיהם,

ואחרי זמן מסוים הפסיק לשנות צבעו - יענו אלוהים כבר לא תומך באופרציה ;)

lemner40

Well-known member
היהדות זה קשקוש - סורי.

אלוהים אמר בזמנו לגור בא"י - זה כמו שתגיד שאמרתי לך ללכת לראות סרט ישן

ו אלפי שנים אח"כ אתה הולך עדיין לראות אותו סרט.

די גגמר שחרר.

אז הוא אמר נתתי לך ולזרעך - מה זה אומר שלכל הדורות? בדימיון שלך.

אם אתה מחפש סימנים אז יש - למשל הישועים מדברים על החוט הזה בבית המקדש ששינה צבעו

ביום כיפור(נדמה לי) וכך מסמל לאנשים שנמחלו להם חטאיהם,

ואחרי זמן מסוים הפסיק לשנות צבעו - יענו אלוהים כבר לא תומך באופרציה ;)
אחד הפרקים הכי מענינים בתנך
אברהם הולך ומדבר עם אלוהים, שני חברים מדברים,
ואז אלוהים אומר לו שכל הארץ הזאת תהיה שייכת לו ולצאצאיו,
לכאורה החלק הכי חשוב אי פעם,
ומה אברהם עושה בפסוק הבא ?
לוקח מזוודה ועובר לגור במצרים

יכול להיות. הגיוני אפילו. אבל מה לעשות, זאת היהדות :). הדת לא משתנה בהתאם למי שמקיים אותה או מאמין בה. היא זהה לכלל היהודים (ולא רק) באשר הם כאלה.
רק מי שהחליטו שהם מקיימים את מצוות ה"יהדות".

יש יהודים שכופרים בזה מכל וכל.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק מי שהחליטו שהם מקיימים את מצוות ה"יהדות".

יש יהודים שכופרים בזה מכל וכל.
כאמור, זה חסר כל חשיבות לענייננו. מצוות היהדות חלות על כל יהודי באשר הוא כזה. הן לא משתנות (זולת בעניינים מסוימים, מוגדרים מראש) על-פי השאלה אם היהודי הספציפי עליו אנחנו מדברים (הדמיוני כמובן בדיון זה) מקבל זאת, חי על-פי עולם התורה אם לאו.

לצורך המחשה, יהודי שמחר בערב יחלל שבת, עשה בדיוק את זה, חילל את השבת. כלומר חובת שמירת השבת חלה עליו. זה המצב בין אם זה מוצא חן בעיניו ובין אם לאו, בין אם הוא מאמין בתורה ובין אם לאו, בין אם יהודי מאמין ובין אם הוא יהודי אתאיסט (אא"כ הוא בגדר תינוק שנשבה). אותו דבר כאן. ככל שאכן קיימת מצווה לכל יהודי להתגורר בארץ ישראל, המצווה הזאת חלה על כל יהודי באשר הוא כזה, כלומר יהודי. השאלה מי בוחר לקיים את המצווה הזאת ומי בוחר להתעלם ממנה, לא משנה את חלות המצווה עליו (כלומר את החובה לעשות זאת, בין אם חובה זו ממומשת ובין אם לא).

אז טול יהודי ש"כופר בזה מכל וכל" וזאת זכותו המלאה לעשות זאת ולהחזיק בהשקפת העולם הוא מחזיק. אבל זכותו זו וכפירתו זו, לא משנות את החובה שחלה עליו, מבחינת היהדות (ככל שזאת אכן החובה וזה דיון אחר כמובן), לעשות א-ב-ג' (לענייננו להקפיד להתגורר בארץ ישראל).

אז טול יהודי ש"כופר בזה מכל וכל" וזאת זכותו המלאה לעשות זאת ולהחזיק בהשקפת העולם הוא מחזיק. אבל זכותו זו וכפירתו זו, לא משנות את החובה שחלה עליו, מבחינת היהדות (ככל שזאת אכן החובה וזה דיון אחר כמובן), לעשות א-ב-ג' (לענייננו להקפיד להתגורר בארץ ישראל).
"יהדות" זה משהו דימיוניי שהמציאו יהודים - אלוהים לא אמר את זה.

Zadig

Well-known member
יכול להיות. הגיוני אפילו. אבל מה לעשות, זאת היהדות :). הדת לא משתנה בהתאם למי שמקיים אותה או מאמין בה. היא זהה לכלל היהודים (ולא רק) באשר הם כאלה.
הבעיה איתך שאתה כאילו לא קולט שאין קשר בין יהודים (מצוות) ליהדות (אמונות/עבודת-אלילים). ואח"כ אתה מתפלא שהמדינה מתפוררת ?! (ואתה איש אמונות...לא מאמין שהיא מתפוררת ומבלבל לנו את המוח :sleep:)

Harrington

Well-known member
מנהל
הבעיה איתך שאתה כאילו לא קולט שאין קשר בין יהודים (מצוות) ליהדות (אמונות/עבודת-אלילים). ואח"כ אתה מתפלא שהמדינה מתפוררת ?! (ואתה איש אמונות...לא מאמין שהיא מתפוררת ומבלבל לנו את המוח :sleep:)
איך אין קשר? מצוות היהדות חלות (בעיקר ולא ניכנס כאן כעת לשבע מצוות בני נוח) על יהודים. בוודאי שיש קשר. זה היינו הך.

אכן איני מאמין ש"המדינה מתפוררת". לאי-אמונתי זו אין כמובן שום קשר לאמונתי באלוקים. זה עניין אחר לחלוטין :). השקפת עולם שונה, פרשנות שונה של המציאות והעובדות שכולנו מכירים בהן (בהנחה שכולנו מכירים באותן עובדות, לפחות לצורך הדיון).

אם לדעתך אני "מבלבל לך את המוח", אנא תרגיש חופשי להתעלם מדברי ולדלג הלאה בחיים. זכות זו שמורה לך בדיק כמו שלכל יהודי שמורה הזכות לשים פס על המצוות שהיהדות (כן, היא) מטילה עליו.

Zadig

Well-known member
איך אין קשר? מצוות היהדות חלות (בעיקר ולא ניכנס כאן כעת לשבע מצוות בני נוח) על יהודים. בוודאי שיש קשר. זה היינו הך.

אכן איני מאמין ש"המדינה מתפוררת". לאי-אמונתי זו אין כמובן שום קשר לאמונתי באלוקים. זה עניין אחר לחלוטין :). השקפת עולם שונה, פרשנות שונה של המציאות והעובדות שכולנו מכירים בהן (בהנחה שכולנו מכירים באותן עובדות, לפחות לצורך הדיון).

אם לדעתך אני "מבלבל לך את המוח", אנא תרגיש חופשי להתעלם מדברי ולדלג הלאה בחיים. זכות זו שמורה לך בדיק כמו שלכל יהודי שמורה הזכות לשים פס על המצוות שהיהדות (כן, היא) מטילה עליו.
זאת מצווה לומר לך שאתה מבלבל את המוח (הנוסח המנומס). כעת קיימתי את המצווה. מיצינו.

Harrington

Well-known member
מנהל
זאת מצווה לומר לך שאתה מבלבל את המוח (הנוסח המנומס). כעת קיימתי את המצווה. מיצינו.
אשריך. אז אמרת. פעמיים אפילו. מה שנקרא, קיימת את המצווה בצורה מהודרת.

כעת כל שנותר הוא לציין שאם ביום מן הימים תחשוק נפשך, או לחלופין, תעלה ותתגבר ותתבגר לרמה בה תהיה מסוגל להתייחס עניינית לדברי, אשמח אם תעשה זאת ותעדכן אותי.
עד אז, אלא אם כן הנך זקוק לסיבוב התקפה והשמצה נוסף, אכן מיצינו.

mיטלמן

Well-known member
לא יודע בדיוק על אתה מדבר (ולא עקבתי אחרי הדיון ביניכם), אבל אין שום בסיס לאמירתך זו. היהדות דורשת מיהודים להתגורר בארץ ישראל. השאלה אם יש בה בכל תקופה רלוונטית מדינה יהודית אם לאו, חסרת כל משמעות להוראה זו.

אז זהו, שאי-אפשר להסיק את זה מזה. פשוט פרשנות שגויה שלך שמבוססת על טעות באקסיומה הראשונית לכתחילה.
אתה נורמלי?
"לא יודע בדיוק על אתה מדבר (ולא עקבתי אחרי הדיון ביניכם), אבל אין שום בסיס לאמירתך זו"

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה נורמלי?
לגמרי. חבל שאני היחיד בינינו.

הרבה בריאות,
מיצינו.
כרגיל, אם וכאשר תצליחי להתגבר בתחום הבנת הנקרא ולהתעלות למצב בו תהיי מסוגלת להתייחס עניינית לדברי עליהם את מתיימרת להגיב, אשמח לקרוא ולקיים ר״ח דיון ענייני מעט יותר.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
הוא באמת לא יכול להשפיע על השלטון,במובן הזה הרגשת הקטנות היא נכונה.

למה לעמוד בקשיי חיים אם לא חייבים?
כי כאן זה העם שלך, המדינה שלך, בני הדת שלך. כאן זה הבית. כאן זה המשפחה. בן-אדם שמסוגל כל-כך בקלות להשליך את כל אלו הצידה זה בן-אדם שכל אלו אינם חשובים לו או מעניינים אותו במאומה. בן-אדם שהדברים הכי חשובים בחיים לא חשובים לא או מעניינים אותו במאומה, הוא בן-אדם דפוק ומסכן, וזהו סיפורו של הלימניר.
היית מרצונך עומד בקשיים של דיברגנט?
חס וחלילה. האיש עבר שבעת מדורי גיהינום הלוך ושוב, הלוך ושוב.
דווקא אתה אמור להבין מישהו נהנתן שלא רוצה לסבול ולהנות כמה שיותר.
זה לא סותר. אפשר בארץ. lemner40 הוא סתם נפולת של נמושות, כמו מה שאמר רבין על אנשים מסוגו.

הוא סתם נפולת של נמושות.
ההסבר יותר פשוט,

הוא עובד מהבית ואז הוא יכול בקלות לעבור מדינה.

הוא גם עבר את השלב הילדים,כמו שהוא רמז אני מבין

שיש לו ילדים בוגרים בארץ/ילדים עם זוגתו לשעבר.

עכשיו,ההון שלו מוגבל,זה לא שהוא מרויח ערימות אבל הוא מרויח טוב

אני מעריך יחד עם הנכסים 30 בחודש.

אז אי אפשר להנות בישראל מהחיים על מלא בסכום הזה אלא רק "לשבת טוב"

אם זה רק הסכום לעצמך ולא אמר כלום על מזונות שאולי נשאר לו משהו לשלם.

מכאן הוא עבר למקום שהוא יושב על הים,עובד 4 שעות ביום וחותר בקיאק.

אוכל במסעדות יותר זולות בהרבה מכאן ומסודר...

זה לא שאם הוא נישאר כאן הוא מתגייס לצבא.

ז"א היה מתפקד כבשר תותחים בעורף ולא באמת עוזר למאמץ המלחמתי.

תחשוב מי שיש לו כסף כבר לא יכול להתפנק בצימר בצפון או בדרום.

עד שלא יגמר הדבר הזה ולא יודעים מתי יגמר.

החשש שלי שרק אחרי שננקה בלבנון ונוריד את החיז' ביבי יגמור את המטלה שהתחייב

לאמריקאים.

אז כמה טילים יפלו כאן ואולי אפילו במרכז?

לגבי הדת הוא לא דתי - אז אין לו משהו שמושך אותו כאן.

אני מבין שאתה עדיין נהנה מהמנהגים כמו כל אדם צעיר שעדיין מושפע מחגים שחוגגים

ההורים לפעמים רק בשביל הילדים+חגים בבית ספר אבל אדם מבוגר שבלי משפחה לידו

כבר אין משמעות לחגים האלה לפחות ברמת הדת.

אם נתמצת עשה כבר יהודים עם יהודיה ויכול לעבור מקום ;)

הוא גם עובד מהבית ולא מדבר הרבה בעברית כחלק מעבודתו עם "אנשים ברחוב".

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
ההסבר יותר פשוט,
כל ההסבר שנתת אחרי המשפט הזה לא סותר את מה שאני אמרתי. יכול להיות גם וגם.
הוא עובד מהבית ואז הוא יכול בקלות לעבור מדינה.
במה הוא עובד? מעניין.
הוא גם עבר את השלב הילדים,כמו שהוא רמז אני מבין

שיש לו ילדים בוגרים בארץ/ילדים עם זוגתו לשעבר.
הוא סיפר שהוא בשנות הארבעים המוקדמות לחייו. יותר סביר להניח שלא הביא ילדים מעולם, ועבר את "שלב הילדים" כי הוא הרי אמור להתחתן עם מישהי בערך באזור גילו, ומישהי בגילאים האלו כבר לא פורייה. כנראה אין אישה ואין ילדים. אין ילדים כי כנראה אין אישה, ואין אישה כי כנראה האישיות המרירה והלא מאושרת שלו הרתיעה כל בת זוג פוטנציאלית. בהיעדר משפחה, הוא כנראה רק שקע עמוק יותר אל תוך המרירות וחוסר האושר. סה"כ בן-אדם נורא מסכן. אני נורא מרחם עליו 🤷‍♂️
עכשיו,ההון שלו מוגבל,זה לא שהוא מרויח ערימות אבל הוא מרויח טוב

אני מעריך יחד עם הנכסים 30 בחודש.

אז אי אפשר להנות בישראל מהחיים על מלא בסכום הזה אלא רק "לשבת טוב"

אם זה רק הסכום לעצמך ולא אמר כלום על מזונות שאולי נשאר לו משהו לשלם.

מכאן הוא עבר למקום שהוא יושב על הים,עובד 4 שעות ביום וחותר בקיאק.

אוכל במסעדות יותר זולות בהרבה מכאן ומסודר...
אבל אתה הרי רואה שהוא היה מריר ולא מאושר תוך כדי חייו בארץ וגם לאחר המעבר למאוריציוס. הוא הרי היה פה ואנחנו ראינו אותו במהלך פעילותו לפני ואחרי המעבר למאוריציוס, והנה הוא שבועות כבר שם, והוא נשאר אותו אדם מריר ולא מאושר, אוטו-אנטישמי עוכר ועוקר ישראל, כל הזמן מרירות, כל הזמן חוסר אושר, כל הזמן כעס ועצבים, כל הזמן מקלל את כל העולם כי הוא עצמו לא טוב לו. יותר מכל דבר אחר הוא מזכיר לי כלב שנתקע לו קוץ בכפה ולא יודע מה לעשות עם עצמו, כי רק מישהו מתאים, לדוגמה בן-אדם, יוכל להוציא את הקוץ. בדיוק ככה ועל אותו משקל, lemner40, לא היה צריך לעבור מדינה, כי הנה הוא עבר למקום כביכול יותר טוב, ואנחנו רואים שהוא עדיין מריר, לא מאושר, כועס ומקלל את כולם, מה שמעיד על כך שהבעיות של lemner40 הן יותר נפשיות ופסיכולוגיות מאשר קיומיות. בין היתר, בכתביו ניתן לראות חששות וטענות בלתי ריאליסטיות שכל מי שגר בישראל הולך למות, להיות חולה, וכל מיני שטויות שכאלו שאין להן שום קשר מינימאלי למציאות. lemner40 לא היה צריך לעבור מדינה, lemner40 היה צריך ללכת לפסיכולוג.
זה לא שאם הוא נישאר כאן הוא מתגייס לצבא.

ז"א היה מתפקד כבשר תותחים בעורף ולא באמת עוזר למאמץ המלחמתי.
ג'ובניקים כן עוזרים למאמץ המלחמתי. חצוף.
אם נתמצת עשה כבר יהודים עם יהודיה ויכול לעבור מקום ;)
הפוך כפרה. בן-אדם כה מריר, לא מאושר ולא נעים, כנראה אף-אחת לא הסתכלה עליו, כנראה מעולם לא עשה ילדים, וכנראה שאין לו משפחה משלו, שזאת אחת הסיבות המרכזיות לחוסר האושר שלו.

היעדר המשפחה דרך אגב כנראה גם נתן לו זמן לשקוע בתוך חששותיו ופחדיו הבלתי ריאליסטיים.

כל ההסבר שנתת אחרי המשפט הזה לא סותר את מה שאני אמרתי. יכול להיות גם וגם.
זה כן מסביר,אם היית במצבו גם אתה פתאום היית "נפולת של נמושות".

יותר סביר להניח שלא הביא ילדים מעולם

אמר פעם שיש לו.

אתה הרי רואה שהוא היה מריר ולא מאושר תוך כדי חייו בארץ וגם לאחר המעבר למאוריציוס.
אני לא רואה,אתה רואה.

לפי מה שהוא אומר אז הוא לא היה מרוצה ועכשיו הוא מרוצה מאוד.

נשאר אותו אדם מריר ולא מאושר
הוא מריר על המדינה אבל לא על עצמו.

הוא כבר אמר(לא בדיוק אמר אבל אפשר לפרש את זה ככה) שהיה מאוד רוצה להישאר כי נולד כאן ויש לו שורשים כאן עם מושב אילניה

שנוסד ב 1902,יש לו גם נדלן כאן.

אנחנו רואים שהוא עדיין מריר, לא מאושר, כועס ומקלל את כולם
כועס שאנשים לא הולכים מכאן.

הבעיות של lemner40 הן יותר נפשיות ופסיכולוגיות מאשר קיומיות
אולי,היה שמן קודם ז"א מכור לאוכל,אבל מה זה קשור למדינה?

לכל אורך הפוסטים שלו כאן ציין שמצבו האישי מצוין,לא קיטר עליו אפילו לא לשניה

ויותר מזה הרים לעצמו - גם הרזה,גם עובד בעבודה שיכול לעבוד מול המחשב בכל מקום בעולם,

גם קנה בית ליד הים,גם אוכל במקומות טובים בזול מאוד יחסית לישראל.

ג'ובניקים כן עוזרים למאמץ המלחמתי. חצוף.
ג'ובניק זה מי שבצבא בעבודה משרדית וכד'

הוא לא היה מתגייס בכל מקרה למילואים.

היעדר המשפחה דרך אגב כנראה גם נתן לו זמן לשקוע בתוך חששותיו ופחדיו הבלתי ריאליסטיים.
עובדה שיש הרבה שעוזבים עכשיו,

ארה"ב מתככנת שננקה לה את כל הערבים(מה חשבת תקבל נשק ותחמושת בחינם רק

כי יש יהודים בוושינגטון בממשל) בשביל שתוכל לשים קוי גז ונפט שיעברו בישראל בלי

שיפציצו אותם.

זה אמור להיות שנים במקרה הרע,

כי צריך לשכנע את היהודים להיכנס ללבנון ולנקות את החיז'.

אתה ברור שמדחיק את זה - אתה בונה על מקצוע שאפשר לעסוק בו רק בישראל

בגלל השפה אז אתה נעול כאן לטוב ולרע ולכן אתה לא אוביקטיבי וזאת אמירה בעדינות.

תיאורטית אתה יכול לתת יעוץ בעברית באינטרנט אבל זה יקשה מאוד על פיענוח מצב הקליינט.

מצב
הנושא נעול.
למעלה