כמה יקח לחבילה קטנה שנשלחה מבלגיה לפני שבועיים להגיע אליי?

trilliane

Well-known member
מנהל
החשיבות ברורה, הדחיפות לא... זה לא קשור לטריוויאלי

תסכים איתי שאם הזמנת תחפושת לפורים יש הבדל תהומי אם היא תגיע שלושה ימים לפני החג או שלושה ימים אחריו...? לעומת זאת אם הזמנת מארז DVD לאוסף זה קצת פחות קריטי לחכות לו עוד כמה ימים...

&nbsp
אני אמנם לא אספנית, אבל יש לי מאות DVD (וגם קצת בלו ריי) על המדף, והייתי פעילה בפורום DVD עד שנסגר, כך שאני מכירה את התחום; במשך שנים הזמנתי DVD מחצי עולם ולא היו בעיות מיוחדות. מעולם לא מצאתי את עצמי חוששת מגנבה, אף שפה ושם מתפרסמים בתקשורת סיפורים שזה קרה (אבל זה טיפה בים, ולרוב לא ע"י עובדי הדואר עצמם, אגב, אלא במעטפת מסביבם).
&nbsp
מה שמעניין אותך לא בהכרח מעניין את רוב העולם, קל וחומר בימינו, כשרק מתי מעט קונים מדיה פיזית. המארז שהזמנת לא באמת מעניין את עובדי הדואר, ולגנב שאינו מקצועי וגונב סתם מכל הבא ליד אין ידע באספנות או יכולת להתעסק במכירה של משהו נדיר שפונה לפלח קונים צר. בכל מקרה הכסף שלך מבוטח, כי אם לא תקבל לא תשלם.

trilliane

Well-known member
מנהל
ייתכן, לא ראיתי; היא הייתה ארוכה מדי, לא קראתי את כולה

על המקרה שקישרת אליו קראתי במקור אחר (לא פייסבוק) ודווקא לא היה מדובר בעובד אלא במישהו שהתחזה לעובד (טען שהוא מחליף את הנהג הקבוע). בכל מקרה דברים כאלה לא כ"כ נפוצים ואין שום סיבה לאכול סרטים או ללכלך על העובדים. רובם ככולם עושים את מלאכתם נאמנה ובסה"כ מנסים להתפרנס, ההשמצות הגורפות האלה הן פגיעה בבני אדם נורמטיביים שלא פשעו.

J W von Goethe

New member
הפואנטה היא

שאלא אם שוב שלחו למדינת אויב בטעות או שלא, אין סיכוי שהחבילה עדיין בבלגיה: ההבטחות על מסירה תוך יומיים מגוחכות...

prizman

New member
את צודקת למדי.

להכפיש את עובדי הדואר ככלל זה לא לעניין. בטוח שרובם אנשים בסדר.
אבל ככלל דואר ישראל לא מתפקד טוב.
למשלוח של דואר לישראל אני משתמש בחברות שילוח.
זה עולה פי 10 אבל לפחות אני יודע שהמסמך יגיע.
אצלך בסדר, כבר הבנתי, בל אצל המון אנשים לא.
לפי מה שקראתי הדואר במהלך שיפור, מקווה שיצליח.
זוהי תקופה בעייתית קצרה יחסית, גם עד לא מזמן הכל היה בסדר.
מעבר של משלוח בין מדינות לא ממש משנה.
פעם הייתי צריך לקבל כרטיס אשראי מישראל, כל פעם קיבלתי הודעה איפה בעולם הוא נמצא.
זה לקח רק עשרה ימים אבל הוא טייל בשש מדינות.
למה בדרך מישראל לתאילנד הוא אמור לבקר בהולנד או ברוסיה?
אבל אלו שיקולים של חברת השילוח וכל זמן שלא הגדרתי את זה כ"דחוף" שיטייל לו. גם לו מגיע להנות.

J W von Goethe

New member
לצערי הרב, כשביצעתי ההזמנה ניתן היה לשלוח רק דרך דואר ישראל

ועוד בלי מספר מעקב. מהם ממוצעי ההגעה שלך וכמה חבילות איבדו לך?

trilliane

Well-known member
מנהל
אל תמהרו להספיד את הדואר, בינתיים נראה שהוא עומד במילתו

17.9 הזמנתי חבילה בעלי אקספרס (הוספתי דולר לשדרוג המשלוח)
18.9 נשלחה מסין (או אולי משבדיה? או שרק עברה שם בדרך...)
01.10 הגיעה למרכז המיון במודיעין
02.10 הגיעה לסניף + אצלי ביד

J W von Goethe

New member
היה לך מזל

החבילה הנוכחית הוזמנה מבלגיה בתאריך 14.9, נשלחה יום למחרת והשולח הבטיח שתגיע תוך כמה ימים: בינתיים, לא שמעתי ממנה והעובדה שאין מספר מעקב אינה עוזרת. שוב, מארז שניתן להזמין רק אצל היצרן הבלגי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לאו דווקא מזל; שילמתי יותר על משלוח משודרג (עם מעקב)

ובאתר המעקב הוא אפילו הופיע לי כ"אקספרס", כך שזה מסביר כנראה את מהירות ההגעה לישראל; אבל זה לא קשור לדואר ישראל, כמובן. הנקודה שלי היא שמנכ"ל הדואר הצהיר לאחרונה שמרגע ההגעה למרכז המיון החדש במודיעין הם שואפים לפזר את החבילות לסניפים תוך 48 שעות והם עמדו בכך (למעשה במקרה שלי אפילו תוך 24 שעות).

J W von Goethe

New member
אז שלא יבטיחו הבטחות על מסירה תוך 48 שעות

אם הם לא יכולים לעמוד בהן... שיגידו מראש שלוקח להם חודש מינימום ואין מה לעשות. אם חברות השילוח הפרטיות כגן DHL או UPS יכולות להביא מאירופה לארץ חבילה תוך יום ואז למסור אותה תוך עוד יום, זה אפשרי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה סתם מעוות. הבטיחו 48 שעות מההגעה למרכז המיון במודיעין

וכשאתה משלם על שירות פרמיום אקספרס זה מה שתקבל, מה הקשר?

J W von Goethe

New member
הבטיחו זאת לגבי כל החבילות שתגענה לארץ

וקשה לי להאמין שחבילה שנשלחה לפני שבועיים וחצי מבלגיה תקועה באוויר מאז. מכיוון שהיא עלתה רק כשלושים אירו, היא לא אמורה גם לעבור מכס, כך שלא נראה לי שזו הסיבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם אתה יודע יותר טוב מכולם, לשם מה פתחת את השרשור בכלל?

כתבת ש"תשמח לשמוע מכמה שיותר אנשים" אבל בפועל נראה שזה בעיקר רצון לנגח את הדואר ולהשתלח בעובדיו.

J W von Goethe

New member
בדיוק מכיוון שאני לא יודע כמה זמן בפועל לוקח לחבילה להגיע

רציתי לאסוף ממוצעים. את זה שהם הבטיחו להעבירה תוך 48 שעות אני יודע. כמה זמן באמת לוקח להם להעבירה, זה עניין אחר. כאמור, כבר שנתיים לא הזמנתי שום דבר מחוץ לארץ ללא מספר מעקב: רציתי לדעת אם משהו השתנה. בגלל זה פתחתי לא רק פה אלא בכל אתרי שנראה לי רלוונטי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא ברור לי מה הלחץ ומה הטעם, אבל שיהיה בהצלחה ולבריאות.

למעלה