כנס בסכנין בכותרת "הגנה על האדמה והבית"

אולי בגלל שהערבים-מוסלמים לא בשלטון?

אז היינו כולנו במקרה הטוב במעמד של 'ד'ימים', במקרה הרע במעמד של דגים בים.

עופר יש לי חדשות בשבילך

בסכנן מתגורר כבר הרבה שנים יהודי אשכנזי מאיזור המרכז במקור. גם במרכז נצרת מתגוררת משפחה יהודית שפתחה עסק במקום. לצערי במקום להתמודד עם בעיה של גזענות של יהודים שלא רוצים לגור עם ערבים, יש אנשים שמנסים להסיט את הדיון על ידי ניסיון להשלכה של הגזענות שלהם על ערבים.

mike00

New member
כמה זה באחוזים??

יהודי אחד בתוך 25 אלף איש....... קח לצורך העניין את בת ים,עיר שיצא לה שם של ערסית ושרוב תושביה נחשבים לימנים......בוא נראה אם אתה יודע כמה ערבים גרים בבת ים...... רמז: הרבה יותר ממה שגרים בימה[אם אתה מכיר את הכפר הזה]....

אבל לא רק יהודים לא מתגוררים בכפרים הערביים

קשה גם למצוא שם משפחות שלא שייכות לחמולות המקומיות. ככה זה. עניין של מודל חיים מסורתי. תחשוב עליהם כמו על גירסה אחרת של החרדים. אוכלוסייה עם דפוס חיים שונה קצת מזה שאתה מכיר.

mike00

New member
אני לא מנסה לקבוע עובדות,אין לי מושג מה באמת

קורה בסכנין......אני פשוט מנסה להראות לסלטעון שהטענה הספציפית שלו היא מגוכחת מכיוון שיהודי אחד בתוך המון של 25 אלף ערבים הוא לא דוגמא לדו-קיום בסכנין,ואם תשאל אותי אז גם לא 5000 אלף ערבים בבת ים....

תבדוק כמה ערבים רוצים לגור עם יהודים

וכמה להפך, ואז תבין למה יש רק יהודי אחד בסכנין, ולמה יש רק משפחה יהודית אחת בנצרת, ואילו בנצרת עלית שהתחילה כעוד עיר יהודית על אדמות מופקעות מערבים, הפכה להיות עיר מעורבת. לערבים בדר"כ אין בעיה לגור עם יהודים, והראיה היא כל הזוגות הצעירים שעוברים או מנסים לעבור לישובים יהודיים. ואז תוסיף לזה את הנתון על זה שכשמשפחות ערביות עוברות לגור באזור יהודי שהיה נחשב למעמד גבוה יחסית, אז חלק מהיהודים עוזבים וערך הדירות יורד. פשוט כי ערבים זה "פחות יוקרתי" מייק, לטס פייס איט.

הערבים גרשו את כל היהודים שגרו אצלם לפני 48

עד לאחרון. בעיר העתיקה בירושלים, בבית הערבה, בנווה יעקב, בעטרות, בגוש עציון וכד' לא נשאר יהודי אחד לרפואה. בלי להזכיר את הטבח בחברון תרפ"ט, בצפת, את גירוש היהודים מעזה ועוד ועוד. ואיך הערבים היו מתים לגור עם יהודי בגדד עד כדי כך שהשאירו מאות מהם אצלם - בתור גוויות של הטבח ב-1941. כנ"ל בלוב, במצרים, בתימן, בחלב הסורית - כמעט בכל מקום.

mike00

New member
האמת שזה נכון שהרבה מאוד יהודים לא רוצים לגור

ליד ערבים....אבל אני גם לא כל כך מתפלא......אולי לך הרעיון הזה נראה טבעי אבל לרוב היהודים שחיים בארץ וקוראים יום אחרי יום מה הערבים הישראלים רוצים,מה הם חושבים על היהודים,קוראים על אלימות ופשע,קוראים על הנהגת ערביי ישראל שמדברת על שאהידים ועל הקרב על ירושלים,שומעים שהח"כים הערבים נוסעים למדינות אוייב,שומעים על הפגנות המוניות נגד מדינת ישראל וכו' אז בוא נאמר שאחרי כל זה לי זה נשמע ברור לחלוטין למה הם לא רוצים לגור על ידם... תוסיף לזה את הדעה שלי ושל עוד הרבה יהודים,שהמטרה של רוב[רוב,לא כל]ערביי ישראל במעבר ליישובים וערים יהודיות היא למטרות השתלטות והתפרסות לאזורים נוספים ואולי תבין שלרוב היהודים כל הסיפור הזה לא נראה תמים כמו שאתה ועוד כמה אירגוני שמאל קיצוניים מנסים להציג אותו... אני גם אנסה להסביר לך שוב למה זאת דעתי ודעתם של הרבה מאוד יהודים שחיים פה,בנוסף לכל הסיבות שציינתי אין ולא היה שום קול שפוי של ערביי ישראל שיאמר בפה מלא שההנהגה שלהם מחורבנת[אם נצא מתוך הנחה שיש כאלה],אני לא שומע את ערביי ישראל מבקרים את הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית שקוראת בגלוי להלחם בישראל או את חברי הכנסת שיוצאים בהתבטאויות קיצוניות כנד המדינה... בקיצור יש הרבה סימני שאלה בקשר לנאמנות של ערביי ישראל למדינה,ובסקר שנעשה בקרב ערביי ישראל 25% אמרו שהנאמנות שלהם שייכת לפלשתין,רק 37% אמרו שהם נאמנים גם לפשלתין וגם לישראל....ממצאים די מטרידים אם אתה יהודי שחי במדינת ישראל היום.... לסיכום,אין עשן בלי אש.....לי לא משנה מי התחיל קודם,מי צריך להושיט יד ראשון וכו'.....אלה הסיבות למצב הקיים לדעתי..

תקרא אצל מוחמד5 איך הם משתלטים על האדמות

בסודי-סודות. אנחנו יודעים את זה ומבינים היטב את הבעייה. לכן ההצעה להעביר את קו הגבול מערבה וצפונה מהמשולש וואדי ערה כדי שחלק מבני דודינו יוכלו לחיות במדינתם ולא במדינתנו.

מוחמד5

New member
למה שיוסיפו !!

אם המטרה היא להקשות עלינו ,אם המטרה היא להכביד עלינוו,אם המטרה היא לגרום לנו לקום ולעזוב , אם המטרה יא לטרנספר אותנו, אם המטרה היא להשאיר אותנו בעוני .... אז למה שיסופיו קרקעות לערבים!!

זאת השיטה יא מחמּד, להקשות את החיים כמה שאפשר

על הערבים, במיוחד במה שקשור לקרקעות. ואז כשאין מה לעשות ואנשים צריכים לגור איפה שהוא ובונים בלי היתר (שמראש לא ניתן), באין בטענות. וכל זה כאשר המון "מאחזים" (התנחלויות) נבנים גם כן ללא אישור בשטחים הכבושים, ובדר"כ לא נוגעים בהם. להם זה מותר כמובן. כי אנחנו מדינה "יהודית ודמוקרטית"- יהודית עבור הערבים, ודמוקרטית עבור היהודים.

THE WIZARD 55

New member
אהבתי../images/Emo6.gif

יהודית עבור הערבים ודמוקרטית עבור היהודים.!! וצודק בכל מילה

לא 'לקום ולעזוב', אלא להצטרף לפלסטין בלי לזוז

מהמקום. רק הגבול 'יקום ויעזוב' ואתם תהפכו לחלק העשיר והמאושר ביותר של פלסטין החדשה.

והאם יש תקדים...

של שלילת אזרחות מבלי שהושגה הסכמת אותם אזרחים שאזרחותם נשללת?

יש המון תקדימים........

כך למשל נשללה אזרחותם הגרמנית של תושבי אלזס לוריין כאשר היא סופחה לצרפת בעקבות מלחמות העולם והוענקה להם האזרחות הצרפתית. וכמובן תושבי קוסובו הפסידו מבלי שנשאלו את האזרחות הסרבית עם הינתקותם מסרביה ועומדים לקבל את האזרחות הקוסובארית (ובעתיד אולי האלבנית). ועוד ועוד ועוד................. ואגב, מישהו שאל את תושבי המשולש וואדי ערה אם הם רצו את האזרחות הישראלית ב-1949? ירדן וישראל החליטו שהם יעברו ייכללו בישראל והגבול יעבור מזרחה ודרומה מהם - וכך היה מבלי שאיש יצפצף. אז מה קרה? הם יחליפו את אזרחות היישות הציונית השנואה באזרחות הפלסטינית הנכספת - וההמונים הערבים יפרצו בשמחה אדירה ויערכו פנטזיה עם יריות באוויר כנהוג אצל בני דודינו על שחרורם מהדיכוי, הגזענות והאפרטהייד הציוניים הארורים... וגם אנחנו נגיד בשקט את ברכת הגומל.

אני חושב שב- 1949 הם לא קיבלו אזרחות ישראלית

אלא היו נתונים למשטר צבאי עד אמצע שנות השישים.. ואירופה..... להזכירך כל זה קרה אחרי שתי מלחמות עולם. היית רוצה גם כאן סצנריו כזה?

להזכירך, ההבדל בין אירופה לכאן הוא..........

שבאירופה הצליחו להשמיד אותנו כמעט לגמרי ואילו פה ניסו - ונכשלו......... לגבי הערבים: הם קיבלו אזרחות ישראלית ויחד עם זה היו נתונים לממשל צבאי עד 1966. שום דבר מיוחד: גם תושבי הדרום אחרי מלחמת האזרחים בארה"ב היו נתונים לממשל צבאי במשך עשרות שנים.

מלחמת האזרחים בארה"ב....

תזכיר לי באיזו תקופה מדובר?? ואני חשבתי, אתה יודע.. שאנחנו לא אמורים לפגר 100 שנה מאחורי ארה"ב..

למעלה