כנס בסכנין בכותרת "הגנה על האדמה והבית"

THE WIZARD 55

New member
זה לא בהדר.

הגפן קרוב למושבה הגרמנית.. אגב בית הגפן, תגיעו בשבת הבאה, לחג כל החגים היום רציתי ללכת, לא יכלתי, כאבי ראש מהבוקר:( בקיצור אירוע עם אוירה שאני מאוד אוהבת רחוב סומסום בערבית ועברית לילדים..ועוד הרבה הופעות, ויש את מאמא פיתה...אךךךךךךך בא לי עכשיו

זה יהיה רק בשבת?? רק יום אחד? ../images/Emo7.gif

אוף.. כי בסופ"ש הזה אין סיכוי שאוכל להגיע..... (חצי נחמה: חוגגים יומולדת לאחותה של אשתי בדרום הרחוק..
)

mike00

New member
דווקא יש מידע כזה....למרות שהיו פה הרבה

וויכוחים בקשר אליו.....משטרת ישראל פרסמה דו"ח פשיעה בישראל שם היה כתוב שערביי ישראל אחראים ליותר מ-50% מהפשיעה בישראל,ואתה בטח יודע שהערבים הישראלים הם 20% מכלל האוכלוסיה.... תנתח את זה איך שתרצה,אני סולח להם בגלל נלי וויז

דמגוגיה

סכנין היא עיר, ממש כמו רמת גן ובת ים, ויש לה קבוצת כדורגל בליגת העל - לא כמו ישובים כפריים קטנים בגוש משגב. שיבנו בסכנין כמו בביירות ובעזה - 10-20 קומות, רק שהחמאסניקים המקומיים לא יזרקו משם אנשים למטה.

לא שייך בכלל לנושא

הערבים צריכים להחליט האם הם רוצים להמשיך לחיות כמו בסעודיה או להצטרף למאה ה-21. שם המשחק בעולם המודרני הוא מוביליות חברתית. שם המשחק אצל הערבים המוסלמים בעיקר הוא החמולה.

מה אתה אומר??

אז לצורך העניין אני ערבי שהחליט "להצטרף למאה ה- 21"...... נולדתי בסכנין, התחתנתי לפני 3 חודשים עם מישהי מכפר קרע.... שנינו מהנדסים, בוגרי הטכניון, ומצאנו (בקושי) עבודה במרכז הארץ. (אשתי התנגדה מלכתחילה בתוקף לגור בקרבת החמולה שלי בסכנין.) ואני מן הסתם לא מעוניין לגור בקרבת החמולה של ההורים שלה בכפר קרע... המאה ה- 21 אמרנו...... חשבנו לשכור דירה קטנה בראשל"צ, ברחובות, בנס ציונה או ביבנה.. שיהיה קרוב לעבודה... הבעייה היא שברגע ששומעים את המבטא הערבי הקל שלי - מנתקים את הטלפון או אומרים "אההה.. אני חושב שלא כדאי לעשות דברים מהר מדי, בלי מחשבה מוקדמת.." מה אתה מציע? לחזור לסעודיה?

mike00

New member
אני לא ממליץ....

אם הסעודים ישמעו את המבטא העברי הקל זה עלול להגמר לא טוב

נו טוב, אז נחזור לסכנין... ../images/Emo6.gif

ונעבוד במסיקת זיתים.. כמו בסרט המצרי הישן על המוהנדס שלא רצה לעסוק בשום עבודה...... ("אנא מוהנדס!" איך קוראים לסרט הזה??)

אני משתתף בצערך, אני נגד גזענות

גם אצלנו וגם אצלכם. נראה כמה מתושבי סכנין ישכירו דירות ליהודים משוחררי צבא בוגרי הטכניון שיחפשו איכות חיים בגליל. יש לך ניחוש?

אם אתה רומז שתושבי סכנין גזענים...

אענה לך בשאלה: האם יקבלו לסכנין משפחה ערבית שאינה משתייכת לאחת מ- 5 החמולות המתגוררות שם? והאם זהו עניין מקובל ושכיח? רמז: זה לא. עוד שאלה: האם בסכנין בונים בכלל נכסים לצורך השכרה? רמז: יש בעייה קטנה לקבל אישורי בנייה.

אני לא רומז... אלא קובע

למשל: מי שמצביעים למפלגה כמו בל"ד הם גזענים. ובסכנין יש הרבה מאוד כאלה.

נכון לרגע זה שכנעת אותי.. בגלל השעה

אבל אני מניח שאחשוב אחרת אחרי שאלמד את הנושא.. בעקרון יש לי הרגשה שהגזענות בחברה היהודית חמורה מאשר בחברה הערבית-ישראלית.

למעלה