כפרות

bigm2

New member
ויש גם הרבה אנשים שלא רוצים להיות שם

ולא נותנים להם לצאת, לפחות עד סוף הטירונות

EmGee

New member
ויש הרבה אנשים שלא רוצים להיות שם

ומסיימים את השירות שם. מה אתה מנסה להגיד?

bigm2

New member
שזה לא שהם מבינים את הצורך בלהיות שם

לפחות זה לא רק זה זה שלא נותנים להם לצאת ואין להם ברירה

EmGee

New member
זה הצבא עם היציאות הכי טובות בעולם

אל תכניס נושאים לא קשורים לעניין. יש הרבה חיילים שלא רוצים להיות בקרבי אבל בכל זאת נשארים שם ולא בוכים לקב"ן שנקרע להם הכוס... ברירה יש תמיד.

תסלח/י לי, כן? אבל

פףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף וכל מילה נוספת מיותרת...

בערך כמו ההודעה שהגבתי לה

לא תקבל תגובות טפשיות אם לא תאמר דברים כל כך תלושים מהמציאות... יאללה זזתי לישון (בשטחים, שם אני גר), כי מחר אני נוסע לבסיס שוב (ולא למטבח...)

Big L Corleone

New member
שניה, במקום להתעצבן..

תסביר לי גם מה מהדברים שאמרתי תלושים מהמציאות

למשל שכל הקרביים עושים את זה מרצון ומברירה

הברירה היחידה שיש למי שעומד בכל הקריטריונים לגיוס קרבי שלא לשרת בקרבי, היא לשקר, או לברוח מהארץ. לשקר - לקב"ן, או לרופא אזרחי (אם הוא עדיין מלש"ב), וגם אז הסיכויים שלו לא מזהירים. וכמו שגלעד אמר (ולא תמיד אני מסכים עם דברים שגלעד אומר), לא כל מי שנמצא בקרבי עושה זאת מרצון. בכלל, כל הסקרים מראים שאם השירות הצביא לא היה חובה בארץ, הרוב המוחלט של המיועדים לשירות היה לא לשרת. וזה עוד בלי מילה על כל המפונקים שמנסים להכתיב לצבא באיזו יחידה הם ישרתו... ומשפט כמו "להכריח אנשים לבצע פקודות" הוא לא לגמרי נכון תחבירית - פקודה היא הכרח. מי שלא מבצע פקודה - מסרב פקודה, ונשפט על כך. צבא זה היררכיה, דיקטטורה היא לא המילה הנכונה ביותר, אבל זה צבא. והמצחיק הוא שהדרך המקובלת היא שקצינים בכירים חותכים אח"כ לפוליטיקה - מהגוף הכי פחות דמוקרטי במדינה - הופכים למכתיבי דמוקרטיה... ופה אני אפסיק, כי עוד קצת דעות פוליטיות ולא יהיה טוב...

EmGee

New member
אני רק רציתי לציין

שאם אנשים בוחרים גנרלים לעמוד בראש החברה האזרחית, זה אומר שיש סלידה אצל רבים מהאנשים במדינה לתרבות הפוליטיקלי קורקט.

Big L Corleone

New member
אתה צודק ברוב, אבל שוכח משהו קטן

אני שרתתי בגדוד קרבי והרבה מהאנשים שהיו איתי בטירונות- ביקשו מהמפקדים תפקיד לא קרבי, מסיבותיהם האישיות, וקיבלו להיות חובשים או תומכי לחימה מסוג אחר.. אם מישהו באמת לא רוצה להיות לוחם- הוא לא יהיה, בלי לשקר.. זה מראה על זה שיש חמלה וחופש בחירה מסויים בצבא שלנו.. בקשר לזה שמנהיגי צבא הופכים ל"מנהיגי דמוקרטיה".. אף פעם לא חשבתי על הניגוד הזה בצורה כזאת, נושא מעניין

tomoshe

New member
ממש ממש לא

למה לא לשלול הצבעה למי שעבר עבירה? למה לא לשלול הצבעה למי שמרעיש בין שתיים לארבע? הצבעה היא זכות היסוד בדמוקרטיה ובה לא נוגעים.

כאשר חשבתי על זה

חשבתי בעיקר איך להפסיק את ה-11% שנהנים מחוק טל , כול החברים מהישיבות. הרי אם הם לא יצביעו , כוחם ירד בכנסת ואז יהיה אפשר להפסיק אם החוק המטופש והמפלה הזה. אם אזרח לא עומד בחובות שמציבה לו החברה שהוא משתייך אליה , הוא לא צריך להנות מהזכויות! יבוטל חוק טל ! אבל אתה צודק , הצבעה היא זכות יסוד.

rockninja

New member
ושירות בצבא במדינה כמו שלנו

זאת החובה והאחריות הכי גדולה של כל אזרח. מי שלא ממלא את החובות ולא יכול להנות מכל הזכויות, אי אפשר להנות מכל העולמות (במקרה הזה).

Or Amit

New member
אני חושב שמי שלא עושה שירות צבאי או שירות

לאומי, צריך לשלול לו את זכות ההצבעה לכוכב נולד! (סתם כי חשבתי שזה שורשר לסייקו)

Psycho BuZZ

New member
זה הצעד הכי קיצוני שאתה יכול להציע?

שישללו, אני ממילא לא שותף לאשליה בה לוקים רוב האזרחים שחושבים שהם משנים משהו ע"י הצבעה.

למעלה