תראה...
תנאי השירות מעפנים, יותר מדי חיילים מבזבזים שלוש שנים מהחיים שלהם. זה קל להגיד שצריך לשרת ולהיות פטריוטים בלה בלה בלה. אבל מה לעשות שבעולם של היום, צבא זה אאוט. העולם מתקדם מהר מדי והמערכת הצבאית מיושנת ושמרנית מדי. אי אפשר להכריח בן אדם, שלדוגמא עבד כמה שנים לפני הצבא, מפרנס את עצמו וראה מקרוב את העולם הגדול, לעזוב את הכל ולשרת 3 שנים. זה פשוט לא הגיוני. אני לא מדבר מהצד החוקי, את זה אני משאיר לחלוטין לגדולים ממני. אני גם לא מדבר מהצד המשתמט, את זה אני משאיר לסייקו. אני רק מדבר מנקודת המבט של האזרח הפשוט, שרואה איך הזמן שלו מתבזבז. אגב, זו דעתם של הרבה מאוד חיילים. אל תהיו תמימים. אם הצבא יתחיל לכבד את עצמו כלפי פנים ולא רק כלפי חוץ, ועקב כך ישפר את תנאי המחייה, ההעסקה וכו' של החיילים - אז נתחיל לראות שיפור. הגיע הזמן שהצבא והמדינה יבואו לקראת המלש"בים ולא רק להיפך. זה לא מתבטא בהכרח בהעלאת המשכורת, למרות שאני לא מבין איך חייל קרבי או תומך לחימה אמור לצאת ליום עבודה פעם בשבוע ומה אמור לצאת לו מזה. לדעתי בכל מקרה צריך להפוך את הצבא לקטן ומיומן ולשים סוף לאבטלה הסמויה, להעלות את המשכורות של המשרתים ולשפר משמעותית את תנאי המחיה המחפירים שאנחנו קוראים עליהם מדי בוקר. אגב, "שום הטבה לא תשתווה לחופש" -> צודק, כמובן, אבל זה יהיה משפט המפתח של מי שירצה להשתמט בכל זאת. אותו תכניסו לכלא מבחינתי.