כפרות

טופיקלי

New member
זה לא העניין

הענין הוא שגם ככה 40% לא הצביעו, ומאחר שהאחוז הזה בעליה לאורך השנים טבעי שהוא יעלה יותר, וגם החצי שכן מצביעים - לא נראה לי שזה יהיה הפסד גדול בשבילם.

טופיקלי

New member
לא, זה לא קשור לחינוך לדמוקרטיה

זה קשור לזה שאין עבור מי להצביע, ושמלכתחילה מרוב שהמדינה הזאת מחורבנת אין חשק לאף אחד להצביע.

DJ$upreme

New member
אין ספק - זו תמיד היתה דעתי

אבל זה לא מספיק מרתיע את המשתמטים - שגם כך המודעות האזרחית שלהם מפקופקת. מה שבאמת צריך לעשות זה סל הטבות משמעותי למשרתים בצבא ובמיוחד ביחידות קרביות, לרבות שכר לימוד מסובסד ודיור מסובסד. מי שירצה להשוות זכויותיו למשרתים יאלץ לשרת שירות לאומי מלא, ותאמינו לי יש מספיק עבודות לתת לאנשים האלה. כרגע המדינה לא מטפלת בנושא הזה בצורה ראויה וממוסדת, וחבל.בנוסף הכל צריך להתחיל מחינוך, זה חלק מהעניין ואני חושש שבלי חינוך ברור וממוקד בנוגע לפסול שבהשתמטות, יהי קשה להתקדם למצב טוב יותר. הבעיה הראשונה היא כמובן אוכלוסיות שלמות שזוכות לפטור גורף ולא מוצדק כלל וכלל, כגון ערבים וחרדים, ואם זה לא יטופל, אין שום דרך לגרום לנוער האזרחי- יהודי המשתמט להבין את הפסול במעשיו.

טופיקלי

New member
וואו, זכית בפרס "המכליל האדיר של השנה"

מה הוא ומי הוא משתמט לטעמך ? אני נורא נורא אוהב לקרוא הצטדקויות ודברים בעלמא מסוג אלה לעיל, אבל אני לא מבין - אתה לא רואה את הפרדוקס בזה שאוכלוסיות שלמות מורשות לא להתגיס ע"פ רצונן, ואת הקריאה שלך להשתמטות הנוער העירני "פסולה" ?

DJ JuVi

New member
עם זה אני מסכים במיליון אחוז...

אני לא חושב שצריך לפגוע במי שלא משרת, ואני מסתכל מנקודת מבט אחרת - של מי שכן משרת ויסיים ב"ה שירות מלא. אני מסתכל על בזבוז הזמן, על שלוש שנים שלמות שכמעט ונעלמות (או לפחות שנה וחצי מההסתכלות הג'ובניקית שלי תודה רבה
), ובעיקר - על הזלזול מהמדינה. נמאס לי כבר לשמוע את כל הדיבורים החלולים בתקשורת ובפורום אז אני אגיד את זה - אני מרגיש שמי שמשרת, צריך לקבל בחזרה, וכרגע המדינה לא נותנת כלום, ובעצם חובת ההתגייסות היא אפילו מכניסה את החייל למינוס. וזה משהו ש-350 ש"ח בחודש לא פותרים. סל הטבות כזה או אחר יפתור בהחלט, או לפחות ישפר את ההרגשה של המתשחררים שרואים איך החברים שלהם שלא התגייסו התקדמו בשלוש שנים וחיים טוב טוב. ושוב אני חוזר לנקודת ההתחלה מבחינתי - לא צריך לפגוע במי שלא שירת. לדעתי, זכותו. לא מגיע למדינה שישרתו אותה כרגע. ועכשיו למצעד ההעלבות. Go Ahead, זה לא מפריע.

טופיקלי

New member
מה אתה מזיין את המוח ?

שנעליב את דיג'יי ההיפ הופ הישראלי היחיד שיש כאן ?
אני נגד תשלום למשרתים. אפילו אם לעם הזה לא הייתה את ההסטוריה הכ"כ מחייבת שירות בצבא חזק הייתי מתנגד לתשלום, שמפלה וחסר הגיון. אם הצבא נורמלי - שירות בו הוא חובה וזהו חלק אינטגרלי מהחיים במדינה הזאת. אני בעד קיום תנאים שיאפשרו ל99% מהחיילים לעבוד בנוסף לשירות, לפחות פעם בשבוע. אני חושב שסל הטבות זו הצעה טפשית לחלוטין. שירות להגנת המדינה הוא הכרח ולא בחירה. מה גם ששום הטבה לא תשתווה לחופש.

DJ JuVi

New member
תראה...

תנאי השירות מעפנים, יותר מדי חיילים מבזבזים שלוש שנים מהחיים שלהם. זה קל להגיד שצריך לשרת ולהיות פטריוטים בלה בלה בלה. אבל מה לעשות שבעולם של היום, צבא זה אאוט. העולם מתקדם מהר מדי והמערכת הצבאית מיושנת ושמרנית מדי. אי אפשר להכריח בן אדם, שלדוגמא עבד כמה שנים לפני הצבא, מפרנס את עצמו וראה מקרוב את העולם הגדול, לעזוב את הכל ולשרת 3 שנים. זה פשוט לא הגיוני. אני לא מדבר מהצד החוקי, את זה אני משאיר לחלוטין לגדולים ממני. אני גם לא מדבר מהצד המשתמט, את זה אני משאיר לסייקו. אני רק מדבר מנקודת המבט של האזרח הפשוט, שרואה איך הזמן שלו מתבזבז. אגב, זו דעתם של הרבה מאוד חיילים. אל תהיו תמימים. אם הצבא יתחיל לכבד את עצמו כלפי פנים ולא רק כלפי חוץ, ועקב כך ישפר את תנאי המחייה, ההעסקה וכו' של החיילים - אז נתחיל לראות שיפור. הגיע הזמן שהצבא והמדינה יבואו לקראת המלש"בים ולא רק להיפך. זה לא מתבטא בהכרח בהעלאת המשכורת, למרות שאני לא מבין איך חייל קרבי או תומך לחימה אמור לצאת ליום עבודה פעם בשבוע ומה אמור לצאת לו מזה. לדעתי בכל מקרה צריך להפוך את הצבא לקטן ומיומן ולשים סוף לאבטלה הסמויה, להעלות את המשכורות של המשרתים ולשפר משמעותית את תנאי המחיה המחפירים שאנחנו קוראים עליהם מדי בוקר. אגב, "שום הטבה לא תשתווה לחופש" -> צודק, כמובן, אבל זה יהיה משפט המפתח של מי שירצה להשתמט בכל זאת. אותו תכניסו לכלא מבחינתי.

טופיקלי

New member
אנחנו מסכימים בעיקרון

אם היה פה צבא נורמלי, אף אחד לא היה טוען שההסעות שלו, למשל, צריכות להיות בחינם, כי כל אחד היה יודע שהשירות שלו הוא חלק אינטגרלי מהחיים שלו במדינה הזאת. היום כל אחד מרגיש שצה"ל חייב לו משהו על העוול שהוא עושה לו, ולכן צה"ל מרגיש צורך לתת הסעות בחינם. כרגע הצבא והמדינה שמים עליינו זין אחד גדול, אבל מגוחך לטעון שאי אילו סלי הטבות ישנו ולו במיל' את המצב הקיים. אני בעד שהצבא היחיד יהיה קרבי: לוחם ותומך לחימה. זאת משום שבשטח אלו החיילות היחידים שעושים את העבודה. מאחר ואין ג`ובניקים אין מה לתת תגמול לאחרים, משום שאין אף אחד בדרגה מעל. בצבא מקצועי אין אחד שעושה ואחד שלא עושה כלום. כולם עושים. מה שאמור לצאת לחייל קרבי מיציאה לעבודה(איך זה יתקיים ? חלוקת הנטל) פעם או פעמיים בשבוע הוא אפשרות להרוויח כסף. "זה יהיה משפט המפתח של מי שירצה להשתמט בכל זאת. אותו תכניסו לכלא מבחינתי." > מסכים פחות או יותר עם הכוונה, אבל לא עם הענישה. כפי שכתבתי, במידה וצה"ל במצב של חורבן כמו היום, או שמתרחשים בו דברים נוראיים לדעת הציבור, יש לבחון איש איש לגופו ולראות אם הוא לא מוכן להתגיס כי הוא לא מוכן לתת יד לצבא שמוציא את לוחמיו לשטח עם טנקים לא ממוגנים, או שהוא לא מוכן כי חינכו אותו שאסור לשרת בצבאות או שאלוהים אומר אחרת. לא קשה להבחין ולהבדיל. כך נשארת זכות המחאה הציבורית. ואת מי שלא מתגיס בעקבות "תורתו אמונתו" או משום שהוא מצהיר על עצמו שהוא פציפיסט או אוהב פיסטוקים ואוהבי פיסטוקים לא משרתים יש להגלות, ובמידה וינסה להתנגד באלימות יש לשחוט אותו.

rockninja

New member
כמה שזה נראה שג'ובניקים לא עושים כלום

וואלה אצלנו בשייטת ככה זה נראה לפחות, עדיין אי אפשר בלי מה שהם עושים. ברור שאפשר שחצי מהכוח אדם יעשה את אותה עבודה,

טופיקלי

New member
את העבודה המועטה שנעשת שם

אפשר להעביר ליחידה תומכת לחימה. גם שם יש בזבוז גדול וכך אפשר ליעל.

Big L Corleone

New member
../images/Emo45.gif אני מאוד מזדהה ומסכים איתך

לתת למי שנותן, זאת הדרך, ולהגיד פשוט "לא תודה" למי שלא נותן ולמדינה ברוך השם יש מיליארדים לא מנוצלים בתקציב..

Big L Corleone

New member
אני אומר את זה אחרי שראיתי את השר לשעבר

פריצקי מדבר על זה.. הוא דיבר על 7-8 מיליארד דולר לא מנוצלים בקופת המדינה, מאז אני זוכר שגם בחדשות דיברו על זה, ובמספרים גדולים יותר..

EmGee

New member
אז ה7-8 מיליארד דולר יושבים ולא עושים איתם

כלום? נו באמת אל תהיה כזה מטומטם. אם זה היה המצב אז תקציב המדינה לא היה כזה מלחמת גוג ומגוג.

Big L Corleone

New member
זה בדיוק המצב אח שלנו..

לא נראה לי שאדם כמו פריצקי ימציא נתונים.. אתה יכול לראות אותו מדבר בוידאו כאן: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1543534 כמה מהדברים שלו בקצרה: לפי דוח מבקר המדינה: בשנת 2003 נותרה רזבה בתקציב של 21 מיליארד ש"ח.. בשנת 2004 נותר עודף של 18 מיליארד ש"ח בשנת 2005 נותר עודף של 17 מיליארד ש"ח..

EmGee

New member
הוא לא המציא נתונים

זה רזרבות שהולכות שנשמרות למקרים של מלחמה, אסון טבע ושאר דברים לא מתוכננים. אם יוצא מצב והכסף הזה בשנתון המדובר לא משתמשים בו אז הכסף עובר לשנה הבאה.

Big L Corleone

New member
זה הדבר הכי הגיוני וברור מה שאתה אומר..

רק תתאר לעצמך כמה כסף מצטבר שם כבר..

EmGee

New member
תתאר לעצמך כמה כסף צריך

בשביל מצבי קיצון שדי סביר שיקרו. אני לא הייתי רוצה שכשתהיה רעידת אדמה לא יהיה קציב לחלץ אותי מההריסות כי הכסף הלך למקומות אחרים.

Big L Corleone

New member
צודק.. צריך כסף למטרות חירום

אבל תסכים איתי שזה הרבה מאוד כסף שניתן להשתמש בו למטרות הווה מועילות.. לא סתם זה כל-כך מפריע לפריצקי, הוא הבין את האבסורד שבעיניין..

למעלה