אתה חזק כי אתה מסנן לחלוטין את הזמזום של הלוזרים
נכון. ממש מצחיקים אותי כל המפגרים שאומרים לי "לא עשית כלום עם החיים שלך" כשאני בן 26. מה זה מישהו בן 26? אפילו אם זה מישהו שלא עושה צבא וישר מתחיל ללמוד אחרי התיכון במקום לעשות מלא דברים אחרים קודם כמו מה שאני עשיתי, אז תואר ראשון היום כבר לא מספיק בשביל להגיע רחוק, ואז צריך תואר שני, ואז לא מסיימים עד גיל 24 או 25, ככה שאפילו מי שלא עשה צבא וניגש ללימודים ישר אחרי, לא באמת מסיים ללמוד עד גיל 24-25, ואז הוא בשוק העבודה, עד השלב הזה, גיל 26, בערך שנה-שנתיים, לא כולל ההתמחות בשכר רעב תוך כדי התואר השני, וברור שהוא עדיין לא הגיע לכלום. באותה מידה היו יכולים להגיד על מישהו בן 16 "לא הגעת לכלום, לא עשית כלום עם החיים שלך". באמת שאין סוף לטיפשות האנושית הא?
הקטע הכי מצחיק הוא שאלו שהם בעצמם אומרים את זה, הרבה יותר מבוגרים ממני והם בעצמם לא הגיעו לכלום
מודעות עצמית היא תכונה נדירה פה בתפוז...
נכון שהוא לא סטודנט מצטיין
וטוב שכך, הצטיינות היא סימן בולט להיעדר גאונות.
אבל האמת היא שבתור מצטיין בעצמי הבנתי שזה לא כזה חשוב
הרי הצטיינות-באוניברסיטה לא מובילה לקידום בעבודה, רק עוזרת להתקבל.
זה הרבה יותר גרוע מזה. הצטיינות לא מעידה על גאונות, בפרט, ציונים הם לא כזה מדד וואו לשכל, בכלל, מצטיינים יש על-פי רוב משהו לא בסדר איתם מסיבות שכבר הוסברו בעבר ואם תרצה אז אחזור עליהן, ומצטיינים פחות מצליחים בחיים מאלו שטובים אך אינם מצטיינים.
הוא מבין שה"אנרגיות" שלו סוחפות אנשים - וזה יעזור לו להתקדם בחיים
(במקום שיצליח להתקבל אליו)
חוץ מההתמחות, שזה אין מה לעשות, חייבים לעבוד איפשהו, אני אהיה עצמאי. אני מתכוון לגבות 20,000 דולר אמריקני לשעה. אם אלן גרינספן יכול לגבות 15,000 דולר לשעה, אז אני יכול 20,000.
הוא לא צריך להאמין ללוזרים מדוכאים בלי אנרגיות
מבין?
המילייה הבינה שלזעוק "התחממות" מאפשר להם לשדוד את הקופה הציבורית
זאת באמת בעיה - כי האובססיה הזאת דווקא כן פוגעת בו.
במקום להתמקד באנרגיה המרשימה שלו - הוא מתקוטט ומתלהם כמו ילד קטן
אין לי שום אובססיה ללהוכיח כמה שאני חכם. זה חלק מהתוכנית הגדולה כדי שאנשים יבינו את ערכי ואז אצליח בעולם יותר בקלות...
אני גם לא מתקוטט ומתלהם ואין לי מושג על מה אתה מדבר.
אל תתייחס ללוזרים
hater gonna hate
הם שונאים אותי כי אני מצליח בחיים והם לא ולכן מנסים להצביע על נקודות כביכול לא טובות בביוגרפיה שלי (שהן לא באמת כאלו) כדי להקל על הכאב שלהם עצמם, ואז אולי זאת בעצם לא חוסר מודעות עצמית.
לדוגמה, להם אין תארים, אז הם מתעקשים להסתכל על זה שהתחלתי את התואר ארבע שנים אחרי התיכון, וממציאים שבזבזתי זמן ולא עשיתי כלום בין סוף התיכון ביוני 2016 לתחילת הלימודים האקדמיים שלי באוקטובר 2020
כן, בערך כמו מה שלאונרדו דה וינצ'י לא עשה כלום בתוך המערה בין 1476 ל-1478
בסופו של דבר, אין מה לעשות, ככה זה. האנשים הלא-גאונים לעולם לא יבינו לא את האנשים הגאונים ולא את אורחות חייהם ועיסוקיהם הרבים והמתוחכמים
שלא חיפשו קיצורי דרך.
כולם עבדו קשה - והצטיינו במוסדות ההכשרה שלהם (כך או אחרת. אינשטיין הצטיין בתיכון ובתואר הראשון, אבל בהמשך השקיע רק בתחומי המחקר שלו - ולכן נאלץ לעבוד למחייתו)
תיזהר מקיצורי הדרך
לא, הם לא הצטיינו.
האמת שלא - זו פשוט מנטליות של בינוניים, שלא מצטיינים בכלום
כל מצטיין - מבין שאינטנסיביות זה המפתח
זה גם וגם.
זה החלק שגורם לאנשים להתייחס אליך רע.
הפער העצום בין תפיסה-עצמית למציאות
כל שלב שעולים - קבוצת הייחוס שלך קשה יותר
ביסודי היית להיט, בתיכון היית בינוני - עכשיו תצטרך להתאמץ מאוד כדי להגיע לשלב הבא.
לא מובן לי על מה אתה מדבר. אני להיט מאז שנולדתי ועד עצם היום הזה. מיותר לציין שאמשיך להיות להיט עד מותי.
מאור פז טיפוסי, למה ציפית?
הטעות שלי היא שאחרי התנסות באינטל עבדתי וצברתי נכסים במקום לפתוח חברה משלי
זה בגלל שלא היו לי נכסים - והייתי חייב לעבוד כדי להשיג אותם.
אבל אנשים שעבדתי איתם ופעלו אחרת (פתחו חברות או הלכו לתואר-ניהולי בארה"ב) זינקו מהר ממני
לכן אני אומר שזאת העבודה האחרונה שלי כשכיר
בגיל 45 כבר יש לי את הנכסים והחסכונות כדי לחיות ולתת לילדי התחלה טובה - ולא אצטרך לעבוד עוד למחייתי
אם אתה תגיע לזה 15 שנה לפני - כל הכבוד
אבל זה רחוק מהקשקושים שלך
אני אהיה יועץ ב-20,000 דולר לשעה. אולי יהיו לי גם איזה שניים עד ארבע מטופלים כפסיכולוג, שוב, ב-20,000 דולר לשעה. אולי אברך אנשים, זה לא סוד שאצבע האלוהים נגעה בי. 20,000 דולר לברכה בשביל מיליונרים, 200,000 דולר לברכה בשביל מולטי מיליונרים ו-1,000,000 דולר לברכה בשביל מיליארדרים. ואולי יהיו לי עוד כמה עבודות. אפתח בעתיד שרשור מסודר על מה אני מתכוון לעשות עם חיי ומה יהיו כל העבודות שלי...
זו התקופה שאמא שלו חשבה שהוא גאון.
גם עכשיו היא חושבת שאני גאון. למה שלא תחשוב כך?
זרים מהאינטרנט חושבים שאני גאון, אז בני משפחתי לא יחשבו שאני גאון?
למה אתה מדבר בלשון עבר?
"מעל הממוצע" זה צנוע מידי בשביל לתאר אותי. נכון, צריך צניעות, אבל אם נגזים עם הצניעות, אלו כבר לא הופכים להיות שקרים?
ובמקביל להצלחה עם בנות - המציאות זרקה אותו לכיתת חלשים.
נוצר הפער בין מציאות לדמיון
המציאות לא זרקה אותי לכיתת החלשים ולא נוצר שום פעם בין המציאות לדמיון. לא שזה עניינכם, ולא סיפרתי לכם את זה עד עכשיו, אבל האמת היא שבהתבסס על הציונים של מחצית א' של כיתה ט', רצו לשים אותי בכיתה המדעית אבל זה לא הסתדר עם התוכניות שלי אז חירבתי לעצמי את התעודה במחצית ב' של כיתה ט' כדי שלשלושת השנים הבאות, שבמהלכן אין שינויים נוספים בשיבוצים, אגיע לכיתת החלשים בשביל מחקר שעשיתי על הלמידה של התלמידים, ויותר מועיל ללמוד על למידתם של אלו שלא לומדים טוב מאשר אלו שלומדים טוב.
לא באמת הרסתי לעצמי שום דבר וכל זה לא באמת משנה, בהתחשב בעצם העובדה שגם הכיתה המדעית לא הייתה המקום הנכון עבורי אז ממילא הייתי עתיד להגיע בשלושת שנות הלימודים הבאות אל הכיתה הלא נכונה, מכיוון שבוא נהיה כנים זה עם זה, מקומי הראוי עבורי היה כיתת מחוננים בבית-ספר למחוננים (וגם זה רק כי אין בתי-ספר למחונני-על), אז כל זה לא משנה בעצם.
על זה בוא נוסיף ונזכור שההבדל האמיתי ברמה הוא בין בתי-ספר, לא בין כיתות בתוך אותם בתי-ספר, ואז בכלל אין על מה לדבר, ושום דבר מכל זה לא משנה.
מה שהיה משנה זה להגיע לכיתה הנכונה בשביל המחקר שלי.
כבר מצא: הוא אוהב להתנשא על אנשים - הוא יהיה פסיכולוג מעולה
רק צריך להשקיע בציונים והוא שם.
אני לא אוהב להתנשא על אנשים.
אני גם לא אטפל באנשים, זה לא מעניין אותי. אולי הכי בקטנה, שניים עד ארבע מטופלים, גם זה בשביל 20,000 דולר, גם זה (השניים עד ארבע מטופלים) לא בטוח.. בעיקרון, אני אעשה את מה שצריך בשביל להיות פסיכולוג, אסיים את התואר הראשון, תואר שני, התמחות, רישיון פסיכולוג, תואר שלישי, אבל אחרי זה אני בחוץ.
שים לב שאף-פעם לא אמרתי שמעניין אותי לטפל באנשים. זאת הסקה אישית שלכם. טוב, כי אני לומד פסיכולוגיה ורוצה להיות פסיכולוג, אז זה לא באשמתכם, אבל לא, זה לא מעניין אותי.
אני מספיק משקיע בלימודים ובציונים, תודה.
זה לא רלוונטי - רוב הפסיכולוגים דפוקים
לא.
הסינון זה ציוני תואר ראשון
לא באמת
אל תהיה דפקט קנאי
אם הוא יצליח להשלים ציונים ולעמוד ברף - הוא יהיה פסיכולוג. ופסיכולוג זאת עבודה קלה בשכר גבוה
זאת השאלה - האם הוא יצליח?
הרף גבוה ועד עכשיו הוא רחוק ממנו. הוא צריך לבלוע אגו ולהשלים ציונים - קשה לו
אם הוא יהיה פסיכולוג, עם הפה שלו - אולי הוא יצליח להתקמבן על משהו.
והוא נחוש.
לא הבנת איך זה עובד. אתה בטח דור ראשון באקדמיה כמו
דיברגנט. כבר הסברתי לך איך זה עובד, אבל אתה לא מקשיב.
לא מעניין אותי לטפל באנשים. אולי ממש בקטנה, משהו ממש צדדי. 2-4 מטופלים בעלות רצחנית של 20,000 דולר לשעה כך שאטרח בכלל.
לא תצליח להבין מישהו עם פוטנציאל
זה נכון לעוד הרבה אנשים פה