hrpbiiapnrpeltework
Well-known member
דווקא כן, אתם פשוט לא חכמים מספיק בשביל להבחין בהם ו/או להבין אותם. לא סתם החתימה שלי היא "עיניים להם, ולא יראו". זהו הרי סיפור חיי.מעולם לא הצבעת על עדויות אלו
קוראים לזה "גאון עם אינטליגנציה נמוכה". כמו הקיסר קלאודיוס, הנשיאים דונלד טראמפ וג'ו ביידן, והממציא תומאס אדיסון.זה מה שאני תמיד עושה. קצב הקליטה שלך נמוך לטעמי (התרגלתי לסטנדרטים של הייטק),
זה כי אני גאון (אם להשתמש בלשון המעטה, כפי מה שאני תמיד עושה, וכדרכי להצטנע).אבל אתה בהחלט מפנים את הקונספטים,
ויכולת הכתיבה שלך מרשימה ביותר.
עדיין לא הבנתי מה קשור דיווידנדים למשהו שהוא לא מניות.זה תלוי בהחלטה שרירותית של פקיד השומה שלך.
בתור התחלה תוכל להנות מ"מס רווחי הון" של 25%
בשלב מסויים הוא יכפה עליך הגדרה של חברה פיננסית, הגדרה שמשמעה ספי מס אחרים (מס חברות של 23%+ מס רווחי הון על דיווידנדים: 25%)
אבל גרוע מכך - מחייב אותך לכללי רגולציה נוקשים.
נכון שאם יהיו לך סכומי כסף גדולים - זה יעזור, אבל זה ממש להיות חברה פיננסית (סוג של בנק).
אני מוכן לשלם מס של עד מקסימום 25%, למרות שאני בכלל צריך להיות פטור ממס. אני הרי מלך.
אבל הם כנראה יהיו טיפשים מידי מכדי להבין שאני לא צריך לשלם מס כי אני מלך, מה שאומר שאצטרך למצוא דרך שלא לשלם מס, או לשלם מס מופחת, כאילו בגלל סיבה אחרת. שזה מה שהיה עם הצבא לדוגמה.
אז איך להיות מוגדר כחברה פיננסית ולשלם עד 25% מס על הרווחים שלי מההלוואות?
או 0 אחוז, אם זה אפשרי...
גם לא הבנתי למה אם אני מלווה לאנשים עשירים זאת לא ערובה טובה לכך שהם יחזירו את ההלוואה.
מה שאני מבין מזה, זה שאני לגמרי יכול לגבות ריבית שנתית של 13.333%...תסתכל על הקטגוריות:
ריבית הפריים נקבעת ע"י בנק ישראל(4.5%)+מרווח(1.5%) נחשבת בינונית (סביב 6%).
משכנתאות מקבלות עליה הנחה (עד 1%) וזה נחשב זול (כיום 5%) - וקרוב לריבית אג"ח בנק ישראל.
ריבית של כרטיסי אשראי(15.5%)/אוברדראפט(כיום 12%) נחשבת גבוהה.
אלא אם כן אצליח לשלם 0% מס ואז אגבה 10% כי גם כך אצליח להכפיל את ההון כל עשר שנים.
אז אני יכול להלוות ללווים לא טובים.להפך: הרי לווה טוב יכול להנפיק אג"ח בריבית נמוכה או בינונית.
אז אתה מדבר על קטגוריה של חברה פיננסית, שמחייבת ברגולציה נוקשה.
לא הבנתי למה הרגולציה הנוקשה אמורה להדאיג אותי. אז תהיה רגולציה נוקשה. אז מה?
טוב, אז אני לא יודע מה להגיד לך. אני אגבה ריבית של שוק אפור אבל כאיש עסקים חוקי ולגיטימיבארץ זה מאוד לא חוקי.
אולי אתה מדבר על סחיטת דמי חסות בכסות כלשהי,
אבל שוק אפור סטנדרטי מסתפקים ברווחים שבנק יקבל על אוברדראפט (אלא אם אתה מכריח אותם לשלוח בריונים/עוכרי דין לבצע גבייה, ואז אתה צריך לממן גם את העלות שלהם), עד פי 2 מכך (שישמשו כאמור - לצורך פתיחת תיק הלוואה בהתחלה, ומימון עוכרי הדין והבריונים במקרה שיהיה צורך בכך).
אוקיי, אז אני אהיה חברה פיננסיתלא. כדי לגבות מחירים של שוק אפור - אתה חייב להיות מוגדר בהתאם
גם כדי להיות חברה פיננסית ולהלוות ב15% אתה צריך הגדרה ורגולציה מתאימים.
אבל החברה הפיננסית תהיה רשומה על שמו של מישהו אחר כדי שלא יתנקמו בי והיא פשוט תעבוד עם הכסף שלי ככסף להלוואות.
ובסדר, שתהיה רגולציה
13.333%. לא 15%.
אני לא חושב שריבית של 13.333% היא עושקאם אתה מאמין בהם ורוצה לעזור להם, ולא סתם לעשוק אותם - תצטרך לעשות זאת בריבית בינונית (כאמור כיום 6%)
אחרת אין בך שום תועלת (וגם תצטרך לעמוד ברגולציה חמורה סתם)
קשה לי להאמין בכלל ולעטוף את ידיי מסביב לרעיון שזאת ריבית גבוהה בכלל. נראית לי ריבית סבירה. אולי הריביות של כל השאר פשוט נמוכות?
בכל מקרה, ואם הריבית שלי גבוהה וזה לא עוזר להם, אז אולי פשוט אתרום להם כסף וזהו.
דרך אגב, אתה יודע על איזו מטרה נאצלת עיקרית אני חושב, נכון?
האמת שרציתי להקים בנק, אז אני יכול לעשות את כל הדבר דרכו, אבל אני הרי רוצה שלא ידעו שאני מלווה הכסף, אז אולי באמת עדיף שלא לאחד בין הרעיונות.החזרה בבת אחת נקראת הלוואת בלון, או הלוואת גישור (עד לקבלת הלוואה זולה או מזומן שישמש לפרעון),
והיא פחות מקובלת מהלוואה מדורגת.
אם יש החזר מדורג - אתה מקבל אינדיקציה מיידית על אי-פרעון(ונוקט בהליכים), אבל אתה צריך להתנהל עם הרבה הפקדות.
עכשיו כשאני חושב על זה - אתה מדבר על סכומים של מליארדים רבים - ולכן אין לך שום דרך לחמוק מכך
עליך להפוך לחברה פיננסית (לצורך העניין - לקנות בנק/חברת כרטיסי אשראי)
ככה גם לא תצטרך להתעסק עם רגולציה - לבנק כבר יש המון אנשים שעושים את זה.
מכיוון שאתה תספק את ההון - אתה יכול לקנות את הבנק הכי קטן (שנקרא ONE ZERO),
והוא יהפוך לגדול יותר - כשתזרים אליו כסף.
אקים בנק בלי קשר, אבל לצורך ההלוואות, אקים חברה פיננסית נפרדת, שאותה בכלל יקים מישהו אחר מטעמי, ואני אלווה דרכה בשמם של אחרים.
מכיוון שאתה ממליץ על החזר מדורג, זה גם סוג ההחזר שאלך עליו.