זה לא חשוב. רק הקונטציה של המילה "תרופה" מספיקה בשביל שזה יהיה דבר פוגעני כלפי חולי הנפש הכבדים שמסתובבים פה, ואלו הסובלים מבעיות קשות אחרות, להגיד אותו לאנשים.
נסיון הכיסתוח הזה רק מחריף את הבעיה
הרי אם אפילו גאון כמוך משתמש בחיזוקים - וודאי שהם ירגישו טוב יותר לגבי עצמם.
לצורך העניין, היום גם גאונים מובהקים כמו איילון מאסק נעזרים בסיוע פסיכולוגי ומומחים מכל סוג אפשרי.
לפעמים הם כן מתחתנים (עם נשים), וזוגיות שכזאת לא תמיד נכשלת. ת'כלס אפשר לשאול אותו, אבל לא מספיק מעניין אותי
כל ההגדרה של הומואים (לעומת בי) מתבססת על הקיצוני:
כמו שאדם הטרו יסבול נפשית אם הוא יבעל ע"י גבר באופן קבוע, כך גם לגבי הומו גמור.
יש אוכלוסיה גדולה שלא סובלת מבעיות אלו - ואלו בדיוק אותם "בי".
לא, אבל האדמה החקלאית לא תהיה אמינה (אפילו עוד פחות מבדרך כלל. אדמה חקלאית היא לא דבר אמין כשלעצמו, ולכן לא השקעה אמינה, מלכתחילה).
אם אתה מתייחס להתפרצות הר הגעש יילוסטון, כנראה שכחת שהתפרצויות אלו דווקא מגבירות משמעותית את פריון החקלאי.
בשל העדרם, האנושות מסתמכת על דשנים, אבל במדינות שנהנות מהתפרצויות געשיות - אין בכך כל צורך.
אדמה חקלאית היא באמת עניין לא אמין (היכולת למדוד מינרלים זמינים בקרקע מסובכת אלא אם נמדדת בדרך עקיפה: ע"י מדידת הקליטה בצמחים),
אבל האמינות משתפרת מאוד, בדיוק בגלל השימוש בדרך העקיפה.
המדידה הישירה מתבצעת לרוב כדי להמליץ על שימוש אפשרי בקרקע - כשמחליפים גידולים
והעדר דשנים צפוי רק להגביר את הביקוש לקרקע זו
(אלא אם כדבריך יילוסטון יתפרץ, ואז קרקעות סביבו יהפכו לפוריות ויקרות מאוד)
אדמות חקלאיות? לא הייתי נוגע בזה.
ממילא לא הייתי מתקרב לזה.
במחשבה שניה אתה באמת צודק - ההתכווצות הגלובלית של האנושות, והתיצבות הילודה בישראל הופכים השקעה כזו בישראל לקצרת טווח
וזה לא קשור בכלל למשבר החקלאי שדיברת עליו
כך שהשקעה חקלאית כזאת - רק ליד יילוסטון (במדינות איידהו, מונטנה או ווייומינג)
)
תקשיב, הראיות בשטח אמנם מצביעות על כך שאני האדם החכם בעולם, אבל אפילו האדם החכם בעולם לא יבין על מה מדברים איתו עם מדברים איתו על נושא שהוא לא למד ומשתמשים איתו במושגים מתוך עולם מושגים שהוא לא מכיר.
מעולם לא הצבעת על עדויות אלו
למרות הישגיי העל-אנושיים באופיים, בוא נשחק משחק, ונעמיד פנים שאני מפגר, ושלכן צריך להשתמש במילים פשוטות, מושגים פשוטים, ולתת תשובות פשוטות.
זה מה שאני תמיד עושה. קצב הקליטה שלך נמוך לטעמי (התרגלתי לסטנדרטים של הייטק), אבל אתה בהחלט מפנים את הקונספטים,
ויכולת הכתיבה שלך מרשימה ביותר.
תן לי את זה קצר וקולע ותן לי את זה מהסוף, בלי כל מיני פלפולים. אני שואל שאלה פשוטה:
1. איפה אני אשלם פחות מס, ולא משנה מאיזה סוג ואיך קוראים למס הזה, בוא נדבר באחוזים, אם אני מלווה כאדם פרטי או דרך חברה?
באופן גורף - כאדם פרטי יש לך הקלות משמעותיות.
בשלב מסויים רשויות המס מתחילות לפעול באופן לא הגון, ולהתייחס לאדם הפרטי כאל עסק, מה שמצריך ייעוץ מקצועי.
אני מכיר את זה מתחום הנדל"ן, וודאי שזה נכון לגבי הלוואות.
לצורך השאלה, בוא נגיד שאני מלווה ומקבל בחזרה סכומים עצומים. יכריחו אותי להלוות באיזושהי מסגרת מסוימת או בדרך מסוימת שבגינה מס מסוים? איך קוראים לו וכמה הוא?
זה תלוי בהחלטה שרירותית של פקיד השומה שלך.
בתור התחלה תוכל להנות מ"מס רווחי הון" של 25%
בשלב מסויים הוא יכפה עליך הגדרה של חברה פיננסית, הגדרה שמשמעה ספי מס אחרים (מס חברות של 23%+ מס רווחי הון על דיווידנדים: 25%)
אבל גרוע מכך - מחייב אותך לכללי רגולציה נוקשים.
נכון שאם יהיו לך סכומי כסף גדולים - זה יעזור, אבל זה ממש להיות חברה פיננסית (סוג של בנק).
באמת? זאת נחשבת ריבית גבוהה? דווקא לא חשבתי.
תסתכל על הקטגוריות:
ריבית הפריים נקבעת ע"י בנק ישראל(4.5%)+מרווח(1.5%) נחשבת בינונית (סביב 6%).
משכנתאות מקבלות עליה הנחה (עד 1%) וזה נחשב זול (כיום 5%) - וקרוב לריבית אג"ח בנק ישראל.
ריבית של כרטיסי אשראי(15.5%)/אוברדראפט(כיום 12%) נחשבת גבוהה.
כי כאילו, תחשוב על זה. אתה נותן למישהו 100,000 ואחרי שנה הוא צריך להחזיר לך 113,333 או משהו כזה. אתה נותן למישהו 1,000,000 ואחרי שנה הוא צריך להחזיר 1,133,330 או משהו כזה. זה לא נשמע הרבה
להפך: הרי לווה טוב יכול להנפיק אג"ח בריבית נמוכה או בינונית.
אז אתה מדבר על קטגוריה של חברה פיננסית, שמחייבת ברגולציה נוקשה.
דרך אגב, חשבתי ששוק אפור ופושעים זה הלוואות בריביות של עשרות או מאות אחוזים. לא 13.333%.
בארץ זה מאוד לא חוקי.
אולי אתה מדבר על סחיטת דמי חסות בכסות כלשהי,
אבל שוק אפור סטנדרטי מסתפקים ברווחים שבנק יקבל על אוברדראפט (אלא אם אתה מכריח אותם לשלוח בריונים/עוכרי דין לבצע גבייה, ואז אתה צריך לממן גם את העלות שלהם), עד פי 2 מכך (שישמשו כאמור - לצורך פתיחת תיק הלוואה בהתחלה, ומימון עוכרי הדין והבריונים במקרה שיהיה צורך בכך).
בכל מקרה, גם אם זאת ריבית גבוהה, בן-אדם פרטי שאינו פושע, או חברה, עדיין יכולים להלוות עם ריבית שכזאת גם מבלי לפעול במסגרת של בנק או שוק אפור.
לא. כדי לגבות מחירים של שוק אפור - אתה חייב להיות מוגדר בהתאם
גם כדי להיות חברה פיננסית ולהלוות ב15% אתה צריך הגדרה ורגולציה מתאימים.
דרך אגב, עלה לי רעיון גאוני. מה אם אני אלווה לאנשים וארגונים עם מטרות שאני מאמין בהם. ככה זאת תהיה דרך לא רק להמשיך ולהכפיל את ההון כל עשר שנים, אלא גם ממש לחולל שינוי חיובי בעולם
אם אתה מאמין בהם ורוצה לעזור להם, ולא סתם לעשוק אותם - תצטרך לעשות זאת בריבית בינונית (כאמור כיום 6%)
אחרת אין בך שום תועלת (וגם תצטרך לעמוד ברגולציה חמורה סתם)
דרך אגב, כשאני אלווה, אני צריך לדרוש החזרה אחת בבת אחת בסוף השנה הוא החזרה בחלקים על בסיס חודשי במשך 12 החודשים הבאים? מה דעתך?
החזרה בבת אחת נקראת הלוואת בלון, או הלוואת גישור (עד לקבלת הלוואה זולה או מזומן שישמש לפרעון),
והיא פחות מקובלת מהלוואה מדורגת.
אם יש החזר מדורג - אתה מקבל אינדיקציה מיידית על אי-פרעון(ונוקט בהליכים), אבל אתה צריך להתנהל עם הרבה הפקדות.
עכשיו כשאני חושב על זה - אתה מדבר על סכומים של מליארדים רבים - ולכן אין לך שום דרך לחמוק מכך
עליך להפוך לחברה פיננסית (לצורך העניין - לקנות בנק/חברת כרטיסי אשראי)
ככה גם לא תצטרך להתעסק עם רגולציה - לבנק כבר יש המון אנשים שעושים את זה.
מכיוון שאתה תספק את ההון - אתה יכול לקנות את הבנק הכי קטן (שנקרא
ONE ZERO),
והוא יהפוך לגדול יותר - כשתזרים אליו כסף.