לאור בקשות הקהל - חוויות מתהליך ההרשמה והקבלה לאוניברסיטה

ארה״ב יותר גדולה מניו אינגלנד...


1. יש כל מיני הונורז קולג׳ים. זה נכון שהם אף לא לגמריינפרדים מהאוניברסיטה. אבל ברובם יש קורסים מיוחדים רק להונורז סטודנטס, מעבר לקורסים הרגילים. בנוגע לקורסי מבוא ענקיים, זה כך פחות או יותר בכל האוניברסיטאות. כולל mit והרווארד. רק בסמול ליבראל ארטס קולג׳ז זה יכול להיות שונה.
&nbsp
2. בנוגע לתגובת הילד, המדיניות שלנו היתה להסביר לו פחות או יותר מגיל 10 שאם הוא יעבוד קשה יש לו סיכוי גבוה להתקבל לקולג׳ עלית, אבל האם הוא ילך אליו או לא ייקבע על פי התנאים שהם יציעו והיכולות שלנו. מעבר להרווארד ו-mit ישנן עוד אוניברסיטאות עלית שמדורגות טיפה פחות גבוה אבל שאולי יהיו מעוניינות להתאמץ יותר...
 
רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה


ראינו שני הונרז קולג'ים, ל-UVM אנחנו יודעים כבר שהיא התקבלה למסגרת ההונרז, אבל במקרים האלה, שבדקנו, ההבדל בין הסטודנט הרגיל לסטודנט ההונרז לא גדול... הם מנסים למשוך לסטייט יוניברסיטי סטודנטים חזקים יותר כי הם מפסידים את הקהל הזה לאונברסיטאות הפרטיות שנותנות להם מילגות נדיבות שהופכות את האונברסיטאות הפרטיות ליותר זולות מהציבוריות, כמו במקרה שלנו.

לגבי הנקודה השניה, כל האונברסיטאות הפרטיות שהיו על הרשימה שלנו, ההליכה אליהן הייתה מותנה במילגה שנקבל מהם... היה ברור לכולנו שאם היא לא תקבל מילגה אז היא תלך ל UMASS... בשביל לא להגיע למצב הזה, הגשנו אפליקציות לאונברסיטאות טובות אבל לא אונברסיטאות עילית, בהנחה שהיא תקבל מהן את המילגה הרצויה. לכן גם היה המתח הגדול בין תאריך ההגשה של האפליציה לבין קבלת התשובות, לכולנו היה די ברור שהיא תתקבל לאוניברסיטה שאליה היא תלך, לא היה ברור רק על כמה כסף מדובר והאם נוכל להרשות את זה לעצמנו ... אני לא רואה את עצמי עומדת מול ילד שהשקיע מאמץ אדיר בשביל להתקבל לאונברסיטה מאוד תחרותית, ואני צריכה להגיד לו שזה לא אפשרי מבחינה כלכלית, גם אם זה היה ידוע ומובן מראש.
 

debby12

New member
מנהל
איזו אלופה את! תודה רבה. הורדתי למסמך וורד ושמרתי

בנפרד (לכי תדעי מתי תפוז יוריד את השאלטר). וקראתי בשקיקה. כמה שאלות נשארו לי, למשל

1) מה זה RICH? אם הבנתי נכון את הסלנג, אוניברסיטת SAFE זו רשת בטחון כלומר אחת שדי בטוח תקבל את הילד/ה. מה זה RICH?

2) מה הדדליין האחרון לתת להן תשובה, לאלה שקיבלו אותך, אם כן או לא?

3) הזכרת איפשהו איזה פורום אינטרנטי אינטראקטיבי שבו כתבת /ממנו למדת?

4) האוניברסיטאות מציינות בבירור מה קו ההכנסה שממנו הן שוקלות לתת need based financial aid? או שזה מספר שמנחשים לפי מה ששומעים מכאלה שקיבלו?

5) כתבת שחשוב להתחיל את כל המחקר/תהליך בזמן. מתי אתם התחלתם? (באיזו כיתה של הילדה), וגם, באיזה כיתה עושים את ה P-SAT הזה? (אני מניחה שעושים אותו מראש הרבה לפני ה SAT עצמו?

6) האינטרנשיפ זה משהו שעושים רק בין כיתה י"א לי"ב?

7) עשיתם איזשהו מחקר או יש לכם איזושהי אינדיקציה על ההשלכה של הקולג' בו בוחרים לגבי הסיכוי להתקבל לגראד סקול אותו רוצים? או במילים אחרות - באיזו מידה שם הקולג' אליו הולכים עשויה להגביל את הבחירה בגראד סקולים, אם בכלל?

8) אולי לא רלוונטי לכם (?), אבל שמעת איזשהו מידע על הגדלת הסיכויים להתקבל לקולג' שבו הורה עשה תואר? (יש לי תארים גבוהים מאוניברסיטה בארה"ב - לכן אני סקרנית)

חוזרת לקרוא ב"סיבוב שני" אולי יהיו לי עוד שאלות. תודה ענקית שכתבת. עכשיו אני יודעת קצת פחות מכלום
 
עד שתמי תענה תשובות מקיפות...

1. היא התכוונה reach, כלומר אוניברסיטה שהיא סלקטיבית אבל לא סופר-סלקטיבית עם אחוזי קבלה בספרות הבודדות.
&nbsp
2. תלוי אם זה early decision או רגיל. הראשון בד"כ בדצמבר, השני באפריל, אבל יש ואריאציות.
&nbsp
4. בד"כ לא נותנים מספרים באופן רשמי.
&nbsp
5. PSAT בד"כ בכיתה ט'. SAT יש את הנושאיים ויש את העיקרי. בד"כ מומלץ לעשות את הנושאיים אחריי שעברו רמה מסויימת של לימוד בביה"ס.
&nbsp
6. כל המרבה הרי זה משובח.
&nbsp
8. קוראים לזה legacy, וכן זה משפיע, אבל יותר בקולג'ים שלא בעלית ופחות באלו שהם התחרותיים ביותר. מסייע אם מתלווה צ'ק שמן ו/או פעילות קבועה באלומניי אסוסיאיישן...
&nbsp
&nbsp
 
מסכימה עם בוקובזה אבל אני אפרט קצת יותר


1) מה זה RICH? אם הבנתי נכון את הסלנג, אוניברסיטת SAFE זו רשת בטחון כלומר אחת שדי בטוח תקבל את הילד/ה. מה זה RICH?
לכל אוניברסיטה יש טווח ציונים לקבלה, בדיאגרמות שצירפתי לדוגמא, תראי את למשל את ההבדל בין MIT לבין UVM, לרוב הסטודנטים MIT תהיה RICH בעוד שלתלמידים חזקים עם ממוצע טוב UVM תהיה SAFE.

2) מה הדדליין האחרון לתת להן תשובה, לאלה שקיבלו אותך, אם כן או לא?
הראשון למאי הוא decision day - כל מי שהגיש אפליקציה שהיא Early Action או Regular Decision יכול למשוך את ההחלטה עד לתאריך הזה.

Early Decision זאת התחייבות, ברגע שנרשמת הסכמת ללכת לאוניברסיטה הזאת בהנחה שתתקבל... זה חוזה ולכן מותר להגיש רק אפליקציה אחת כזאת. עושים את זה אם רוצים להתקבל לאוניברסיטת החלומות שהיא מאוד RICH עבורך... זה מעלה את הסיכוי להתקבל בערך ב-30%.

Rolling Admission- אין דדליין, אפשר להודיע להם באמצע אוגוסט שאתה מגיע בעוד שבועיים לאוריאנטציה... הם יקבלו אותך על בסיס המקומות הפנויים שנשארו להם.

3) הזכרת איפשהו איזה פורום אינטרנטי אינטראקטיבי שבו כתבת /ממנו למדת?​

יש כל מיני מקורות, למדתי הרבה מהמאמרים ב edmodo.com. היה די הרבה מידע לגבי אונברסיטאות ספציפיות שבהם התעניינו ב-<font>https://talk.collegeconfidential.com</font&gt;;;;

4) האוניברסיטאות מציינות בבירור מה קו ההכנסה שממנו הן שוקלות לתת need based financial aid? או שזה מספר שמנחשים לפי מה ששומעים מכאלה שקיבלו?​
קל מאוד לדעת אם מגיע לכם מילגת NEED או לא, לרוב האונברסיטאות יש מחשבון אונליין שמחשב כמה סיוע כלכלי אתם זכאים לקבל מהאוניברסיטה הזאת... אפשר למלא את השאלות בעילום שם...
דוגמא למחשבון כזה של בוסטון יוניברסיטי:
https://www.bu.edu/finaid/aid-basics/cost-of-education/net-price-calculator/
עוד מאמרים בנושא:
https://www.forbes.com/sites/troyon...alify-for-college-financial-aid/#56b13b694133

https://studentaid.ed.gov/sa/fafsa/next-steps/how-calculated
אבל לא להתבלבל בין NEED (שרוב האונבירסטאות נותנות) ל-MERIT (שזה מילגות הצטיינות שהרבה פחות אונבירסיטאות נותנות.

5) כתבת שחשוב להתחיל את כל המחקר/תהליך בזמן. מתי אתם התחלתם? (באיזו כיתה של הילדה), וגם, באיזה כיתה עושים את ה P-SAT הזה? (אני מניחה שעושים אותו מראש הרבה לפני ה SAT עצמו?​
כבר מגיל ביה"ס יסודי רשמנו את הילדים לחוגים בשביל לראות מה תחומי העיניין שלהם... חלק מהמילגה שקיבלנו עכשיו היא גם בזכות חוג התאטרון שהיא התחילה בכיתה ד'
אז אני לא אומרת, כמובן, שבכיתה ד' צריך להתחיל לעבוד על האפליקציה, אבל אף פעם לא מוקדם מידי לבדוק איזה שיטחי עיניין יש לילד ולפתח אותם...
PSAT - עושים אצלנו בסתיו של שנת ג'וניור, הבחינות עצמן במהלך שנת ג'וניור (נדמה לי שאפשר לעשות בחינה כל חודשיים), כדאי לסיים עם הבחינות בג'וניור, אם רוצים להיות מוכנים עם ציונים מספקים למועד של
Early Action (בראשון בנובמבר של שנת סיניור(
לינק לחברה שעושה את הבחינות, שם תמצאי תארכים מדוייקים:
https://www.collegeboard.org/



 
אוף... תפוז בלע לי חצי הודעה...


6) האינטרנשיפ זה משהו שעושים רק בין כיתה י"א לי"ב?
באינטרנשיפ כל המרבה הרי זה משובח... הבת עשתה רק בין י"א לי"ב אבל הבן יעשה כנראה גם בין י' לי"א.

7) עשיתם איזשהו מחקר או יש לכם איזושהי אינדיקציה על ההשלכה של הקולג' בו בוחרים לגבי הסיכוי להתקבל לגראד סקול אותו רוצים? או במילים אחרות - באיזו מידה שם הקולג' אליו הולכים עשויה להגביל את הבחירה בגראד סקולים, אם בכלל?
כן, זאת שאלה מאוד מעניינת שלא נכנסתי אליה בפוסט המקורי...
בעיקרון לפי הדרוגים אפשר להבין שיש הבדלים ברמה האקדמית בין האונברסיטאות, יש כאלה שהן ברמה אקדמית מאוד גבוהה והן מאוד תחרותיות... במקום כזה הרבה יותר קשה להוציא ציונים גבוהים לקבלה לתואר הבא... לעומת זאת יש אונברסיטאות שהרמה האקדמית שלהן עדיין גבוהה, אבל לסטודנט יש קצת יותר זמן לחיי חברה ותחביבים וזה לא מרוץ אקדמי מטורף... בקיצור השאלה אם להיות זנב לאריות או ראש לשועלים הייתה די רלוונטית מבחינתינו... כמובן גם בשביל מילגת ההצטיינות אבל גם במחשבה קדימה.

כל אוניברסיטה מפרסמת סטטיסטיקות לגבי הבוגרים ולאן הם המשיכו, לאונברסיטה שבחרנו יש מספרים די טובים לגראדסקול שמעניין את הבת שלנו, אבל זה לא הולך להיות מרוץ מטורף עבורה... מצד שני זה יהיה בהחלט מאתגר עבורה, זה לא הולך להיות טיול בפארק


8) אולי לא רלוונטי לכם (?), אבל שמעת איזשהו מידע על הגדלת הסיכויים להתקבל לקולג' שבו הורה עשה תואר? (יש לי תארים גבוהים מאוניברסיטה בארה"ב - לכן אני סקרנית)

כן, לגאסי משפיע, תתחילי לתרום כל עוד אפשר לנקות את זה ממס
 

debby12

New member
מנהל
תודה רבה על כל התשובות המחכימות!

התחלתי כבר לתרום לפני שנתיים (והמעסיק הנוכחי שלי גם עושה מאצ'ינג עד לרף מסוים). דא עקא שיורשת העצר גורסת שהיא בכלל לא רוצה ללכת לאוניברסיטה ההיא <להלן אאוטינג "מטורף": מדובר באוניברסיטת מישיגן באן ארבור>.

מצד שני היא רק בת 13 וחצי אז אולי זה ישתנה. בינתיים היא טוענת שהיא רוצה ללכת ל UVA (אונ' וירג'יניה), כי היא ראתה סרטון וידיאו של הקמפוס באינטרנט ונראה מגניב. במקביל, מישיגן לא נראה לי כי "אין להם סרטון באינטרנט"
.

היא כרגע בכיתה ח' ונראה לי שבשנה הבאה נצטרך להתחיל להתעשת ולהיות רציניים במחשבות קדימה... כמה שזה נראה רחוק - בסוף זה מגיע
 
שתי האונברסיטאות האלה מצויינות

גם הבת שלי חלמה, אבל כשהרגע האמיתי הגיע החלומות השתנו... הבת חלמה במשך שנים ללמוד וטרינריה בטאפטס... בסוף לא עשינו אפילו ביקור באוניברסיטה הזאת....

הדברים מתחילים להראות יותר מציאותיים כשמבקרים בקמפוסים.
 

debby12

New member
מנהל
וטרינריה בטאפטס נפל בגלל תו המחיר?

סתם סקרנית. חשבתי שאין בכלל וטרינריה כאנדר-גראד (מראה כמה מעט אני יודעת). אחותה הצעירה של זו שחובבת ה UVA בגלל הסרטון חולמת על ללמוד וטרינריה ב UCLA.

מחאותיה הקלושות של אמא שלה בנוסח: אבל זה נורא רחוק ואז גם תישארי אחר כך רחוק בקליפורניה זוכות למענה שאין עליו תשובה: "את נסעת אפילו יותר רחוק מאמא שלך דבי, אז את מושתקת"
. מזל שהיא רק בת 11 - אולי זה עוד ישתנה...
 
רחוק זה כבר סיפור אחר

לטאפטס יש ביה"ס מעולה לוטרינריה, אני חושבת שבתואר הראשון זה pre vet ובגראד סקול זה וטרינריה. אבל יש בתי ספר שעושים עכשיו מסלולים ישירים לרפואה מאנדר גרד... בכל מקרה היא ירדה מהחלום להיות וטרינרית ועכשיו היא מדברת על רפואה אבל לא במסלול ישיר, היא תלך לתואר ראשון בביולוגיה ואז נראה לאן זה ימשיך.

לגבי המרחק, היא הציבה גבולות יותר מחמירים מאיתנו, הגבול היה 5 שעות באוטו מהבית, בסוף גמרנו עם ביה"ס שנמצא 50 דקות מהבית שזה מרחק מושלם, כי זה רחוק מידי בשביל לגור בבית ולעשות קומיוט, ואני לא יפגוש אותה במקרה ב CVS השכונתי, כמו שקרה לחברות שלי שהילדים שלהם נשארו ללמוד בשכונה, אבל זה מספיק קרוב בשביל להגיע הביתה מתי שמתחשק, או לקפוץ להביא לה מרק חם אם היא חולה ... היא תוכל לחזור לחגים אם יבוא לה... בקיצור מרחק מושלם.
 

iris mom of two

New member
עוד

1.מה שבוקוזה. אבל צריך לקחת בחשבון שהקבלה באוניברסיטה היא מכלול. למשל האוניברסיטה בה הבת למדה היתה Safety בשבילה, אבל לילד עם GPA זהה שבא ממדינת ניו יורק זה היה Reach. היא היתה מאושרת שם אגב. וכן, סטייט סקולס נוטים להיות יותר גמישים בקבלה של תלמידים ממדינות אחרות.
2. בדרך כלל 15 למאי. לא מחוייב. אגב, אפשר לתת תשובה ולהגיד אבל אני רוצה להתחיל רק בשנה הבאה. זה מה שהבת עשתה, היא לקחה שנה בין התכון לאונירסיטה. לא בכל אוניברסיטה זה אפשרי, שואלים מראש.
3. תמי ענתה. אנחנו התחברנו עם חברים עם ילדים בגיל דומה ועשינו כמה סמינרים. בית הכנסת שלנו גם עזר בתהליך, הביאו יועצת לדבר איתנו כי היו כל כך הרבה ילדים בגיל דומה.
4. משיחות עם חברים, וזה לא רשמי, כלל האצבע הוא $150K אבל זה משתנה, ולא מחוייב. השאלה היא כמה אתם תהיו מוכנים לחשוף את המצב הכלכלי שלכם לfafsa (הגורם המאשר). יש לנו חברים שלא מילאו את הטפסים כי ידעו מראש שאין סכוי.
5. אנחנו לא התחלנו את המחקר עד מאוחר. אבל הילדים היו פעילים. הבן שהיה פחות פעיל היה בנבחרת טיפוס שהעסיקה את רוב זמנו החופשי, וכנראה שזה הספיק. הוא גם לא במיוחד מאלו שמבקש המלצות, אבל כמה מורים פנו אלי להגיד לי שאם הוא רק יבקש הם ימליצו עליו, והיועצת נתנה לו המלצה זוהרת (גיליתי מאוחר יותר מחברה שעבדה במשרד הקבלה של אחת האונברסיטאות שהוא התקבל אליהן).
6. אינטרנשיפ אפשר לעשות מתי שרוצים. בית הספר של הילדים איפשר לעשות במשך השנה, והיו כמה תוכניות. הילדים שלי לא עשו כזו.
7. שאלה טובה. הבת כרגע במהלך חפוש בית ספר למשפטים. המסלול שהיא בחרה באוניברסיטה פתח לה דלתות. אבל כעקרון, הGPA והGRE (או LSAT במקרה של הבת) יותר משמעותיים מהאוניברסיטה עצמה.
8. תלוי בית ספר. להארוורד ופרינסטון זה ממש ממש משמעותי. לסטייט סקול זה פחות.
 
איריס,

אני הבנתי ש decision day זה הראשון במאי, יש תאריכים שונים לאנברסיטאות השונות?


איך עושים את ה tuition insurance? כמה הוא עולה? יש את זה בכל האונברסיטאות? מה הוא מכסה בדיוק?

תודה
 

iris mom of two

New member
בהחלט יש תאריכים שונים

בקשר לtuition insurance אני יכולה לברר. זה לא תלוי אוניברסיטה. יש לי ידיד שעשה את זה, אבל הוא חוגג כריטסמס והילדים שלו בבית אז אני לא בטוחה שאני אראה אותו ממש בקרוב
&nbsp
 

iris mom of two

New member
אז עשיתי קצת חקירה בגוגל

https://gradguard.com/tuition-refund-insurance זה הבטוח שנראה לי די הגיוני. אפשר לבדוק על פי אוניברסיטה. מקום טוב להתחיל בו.
&nbsp
USNEWS ממליץ רק למקרים בהם לילד יש בעייה רפואית (באמת הידיד שלי, הבת שלה הוא עשה בטוח סובלת ממגרנות ברמה שהפכה אותה לנכה. השותפה לחדר של הבת היתה אפילפטית...)
&nbsp
וזה מה שConsumer report אומרים
https://www.consumerreports.org/tuition-insurance/should-you-buy-college-tuition-insurance/
&nbsp
 
תודה
קראנו על זה קצת חומר

לא נראה לנו שזה מתאים למקרה שלנו... זה מאוד יקר יחסית לביטוחים, וזה לא מכסה את המקרה הכי נפוץ שלסטודנט שפשוט נשבר, אלא רק דברים שמוגדרים תחת הכותרת "שלא נדע..."
הבחורה מלאה מוטיבציה לגבי האוניברסיטה הזאת ונראה לנו שזה מקום שמאוד מתאים לה, כך שאנחנו לא באמת מודאגים... וחוץ מזה זה לא חתונה קטולית, אם לא יהיה לה טוב אפשר לעשות טראנספר.
 

iris mom of two

New member
מוסיפה כמה דברים

בקשר לSafety school:
היום מתחילה להיות בעייה שכאלו התחילו לדחות מועמדים שנראה להם שניסו להתקבל רק כי הם רוצים להתקבל לשם ורוב הסכויים שלא יבואו. קחו בחשבון! בעיקר זה קורה בסטייט סקולס.
&nbsp
בקשר לתלמיד פחות ממוקד מהבת של תמי:
אם הילד מתעקש ללכת ואתם חוששים שלא יגמור את השנה, יש tuition insurance. תעשו כזה! אני איבדתי תשלום לסמסטר שלם, וזה כואב! גם גיסתי איבדה כמה תשלומים כאלו. הבן שלי החליף אוניברסיטה, ועל זה בפרק הבא. אחייני אגב כרגע הפסיק ללמוד ועובד, אולי יחזור ללמודים אולי לא.
&nbsp
החלפת אוניברסיטה. עשיתם את המחקר. גיליתם את האוניברסיטה המושלמת. כולכם מתרגשים. הילד התחיל שם. ואז טלפון: אבא אמא, אני מתגעגע הביתה, או ל דבר אחר, ומסתבר שהאוניברסיטה המושלמת על הנייר היא לא כל כך מושלמת. במקרה של הפרטי שלי זו היתה סערה מושלמת, אבל העיקר היה שהוא החליף מייג'ר למשהו שאין באותה אוניברסיטה.
&nbsp
מה עושים?
&nbsp
לא מתרגשים. זה קורה הרבה יותר ממה שאתם חושבים. מוצאים משהו חלופי. האוניברסיטה הנוכחית של הבן (הוא פורח, אגב), נמצאה בזכות הקרבה לבית והמייג'ור הנכסף. הוא ביקש רשות ללמוד שם קורס או שניים והתקבל עם מילגה מרשימה ביותר, בתנאי שיילך כתלמיד משרה מלאה. אז הלכנו על זה.
&nbsp
לפרטי שלי מתאים לגור בבית. אז הוא גר בבית. כך שהחוויה האונברסיטאית יכולה להיות שונה לכל ילד! לא חייבים לנסוע רחוק ולגור במעונות אם זה לא מתאים.
 
נכון, אני לגמרי מסכימה איתך


איריס, איך עושים את הביטוח הזה? כמה הוא עולה?

ובכלל, קחו את הפוסטים שלי בערבון מאוד מוגבל, זה מה שהתאים לנו עם הבת שלנו... כמו שאמרתי, לוקחים עכשיו נשימה עמוקה ומתחילים את כל המסע מחדש עם ילד שונה לגמרי ושטחי עיניין שונים לגמרי... עוד לא סיימתי לטייל באמריקה...
 

danakama10

New member
איזו השקעה!

כל הכבוד ותודה רבה! אנחנו עוד די רחוקים מהשלב הזה, מצד שני השנים חולפות כל כך מהר, ואף פעם לא מוקדם מדי לעשות שיעורי בית.
שיהיה בהצלחה לנערה!
 
למעלה