וואו... "מחליא" זה מילה חזקה תחשבי מאיפה בא אצלך הכעס הזה
בארץ, אתה יכול להיות תלמיד עצלן כל התיכון, ללמוד שבוע לפני הבגרות באניטנסיביות, להכנס לבחינה ולעשות אותה טוב, ואז באותה מהירות שהחומר נכנס כך הוא גם נשכח... האונבירסיטאות כאן, מחפשות תלמיד קונסיסטנטי, כזה שיודע לעבוד קשה לאורך זמן, כזה שיש לו GPA טוב שלא "הושג" בבחינה אחת אלא נצבר במשך כל שנות התיכון.
עוד הבדל משמעותי בין ארה"ב לישראל בעולם האקדמיה, זה שבארץ אין "חיי קמפוס" האוניברסיטה היא לא קהילה. לאוניברסיטה בארץ יש מטרה אחת, להקנות מקצוע, לא חייבים לגור במעונות, לא מעניין את אף אחד מי אתה חוץ מהעובדה שהצלחת במיבחנים. כאן, לעומת זאת, ברוב האונברסיטאות, חיי הקמפוס הם חלק מחווית הלמידה, וחלק מה"אדם" שהם מוציאים לעולם בסוף התואר... הגישה כאן לסטודנט היא הרבה יותר הוליסטית וחווית האוניברסיטה היא חוויה שאמורה לעצב אותך כאדם ולא רק כמהנדס או עורך דין... אף אחד לא מתקבל כאן לאוניברסיטה בגלל התחביבים שלו, הפרמטרים החשובים והעיקריים הם ה-GPA וה-SAT, התחביבים זה רק תוספת, שהיא בד"כ די מישנית... אם יבואו שני מועמדים עם ציונים דומים אז אולי לעיניין התחביבים וההתנדבויות תהיה משמעות... וחוץ מזה,כמו שאמרתי בהודעות המקוריות שלי, אני חושבת שזה מצויין ללמד את הנוער לתרום לקהילה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הבת שלי התנדבה מכיתה ט' במטבח שמחלק מזון לעניים, כשהיא התחילה את ההתנדבות הזאת לא עמדו בכלל ברקע האונברסיטאות או תהליך הקבלה אליהם... היא התנדבה כי זה טוב וחשוב להתנדב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
היא התנדבה כי כשהיא נכנסה לחדר עלוב שבו יושב זקן עני, והיא הביאה לו חבילה של מצרכי מזון, אז זה עשה אותה בן אדם קצת יותר טוב... זה לימד אותה לעזור לזולת... תסלחי לי שאני לא מרגישה כישלון אישי על זה שהבת שלי רוצה לעזור לאחרים. התובנות שהיא הגיעה אליהן בזכות ההתנדבות הזאת או בזכות התנדבות האחרת שלה, כשהיא עזרה לתלמידים בכיתה א' בשכונת מצוקה ללמוד לקרא, עיצבו את "האדם" שהיא היום... ולימדו אותה שיעור חשוב לעתיד, שעור שהוא מבחינתי לא פחות חשוב משעור ביולוגיה או מתמטיקה. אם זה עזר לקבלה לאוניברסיטה אז סבבה, אם זה היה המניע להתנדב? לא חושבת שמי שהתנדב מגיל 13 ועד גיל 18 עשה את זה רק בשביל הקבלה לאוניברסיטה... ולגבי הבוקיות, מי שמשתדל, מכין שעורי בית, ממלא את כל הדרישות שלך בתור מרצה, ועובר את המבחן, הוא אמור לדעת את החומר בסוף הקורס... אם את מרגישה שאת מוציאה ל"עולם הגדול" אנשים שעשו את כל זה והם עדיין "לא מוכנים" או "בוקים" בתחום שלימדת, אז זה אומר עלייך משהו בתור מרצה.