לאור הבקשות - מאמר חדש

Animus1539

New member
לאור הבקשות - מאמר חדש

ולדעתי גם רלוונטי מאד... מופיע גם בטאגליינס למעלה... וגם בקישור בהודעה זו.

gwizard

New member
מעניין

"דרך הקסם היא דרך של יושר, של אמונה, דרך של עזרה לזולת והקשבה, לעצמנו, לזרים, לעולם." קצת מוזר לשמוע את זיו קיטרו מדבר על יושר לאור הדברים שנעשו על ידו. זה שאדם מדבר על יושר לא עושה אותו ישר.

Animus1539

New member
מהנסיון שלי הוא אדם ישר וטוב.

עובדה הוא מוכן לתרום מאמרים לפורום. לא על זה דיברת קודם? אנשים שמוכנים לעשות ולא רק לקבל...? אז הוא אדם כזה.

gwizard

New member
מהניסיון שלי הוא לא

אבל עזוב, אני לא מעוניין לפתח דיון על זה...שוב. זה רק יגרור את הפורום לעוד ריב. אם תרצה לדעת יותר, אנא קרא מאמר באתר שלי הנקרא "למה הכלבים נובחים בירוק".

SickBar

New member
אלון, אולי תפסיק לשעמם

תבדוק את התאריך של ההודעה הראשונה בה הכרזת שאתה מביא ספרים, תבדוק את התאריך הראשון שהכרזנו שאנחנו מביאים סכינים ותראה שמי שהפר את ההסכם הקטן שלנו היה אתה. די נמאס לי לראות את ההשמצות האלו. העובדה שאני לא מגיב לך כל הזמן היא כי אנשים יודעים פה מי אני ומה עשיתי ובמה אני אשם ובמה אני לא. יודע מה. אני זורק כפפה - אם בא לך באמת ללבן את הדברים בוא נשב ונדבר. שם לב שאתה לא מפסיק להשמיץ אותי בכל מקום שאתה רק יכול בעוד שלא אני ולא אחי מגיבים על דברייך.

RainBird

New member
אני לא כ"כ מסכים עם המאמר "טוב" היא מילה יחסית ולפיכך לא יכולה להיות אמת אחת אחידה. אולי בלהיות "טוב" לבנאדם צריך להיות גס וחסר סבלנות עבורו.

Animus1539

New member
אבל איך תדע?

לא עדיף לצאת מנקודת הנחה שנימוס בסיסי יועיל להתפתחות החברה? או הפרט? אם לא, רוב הסיכויים שמה ש"טוב" לאותו אדם, יגיע אליו, בין אם תהיה טוב אליו ובין אם לא...

RainBird

New member
אני אדע מניסיון אישי עם אותו אדם וגם עם היכולות המאגיות שלי. לפעמים צריך גם להזיק קצת כדי לקבל תוצאות חיוביות יותר בעתיד. "מכשפה שיכולה לרפא, יכולה להרעיל". זו הגישה שלי.

windflute

New member
לעומתו הגישה שלי

אומרת שאני אף פעם לא יכולה להיות בטוחה בהשפעה שלי על אדם אחר, אפילו אם אני חושבת ביהירותי שאני יודעת מה "נכון" לאני הגבוה שלו. אני משאירה דברים כאלה לאלים. ולכן אהיה מאוד זהירה בתקשורת עם אנשים אחרים, וכמובן שלא אנסה להזיק להם "כי אני בטוחה שזה בעצם יועיל להם אחר כך". אני בדיעה שכל צמיחה יכולה להיות הרמונית, וכל התפתחות יכולה להיוולד מאהבה. וכמובן לעולם לעולם לא אנסה במודע לפגוע במישהו אחר. "ולא תפגעי בדבר - כרצונך עשי". ~O~ שחר

RainBird

New member
מאוד וויקאני מצידך. אבל, זיכרי, הצמחים הבריאים ביותר הם אלו שגוזמים את ענפיהם מידי פעם ופעם. אני לא אומר שצריך לא לדשן אותם, או לא להשקות אותם, אבל גם גיזום זה דבר שצריך.

Animus1539

New member
אדם לא יהיה יותר בריא...

...אם תתחיל לגזום לו אצבעות. צמחים הם לא בני אדם, יש להם צרכים שונים, זה כמו להשוות רכבת לנמלה, מצא את ההבדלים... אם תחתוך צמח לשניים לאורך, ותשתול את שני החצאים באדמה דשנה בסופו של דבר יהיו לך שני צמחים, תעשה אותו דבר לאדם? יש לי הרגשה שהתוצאות יהיו קצת שונות...

RainBird

New member
הגיזום עובד אחרת באדם. אולי על ידי מניעה של דבר שהוא רוצה ולא ורק יזיק לו, או, להתייהר להתנשא ואולי קצת לפגוע בו כדי להכניס אותו לפרספקטיבה יותר טובה.

RainBird

New member
לא, גיזום זה מטאפורה. אני מדבר כמו מניעה ממנו דברים שהוא רוצה וצריך כדי להוביל אותו למטרות טובות יותר עבורו.

Animus1539

New member
גם שלי הייתה מטאפורה

לא באתי ואמרתי שאתה מתכוון למציאות לא מטאפורית, רק השתמשתי במטאפורה שלך כדי להסביר את כוונתי. כמובן שלא נגזום אדם באמת... הכוונה הייתה להדגיש שהצרכים הם שונים, אתה לא יכול לדעת מה טוב לאותו אדם. כל אחד יש לו את האחריות על חייו ומעשיו, לא על חיי אחרים.

RainBird

New member
בשביל זה בודקים כל מקרה לגופו ולא עושים הכללות גסות. אני בטוח שגם אתה מכיר כמה אנשים שהיו לומדים לקח מאוד חשוב אחרי שהם היו חוטפים קללה זו או אחרת.

Animus1539

New member
למעשה לא...

...האנשים שלדעתי אתה היית מגדיר כאנשים שזקוקים לקללה, לא היו לומדים מזה כלום. זה רק היה מחזק את התגובות השליליות שלהם...

RainBird

New member
really? מה למשל אם אדם שפוגע באחרים פתאום נפגע בעצמו? האם לא יביט למעלה ויראה לקח אלוהי שיגרום לו לשנות את דרכיו?

Animus1539

New member
לצערי בד"כ לא...

הם נוטים להאשים את כל העולם חוץ מאת עצמם... להאשים את עצמם זו לקיחת אחריות על מעשיהם ועל החיים שלהם, וזה כידוע לא תמיד נחלתם של אלו המאמינים במונותאיזם...

למעלה