לאור הבקשות - מאמר חדש

Jerald_Admonds

New member
בסעיף ד'-

"אני דווקא רואה בזה שאני לא אנסה לעזור לה באופן המבוקש משהו מאוד אנושי. אהבה שבאה מרצונו של אדם ולא בגלל התערבות חיצונית היא האהבה היפה והאמיתית ביותר והנכונה ביותר." את בעצם מדגימה את הנקודה המדוברת- אם תסתכלי על דעתך במקרה הנ"ל כנגד דעתו של ארדן תראי בבירור שמוסר זה דבר נזיל ויחסי. מכיוון שהמוסר הוא בעיניי המתבונן, אין לו תוקף אמיתי במציאות פרט למציאות המיידית שקשורה אך ורק בך.

לורליין

New member
מה ניסית בדיוק להגיד?

כל אחד והסיבות שלו אבל העובדה שלא אני ולא הוא לא היינו עושים את זה. הוא אומר שזה "לא יעשה" מסיבה א' ואני אומרת שזה "לא יעשה" מסיבה ב'. בסופו של דבר ה"לא יעשה" הוא כביכול הדבר ה"רע" והמוסר האישי של כל אחד מאיתנו מוביל לאותה נקודה. אז מה בדיוק ניסית להגיד?

Jerald_Admonds

New member
הנקודה שלי כתובה מאוד בברור-

"מכיוון שהמוסר הוא בעיניי המתבונן, אין לו תוקף אמיתי במציאות פרט למציאות המיידית שקשורה אך ורק בך."

windflute

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

הוצאת לי את המילים מהפה!

Animus1539

New member
זו לא הנקודה...

טוב, הדוגמא שבחרתי לא הייתה מוצלחת. זה כמו שמי שעובד באבטחת מחשבים, חייב לדעת איך לפרוץ למחשבים. הוא לא יוכל לעשות את עבודתו ללא הידע הזה, אבל זה לא אומר שהוא פורץ למחשבים של אחרים בזמנו הפנוי. או טכנאי מכונות, יש לו את כל הידע הדרוש לפירוק טוטאלי של כל המכונה שהוא עובד עליה, הוא זקוק לידע הזה על מנת לדעת איך לשמור על המכונה ולעבוד איתה, זה לא אומר שהוא מפרק כל מכונה שניה שהוא רואה...

RainBird

New member
מישהו דיבר על זמני הפנוי? שוב הידע השלילי (אם יש ידע שלילי, רינה התפלצה כשהיא שמעה על הקללה שגורמת לתולעים ונחשים לצמוח מתחת לעור הקורבן) משמש לפעמים להביא בסופו של דבר למטרה חיובית. לזה התכוונתי בדיוק.

Animus1539

New member
איזה דבר חיובי לאדם...

...יכול לנבוע מנחשים ותולעים מתחת לעור??? היחידים שזה יעשה להם טוב זה הנחשים והתולעים.... ולגבי הנחשים אני לא בטוח אם זה באמת יעשה להם טוב...

RainBird

New member
הידע על הקללה הזאת הוא גם הידע להסיר אותה. זה דבר נפוץ יחסית ממסורת הוודון.

Animus1539

New member
אז אתה מחזק את דבריי מקודם

זה שהקללה קיימת, זה לא אומר שיש להשתמש בה, אלא להסיר אותה אם נתקלים בה. ומי שהטיל את הקללה - היא תחזור אליו כפול שלוש, או שבע או אחת תלוי את מי אתה שואל...

RainBird

New member
זה חוק וויקאני- בלבד. הטלתי קללות שלא חזרו ולא כלום ועוד קיבלתי גושפנקה מהטבע להטיל אותן.

RainBird

New member
אני יודע שלא. ../images/Emo13.gif אני לא וויקאני ואני לא נושא את המוסר הוויקאני. במשך אלפי שנים מכשפות קיללו בלי להניד עפעף ואף אחת מהן לא "עלתה על זה" שזה חוזר, אז אני מניח שבגלל ההכרה שלי את הטבע- הארס של הנחש לא חוזר לרדוף אותו לדוגמא גם הקללות ניתנו בתוך הטבע, וגם הן ניתנו לראויים לדעתי. ובכלל אני חושב שזה חוזר לרדוף את הוויקאנים רק בגלל הלכאה עצמית ואמונה שזה יחזור. אני אצרף מאמר שכתבתי בבלוג שלי על הנושא מאוחר יותר. ארדן.

לורליין

New member
עוד אחד שמשווה את עצמו לאלים

אתה אומר שיש לך הזכות להרע למישהו, מתוקף העובדה שיש לך את הכוח לזה. ואתה אומר שיש כאלה שמגיע להם - מי נתן לך את הזכות להחליט שלמישהו מסויים מגיע משהו?

Wing Chan

New member
"משווה את עצמו לאלים" ?

ממתי שמישהו פוגע באחר הוא משווה את עצמו לאל? פעם אחרונה ש-"הרעתי" למישהו (יעני הלכתי מכות) היו לזה סיבות טובות מאוד, לא הרגשתי שאני משווה את עצמי לאל ולא נעליים. מי מחליט על הזכות להחליט שלמישהו מסויים מגיע שיעשו לו דברים רעים? היגיון פשוט. במקרה הנ"ל חבר שלי מס' אנשים עמדו להכות חבר שלי אז אני וחברים שלי באנו לעזור לו מן הסתם. אני מניח שזה סיבה מספקת להחליט.

לורליין

New member
לא התכוונתי לזה

ממש טכנולוגיה מתקדמת.. אררר להרע למישהו זה לאו דווקא במובן הפיזי של ללכת מכות. את העניין של קטטות הרחוב שלך אפשר לשפוט בשתי דרכים - או שאותם חבר'ה נטפלו לחבר הזה שלך ואז אתה הגנת עליו. הדרך השניה היא: החבר שלך פגע במישהו מהחבורה ההיא ואז הם הגנו על הנפגע ואתה בעצם לא הגנת על החף מפשע. מבין? אם נלך לפי הגישה שלך ושל עוד כמה, אז אני יכולה ללהטיל קללה או להתפלל לאלים שיפגעו בך. אבל אין לי את הזכות לעשות את זה. יש לי את הכוח, אבל אין לי זכות!!! וזה מה שמבדיל ביניינו ובין האלים.

RainBird

New member
וזכות לרפא כן יש לך? וזכות לבקש עוד כסף או עוד אנרגיה יש לך? בטבע : זכות = יכולת. את יכולה אז יש לך זכות.

לורליין

New member
למה לא?

אלא אם כן הפצוע מתנגד לכך - זה החיים שלו ולי אין זכות להשפיע מבלי רצונו - לטובה או לרעה. לגבי הכסף - לך לעבוד. האלים נתנו לך מספיק, אתה חי, אתה בריא ואתה אוהב אותם. לך לעבוד, אף אחד לא חייב לך כלום (סוציאליסט אחד) אם יכולת = זכות. בוא נתאר מצב בו אני עומדת לידך עם האמ 16 והוא צמוד למצח שלך. אם אני אלחץ על ההדק אני אהרוג אותך - זאת אומרת שיש לי את היכולת. אתה אומר שיש לי הזכות? (רק דוגמא.. אין לי שום כוונות רצחניות :))

RainBird

New member
הקללות הטובות באמת לא רוצחות אגב. מוות לא מלמד את הקורבן מספיק, וגם לא כואב לאורך זמן.

למעלה