לאור הבקשות - מאמר חדש

Wing Chan

New member
אז במקום להישאר חצי יד שלם,

כשהחצי השני נכרת, אתה נשאר עם קצת יותר מחצי שנראה אכול וזוועתי? My idea of fun!

הממ, לא

במקרים חמורים, משתילים פרוטזות. זה בד"כ משמש כאשר הנמק מתחיל מבפנים - ואז הרקמה עוד לפעמים יודעת לשחזר את עצמה. מה אני אגיד, צילומים ממש "יפים".

RainBird

New member
המציאות הקשה. אנשים טיפשים ובורים. אי אפשר לחיות בחופש "האור והאהבה" כאילו אין שום דבר שעשוי להפריע לנו. לפעמים צריך להוסיף סוכר לתרופה, ולפעמים צריך להוסיף מרירות. זה הכל.

hence

New member
שוב יהירות.

"מצד שני אני הוכחתי את עצמי מול האלים ושיררתתי את הקהילה שלי במשך שנים כמכשפה. אפשר לומר דבר דומה עליך תמהני? ארדן." לשרת קהילה, לשרת אלים, לשרת כשרת בבית ספר. אין זה נותן לך זכות להחליט עבור אנשים אחרים מה טוב עבורם. להזכירך, כדבריך, אתה משרת. קהילה, וישויות, אינך אל ואין זה מתפקידך לחנך ולקבוע גורלות. צר לי אם השקפתי צורמת לך, אך ידע בהריסה אינו מעניק רשיון להרוס.

RainBird

New member
שירות לאלים וקהילה לא אומר להיות לא מתנשא או להכיר בערכי. והשקפתך די נפוצה- וממש לא צורמת, אם כי לדעתי האישית? ילדותית וחסרת ניסיון. אני במקרה גם משרת ישות שכן מעניקה למשרתים שלה הרבה יכולת לחנך ולקבוע גורלות. אני חושב שבלי היכולת לחנך או אפילו לשפוט את האדם שמולנו אין לנו זכות להיקרא מכשפות כלל.

לורליין

New member
המציאות נפלאה

ברור שיש אנשים טיפשים ובורים ובדרך כלל זה מה שעושה אותם אומללים. הם המכשול היחיד לאור ולאהבה. אתה יכול להוסיף סוכר לתרופה אך למה להוסיף מרירות? סתם כי אתה יכול? אוקי אז יש מצב כמו של ניתוח שאתה צריך לגרום לאדם לדמם ולכאוב ואולי גם לנכות זמנית, אבל הכל במטרה שאחרי כן יהיה לו טוב - אתה מכאיב לו אבל במטרה לרפא בדיוק אותו הדבר עם קסם. הוא חלק מהעולם הזה וחלק מהמציאות הזאת.

hence

New member
בריונות לשמה.

סליחה, אך כשחולה נכנס לניתוח - הוא מודע לכך, מבקש מהרופא (דגש: מבקש.) ועובר את הניתוח. לא זכור לי מקרה שרופא חטף חולה הרדים אותו והוציא לו איבר כי הוא ראה לנכון. ארדן, לאמר שיש לך רשות אלוהית מישות שמרשה לך לחנך ולקבוע לאחרים את החיים לפי ראות עינך, גובל בבריונות אם לא בטרור. אם ככה אתה רואה את תפקידך כמכשפה, להשתמש בכוח אל מנת לכפות על אנשים אחרים את דעתך, לכפות עליהם אורחות חיים או אירועים כי לדעתך זה טוב עבורם, אינך אלא בריון או טררוסיט המשתמש בכוח על מנת לכפות את דעתו על החברה והסובבים אותו. אינך שונה מחרדי אשר אוסר עליך לעבוד בשבת ולנסוע בתחבורה ציבורית כי לדעתו זה יועיל לנשמתך. אינך שונה מנוצרי אשר מכריח אותך להתנצר כדי להציל את נשמתך. זוהי לא דרכן של מכשפות.

בקשה קטנה.

"זוהי לא דרכן של המכשפות" - יש מכשפות ויש מכשפות ויש דרכי כישוף שונות. לא כל המכשפות הן וויקאניות, ריקליימינג, פרי וכן הלאה (סתם כאנקדוטה, ה"לא תפגע" בוויקה בא במקור מכיוון שונה לחלוטין ולא ממוסר מפותח חלילה). לדעתי, דרך המכשפה זה Do what you will, עם דגש על ה- DO. מכשפה עושה, קסם או לא קסם, היא עושה את מה שלדעתה נכון לעשות (לא מתוך גחמה, אלא מתוך שיקול דעת - אך לעשות את מה שצריך להעשות, מבלי לתת לדבר להפריע). גם אי עשיה היא סוג של עשיה. הנקודה היא, שמכשפה גם לוקחת אחריות על מה שהיא עושה. עשיה ואחריות, אלו לדעתי מילות המפתח לגבי דרך המכשפה. ועוד לגבי חולים - אילו רק ידעת מה קורה בארץ ובעולם, לא היית משתמש בדוגמה הזו. אולי כדאי שתעבוד קצת בבית חולים
“She’d been a witch here all her life. And one of the things a witch did was stand right on the edge, where the decisions had to be made. You made them so that others didn’t have to, so that others could even pretend to themselves that there were no decisions to be made, no little secrets, that things just happened. You never said what you knew. And you didn’t ask for anything in return”. “Carpe Jugulum”, Terry Pratchett.

hence

New member
אתה צודק. נפלתי למלכודת של עצמי.

ישנן הרבה השקפות והמון דרכים לעשות דברים. אם ארדן רואה לנכון לכפות את רצונו על אחרים וזוהי לדעתו דרכו הנכונה, כך יהיה. אך עם זאת חבל לי.

RainBird

New member
בוא נדבר על כפיית רצון ../images/Emo13.gif זוג נשוי 15 שנה. שלושה ילדים. האישה בבית. הבעל מכה. הפיתרון הפמינסטי זה לעזוב את הבית, להתקשר למשטרה- אבל מה עם הילדים? מה עם האוכל של הילדים? מה עם החינוך והלתת להם הזדמנות שווה בחיים? וגם- אין תחליף לאב גם אם הוא אב גרוע. מאגיה- לכבול את האב שלא יפגע באישה או בילדים וימשיך לפרנס כהלכה. ספר לי שזה לא בסדר. קדימה: הבמה שלך.

hence

New member
בוא אספר לך לפי ראות עיני:

הבעל מכה. אם האישה תעזוב הילדים לא יקבלו הזדמנות שווה וכדומה. אולי זהו שיעור שעליהם לעבור בחיים? אולי הם היו אמורים להיות רופאים גדולים שימצאו תרופה לסרטן, אבל האם תעדיף שיהיו עורכי דין ובגללה הם מעולם לא למדו רפואה? הראיה שלנו כבני אדם היא מיידית, עכשוית, סיבה ותוצאה. יש דברים שהם מעבר אלינו והבנתנו ברגע נתון, בני אנוש - מכשפות או לא מכשפות. לקחת אחראיות על החיים שלך. זה להיות מכשף עבורי. לקחת אחראיות על חיים של אנשים אחרים מבלי שביקשו - זו ביריונות וטרור.

hence

New member
הבהרות להודעה שלי:

איזה מרגיז שאין עריכה: במידה ויתבצע הכישוף, האמא לא תעזוב. מכיוון שהאמא לא עזבה, היא נשארה בבית ושכנעה את ילידה ללמוד עריכת דין. במידה ולא היה נעשה כישוף: האם הייתה עוזבת, הילדים היו הולכים ללמוד רפואה ומגלים את התרופה לסרטן. מקווה שעכשיו זה יותר ברור....

RainBird

New member
ואולי זה שאני אקלל אותם במשהו מזעזע זה גם שיעור שעליהם לעבור בחיים? להאבק כל יום בכבלי הקללה השחורים והדביקים ולמצוא מהמקום הזה כוח? ואגב, אני מתערב רק איפה שמבקשים.

RainBird

New member
ואגב, אני כן מסתכל מעבר לרגע. בשביל זה הומצא חיזוי העתידות הידוע לשימצה. אתה יודע, טארוט, מראה שחורה...

hence

New member
?

אם אתה מתערב רק איפה שמבקשים אנחנו רואים דברים באותה צורה. לי כאב כי חשבתי שאתה מתערב בחיים של אנשים אחרים רק כי אתה יכול ואתה חושב שצריך, לא כי ביקשו ממך... אם לפני שאתה מתערב בחיים של אנשים אתה מקבל רשות... אז זה דבר נפלא, להשתמש בכישורים שרכשת בעמל רב בשביל להביא שינוי נחוץ. אם אתה משתמש בכוח שרכשת בשביל להביא שינוי לא מתבקש, רק כי אתה חושב שזה נחוץ.. זה כבר בעייתי מבחינה מוסרית ותיאולוגית עבורי... אבל שוב: כל אחד חי את חייו לפי ראות עיניו

RainBird

New member
יש לי דברים יותר טובים לעשות מאשר להטיל כשפים עבור זרים ברחוב שאין לי שום קשר אליהם. לעומת זאת אם פונים אלי לעזרה המצב שונה. או אם הדבר נוגע לי ישירות. אני עדיין מרושע לפי ההגדרות שלך אני בטוח, כי אין לי בעיה להשתמש בכלים המקללים כשיש צורך (ויש צורך), אבל שוב, אולי אני חלק מהשיעור שלהם ../images/Emo13.gif

RainBird

New member
אויש איזה ספר, איזה ספר... קראת את wee free man? יש שם מכשפה יותר קשוחה מגראני אפילו.

למעלה